Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax komt met duidelijk statement na wangedrag eigen fans

Laatste update:

Ajax reageert met een statement op de staking van De Klassieker. Zondagmiddag werd het duel tussen de Amsterdammers en Feyenoord gestaakt nadat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid in de Johan Cruijff ArenA. De club meldt via de officiële kanalen dat er afstand genomen wordt van het wangedrag.

“De directie en de Raad van Commissarissen van Ajax nemen afstand van het wangedrag dat zondag heeft geleid tot het staken van het duel met Feyenoord en de ongeregeldheden achteraf”, zo valt te lezen op de clubkanalen. “Dit is niet het gedrag dat bij Ajax hoort.” Bij een 0-3 tussenstand werd De Klassieker gestaakt, daar de betrokken partijen er geen vertrouwen meer in hadden dat het duel zonder nieuwe incidenten tot een goed einde zou komen.

“Teleurstelling over de slechte seizoensstart is volkomen begrijpelijk, maar mag nooit de aanleiding zijn voor ordeverstoringen”, zo vervolgt Ajax het statement. “Wij verontschuldigen ons tegenover iedereen die zich onveilig heeft gevoeld of hier op een andere manier last van heeft gehad.”

De club doet vooralsnog geen uitspraken over wanneer het restant van de wedstrijd gespeeld gaat worden. De eerst mogelijke inhaaldatum lijkt 1 november te zijn. Voor die periode lijkt de voetbalagenda vanwege onder meer Europees voetbal en de interlandperiode te vol om De Klassieker in te plannen. Vermoedelijk worden de laatste 35 minuten van het duel in een lege Johan Cruijff ArenA afgewerkt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo dat is nogal een statement hebben ze daar zolang op moeten broeden tijdens het crisisberaad?

24 september 2023 om 20:13

Heel heftig inderdaad. Nu weten we in ieder geval zeker dat die stoute jongens dit nooit meer zullen doen…

24 september 2023 om 21:31

Wordt de F-Side ook nog aangepakt? Vuurwerk misschien eens aanpakken.

24 september 2023 om 21:43

Ze moeten sowieso alle banden/contacten met de F-side verbreken. Die lui denken echt boven de club te staan en alles te kunnen bepalen.
Uitschot van Nederland, dat is dé F-side….

24 september 2023 om 20:15

Zo, ik zit even stuk zeg, dit zal aankomen bij die doorgesnoven dwazen.

24 september 2023 om 20:31

Net zoals dat bericht tijdens de wedstrijd op het scherm in het stadion:

Vuurwerk gooien is verboden (of iets dergelijks)

Je zag die gasten van de f-side schrikken. Dat wisten ze natuurlijk niet!

24 september 2023 om 21:06

@feye-88:

Ach je kan er flauw over doen, maar van der Sar is er wel eens gaan staan. Bij Feijenoord kwam wie naar voren destijds?

Er zijn nogal veel Feijenoorders die veel reageren vandaag, omdat ze zich bestolen voelen en het ook zijn. Desalniettemin: ‘Lijkepikkers’ heette dat vroeger. Niet iets om trots op te zijn.

24 september 2023 om 21:32

Het gaat om nu en de F-Side is een schande voor Ajax, blijft Ajax laf of doen ze er iets aan?

24 september 2023 om 20:57

Ja zeker ze zijn eerst lang bezig geweest met hun eigen positie veiligstellen en daarna is dit naar buiten gekomen. Wat triest die slopende hoolies maar ook dat onzettende langdurige proces van de club weer gezond maken dit bestuur kan niet besturen.

24 september 2023 om 21:10

Was het niet vd Sar die vorig jaar Feyenoord veroordeelde dat er geen uitfans mogen komen. Nou terecht, dat onbetrouwbare schorem uit amsterdam wil je toch niet in je stadion hebben! Een statement was het pad geweest als ze gezegd hadden dat na deze bewuste sabotage actie de f side de eerste 5 jaar niet meer welkom was.

24 september 2023 om 22:08

Halsema heeft zich er ook wel eens over uitgelaten, dat het aan Feyenoord en de Rotterdamse driehoek ligt dat uitsupporters bij de klassieker niet welkom zijn aan beide kanten. Want aan de Amsterdamse beleidsvoerders zou het niet liggen, die zouden er wel klaar voor zijn. Compleet van de realiteit losgezongen deze mensen.

Namen de directie en de rvc maar helemaal afstand.

24 september 2023 om 20:21

Hou toch op zeg. Het sportieve is een ding, maar alle woede moet gericht zijn op die doorgesnoven criminele bende: The F-side. Wat een trieste gasten waren dat vroeger al en nu is het alleen maar triester geworden.

24 september 2023 om 20:27

Zeker, is ook helemaal waar, maar het zou ook fijn zijn als de verantwoordelijke directieleden en de rvc eens hun verantwoordelijkheid zouden nemen inzake de totale puinhoop die ze zelf hebben gecreëerd. Dus dat ze afstand nemen van het geweld prima, en daarna helemaal afstand nemen en het werk laten doen door mensen die wel capabel zijn.

24 september 2023 om 21:05

@SashHaha
Spijt me zeer, maar mijn woede is vooral gericht op Ajax en dan met name de mensen in het pluche. Dit zag je namelijk van een kilometer afstand aankomen. We kunnen wel telkens verontwaardigd zijn over doorgesnoven gekkies, maar we kunnen ook eens maatregelen treffen om die gekkies geen kans te gunnen. Ik zei het van de week al. De situatie bij Marseille was een blauwdruk voor hoe het bij Ajax zou gaan. De analisten dachten dat het fluitconcert bij van de Sar al erg was, dat was echt heel mild en bleef beperkt tot fluiten. Ditmaal is er geen enkele buffer van een Ajax icoon, waardoor de gekkies zich helemaal volslagen idioot gedragen. Daar moet je, je echt veel adequater op voorbereiden. Minder publiek, netten ophangen enz. Dat je binnen het bestuur half bakken ingrijpt is geen reden om zo onvoorbereid te zijn op de situatie zoals die zich vanmiddag ontpopte. Van die gekkies verwacht ik inmiddels niet meer beter, van Ajax daarentegen wel.

24 september 2023 om 21:35

Ik kan niet anders dan je gelijk geven. Ze hebben natuurlijk ook gewoon weer alle vrijheid om vuurwerk mee te nemen. Je hebt gelijk.Ik ben die losers in het voetbal gewoon zo verschrikkelijk zat.

Waarom niet gewoon nu? Zonder publiek, geen gedoe..

24 september 2023 om 20:13

Ja dat vroeg ik me ook af inderdaad. Iedereen is weg, stadion is leeg dus nu uitspelen zou moeten kunnen lijkt me. Logistiek en qua politie-inzet lijkt me dat ook haalbaar.

24 september 2023 om 20:23

Het lijkt me dat personeel niet zo lang mag werken. Voor beveiligers, politie en de rest van het personeel gelden gewoon arbo-regels uit het cao. Overigens lijkt het mij dat bepaalde mensen zo snel mogelijk het stadion wilde verlaten en terug wilde naar Zuid-Holland.

24 september 2023 om 20:27

Fysiek te risicovol voor de spelers. Dat laatste half uur is garantie voor blessures zo.

24 september 2023 om 20:26

Zou gewoon de F side drie weken leeg laten. Dat zijn de tokkies die je moet raken. Die vaders met zoonlief in vak 118 zullen zich niet misdragen hebben..

24 september 2023 om 20:41

Die straf je daar niet mee; ze vinden moeiteloos een plek elders in het stadion

24 september 2023 om 20:50

Maar niet met 3000 idioten bij elkaar en het zal ook een stuk lastiger zijn om de stewards om te kopen.

24 september 2023 om 21:05

@NJfromVOLNee hoor, de komende weken zijn de tickets sowieso al uitverkocht volgens mij..

24 september 2023 om 20:33

Wedstrijd van woens verplaatsen naar 1 november en deze wedstrijd woensdagochtend uit laten spelen. Dit Maak.je.dan komende donderdag bekend. Heb je ook geen gezeik rinse de ArenA.

25 september 2023 om 12:05

dat wil volendam helemaal niet, die zijn al een keer uitgesteld, en willen nu deze degradatiekraker spelen, Ajax is juist nu kwetsbaar en te pakken.

24 september 2023 om 20:37

Ik zou zeggen, 6 punten aftrek. Maar helaas kun je van een kale kip niet plukken.

24 september 2023 om 21:34

Dan krijg je bij de volgende wedstrijd die gestaakt wordt met geen mogelijkheid de fans nog weg. Die blijven dan allemaal wachten in en om het stadion.

Gaan ze alleen open deuren intrappen of ook daadwerkelijk ingrijpen???

24 september 2023 om 20:15

Die deuren zijn vanmiddag al ingetrapt. Overigens ook niemand die persoonlijkheid toonde vanmiddag en al na eerste keer vuurwerk het veld opstapte zoals clubheld De Wolff wel deed toen met Klaassen.

24 september 2023 om 20:21

@myvision

Volgens mij zijn de meeste Ajax-persoonlijkheden ook vertrokken de laatste jaren. Was een mooi klusje geweest voor Heitinga, maar die moest en zou hoofdcoach worden en is niet veel later bij het grofvuil gezet.

24 september 2023 om 20:22

Maar welke club (of cult)helden (zoals De Wolf en het Feyenoord-publiek) heeft Ajax nu bij de club rondlopen? Maduro, Huntelaar, Van Halst? Ik denk dat niemand in de huidige organisatie op dit moment het Ajax-publiek tot kalmte kan manen

24 september 2023 om 20:24

Huntelaar dan uit dat lijstje...

Al denk ik niet dat het iets uit had gemaakt.

24 september 2023 om 20:43

Ja de wolff was echt stoer toen hoor poepoeh. Hij liet een vloek dat was het. Sowiezo zwak als je je woorden kracht moet bijzetten door te gaan vloeken

24 september 2023 om 20:44

@Willem1609

Sjakie Swart?!🤔

24 september 2023 om 21:35

Leeft hij nog? 🤣

25 september 2023 om 12:06

misschien wel zwak, maar het hielp toen wel.

Zwak statement.

Er wordt met geen woord gerept over de boetes en stadionverboden voor de zich misdragende supporters.

Nee Ajax, dit is echt heel zwak.

24 september 2023 om 20:33

Ja, “dit is niet het gedrag wat hier hoort” is iets wat ik tegen mijn 6-jarige zoon zou kunnen zeggen. Maar ja, er zit daar helemaal niemand meer die ballen durft te tonen. Net als met Sar hebben we nu weer een directeur die onzichtbaar is.

Van Halst had een camera moeten pakken en die gasten moeten vertellen dat ze de club ernstig beschadigen met hun wangedrag. Dat hij de frustratie begrijpt maar dat ze het alleen maar erger maken zo.

Nou, daar zullen ze van leren. De Raad van Commissarissen keurt hun gedrag af. Die liggen vanavond huilend in hun bed.

Mijn hemel het is alsof mijn buurmeisje van 4 dit heeft opgesteld. Wij nemen afstand en dit hoort niet bij Ajax. Nee DUH! Dit is echt een standaard verhaaltje wat elke club kan zeggen. Had wel iets meer verwacht moet ik eerlijk zeggen.

24 september 2023 om 20:23

Lijkt erop dat ze er snel even ChatGPT hebben bijgepakt om dit in elkaar te draaien.

24 september 2023 om 21:01

Ik heb voor de grap even ChatGPT erbij gepakt en om een statement gevraagd. Kwam inderdaad wat slaps uit. Toen vroeg ik het om een iets krachtiger statement en ik kreeg het volgende:---Beste Ajaxfans,Wangedrag in ons stadion is onacceptabel. Ajax staat voor trots, passie en respect. We zullen niet tolereren dat een kleine groep individuen onze waarden aantast.We roepen alle supporters op om samen te staan voor eenheid en respect. We werken hard om de verantwoordelijken te identificeren en passende maatregelen te nemen.Samen zijn we Ajax en we zullen onze waarden handhaven.Met vastberadenheid voor positieve verandering,Het Ajax-bestuur--- Dit is serieus een stuk beter dan die van Ajax zelf

25 september 2023 om 09:15

Hahaha geweldig. En dat in 2 minuten werk waar Ajax er een dikke 3 uur voor nodig had.

Ik hoop dat de directie en de RvC langzamerhand hun conclusies hebben getrokken en dat geen van allen geschikt zijn!

24 september 2023 om 20:16

Nee hoor, die blijven lekker zitten

24 september 2023 om 20:30

Ik hoop ook dat die relschoppers hun conclusies hebben getrokken en nooit meer in een stadion komen.

Zwak, erg zwak. Past bij de daadkracht van de afgelopen jaren richting de harde kern. Genoeg is genoeg. Weg met die terroristen. Pak je verantwoordelijk Ajax. Verban de bakpoederbrigade! Zij geven geen snars om de sport, of de club.

Die klootzakken die overlast veroorzaken moeten onmiddellijk uit ieder onderdeel van de club gesneden worden. Dit soort gasten kun je missen als kiespijn. Oprotten ermee. Verliezen hoort ook bij sport en Feyenoord was vandaag gewoon veel beter

Fijn dat ze er afstand van nemen. Krachtig statement. En nu verder tot de orde van de dag

Stop er maar mee. Met dat publiek. Gewoon allemaal lekker op tv voetbal kijken. Dit is toch gewoon niet meer leuk. Keer op keer worden wedstrijden verpest. Nu eerst een aantal individuen, maar wat er daarna gebeurt is toch helemaal van de zotten.

Ik word hier echt heel verdrietig van. Ik schaam me soms bijna dat ik voetbal leuk vind om te volgen en om ‘voor een club te zijn’. Al waren het vandaag de supporters van de tegenpartij. Voetbal wordt echt een steeds meer een tokkiesport. Jammer, want ik kan echt genieten van mooi voetbal.

24 september 2023 om 20:47

Dat is natuurlijk een idiote oplossing. Elke week genieten meer dan honderdduizend mensen van voetbal in een stadion op een goede manier. Door zo groepje tokkies moet dat dan ontnomen worden?

Je moet de daders opsporen en gewoon een keer echt straffen ipv die nutteloze stadionverboden.

24 september 2023 om 21:42

Succes daarmee. De F-side is een groep doorgewinterde criminelen. Die laten zich niet zomaar pakken door welke politie-eenheid dan ook. Ik lees meer mensen pleiten voor 'echte straffen', maar wat bedoel je daar eigenlijk mee? Jarenlange celstraffen, werkkamp ik Siberië, schieten met scherp?

25 september 2023 om 09:17

Een celstraf zou ik inderdaad niet overdreven vinden voor het bestormen van een stadion/gebouw en geweld tegen agenten. jij wel?

Mogelijk 1 november inhalen is toch te zot voor woorden.
Even 5 weken wachten + Feyenoord zit dan midden in een drukke periode.

Uit Twente, evt uit ajax, uit RKC en uit Lazio.

Het zou belachelijk zijn om die ‘supporters’ te geven wat ze willen.

24 september 2023 om 20:26

Zou schandalig zijn. Gewoon dinsdag inhalen. Jammer dan dat je de dag erna ook tegen Volendam moet, had je als club maar vangnetten op moeten hangen.

24 september 2023 om 20:51

Hahahah typische reactie van een Feyenoorder... omdat ze in de Kuip nu vangnetten hebben gaan ze iedereen verwijten maken die het niet heeft?? Maargoed ik ben ook voor snel inhalen, echter is de agenda vrij vol..

24 september 2023 om 21:37

Dan neerleggen bij 0-3, simpel toch? Zelf veroorzaakt dan ook niet zeuren.

24 september 2023 om 20:34

Dinsdag inhalen, volendam verplaatsen naar donderdag

24 september 2023 om 20:40

Gelukkig is het heel makkelijk om een wedstrijd een paar dagen van te voren te verplaatsen...

En ik maar denken dat ze zouden zeggen dat dit een prima uitlating is van emotie, dat het gooien van stenen en bestormen van de hoofdingang best redelijk is conform de situatie.

Hier koopt natuurlijk niemand iets voor.



Die Gaaei wordt nu ook op zijn sociale media helemaal kapot gemaakt door zogenaamde Ajax supporters. Zo erg dat hij zn comments moet blokken. Dit is niet een manier om hem meer vertrouwen te geven. Die jongen is 20 en dan gaan mensen hem persoonlijk lastig vallen. Echt te triest voor woorden hoe het tegenwoordig gaat met zogenaamde supporters. Mensen draaien helemaal door. Je kan kritiek hebben maar hoeft niet iemand na een fout op zijn persoonlijke pagina verrot te schelden

24 september 2023 om 20:21

Ik denk dat de directie van Ajax ook van dat gedrag afstand neemt.

24 september 2023 om 20:31

Ik denk dat Gaaei in winterstop al bij Ajax gaat vertrekken zodat hij niet echt thuis voelt bij Ajax. Dus hij heeft op dit moment erg moeilijk bij Ajax, waar ook hij niks aan kan doen. Die zogenaamde supporters kunnen spelers echt bedreigen met zulke woorden wat bij ons niet door de beugel kan.

Het is duidelijk dat zogenaamde supporters erg boos zijn op Ajax omdat het nu erg slecht gaat met de club zowel bestuurlijk en sportief. Ze willen de club op deze manier kapot maken met alle geweld. Ik ben ook bang dat sommige spelers niet meer veilig voelen bij Ajax zowel privé en werk allebei.

24 september 2023 om 20:59

Helemaal eens. Speelde Gaaei verschrikkelijk slecht? Ja. Was hij de reden voor het verlies? Ja.
Deed hij dat expres? Nee.
Natuurlijk doet die jongen zijn best. Hij is gewoon niet beter. Kan je hem niet kwalijk nemen. Totaal idioot om hem dan aan te vallen.

24 september 2023 om 21:34

Speelde hij slecht? Ja. Was hij de reden voor het verlies? Nee. Wat doen Sutalo Hato Sosa bij die doelpunten? En waarom worden er voorin geen goals gemaakt? Hoe lang is het geleden dat een aanvaller van Ajax een bal er zo in schoot als Gimenez dat deed? Het gaat overal mis. Verder natuurlijk helemaal met jullie eens mbt het aanvallen van Gaaei. Dat is echt heel dom en kwalijk.

Misschien dat Ajax er goed aan zou doen om Feyenoord de overwinning te geven om een statement te maken naar die relschoppers die de club schaden met hun gedrag.
Excuses aanbieden hoort bij het protocol meer heeft weinig waarde omdat de clubs er niet genoeg aan doen!
Met al die camera’s is het juist gemakkelijk om die relschoppers eruit te pikken en voor het leven te schorsen!
Het is zeer vervelend voor alle supporters dat die relschoppers het verpesten en zich ook nog “supporters “ durven te noemen is nog wel het vreemdst!
Wellicht net zulke netten als bij Feyenoord plaatsen bij clubs met die soort relschoppers?

24 september 2023 om 20:30

Overwinning te "geven"? Hoe wil je dat doen met doelpuntensaldo? Voor hetzelfde geldt werd het 2-3 als uitslag, of 0-6 of wellicht erger. Doelsaldo is ook ontzettend belangrijk natuurlijk aan het eind van het seizoen.

Ik ben trouwens van mening dat ze bij elk stadion waar iets op het vels wordt gegooid (tijdelijk) netten ophangen zoals in de Kuip.

24 september 2023 om 20:45

Troy

We zullen nooit weten wat de uitslag zou zijn geworden. Als je op 1 november een half uur gaat voetballen is alles weer anders. Als Trauner en Gimenez dan geblesseerd zijn, is het competitievervalsing. Als Ajax dan wel in vorm is, is het ook competitievervalsing. Dit kun je nooit goed doen.

Meest zuivere, of minst onzuivere, is om gewoon een punt achter deze wedstrijd te zetten. 0-3 voor Feyenoord, en door.

Overigens is dit statement ook te slap voor woorden. Ze hadden op zijn minst gewoon met zoveel woorden excuses aan Feyenoord aan kunnen bieden. Hoeveel anders is het als je iets zegt als “Wij bieden onze verontschuldigingen aan aan Feyenoord. Zij waren beter en door dit wangedrag heeft Feyenoord niet de kans gekregen de wedstrijd uit te spelen.” En daarnaast natuurlijk veel steviger afstand nemen van dat tuig.

24 september 2023 om 20:30

Dat zou inderdaad wel een statement zijn, in tegenstelling tot deze slappe hap…

Zo hey! Wat een statement! Een echt statement is communiceren naar de KNVB dat je een reglementaire 0-6 accepteert, want dat zou de score worden als dat tuig niet expres de wedstrijd had gesaboteerd

24 september 2023 om 20:32

Allemaal leuk en aardig, een reglementaire 0-6, maar dan vergeet je even dat er meer partijen zijn die hier belang bij hebben. Bij PSV weten ze als geen ander hoe belangrijk het doelsaldo aan het einde van de rit kan zijn, dus mag ik aannemen dat (o.a.) PSV het toch niet accepteert als Feyenoord eventjes drie goals cadeau krijgt van de KNVB.

24 september 2023 om 20:47

Cabinessence. Er zijn momenten in het leven dat het niet om jou of jouw club draait. Dit is er zo een.

Dat doelsaldo is volstrekt ondergeschikt aan het probleem dat we vandaag hebben mogen aanschouwen.

24 september 2023 om 20:52

@vernon:

Natuurlijk moeten er straffen uitgedeeld worden voor wat er vandaag gebeurd is, dat staat als een paal boven water. Maar doe dat dan a.u.b. op een manier die niet nadelig is voor clubs (niet alleen Psv!) die hier helemaal niets mee te maken hebben.

Ik dacht bijna dat ze zouden zeggen dat iedereen die erbij betrokken was een stadionverbod voor het leve zou krijgen, maar dit is nog veel erger. Dit is wel lef hebben van de rvc en de directie.

Ik denk dat de problemen nu wel opgelost zijn

Dat is een waardeloos statement. RvC en directie zouden afstand moeten nemen van deze zgn 'supporters'. Ga eindelijk eens maatregen nemen zodat normale supporters zich weer veilig voelen.

24 september 2023 om 20:49

Ze willen zichzelf ook veilig voelen. Dus eigenlijk snap ik het wel. Het is vervelend dat ze de deur bij de arena intrappen, maar het lijken mij ook gaste die een deur bij jou thuis ook in trappen.

Vaak wordt de vergelijking getrokken met het aanstekerincident. Als je dan de statements vergelijkt mis ik toch het stukje waarin Ajax aangeeft volledig mee te werken met justitie om het tuig te veroordelen

24 september 2023 om 20:49

Ja man, het is schrijnend om te zien hoe volwassen “professionals” niet in staat zijn om een passend statement te maken. De angst om eens iets te zeggen wat supporters niet leuk vinden druipt er vanaf.

Plank wordt ook hier compleet misgeslagen. Gedrag hoort nergens!! Dat zit zou gebeuren was zo klaar als een klontje. Zoals ze wel vaker doen hebben ze geen maatregelen genomen en doen ze achteraf alsof dit compleet onverwacht was

"De eerst mogelijke inhaaldatum lijkt 1 november te zijn."

De verreweg beste oplossing lijkt me dat ze vanavond stilletjes even die wedstrijd uit spelen in een leeg stadion en dat achteraf pas bekend maken.

24 september 2023 om 20:52

Denk dat dat fysiek voor de spelers te risicovol is. Anders idd de beste oplossing.

Nogal wiedes dat ze afstand nemen van dit gedrag, dat zou ieder weldenkend mens moeten doen. Misschien was het wel handig geweest om in hetzelfde bericht even iets te zetten over stappen die ze zelf gaan zetten om hun eigen functioneren te onderzoeken. De directie is gewoon verantwoordelijk voor de staf, de selectie én de supporters en de RVC ziet het gebeuren en doet ook niks.

Bestuurlijke tekst, maar al een hele tijd geen bestuurlijk gedrag, als fan van een andere ploeg moeten zij toch vanavond slecht slapen als het ze ook maar iets doet.

Een stabiele kapitein op een schip is zo belangrijk, ik bedoel daar ook een trainer mee.

In commerciële praat programma 's wordt er nog weleens lacherig over gedaan, en het wordt weggewuifd.

Ik denk dat dit weer een voorbeeld is van hoe belangrijk het is om kundige mensen in dienst te hebben.

Leiding geven, en leider zijn is alles bepalend, in welke omstandigheid dan ook

Man, man. Hoe hebben ze het zo uit de hand kunnen laten lopen. Deze acties waren al lang bekent. Je wist als de wedstrijd zo zou gaan wat er zou gebeuren. Ik kreeg letterlijk appjes van gasten die daar in het stadion zaten dat ze 10 minuten na de rust los zouden gaan.

Beter had die Eringa zich voor het eerst in z'n Ajax carrière nuttig gemaakt en een paar van die raddraaiers in de kraag gevat. Maar jammer genoeg moeten we nu nog wachten op zijn eerste toegevoegde waarde. Dit bericht is het in ieder geval niet.

En als supporter neem ik graag ook afstand van de rvc en de directie.
Dit zegt natuurlijk helemaal niks. Ik vind het afschuwelijk dat er rellen ontstaan. Maar in zekere zin is de woede te begrijpen. Men weet al sinds half januari, eigenlijk eerder dat de selectie niet voldoet. Dat het niet loopt.

Dan gaat zo'n Jan van Halst alleen maar willen graaien, en ondertussen krijgen we de ene koekenbakker als speler na de andere binnen door zijn aanstelling Sven Misluktat vlak voordat de transfer periode afloopt

Wat een indrukwekkend statement is dit zeg. De jongens van de F Side zullen hier erg van onder de indruk zijn. Nu weten we zeker dat ze zich woensdag tegen Volendam uitstekend zullen gedragen

In alles is het een slappe zooi in Amsterdam. Voetballend als bestuurlijk. Iedereen zag dit aankomen. Er hadden netten moeten hangen voor de F side….wat mij betreft een 0-5 verlies en twee wedstrijden zonder F side

Stop met excuses. Gewoon deze pot heeft Ajax verloren met 0-3 of meer.
Lekker wachten tot 1 november of zoiets is gewoon competitie vervalsing

24 september 2023 om 20:51

En het ergste dan beloon je het werk van deze supporters. Er werd niet 1 fakkel op het veld gegooid maar 2 keer meerdere fakkels. Zulk gedrag moet je zo hard mogelijk afstraffen.

Competitie vervalsing, zoals Slot het al aangaf. Als je aan dit probleem wat wilt doen dan benadeel je de betreffende club met zware straffen zoals de wedstrijd als gewonnen geven aan de tegenpartij en of punten in mindering. Dan is het aan de club om te bekijken hoe ze die "aso's" toegang tot de club verbieden of drastische de beveiliging opschroeven.

Anders blijft dit toch aan de gang.

24 september 2023 om 21:05

Elementen die in dit statement hadden moeten zitten:

- Excuses aan Feyenoord, met zoveel woorden.
- Aangeven dat je bereid bent om de wedstrijd als verloren te beschouwen
- Veel krachtiger dit gedrag veroordelen
- Aangeven dat je alles zal doen om justitie te helpen de daders te pakken.

Enige goeie is het excuus aan iedereen die zich onveilig heeft gevoeld. Maar ook daar kan je dat benoemen: spelers en staf van Feyenoord, medewerkers van Ajax, etc.

En dan hebben we het nog niet eens over het binnendringen van het stadion

Wat een nep statement, komt er iets met boetes of aangifte of stadionverboden of heeft de F-side Ajax overgenomen?

Dit statement is vooral het bewijs dat er in het Ajaxbestuur nul autoriteit aanwezig is. Maargoed, vandaag is een resultaat van het complete wanbeleid van afgelopen anderhalf jaar. Ik roep het al een een tijdje: de club stevent af op faillissement. Bestuurlijk, sportief en uiteindelijk ook financieel. Zonde.

24 september 2023 om 21:14

Voor een financieel failliet moet er nog veel meer gebeuren, over langere tijd.

Maar voor de rest eens. De club is hartstikke ziek. Van der Sar was al geen leider, en nu hebben we interim Van Halst. Waar was hij vandaag? Kon hij geen camera vinden? Als ik directeur van Ajax was zou ik op een dag als vandaag zonder afstemming met de PR afdeling gewoon furieus voor de camera gaan staan. Een welgemeend excuus aan Feyenoord geven. Zonder ingewikkelde woorden het gedrag van die supporters op kniehoogte afzagen. Gewoon zeggen dat het een schande is, dat ze de club alleen maar verder beschadigen.

Maar goed, als ik Van Halst was had ik Mislintat al eerder ontslagen. Dus hij is al te laat.

24 september 2023 om 21:45

Vind je dan niet dat er al genoeg is gebeurd? Door alle ontwikkelingen van afgelopen maanden lopen de inkomsten de komende jaren dusdanig achteruit dat een faillissement absoluut een reële mogelijkheid is. De kip met de gouden eieren is geslacht door puur wanbeleid.

Dat zal ze leren, de raddraaiers. Hier wordt gezegd wat er verwacht wordt, niks meer niks minder.

Ajax heeft heel veel supporters die wel het beste met de club voor hebben en die hopen dat het snel beter gaat met de club. De F side is maar een kleine club als je gaat kijken in een stadion van 55.000 mensen.

Ik hoop dat woensdag de rest van het stadion laat merken afstand te nemen van de F side. zodat de f side alleen komt te staan. voor zover dat al niet het geval is. En dat ze merken dat ze dus totaal geen macht hebben binnen de club

24 september 2023 om 21:00

Hoe wil je dat doen dan? Met je dochter aan je hand even naar de F-side lopen? “Jongens, willen jullie stoppen met dit criminele gedrag?” Joh, de F-side zijn doorgesnoven idioten met het iq van een walnoot. Die trekken zich nergens wat van aan

24 september 2023 om 21:15

Je kunt spandoeken maken met teksten dat Ajax groter is dan de F-Side. of dat de Fside niets te vertellen heeft binnen Ajax

24 september 2023 om 22:02

De F-side is een groep doorgewinterde criminelen die niet terugdeinst voor een spandoekje met een moedige tekst. Het is een eng clubje waar het Ajaxbestuur nul grip op heeft. Vandaar ook het slappe statement. Ze zijn doodsbang voor die gasten. Politie heeft ook niks te zeggen over de F-side. Hoe vervelend het ook is, voetbal trekt enerzijds een hoop mooi publiek aan. Maar voetbal vormt ook een stinkend afvoerputje voor geweld. De F-side is daar het resultaat van in Amsterdam.

24 september 2023 om 23:54

Vergeet ook niet dat er door het hele stadion supporters zitten die meedoen met de f-side. Denk dat deze actie breder gedragen wordt dan je denkt.

De gehele F side vakken verbieden voor minimaal 2 thuis wedstrijden dat is een statement.

24 september 2023 om 20:52

Leuk en aardig, maar je denkt toch niet dat dat zin heeft, die gasten komen gewoon binnen bij een ander vak.

Is het iemand anders opgevallen dat er bij ‘Dit was het weekend’ onder de replays van Ajax-Feyenoord en andere wedstrijden supportersgeluiden van De Kuip zijn gemonteerd? Waarom? Leek even op een extra middelvinger maar ik hoorde het ook bij Heerenveen en RKC.

Statement is geplaatst om 19:45.

Serieus? Hoe lang heb je nodig om hiermee te komen?!

Hahahaah november, zijn ze gek daar. Kan toch prima as dinsdag

24 september 2023 om 21:03

Ajax speelt woensdag tegen Volendam, dus dat kan niet.

Een statement zou zijn zeggen dat ze feyenoord niet willen bezwaren met dit gedrag en de knvb gaan voorstellen het af te handelen door een 0-5 (of zo) te accepteren. Dit is gewoon wat verplicht gebrabbel.

24 september 2023 om 21:02

Dat gaat wel erg ver. Een statement zou zijn om per direct die hele tribune voor 3 wedstrijden te sluiten.

24 september 2023 om 21:18

Ik vind dat helemaal niet ver gaan. Ajax heeft helemaal niks meer te winnen met deze wedstrijd. Met zo’n statement laat je zien dat je je kapot schaamt en bovendien dat je Feyenoord hebt benadeeld. Met zo’n voorstel doe je de F-side ook pijn. Hoe vernederend moet het voor hun zijn, Ajax die voorstelt om Feyenoord de grootste overwinning ooit bij Ajax te geven.

Zo, dat zal ze leren..
Die relschoppers liggen nu in foetus houding in hun bedje te huilen..

Deze wedstrijd uitspelen, in welke vorm dan ook, moet je als Feyenoord zijnde nooit mee akkoord gaan. De 0-3 als eindstand en eventuele andere gevolgen (puntenaftrek, wedstrijden zonder publiek en een fikse boete) voor ajax is de enige oplossing die enigszins in de buurt komt van gerechtigheid.

Die "supporters" boren ons met deze actie gewoon een historische overwinning door de neus. Elke vorm van uitspelen is in het voordeel van hen en beloont zelfs hun wangedrag.

Zo zwak als;

Hun spel
De aankopen
De trainer
De technische directeur
De interim technisch directeur
De zogenaamde (F side) fans.

Zo zwak is deze statement, triest!

Duidelijk statement? Wel, hij is iig te begrijpen. Maar je verwacht na vandaag toch meer een Stevig statement.

'dit is niet het gedrag dat bij Ajax hoort'.

Nee, bij geen enkele club. Niet bij Feyenoord of Groningen vorig seizoen. Maar toch gebeurt het.

En ik bij die kop maar hopen op: wij treden per direct en bloc af;-)))



De laatste 35 minuten van het duel in een lege Johan Cruijff Arena afgewerkt.
Nee 0-10 voor feyenoord klaar. Anders is het Competitie vervalsing.

Net zo slap als onze selectie dus. Spreek uit dat iedere droplul die hier bij betrokken is een verbod voor het leven krijgt

Ze kunnen beter zelf afstand nemen van hun positie dat is pas een statement

Wow deze zag ik niet aankomen. Wat een krachtig statement, dit zal wel schrikken zijn voor iedereen. Dit doet trouwens elke club, van die niets zeggende politiek correcte statements na een incident. Kunnen we daar mee kappen, als je niets echt te zeggen hebt zeg dan niks.

Het is toch niet zo ingewikkeld als er regels zijn? Wedstrijd afmaken binnen 72 uur in een leeg stadion. Mag niet van de gemeente? Pech, reglementaire nederlaag voor Ajax. Wedstrijd tegen Volendam op woensdag? Pech, gewoon voetballen en dan speel je 2x binnen 36 uur.Niet zo heel erg hoor, dat dit Ajax niet zo goed past op dit moment……

Vervolgens ook de regels aanscherpen. Punten in mindering bij volgend wangedrag dat tot definitieve staking leidt, ongeacht de club die dat betreft.

Ik keur het gedrag van de ajax supporters niet goed, maar is er niemand die het nog heeft over deze maatregel? Zo creëer je toch juist een competitie vervalsing? Ze geven de supporters alle reden toe om dingen op het veld te gooien zodra er onvrede is. Ze geven de supporters een middel om de wedstrijd te beïnvloeden.

Het ergste is nog dat we er hard aan werken om straks stadions niet meer in te komen zonder totale controle. En laat me raden: de meeste van jullie schapen nemen dit nog voor lief ook! Zonder enige doordachtheid wat voor impact het heeft op de samenleving. De KNVB is de aanstichter door deze zinloze maatregel in het leven te roepen. Hoe zijn we meer dan 100 jaar voetbal doorgekomen zonder deze regeltjes??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren