Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax heeft beet en versterkt zich met felbegeerde spits Julian Rijkhoff

Laatste update:

Ajax heeft zijn gewenste nieuwe spits binnen. De Amsterdammers maken melding van de komst van Julian Rijkhoff, die overkomt van Borussia Dortmund. De negentienjarige aanvaller tekent een contract tot de zomer van 2027, met de optie op een extra jaar. Rijkhoff gaat zijn wedstrijden voorlopig voor Jong Ajax spelen.

Kelvin de Lang is verheugd met de komst van Rijkhoff. “Julian zal worden toegevoegd aan de trainingsgroep van Ajax 1, maar zal zijn wedstrijden de komende tijd bij Jong Ajax gaan spelen. We zijn heel blij dat Julian ondanks de interesse van een aantal grote clubs met volle overtuiging voor een terugkeer naar Ajax heeft gekozen om hier voor zijn kans te vechten.”

Het was in de slotdagen van de transfermarkt nog even de vraag of de transfer van de Purmerender gerealiseerd kon worden. De Telegraaf meldde dat het geduld van de veelbelovende aanvaller op de proef werd gesteld, daar hij wachtte op een akkoord tussen de clubs.

In afwachting van de transfer reed Rijkhoff al naar Purmerend, maar van een definitieve overstap kwam het tot de slotdag van de transfermarkt dus niet. De Amsterdammers zouden namelijk het liefst eerst willen verkopen voordat Rijkhoff werd aangetrokken. Andere clubs informeerden ondertussen bij zaakwaarnemer Dick van Burik naar de mogelijkheden om Rijkhoff aan te trekken, maar de Noord-Hollander sprak zijn voorkeur uit voor Ajax.

Voetbal International kwam later op dinsdag al met een positieve update. “Ze hebben hem zo goed als binnen. Dat zal een formaliteit zijn", vertelde journalist Tim van Duijn in TransferTalk. “Ik weet niet of ze dat vandaag (dinsdag, red.) vlot kunnen trekken, maar dat zal uiterlijk morgen (woensdag, red.) zijn."

Van Duijn wist toen ook al te melden wat Rijkhoff ongeveer zou moeten kosten. "Het gaat om een kleine transfersom, rond de anderhalf miljoen euro. Misschien iets meer, met hoge bonussen en een doorverkooppercentage. Dan komt hij gewoon terug. Volgens mij kan hij tekenen tot 2028. Die kun je invullen”, was Van Duijn stellig.

Rijkhoff komt uit de jeugdopleiding van Ajax en vertrok begin 2021 naar Dortmund, dat 130.000 euro voor zijn diensten betaalde. De rechtspoot bewees in Duitsland ook een doelpuntenmaker te zijn, maar zijn officiële debuut in de hoofdmacht bleef uit.

Rijkhoff was bij het Onder 19-elftal van Dortmund in 57 wedstrijden goed voor 52 doelpunten en 13 assists. De Nederlands jeugdinternational lag nog tot medio 2026 vast bij die Borussen. Rijkhoff deed afgelopen weekeinde uit voorzorg al niet mee met het Onder 19-team van de Duitse grootmacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Felbegeerde? Prima aankoop voor het 2e.

1 februari 2024 om 21:00

Als Akpom gaat (hoop het niet maar lees dat 16 miljoen is geboden, dat komt wel in de richting van paardenhoofd in bed achtige levels van offers you cant refuse), dan is Rijkhoff voor 1,5 miljoen zeker felbegeerd als vervanger van Akpom die de club al kent. Ajax jeugd brengt te weinig goede aanvallers voort en dit was er juist een waarvan veel ajacieden baalden toen hij weg ging. Dus wat mij betreft wel felbegeerd, maar ook wat jij zegt: in eerste instantie prima voor Jong.

2 februari 2024 om 00:45

Dit vind ik wel een lekker woord: “paardenhoofdlevelachtige” . On topic: Rijkhof prima aankoop hopelijk kan hij wat goaltjes prikken bij Jong en volgend seizoen aansluiten.

1 februari 2024 om 21:01

Nou was ook heel benieuwd wat "felbegeerd" inhield. Dat hele woord kan weg na het lezen van de naam

Kansloos je moet een keihard signaal afgeven door zulke spelers niet terug te kopen. Maar denk wel dat het goede speler is

1 februari 2024 om 20:42

Hoezo zou je hem niet terughalen als de mogelijkheid er is? Je koopt hem voor een extreem laag bedrag, was je onderhand aan salaris kwijtgeweest dat verschil tussen aankoopprijs nu en verkoopprijs toen. Je gaat bovendien vrijwel zeker nog winst maken op hem in de toekomst en is het beste geval wordt hij gewoon de opvolger van Brobbey straks voor een paar jaar. Prima deal dus.

1 februari 2024 om 22:05

@Sanderr

En als je er ook nog eens bij bedenkt dat Rijkhof niet weg is gegaan voor het geld, aangezien Ajax meer bood dan Dortmund. Dan is het helemaal logisch.

Het vertrek van Rijkhof was 100% de fout van Overmars toendertind, is ook de reden dat Hamstra werd aangetrokken als assistent voor de jeugd.

Ajax deed 1 voorstel, en had vervolgens maanden lang radio stilte. Dortmund heeft toen meer dan 10x zijn ouders over laten komen en daarna Rijkhof. Deze deden hem een aanbod wat hij uiteindelijk genomen heeft.

Toen Ajax dat hoorde hebben ze last minute hun aanbieding verbeterd (hoger dan Dortmund) alleen is hij daar niet op ingegaan.

1 februari 2024 om 20:44

Je 2e zin ontkracht perfect waarom je in zakelijke beslissingen soms niet de rancune van je eerste zin de boventoon moet laten voeren

1 februari 2024 om 20:45

Als denkt dat het een goede speler is, moet je hem toch gewoon-ongeacht voorgeschiedenis- aantrekken?

1 februari 2024 om 20:48

Ik ben maar wat blij dat ze Brobbey hebben teruggehaald. En Rijkhoff is een stuk goedkoper.

1 februari 2024 om 21:17

Heel slim Freddy, en als het even tegenzit gaan ze daardoor naar PSV of Feyenoord en maken ze hun kampioen. Zoals bij een Malen, Bergwijn,… is gebeurd

1 februari 2024 om 21:29

Hahah dat zei je zeker ook over Brobbey😂

Akpom gaat dus ook richting de uitgang.

1 februari 2024 om 20:39

Denk het niet hoor, Rijkhoff is voor de toekomst

1 februari 2024 om 20:46

De toekomst kan bij wijze van spreken ook volgende week zijn. Hoe dan ook denk ik dat Rijkhoff nog in het jaar 2024 aan het eerste van Ajax mag ruiken.

1 februari 2024 om 20:40

Forrest heeft zojuist het tegenbod van Ajax afgewezen. Huur voor half jaar met optie tot koop indien Forrest niet degradeert van €17 mln. Akpom blijft, zoals het er nu uitziet, in Amsterdam.

1 februari 2024 om 20:46

Kans is klein. Bod van Nottingham is afgewezen (terecht overigens) door Ajax. Ze zullen met wat beters moeten komen als ze in de laatste uren voor de deadline de stand-in spits met een langlopend contract willen aantrekken.

1 februari 2024 om 21:07

@Sanderr denk je niet dat als Forrest 16 biedt dat ze dan ook wel meer willen bieden. Als ze dat bedrag bieden, moeten ze Akpom wel echt zien zitten en denk ik dat een eerste afgewezen bod ze niet tegen gaat houden. Edit, ik lees hierboven dat Ajax al een tegenbod deed en Forrest dat afwees. Dan lijkt het er dus op dat hij blijft. Wat denk ik wel goed is voor Ajax.

Wat zijn mensen zuur hier. Is gewoon een slimme zet. Ajax is lekker bezig. Henderson and Rijkhoff zijn top versterking. Ik had graag een of meer verdedigers gezien en wat Mislintat aankopen verkocht zien worden (Forbs, Sutalo, Tahirovic, Sosa en evt. Akpom), maar ik ben niet ontevreden. Nu met deze ploeg strijden om top 3 en de conference league. En dan volgend jaar schoon Schip.

1 februari 2024 om 21:34

Hendo is ook niet gekocht 😁

Hele goede zet, jammer dat hij bij Dortmund niet al aan het eerste heeft mogen ruiken. Had hem liever bij Feyenoord gezien, maar goed dit kan wel een fantastische spits worden voor Nederland. Was in alle jeugdelftallen van Ajax heel goed. Bij Dortmund in de jeugd fantastische cijfers. Laat het nu maar zie

Fijn dat ie terug is. Hopelijk kan ie snel de benodigde stappen zetten, hij moet de opvolger van Brobbey worden.

1 februari 2024 om 20:57

Het zou mij niet eens verbazen als Rijkhoff te zijner tijd Brobbey voorbijstreeft, Julian is echt een groot talent en dat heeft hij ook bij Dortmund O19 laten zien. Ik roep al twee jaar op dit platform dat ik veel potentie zie in Julian Rijkhoff en ook in Jason van Duiven (psv, verhuurd aan Almere). Oranje kan ook wel weer een goede spits gebruiken en hopelijk maken Julian en Jason mijn verwachtingen waar wat dat betreft.

1 februari 2024 om 22:07

@Kironi,

Ik denk dat ook, iedereen die roept: waarom krijgt hij bij Dortmund geen kansen dan?
Er loopt daar een 19 jarige Moukoko die al zijn hele jeugd carrière alle competities kapot schiet met belachelijke cijfers. Die krijgt (logischerwijs) eerst kansen.

1 februari 2024 om 22:35

@D-Bergkamp Yep, Dortmund heeft daarnaast ook nog ene Sebastien Haller als spits al scoort die de laatste tijd wat minder. Daarnaast ook nog Füllkrug die afgelopen wedstrijd tegen Bochum nog een hattrick maakte. Trouwens, Dortmund heeft ook nog een Donyell Malen die meestal rechtsbuiten speelt maar eigenlijk ook een spits is (zoals bij Psv).
Een Dennis The Menace heeft Dortmund natuurlijk niet

Dit is gewoon nog steeds een toptalent. Gaat Ajax veel plezier aan beleven. Zeker meenemen als wissel en af en toe laten invallen. Met deze spits ga ik weer eens een potje jong ajax kijken.

Zowel met Brobbey als met deze jongen heeft Ajax toch behoorlijk wat geld verspeeld lijkt me?
Twee spelers die voor niets zijn weggegaan en terug gekocht zijn.
Tegen het grote geld is altijd moeilijk op te boksen, maar het lijkt me dat je deze twee jongens in de toekomst als goed voorbeeld van het slechte voorbeeld gaat gebruiken.
Verder, 7 doelpunten in de competitie dit seizoen in maximaal 13 wedstrijden, exacte statistieken over gespeelde minuten in deze competitie krijg ik even slecht gevonden. Wat ik wél zag, is dat er een andere Nederlander genaamde Travis de Jong (paderborn II) er op dit moment al 10 in heeft liggen.

1 februari 2024 om 21:16

Gezien het feit dat ze beide uit de eigen jeugd komen wel ja, toch gaat Ajax flink cashen voor Brobbey.

Dus uiteindelijk pakt het toch goed uit voor ze.

1 februari 2024 om 22:09

@Koev,

Alleen als je jezelf even verdiept in het vertrek van Rijkhof bij Ajax zie je dat hij niet voor het grote geld is gegaan. Ajax bood hem zelfs meer dan Dortmund.

Het is goed lees voer, iets met falen Overmars en aanstellen Hamstra.

Gewenste eerste spits... maaarrrr, eerst in Jong Ajax... volgens mij heeft het eerste team aanvallers nodig...

1 februari 2024 om 20:58

Volgens mij heeft het eerste team verdedigers nodig. Als je zo’n speler voor dit bedrag terug kunt halen, loop je hier geen risico mee. Dit jaar zal hij waarschijnlijk niet een grote rol van betekenis spelen maar met oog op de komende jaren.

1 februari 2024 om 21:04

@Willemsii, met Bergwijn Brobbey Berghuis en daarachter Forbs Akpom Godts en wat grut hebben we wel aanvallers. We maken ook veel goals en spelen best wat kansen bij elkaar. Maar we krijgen te veel tegen en staan in de omschakeling slecht. Ik zou zeggen, Ajax heeft een controleur nodig en goede backs. Een tien (of een rechtsbuiten als je Berghuis op tien wil zetten) is ook fijn omdat nu te veel van Hlynsson wordt verwacht. Rijkhoff is pas nodig bij het eerste als Akpom weg gaat.

1 februari 2024 om 22:35

De aanval van Ajax draait prima de laatste maanden. Ajax is in het aantal gescoorde goals inmiddels Twente en AZ voorbij en flink ingelopen op Feyenoord.
Het probleem ligt veel meer op het middenveld en de verdedeging, 35 tegengoals terwijl we pas net over de helft zijn is veel te veel. Er zijn jaren geweest dat Ajax ok geen kampioen werd en het seizoen af sloot met 20 of 25 tegen goals.

Zet een redelijke linksback in dit team en misschien vervang een van de twee rechter verdedigers en je bent al een heel eind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren