Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax druk bezig met nieuwe trainer: ‘Potter is vandaag of morgen in Amsterdam’

Laatste update:

Het heeft er alle schijn van dat Graham Potter de belangrijkste kandidaat is om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Woensdagavond weet Cristian Willaert namelijk te melden dat de Engelsman 'vandaag of morgen al' in Amsterdam verschijnt. Volgens de ESPN-verslaggever is Potter de voornaamste kandidaat voor de positie van hoofdcoach in de Johan Cruijff ArenA.

"Het lijkt erop dat Ajax werk maakt van de trainer van volgend jaar", begint Willaert bij ESPN voorafgaand aan het duel tussen Ajax en Excelsior. "Ajax zou zeer serieus spreken met Graham Potter. Sterker nog, hij zou vandaag of morgen zelfs al in Amsterdam zijn. Misschien zien we hem straks al op de tribune."

"Dat is opmerkelijk, want een week of twee geleden werd die naam ook al genoemd. Toen zou dat zijn afgeketst in verband met de situatie rondom het schorsen van Alex Kroes", weet Wiellaert. "Nu lijkt Ajax toch door te pakken onder leiding van directeur voetbal Marijn Beuker."

De berichtgeving van Willaert wordt later op de avond bevestigd door Voetbal International, dat toevoegt dat Potter 'meerdere opties heeft'. Tevens heeft Ajax 'ook andere serieuze mogelijkheden in kaart gebracht'. "Mochten de gesprekken alsnog stranden, dan kan Ajax snel doorschakelen", aldus Tim van Duijn namens VI.

Alex Kroes


Mogelijk komt er deze week ook nieuws over Kroes. Donderdag is er een bijeenkomst voor de leden. Michael van Praag en Kroes zullen bij die bijeenkomst aanwezig zijn en het woord nemen over waarom de weggestuurde algemeen directeur wel of niet moet terugkomen.

"Het is niet bekend welke kant dat op gaat", aldus Willaert. "Het is wel duidelijk dat de steun voor Kroes heel groot is. Als Van Praag de leden niet kan overtuigen, kan hem morgen gevraagd worden om zijn besluit te heroverwegen en Kroes in het zadel te laten."

Als Van Praag dat weigert, kan dat leiden tot een vertrek van de Raad van Commissarissen. "Dat zou betekenen dat Ajax opnieuw in een machtsimpasse komt, ook niet gunstig", aldus Willaert. "Een hele moeilijke situatie dus voor de bestuursraad die de bijeenkomst organiseert."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
24 april 2024 om 19:28

Wel een vrij grote naam in ieder geval. Heeft toch de basis bij Brighton gelegd. Zie hem in ieder geval veel liever dan Pascal Jansen bijvoorbeeld. Benieuwd wat er qua assistenten gaat gebeuren. Vorig jaar tonnen voor Maduro betaald. En Engelsen nemen doorgaans vrij veel ‘eigen’ mensen mee

24 april 2024 om 19:37

Is dat zo? De laatste Engelse trainer in NL was Steve McClaren en hij had als assistent (volgends mij) Ten Hag? Kan me daarnaast niet gek veel Engelse trainers voor de geest halen buiten Engeland?

24 april 2024 om 19:43

Toen Steve bij Twente kwam en ten Hag voor het eerst ontmoette had ten Hag het hele draaiboek voor het jaar al klaar, de voorbereiding, manier van werken binnen de club etc.

24 april 2024 om 19:44

Ik zeg het verkeerd. In Engeland is het doorgaans gebruikelijk je eigen staf mee te nemen. Niet specifiek Engelsen, die zijn namelijk amper coach in de PL..

24 april 2024 om 19:53

@MessiBazoer

Ajax schuift in ieder geval Dave Vos door naar het eerste, daarnaast is er ook gecommuniceerd dat er nog een assistent bij moet met een Ajax verleden als speler en het liefst 1 met CL ervaring. Iemand die mentaliteit en karakter bij brengt. (Davids/Bogarde iets in die wijze)

Potter met de trainingswijze die de premier league aan kan, met oog voor jeugd, talent en aanvallend voetbal.

Maduro word hoofdtrainer Jong Ajax.

Het klinkt an sich logisch…

24 april 2024 om 19:58

Aah dan ben ik het inderdaad met je eens! Ik denk dat hij met Henderson al een goed verlengstuk heeft in de leiding een assistent trainer uit zijn koker ligt in mijn optiek niet in de lijn der verwachting.

24 april 2024 om 20:16

@d-bergkamp,

Eindelijk wat logische geluiden! Ik zie dit ook wel voor me!

24 april 2024 om 20:37

Als Slot weg gaat bij Feyenoord, Martens blijft trainer bij AZ en wij halen Potter dan is in 1 keer die tweede plek ook weer binnen bereik. Martens kan er gewoon niets van kijk maar naar zijn puntengemiddelde ten opzichte van Patrick Jansen met dezelfde selectie. Daarnaast is de selectie van Feyenoord boven zichzelf uitgestegen door Slot. Ik denk dat bepalende spelers als Gimenez, Hancko, Timber en nog wel een of twee hun conclussies dan trekken en zullen weggaan dat zakt in als een pudding. Goed nieuws vandaag eerst Slot die bijna weg is bij de concurrent en dan Potter bij ons. TOP

24 april 2024 om 21:35

Recenter nog Alan Pardew bij ADO, en als je nationale selectie vrouwen meerekent nog Mark Parsons.

24 april 2024 om 21:39

Slot gaat weg ja, maar er komt toch ook een andere trainer🤣 maar zonder te weten wie schrijf je die al af! En Potter is er nog niet eens en jij vindt hem al geslaagd… nou veel plezier maar we zien het wel over 3,5 maand als de competitie weer begint💪

24 april 2024 om 23:57

De wens is de vader van de gedachte

25 april 2024 om 08:21

Ik heb nog nooit een Engelsman gehoord die verstand van voetbal heeft dus ik heb hier totaal geen vertrouwen in.

Heel vet! Hopelijk wordt hiermee de weg omhoog weer ingezet!

Per direct of per volgend seizoen?

24 april 2024 om 19:29

Volgend seizoen uiteraard.

24 april 2024 om 19:29

Vh Schip maakt het seizoen af, zo is de afspraak dus het nieuwe seizoen lijkt mij.

24 april 2024 om 20:07

@mitchajax020 ah oke, ben geen ajax fan dus had even gemist dat Schip bevestigd zou aanblijven tot einde seizoen

24 april 2024 om 19:31

Vanaf de voorbereiding gewoon lijkt me.

24 april 2024 om 20:19

Zou het best een goed idee vinden om Potter nu als 'assistent' aan te stellen, kennismaken met de club, selectie e.d. en dan vanaf aankomend seizoen hoofdcoach. Dan heeft hij club technisch een uitstekende voorbereiding gehad. Kan hij gelijk beginnen met het voetbaltechnische gedeelte.

24 april 2024 om 21:13

Om dan de assistent die er nu zit assistent van de assistent te maken?

Lijkt me een goede keus, en zou dit dan ook betekenen dat Kroes zo goed als zeker terugkeert? Was toch op zijn conto de voornaamste kandidaat voor het trainerschap…?

24 april 2024 om 21:01

@bruine Kevin: Je noemt vrijwel alleen maar onrealistische namen...
Bosz zit helaas al bij PSV, dus die komt niet.
Slot zit bij Feyenoord, misschien zelfs Liverpool straks, dus die kun je ook doorstrepen.
Knutsen wil niet in het Noorse voetbalseizoen weg bij Bodo/glimt, dus die is pas vanaf december beschikbaar. Moet je nog een half jaar overbruggen, wat in deze situatie absoluut niet wenselijk is. Ergo, die gaat niet komen.
Gallardo krijgt honderdmiljoenmiljard per maand van Ittihad, die kan Ajax dus helemaal niet betalen.

Blijven dus alleen Lopetegui en Bielsa over. Lopetegui is een natte dweil waar je niets aan hebt, en Bielsa is zo knettergek dat die na drie dagen alweer weg kan zijn. Ook dat heeft Ajax nu niet nodig.

Aan de andere kant heb je Graham Potter, die bij Brighton heeft laten zien met beperkte middelen (voor PL-begrippen) en eigen jeugd heel leuk voetbal op de mat te kunnen leggen. Zo iemand is precies wat Ajax nodig heeft nu het voetbal beter moet en er door het mislopen van CL voetbal ook geen oneindig transferbudget meer is.

Na Mislintat durf ik niet meer met 100% te roepen dat het een succes gaat zijn, maar een mooie zet lijkt het me wel.

24 april 2024 om 19:33

Mislintat was toch geen spannende of bekende naam? Dan had je eerder Henderson kunnen noemen.

24 april 2024 om 19:48

Met name Mislintats praatjes in het begin maakten echt dat ik er wel vertrouwen in had. Henderson is inderdaad ook een goed voorbeeld.

24 april 2024 om 19:56

@Silverfront,

Een technisch directeur met een verleden als Scout/TD bij Dortmund, TD bij VFB en TD bij Arsenal met 16 jaar ervaring in de functies/clubs boven genoemd…

Dat zou ik toch een grote naam willen noemen in de TD wereld…

24 april 2024 om 20:10

Hij heeft bij geen enkele van die clubs de transfers in zijn eentje bepaald, zoals hij die macht bij Ajax wel kreeg. Dat werd toen hier ook overal geroepen, vooral ervaring als scout. Dat is toch wat anders. En dat is helaas ook zo gebleken..

24 april 2024 om 19:33

Alles valt of staat met de juiste aankopen. Als Ajax niet slagvaardig is daarmee, kan je het vergeten

Betekent dit dan ook dat Kroes terugkomt/blijft? Volgens eerdere berichten zou Potter alleen komen met Kroes aan het roer.

OT: lijkt me een goede trainer voor Ajax!

Goede coach hoor, wist wel dat ze hem graag willen hebben maar ook echt krijgen is een tweede. Letje af hoor. Lijkt wel duur maar wel een goede om Ajax te redden

24 april 2024 om 19:33

Het is pas duur om veel dure spelers te halen zonder idee of tactiek. Ajax presteert dit jaar waardeloos, maar denk nog steeds dat er meer uit de selectie is te halen dan een 5de plek.

Nu snel Van Praag lozen, Kroes in ere herstellen en Potter een Ajax waardige selectie tot zijn beschikking geven.

Slot die waarschijnlijk vertrekt en Ajax die Potter binnen gaat halen, het is eindelijk weer eens een mooie dag als Ajacied.

24 april 2024 om 19:32

Dus je bent blij dat slot vertrekt diegene die jullie zoveel pijn heeft gedaan? Nu gaan jullie zeker winnen zonder slot he?😂

24 april 2024 om 20:08

Menig PSV of Feyenoord supporter was ook blij met het vertrek van Ten Hag. Snap niet waarom dat zo'n gekke gedachte is. Iedereen met een beetje voetbalverstand, al is het van de aartsrivaal, ziet dat Slot een uitstekende trainer is. Zijn vertrek gaat Feyenoord niet 1,2,3 opvangen, dus dat betekent doorgaans goed nieuws voor de concurrenten. Lastig he?

24 april 2024 om 19:41

Deze Potter kan niet toveren en heeft niet bijster veel gepresteerd. was met Chelsea op weg naar degradatie. Veel plezier ermee!!

24 april 2024 om 19:54

De beste man is de grondlegger van hetgeen bij Brighton gebeurd en bracht een Zweedse club van de vierde divisie naar de eredivisie daar. De waarheid zal vast ergens in het midden liggen, maar om nou enkel Chelsea als basis te nemen om de keuze van Ajax te bashen is wat simpel.

24 april 2024 om 20:03

Als het net zo'n succes wordt als Henderson komt het zeker wel goed. Zonder gekheid. Zal een prima trainer zijn maar of Ajax dit nu nodig heeft, hij zal een complete eigen technische staf meenemen. Het complete Ajax dna zal verdwijnen. ik ben erg benieuwd of dit hem wel gaat worden na de afgelopen 2 seizoenen.

24 april 2024 om 20:12

Die technische staf zal hij vast deels meenemen, maar Ajax slaat een weg in waarin ze drie assistenten in de groep willen hebben. Dave Vos, een assistent met winnaarsmentaliteit, wat dat dan ook moge betekenen, en een assistent die met Ajax de CL won. Voor die laatste groep wordt Davids of Litmanen genoemd. Dat zijn al drie assistenten die door de club worden aangedragen en waarmee ze het Ajax DNA juist omarmen en binnen de club willen houden. Ik maak me niet zoveel zorgen, dit is een tacticus die de club in ieder geval weer wat kleur op de wangen kan brengen.

24 april 2024 om 20:13

Aangezien je het zo goed weet. Wat heeft Ajax dan wel nodig JozefKiprich? De nieuwe Steijn? De nieuwe Schreuder misschien? Wellicht een type Heijtinga? Vh schip?

Maakt niet uit wie Ajax had aangebracht, jij had deze reactie sowieso gegeven.

24 april 2024 om 20:41

Das een goede vraag, ik had Pascal Jansen logischer gevonden, maar het blijft altijd een grote gok. Maar als Potter het echt wordt, hoop ik voor hem dat hij de tijd krijgt en niet na 4 mindere wedstrijden weer op moet rotten.

24 april 2024 om 21:12

Pascal Jansen, die niet gek veel heeft laten zien bij AZ (gewoon oké, niet meer) is een logischere optie dan iemand die in de Premier League heeft laten zien spelers echt (veel) beter te maken? Dat vind ik echt verre van logisch.

Potter zou echt geweldig zijn voor Ajax. Zeker na de aanstelling van Maurice Steijn eerder. Schandalig was dat toentertijd al. Potter zou echter echt de andere kant op zijn. Toptrainer. Dat hij bij Chelsea niet is geslaagd, dat is niet gek. Daar slaagt niemand.

Ai, weet niet of een Engelse trainen bij Ajax past.

24 april 2024 om 19:30

Nee Schreuder en Steijn pasten veel beter bij Ajax...
Aldus iedereen die niet voor Ajax is.

24 april 2024 om 19:31

Ik zie het ook niet zitten, ik vind hem zwaar overschat. Is ook niet voor niks dat hij bij geen enkele Premier League club genoemd wordt.

24 april 2024 om 21:18

Vorig jaar leek hij de trainer van Spurs te worden nadat hij werd ontslagen. Hij werd heel hardnekkig genoemd.

Nu wordt hij genoemd bij Ajax, maar ook bij Manchester United staat hij op de radar. Hij wordt daar genoemd als 1 van de opties om Erik Ten Hag op te volgen.

Hij mikt dus gewoon (terecht) op grote clubs. Logisch ook, gezien wat hij in het verleden heeft bereikt.

24 april 2024 om 19:58

Ajax heeft meer dan 30 jaar lang een Engelse hoofdtrainer gehad. Het is onzin om te twijfelen of een Engelsman bij Ajax past. Ajax is de club die het is dankzij Engelse trainers.

Zijn komst zou ik als Ajacied wel echt toejuichen. Bij Chelsea helaas niks voor elkaar gekregen, maar kijk even hoe goed Pochettino het op dit moment doet bij dat trainers kerkhof.
Bij Brighton heeft hij goede resultaten gekoppeld aan aantrekkelijk en aanvallend voetbal. Dat was dan wel bij een underdog in de PL, maar ik zie hem bij Ajax alsnog wel slagen.

24 april 2024 om 19:35

Pochettino is inderdaad nog zo een zwaar overschatte trainer. Verbaast me niks dat hij Chelsea ook niet aan het voetballen krijgt.

24 april 2024 om 20:35

Poch is geen trainer voor de absolute top. Bij Southampton en Spurs heeft hij echt top gepresteerd met als kers op de taart een CL-finale.
Bij PSG en Chelsea blijkt dat een absolute topclub toch andere kwaliteiten verwacht van een manager.

Shout out naar Bart Sanders. Een Ajax supporter die z’n wedstrijden altijd vanuit de bank bekijkt de laatste jaren, maar toch nog uitstekend op de hoogte is van alle transfernieuwtjes rondom Ajax. Mocht zijn volgende voorspelling waar zijn, dan wordt de schorsing van Kroes op korte termijn opgeheven. Deze schorsing lijkt meer voor de bühne aangezien de koers van Kroes nog volop gevolgd wordt. Dat getuigen wel de toekomstige aanstelling van Potter.

Als het inderdaad dewze man wordt dan heb ik respect voor hem. Misschien dacht hij wel:
nee, hier begin ik niet aan, jullie schorsen (en daarna ontslag) de man die mij wil aanstellen en dan komen jullie nu bij mij alsof er niets is gebeurd, NO way"
Of zoiets

Goede trainer met een duidelijke visie. Of het een succes gaat worden weet je natuurlijk nooit, maar hij lijkt mij wel goed bij Ajax passen. Zal ongetwijfeld bepaalde spelers willen halen en andere willen lozen, maar daar zullen wel afspraken over zijn. Eindelijk eens positief nieuws in Amsterdam, mocht hij daadwerkelijk komen.

Interessante en erg goede keuze denk ik van Ajax. Nu nog een fatsoenlijke directie en je kunt snel terug op niveau zijn. Hopelijk snel rond en dan direct spijkers met koppen slaan.

Top! Ook iemand die wel een netwerk heeft waardoor spelers misschien sneller voor Ajax kiezen.

Grote naam, ik denk ook een goede trainer voor Ajax, maar het valt mij wel op dat ik niks lees dat een PL team hem wil hebben, ik kan het mis hebben. Maar het zal zeer knap zijn van Ajax als deze man de nieuwe trainer gaat worden.

24 april 2024 om 19:52

Behalve Liverpool is er in de PL op dit moment ook geen team die hard op zoek is naar een andere coach toch? West Ham en United zijn in de wandelgangen schijnbaar wel op zoek naar een andere, maar dan houdt het ook wel op volgens mij.

Weet iemand obv van potter genoemd wordt en wie er met hem bevoegd is te onderhandelen? Zonder technisch hart hoe kun je een trainer aanstellen met perspectief en beloftes?

24 april 2024 om 20:25Er is gewoon een directeur voetbalzaken he. En jij roept zonder perspectief, maar op de achtergrond speelt er natuurlijk meer. Daar hebben wij geen zicht op, maar dat wil niet zeggen dat Ajax geen pakket kan bieden.

Eindelijk weer is een voetbalgek ipv de laatste trainers die allemaal people manager waren. Zal wel bergen werk moeten verzetten in de voorbereiding om dit elftal qua fitheid op zijn gewenste niveau te krijgen.

Twijfels over zijn komst. Bij BHA natuurlijk een mooie reeks neergezet in een paar jaar met leuk voetbal, maar Chelsea bleek toch te hoog gegrepen.
In Engeland was er geen interesse in hem, wat toch een teken aan de wand is.
Benieuwd of het een match is: Ajax en Potter.

Tja, wat zal dat gaan worden. Ik vindt het een gekke aanstelling. Engelse trainers zijn buiten Engeland niet erg vaak een succes gebleken. Ik hoop van harte dat het wel lukt……

Van Praag kan kroes wel wegsturen, maar komt de beste man ook dan met een nieuw iemand? Wees blij dat er iemand in deze slange kuil
Wil instappen, om deze puinzooi opteruimen ook al heeft kroes mischien een fout gemaakt met zijn aandelen pakket.

Leuk een nieuwe trainer maar eerst maar eens kijken na het ek wie er weggaan weg moeten en wie er bij komen

Potter verdiend in Engeland toch rond de 10-12 miljoen per jaar ?? Lijkt me 'sterk' als hij voor minder als de helft bij Ajax aan de slag gaat...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren