Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax maakt nog altijd een kleine kans op komst van Graham Potter’

Laatste update:

Er bestaat nog altijd een kans dat Graham Potter naar Ajax komt, zo meldt het Algemeen Dagblad. Maandag leek Sky Sports een definitief eind te maken aan de geruchten over de komst van de voormalig Brighton & Hove Albion-manager naar Ajax, maar het AD heeft andere informatie. "Het is nog altijd niet volledig uitgesloten", schrijft het dagblad.

In navolging van Sky bevestigden Voetbal International en De Telegraaf maandag dat Potter zou hebben bedankt voor een functie als hoofdcoach bij Ajax. Daarover werden de afgelopen weken serieuze gesprekken gevoerd.

Het Algemeen Dagblad is een stuk minder stellig. Volgens de krant draagt de enorme interne onrust bij Ajax niet bij aan een grotere kans op het binnenhalen van Potter, maar is de Engelsman nog niet definitief afgehaakt.

De rampweek die de Amsterdammers doormaakten heeft het perspectief niet verbeterd. Alex Kroes werd slechts enkele weken na zijn aanstelling als algemeen directeur op non-actief gesteld door de Raad van Commissarissen, die echter geen steun krijgt van de bestuursraad. Kroes weigert de handdoek in de ring te gooien en klampt zich vast aan de bestuursraad, het hoogste orgaan binnen Ajax.

Zo is totaal onduidelijk wie komende zomer - een cruciale transferwindow voor de club - de leiding zal hebben bij Ajax. Potter geldt als een van de topkandidaten van Kroes, maar zag de kersvers algemeen directeur van Ajax tot zijn grote verbazing geschorst worden door de club.

Marijn Beuker (directeur voetbal) is de tijdelijke opvolger van Kroes, terwijl Kelvin de Lang (hoofdscout) voorlopig verantwoordelijk is voor het aankoopbeleid. Kroes sprak al met enkele belangrijke selectiespelers van Ajax over de nabije toekomst. "Maar los van wat er inhoudelijk is besproken: wat zijn die gesprekken nu nog waard?", vraagt het Algemeen Dagblad zich af.

Devyne Rensch en Steven Berghuis gaan in elk geval hun laatste contractjaar bij Ajax in, terwijl met Steven Bergwijn was afgesproken om na twee seizoenen in Amsterdam te evalueren. Brian Brobbey maakt een uitstekend seizoen door en staat dan ook in de belangstelling bij tal van clubs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vermoed dat hij eind deze week toch niet naar Ajax wilt komen en volgende week de deur toch op een kier zet.

De media blijft me verbazen haha

9 april 2024 om 18:17

Naja uiteindelijk heeft hij zichzelf via zijn zaakwaarnemer enkele keren aangeboden. De bestuurlijke malaise is wel echt een belangrijk onderdeel dat het even on hold of zelfs no go staat

Ik zou graag als vlieg op de muur de evaluatie met Bergwijn bijwonen. Desnoods wil ik wel notuleren, maar lijkt me geweldig om bij dat gesprek aanwezig te zijn.

9 april 2024 om 18:45

Misschien dat hij Davy even kan invliegen als zijn woordvoerder tijdens het gesprek

9 april 2024 om 18:55

Waarom lijkt dit je geweldig? Beide kanten hadden denk ik op meer gehoopt dan wat eruit is gekomen. Denk dat Ajax afscheid wilt nemen, drukt aardig op de begroting met zijn salaris. En kunnen nog wat terug verdienen aan dat absurd hoge aankoopbedrag. Lijkt me ook dat Bergwijn weg wilt, lijkt niet happy. Dus ik denk dat ze elkaar wel makkelijk vinden.

9 april 2024 om 19:04

Denk dat je als Baardgrasmus ook wel door een open kiepraam naar binnen kunt sluipen. Ik zie de notulen graag hier op Vz!

Denk overigens dat je, gelet op de taalvaardig- en spraakzaamheid van Bergwijn, aan een A5-je wel genoeg hebt, maar volgens mij mist Gurtalks dat punt...

9 april 2024 om 19:18

Man van weinig woorden, dus na een paar keer knikken is het wel klaar 😜

10 april 2024 om 00:18

Kroes: " Hoe zit je erin Steven?"
Bergwijn:"Mensen haten"
Kroes: "Gezien de financiële positie lijkt het ons wellicht verstandig om open te staan voor andere aanbiedingen. We hebben de Steven die we kennen er graag bij, maar zoeken iig wel een ander type aanvoerder."
Bergwijn: "Het is lastig, maarja"
Kroes: " Laten we afspreken mogelijke aanbiedingen te bespreken, zodat we voor iedereen de beste keuze kunnen maken"
Bergwijn: "zelfde wat Davy (Klaassen) zegt"
Kroes: "Dat is dan afgesproken!"
Bergwijn: "Ja eigenlijk helemaal eens met Davy"

Alex Kroes has left the office.

Hij wacht eerst nog even de wedstrijd van komende zondag tegen Twente af. Met andere woorden, hij komt niet.

9 april 2024 om 18:46

Waarom zou een trainer zijn keuze af laten hangen van huidige sportieve resultaten? Vind dat altijd zo'n kulargument. Als ze een goede trainer hadden en het lekker liep dan hadden ze Potter ook niet nodig in deze periode.

Dat de bestuurlijke onrust een rol speelt lijkt me een stuk logischer.

9 april 2024 om 19:18

Eens! Al heb je ook managers met een bepaald charisma die daar lak aan hebben wat in de kantoortjes allemaal gebeurd en zich staande weten te houden. Geen idee of Potter zo’n type is. Vraag me ook af of hij nou echt de juiste man is. Maar goed op dit moment is de vijver vrij leeg of ze happen niet en je moet wat.

9 april 2024 om 19:22

Misschien niet helemaal vanwege de resultaten. Kan me voorstellen dat Europa League of Conference league hem geen zak uit maakt, maar dat hij geen zin heeft in een avontuur bij Ajax als ze helemaal geen Europees voetbal halen.
Deels omdat ze dan financieel eerst nog weer een gat moeten dichten en deels omdat hij Ajax wil gebruiken als opstap - uithangbord richting een andere top club in de Premier League. Zonder Europees voetbal wordt dat een flinke uitdaging

9 april 2024 om 19:23



Omdat bij de gemiddelde voetbalfan de wens de vader van de gedachte is. De meeste vinden het dan lastig om te begrijpen dat er wel degelijk trainers zijn die maar wat graag een project als dit aan pakken. Dat we Guardiola etc. niet hoeven te bellen lijkt me duidelijk. Maar de meeste komen niet heel veel verder dan de cliche's. Oh, Ajax presteert slecht, daar gaat geen coach meer naar toe (lees: Manchester United de afgelopen 6 jaar). Oh, Gimenez scoort de laatste wedstrijden niet meer, die zal geen 2 miljoen meer waard zijn.

9 april 2024 om 19:35

Dat is zo. Het project ‘wederopstanding’ kan voor veel trainers aantrekkelijk zijn. Je mag van 0 beginnen waarschijnlijk. Denk alleen wel dat Ajax met een plan moet komen omdat er ook nog geen TD is, wat een bepalende factor kan zijn. De jeugd heb je, faciliteiten heb je, achterban heb je alleen wat spelers die het te hoog in hun bol hebben (lekker afstand van nemen).

Weet dat ik mezelf niet teveel hoop moet geven maar in mijn ogen exact de trainer die Ajax nodig heeft. Hoe meer ik van hem terugzoek hoe meer ik er van overtuigd ben dat hij de verlosser is (grapje, ik geloof niet dat 1 iemand de verlosser zal zijn. Niet Kroes, niet Henderson, niet Potter en ook niet Kaplan).

Maar op een serieuze toon verder heeft hij vaker de filosofie uitgesproken dat hij er van overtuigd is dat tactieken geen wedstrijden winnen maar spelers die in de tactiek geloven en daardoor met lef dat durven uit te voeten. Ook zijn zijn teams vaak tactisch flexibel en schakelen ze tussen meerdere systemen binnen een wedstrijd. Er vanuitgaande dat Ajax de komende twee jaar nog niet het sterkste team heeft kan dat heel nuttig zijn.

9 april 2024 om 19:09

Ik kreeg bij Ajax onder Ten Hag ook de stellige indruk dat het draaide om geloof en/of vertrouwen, misschien in de tactiek (al vond ik Ten Hag niet sterk in tactische wisselingen binnen een wedstrijd) maar in ieder geval in zichzelf en in de trainer. Dus geloof/vertrouwen in eigen kunnen en in de opstelling, het strijdplan etc.. Ten Hag verwerkte dat ook altijd in zijn interviews, het geloof/vertrouwen dat Ajax misschien dan wel eens de underdog was, maar dat als ze hun eigen spel konden spelen ze het ook iedere tegenstander (verdomd) lastig konden maken.

Dus die filosofie zie ik graag toegepast door een volgende trainer, Potter of een soortgelijk type.

9 april 2024 om 19:21

Ik snap niet dat Kluivert niet genoemd wordt, die speelde toch ajax voetbal in Turkije? Deed het daar goed. Ajax hart en niet zo onhaalbaar als Potter en Nederlands

9 april 2024 om 23:51

Kluivert zou inderdaad wel een redelijk goede kandidaat zijn.

Alle problemen gaan niet binnen nu en een maand worden opgelost, eerder dat we zover zijn heeft hij waarschijnlijk al 3 aanbiedingen binnen vanuit de PL. Het is wel een schande dat ze er binnen Ajax zo'n zooitje van maken dat je nu voor Ajax begrippen een toptrainer misloopt.

9 april 2024 om 19:39



Beuker en Lang staan er intern erg goed op. Die lijken wel de ruimte te krijgen door te duwen. Er is ook wel echt bewustzijn dat de trainerstaf de belangrijkste keus is die deze weken gemaakt moet worden. De onrust helpt zeker niet, maar ze zijn al wel langer heel serieus bezig met de ideale samenstelling van de staf, dat ze daarmee door lijken te drukken kan wel iets van houvast gaan geven.

9 april 2024 om 21:35

Dat en Kroes lijkt in twee weken tijd behoorlijk wat lijntjes te hebben gelegd (logisch ook als je er al 8 maanden over hebt kunnen nadenken). Als hij die blauwdruk heeft neergelegd, dan is er een behoorlijk uitgestippeld plan. De vraag is in hoeverre zijn aanwezigheid noodzakelijk is voor de uitvoering van dat plan.

Nee!!!! Wegwezen met die Potter! Laat hem maar een leuke club in het Championship gaan trainen. Dan je kun je nog beter met Van 't Schip doorgaan. Wel goed nieuws dat de contracten van Rensch en Berghuis aflopen en er met Bergwijn geëvalueerd gaat worden. Hopelijk vertrekken ze alledrie.

10 april 2024 om 00:45

Rensch past in het rijtje Taylor, Sutalo, Soza, Avila, Tahirovic, Forbs (en vele andere) .. genoeg van gezien, gaan het niveau niet halen.

Maar om dan ook nog een Bergwijn en Berghuis dit jaar te moeten vervangen, is een beetje veel van het goede vindt je niet?


10 april 2024 om 01:17

Valt wel mee. Berghuis heeft niet veel gespeeld dit seizoen en Bergwijn voegt weinig tot niks toe. Maar het betenkt wel dat het beetje hiërarchie dat er nog was in de kleedkamer ook verdwijnt, dat is wel tricky inderdaad. Maar door het fiasco met Kroes denk ik dat volgend seizoen ook al als verloren kan worden beschouwd. Bovendien, ik denk dat Bergwijn en Berghuis als ze niet dit seizoen al vertrekken, ze volgend seizoen zeker weg zijn. Dus dan kun je net zo goed nu meteen doorpakken en ruimte maken voor andere spelers om hun verantwoordelijkheid te nemen.

10 april 2024 om 10:51

Berghuis mag van mij blijven want daar krijg je toch niet veel meer voor. Bergwijn is nog ietsje jonger en kun je vast nog wel een miljoentje of 15 voor krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren