Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax haalt Deens supertalent met indrukwekkende records achter zijn naam

Laatste update:

Ajax heeft Jeppe Kjaer Jensen gecontracteerd, zo maken de Amsterdammers bekend via de officiële kanalen. De zestienjarige aanvaller komt over van AC Horsens en heeft in de Johan Cruijff ArenA tot medio 2023 getekend. Kjaer Jensen had bij zijn Deense club een contract voor nog een seizoen. Volgens het Deense BT betaalt Ajax minimaal twee miljoen euro voor het talent.

"Kjaer Jensen is een talentvolle, creatieve en aanvallend ingestelde speler", vertelt hoofd jeugdscouting Casimir Westerveld op de website van Ajax. "Hij kan aan de buitenkanten spelen, maar ook op het middenveld kan hij heel goed uit de voeten. In Ajax Onder-18 geven we hem alle tijd om te wennen aan de omgeving, aan een nieuwe club en aan een nieuw niveau. We hebben wel de hoop dat hij in korte tijd stappen kan maken."

Al op zijn zestiende verjaardag debuteerde Kjaer Jensen op het hoogste niveau in Denemarken. Hij geldt als de jongste debutant én doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Superligaen, de hoogste competitie. Jensen kwam tot dusver tot negen wedstrijden in het eerste van AC Horsens, waarin hij een keer scoorde en drie assists afleverde.

Het is niet voor het eerst dat directeur voetbalzaken Marc Overmars deze zomer een Deens talent naar Ajax haalt. In juni legden de hoofdstedelingen de zeventienjarige Eskild Munk Dall vast, die overkwam van Silkeborg IF. De vleugelspits kwam uit de koker van John Steen Olsen, die al jaren voor Ajax scout in Denemarken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Familie van? of niet?

14 augustus 2020 om 19:26

De achternaam Jensen is een soort Jansen van Denemarken alleen dan in het kwadraat.

14 augustus 2020 om 19:35

Ik dacht aan Kjaer. de verdediger van Milan momenteel

14 augustus 2020 om 19:38

Nee, geen familie van.

14 augustus 2020 om 19:55

Neuh niet Kjaer is een veel voorkomende achternaam in Denemarken. Net als Visser of De Jong bij ons is. Niet raar gedacht hoor ...

14 augustus 2020 om 20:00

Nee, geen familie, wel uit zelfde dorpje grapit genoeg (las ik)

14 augustus 2020 om 20:20

Oh oke, weer wat bijgeleerd over Deense achternamen vandaag

14 augustus 2020 om 20:32

@tuskii, ik dacht dat je Henning Jensen bedoelde. Dat was destijds - begin jaren tachtig- een van de duurste aankopen van Ajax toen. Dacht 1 miljoen gulden.

15 augustus 2020 om 00:36

Ik dacht aan iemand anders die op de rechter flank actief is: Robert Jensen.

Als je kijkt naar hoevaak Ajax wel niet zo’n talentje binnenhaalt voor een paar miljoen en kijkt naar hoe weinig je eigenlijk van die jongens hoort, heb ik er een hard hoofd in. Kijk naar die Kuhn, grootste talent van Duitsland en die hebben we nu verhuurd aan het tweede van Bayern. Maar ik laat me graag verrassen. Ken deze jongen natuurlijk niet qua speelwijze.

14 augustus 2020 om 19:23

Kuhn speelde bij Ajax ook totaal op de verkeerde positie, Kuhn speelt bij duitsland op 10, bij ajax op rechtsbuiten. Bij Duitsland is hij een van de uitblinkers, bij Ajax bakte hij er helemaal niks van.

14 augustus 2020 om 20:45

Als dat bekend was bij Ajax, waarom werd hij dan niet op de nummer 10 positie gebruikt?

14 augustus 2020 om 19:35

Wat clubs als Manchester City in Europa op macro niveau doen doet Ajax op micro niveau. Het is in feite niet zo super boeiend om te volgen nog allemaal..

14 augustus 2020 om 19:42

Dit soort clubs moeten hier toch ook gewoon de zeik in hebben? Dan leid je zo’n jongen op, gun je hem z’n debuut op z’n 16e en dan vertrekt hij naar de eerste beste club die langs komt. Lijkt me verschrikkelijk

14 augustus 2020 om 19:45

Tja, maar 2 miljoen (en een doorverkooppercentage, lijkt me) is een hoop geld voor zo'n club, voor een speler die net 9 potjes gespeeld heeft.

14 augustus 2020 om 19:52

ik vind het wel triest van een club die zo pronkt met hun eigen jeugd dat er miljoenen betaald moet worden voor andere talenten. Dat het aangevuld moet worden snap ik heel goed want Ajax word ook leeggeroofd maar om miljoenen te betalen is belachelijk. Een jong Ajax speelt ook in de KKD met jongens die miljoenen gekost hebben hoe knap is het dat ze hoog eindigen?

14 augustus 2020 om 19:56

Niemand heeft het erover dat het knap is dat ze zo hoog eindigen, vind het eerder een schande dat ze niet elk jaar kampioen worden, met veruit elk jaar het duurste team.

14 augustus 2020 om 19:57

Gaat niet perse om het hoog eindigen, maar om welke talenten er doorstromen. Tegenwoordig ga je weinig echt geschikte talenten vinden onder 1 miljoen. Logisch dat je dus een 2 miljoen betaald als hij echt zo goed is. Heb het gevoel dat supporters van anderr clubs bijna drukker zijn met de eigen jeugd van ajax dan ajax zelf.

14 augustus 2020 om 19:59

ja wel jammer want de jongens die er lopen zoals een Hansen Unuvar zijn echt hele leuke spelers dus niks te nadele van de jeugd maar vind het gewoon zonde dat er miljoenen word betaald voor kinderen om het zo te zeggen. En ik snap ook echt wel dat Ajax spelers moet halen want aan hun talenten word ook getrokken dus alle begrip dat ze andere talenten halen maar die miljoenenbedragen gaan nergens over vind ik

14 augustus 2020 om 20:03

@ackaka Eergisteren was het jong Ajax - jong Utrecht 😉

14 augustus 2020 om 19:56

Kühn heeft ondertussen een driejarig contract bij Bayern.

14 augustus 2020 om 19:59

@BenjiAA De fout die Ajax maakt is dan dit soort spelers willen turnen naar een andere positie. Vele hebben het hier ook aangekaart, je scout een speler op positie om hem vervolgens te veranderen. De kans op slagen wordt zo juist kleiner. Pakt het soms uit? Tsja vast wel maar eerder niet dan wel als we zo terugkijken. Die Kuhn is een goed voorbeeld hiervan, die Antonucci ook.

14 augustus 2020 om 20:00

Nederlandse talenten falen vaak in het buitenland. Dat is met jeugd uit andere landen niet veel anders als ze zo jong naar het buitenland vertrekken. Snap niet waarom ze niet wat langer wachten met vertrekken, wat goed is ontwikkelt zich toch wel.

14 augustus 2020 om 23:19

Als je op je 16de al je debuut maakt in de hoogste divisie, is het toch duidelijk dat je eigenlijk in een te slechte competitie speelt

14 augustus 2020 om 23:32

Dat valt wel mee hoor. Pas als je dan uitblinkt in die competitie ben je daar uitgeleerd

14 augustus 2020 om 20:34

Als er maar een keer in de zo veel tijd een goede tussen zit is het al lang prima.er zijn niet zo veel spelers geweest waar Ajax echt veel geld voor betaalde. Voor veel spelers wordt alleen een opleidings fee betaald of hooguit een paar ton. En Ajax heeft er toch een paar leuke spelers aan te danken gehad. Iets verder terug Vertonghen, Alderweireld en Eriksen, en wat recenter Dolberg (zelfs als 1 op de 10 van die jongens ook 20 miljoen op brengt is het financieel gezien al de moeite waard), Fischer viel helaas ver terug door zijn blessures maar is toch een paar jaar basis speler geweest, en leverde ook nog 5 miljoen op. Geen idee wat Bayern voor Kuhn betaald heeft, maar die jongen zal toch ook niet helemaal voor niets uitgeroepen zijn tot Duitstalent van het jaar en vervolgens na een huur periode gekocht zijn door Bayern. Zelfs op spelers als Muric en Cerny (die overigens voor veel lagere bedragen kwamen) maakte Ajax geen verlies. En iemand als Boilesen ging wel is waar transfervrij weg, maar heeft toch 70 wedstrijden gespeeld in het eerste.

Iemand die wat meer over deze jongen kan vertellen?

14 augustus 2020 om 19:37

Goed schot, goede steekballen en acties. Fysiek en verdedigend moet beter, verder idd jongste debutant Deense Superligaen, heeft nog maar een handjevol wedstrijden voor Horsens.

14 augustus 2020 om 19:40

Hij werd volgens mij ook benoemd als beste speler van Denemarken door een aantal leden hier op vz, dat zou wat zijn op z’n 16e

Super talent 391 uit Denemarken! Hoeveel hebben het gered? Alleen Eriksen..

14 augustus 2020 om 19:26

Maar... Boilesen zat er dicht tegenaan! maar liever talenten dan types zoals Zimling

14 augustus 2020 om 19:39

Een bal die net naast gaat telt ook niet.

14 augustus 2020 om 20:41

Boilesen was super. Maar mensen willen dat graag vergeten en alleen maar negatief doen omdat sat ‘grappig’ is. Boilesen brak door en speelde super. Hij kreeg echter meerdere superblessures.

Toen net terug. CL tegen real
madrid, speelde al die gasten helemaal van de mat tot een hem keihard neer trapte. Wéér een horror blessure van een jaar ofzo. Daarna helaas niet meer op zijn niveau gekomen.

14 augustus 2020 om 19:39

Dolberg, Fischer, Andersen.. Volgens mij hebben relatief veel spelers het eerste gehaald. Boilesen ook. En de meeste zijn met winst verkocht. Kortom, prima.

14 augustus 2020 om 20:02

Maar van een jongen die word gekenmerkt met de term 'supertalent', verwacht je meer dan alleen een basisplaats bij Ajax. Ik vind het wel erg voorbarig om een jongen die nog niets heeft laten zien te bestempelen als supertalent.

14 augustus 2020 om 20:55

Voor een 16-jarige heeft hij wel "veel laten zien" in Denemarken. Volgens mij jongste debutant en doelpuntenmaker ooit daar. Dat zegt verder niks, maar dat zijn toch al redelijke prestaties voor zo'n jonge jongen daar. Dat het jou niks zegt, enfin, maar denk je dat iemand buiten Nederland (behalve FM speler) een ihattaren of Hansen nadrukkelijk kent? Dat vinden wij ook supertalenten, maar die zeggen een niet-Nederlander ook (nog) weinig.

14 augustus 2020 om 20:02

Andersen, Boilesen en Fischer hebben toch ook 50+ wedstrijden gespeeld.

14 augustus 2020 om 20:36

Arnesen, Lerby 40 jaar geleden

14 augustus 2020 om 22:56

Jesper Olsen niet te vergeten

14 augustus 2020 om 23:35

De gebroeders Laudrup

Supertalent.. Laat zo'n jongen zich eerst maar eerst is bewijzen . Spelers als Fischer anderson en boilesen waren ook allemaal de nieuwe Sneijder en Litmanen. Weten jullie waar deze jongens nu uithangen ?? Hopelijk kan hij de druk aan en zich laten zien op het veld

14 augustus 2020 om 19:33

Weet nog wel dat Boilesen een keer tegen Barcelona heel Barcelona zoek speelde, daarna is het alleen maar achteruit gegaan 😂

14 augustus 2020 om 20:43

Ah was dat barca. Dacht real.
Weet je ook waarom het daarna achteruit ging?

Hij speelde zo goed dat iemand een heel vieze keiharde tackel op zijn benen deed. Horror blessure tot gevolg. Bijna een jaar eruit. Dóór die extreme blessure(s) kon hij niet meer herstellen naar zijn niveau daarvoor.

14 augustus 2020 om 20:04

Misschien zegt die Olsen wel tegen die clubs dat ie ze een handje zal helpen om flink wat centen te verdienen ;-)

14 augustus 2020 om 20:18

@Benzema: als je een beetje voetbal hebt gekeken, had je Boilesen deze week nog kunnen zien
Weliswaar een kwartiertje, maar toch

14 augustus 2020 om 20:22

Het scheelt dat deze jongen in Denemarken zijn debuut al heeft gemaakt op het hoogste niveau, en daar nu 1 goal en 3 assists achter zijn naam heeft staan.

14 augustus 2020 om 20:26

Fischer was ook een supertalent. Evenals Boilesen. Alleen jammer dat ze te maken kregen met blessures, dus deze vergelijking vind ik niet helemaal fair. Andersen kwam fysiek te kort.

14 augustus 2020 om 20:46

Ja andersen was zo zonde. Die gast was technisch zo expetioneel. Je zag vaak dat hij drie keer sneller dacht dan de rest. Kreeg hij de bal. Maar meteen 3 man om hem heen. Iedereen had het al opgegeven. Niemand zou zo’n bal dan kunnen houden. Andersen wel. Mooie aanname. Goed kijken en meteen tussendoor steken. De rest zag het niet zo snel en verloor daarna de bal.
Als zijn fysiek ietsje beter was geweest. Man wat een speler was hij dan geweest.

Arnesen, Lerby, Jesper Olsen, Boilesen, Mölby, Dolberg, Fischer, Andersen, Ziegler, Jensen, nog meer?? Allemaal Ajax 1 gehaald en sommigen nog hoger

14 augustus 2020 om 20:03

Ben je dan automatisch een supertalent?

14 augustus 2020 om 20:06

Maar als je de jongste debutant ooit en jongste doelpuntenmaker ooit dan verdien je dat predikaat Deens (dus niet wereld, maar voor Deense begrippen) supertalent op zich wel.

14 augustus 2020 om 20:10

Bedoel je die Jensen van vroeger of die Jensen die nog in Jong Ajax speelt?

14 augustus 2020 om 20:43

Jesper Grönkjäer ben je nog vergeten. Daarnaast natuurlijk nog een aantal oudere Denen die op oudere leeftijd kwamen. Kwam Ziegler niet ook op wat latere leeftijd? Kwam van Roda dacht ik

Schijnt dat alles wat ajax koopt een super talent is. Nog vrij weinig laten zien deze gozer, tot nu toe de enige echt geslaagde is vooralsnog christian ericksen dus moeten het nog maar zien met deze knul.

14 augustus 2020 om 20:10

Ik kan je zeggen dat dit echt een talent uit de buitencategorie is. En tuurlijk is het afwachten of het eruit gaat komen bij Ajax, maar deze jongen had zo maar naar een grotere club uit de top 5 competities kunnen gaan als hij dat zou willen.

14 augustus 2020 om 20:25

Eerlijk, als je op je 16e al een goal en 3 assists in 9 wedstrijden op het hoogste niveau in Denemarken op je naam hebt staan zou je dat toch wel een talent kunnen noemen.

14 augustus 2020 om 20:48

Bij de buitenlandse talenten mag je daar Vertonghen en Alderweireld dan ook wel bij rekenen. André Onana misschien ook wel, gehaald voor jong Ajax zij het dat die iets ouder was.dolberg en Younes hebben na Ajax nog niet veel laten zijn, maar haalden wel met Ajax de EL finale, en de eeste doet het nog best aardig in Frankrijk en leverde toch ruim 20 miljoen op en daarmee al in zijn eentje net zo veel als wat Ajax in de 10 jaar tot vorige zomer aan jeugdspelers (inclusief de Nederlandse) uitgaf.

Dit is toch niks nieuws wat Ajax hier doet?
Snap niet dat men hier zo geschikt reageert.

Ajax koopt al jaren 16 jarigen voor een behoorlijke som. Vervolgens stromen ze na 3 jaar als eigen jeugd door naar de selectie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren