Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax boekt simpele zege op FC Emmen maar baalt van kaart voor Álvarez

Laatste update:

Ajax heeft zondag de tweede plek in de Eredivisie weer overgenomen van PSV. De ploeg van John Heitinga maakte in eigen huis geen fout tegen FC Emmen, dat met een 3-1 nederlaag van het veld stapte. Ajax verloor in aanloop naar de allesbepalende topper volgende week bij PSV wel Edson Álvarez, die geel pakte en geschorst is. Ajax heeft evenveel punten als PSV, maar het doelsaldo is zeven treffers in Amsterdams voordeel. Emmen staat zestiende en moet nog een plek stijgen om de Keuken Kampioen play-offs te ontlopen.

Jorrel Hato maakte zondag zijn basisdebuut voor Ajax. De linksback werd met zijn 17 jaar en 40 dagen de op drie na jongste basisdebutant ooit van de club. Clarence Seedorf voert die lijst aan. De oud-middenvelder was 16 jaar en 343 dagen bij zijn eerste wedstrijd aan de aftrap van Ajax. Voorafgaand namen de Amsterdammers afscheid van Sébastien Haller, die in de zomer werd verkocht aan Borussia Dortmund. Bij Emmen keerde Richairo Zivkovic als basisspeler terug in de Johan Cruijff ArenA, waar hij tussen 2014 en 2017 contractspeler van Ajax was.

Zivkovic kreeg na een uitstekende steekbal van Mark Diemers al na drie minuten dé kans op de openingstreffer. De spits stuitte echter op een ingreep van doelman Gerónimo Rulli. Ajax nam het initiatief en Jurriën Timber kreeg na een geblokte voorzet van Jorge Sánchez een goede schietkans. Timber vuurde de bal vanuit een lastige hoek vol op het doel af. Een reflex van Mickey van der Hart voorkwam een goal, die in de 22ste minuut alsnog viel uit een hoekschop. Álvarez kreeg de bal met een schijntrap tot bij Sánchez, die van dichtbij intikte: 1-0.

Na iets meer dan een half uur spelen liep Álvarez vanwege een lichte overtreding rond de middenlijn op Ole Romeny een gevoelige gele kaart op. De Mexicaan is daardoor geschorst voor de topper tegen PSV, volgende week zondag in Eindhoven. Een vlotlopende combinatie leverde Ajax in de 37ste minuut zijn tweede doelpunt op. De steekbal van Timber stelde Sánchez in staat om een lage voorzet te geven, die simpel werd binnengegleden door Steven Bergwijn: 2-0.

\

Tien minuten na rust kon Bergwijn op vier meter van het doel een lage voorzet van Steven Berghuis controleren. Bergwijn kreeg de bal onder druk van zijn tegenstander echter niet binnen. Emmen bracht de spanning na een uur spelen terug via Jeremy Antonisse. De van PSV gehuurde aanvaller schoot een uitstekende voorzet van Romeny fraai ineens binnen: 2-1. Ajax besliste de wedstrijd tien minuten voor tijd. De gelanceerde Francisco Conceição was niet zelfzuchtig en speelde breed op Tadic, die in complete vrijheid rustig bleef en binnenschoot: 3-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel even complimenten naar de mijn inziens beste man van de avond, Jorge Sanchez! Zijn eerste wedstrijd namens Ajax waar je echt tevreden over kan zijn, en eigenlijk meer dan dat. Paar hele goede aanvallende acties. Zo'n frommelgoal is leuk maar moeten we niet te veel waarde aan hechten. Die assist was goed, perfect op het juiste moment vertrokken en met overzicht goed breed gelegd. Maar zo had hij nog een betere bal om Taylor tegen de rust. Achterlijn halen, overzicht en precies terugtrekken naar de vrije man. Legde je die bal zo bij PSG was het gewoon weer een assist. Hij was echt goed vandaag, had verdedigend wat scherpe acties. Maar met name zijn overzicht was echt indrukwekkend, juist daar ontbrak het hem vaak aan.

Verder ook een leuke invalbeurt van Conceicao. Qua techniek en dribbel is hij de beste speler in de Eredivisie. Hij heeft bijna dat Messiaanse, zo'n korte dribbel. Zoekt zijn man op, en kan die vervolgens; links, rechts, onder of bovenlangs passeren met een gigantische acceleratie. Afijn, zo hebben we er door de jaren heen wel meer gezien, met name in Spanje. Zaak is om van "een leuke voetballer" toch iets meer te maken en het ook te koppelen aan rendement. Slaagt hij daar constant in, is dit naast Kudus onze meest waardevolle speler.

16 april 2023 om 22:00

Maar staat te slapen bij die tegen goal en dat mag niet op dit niveau

17 april 2023 om 03:10

Staat inderdaad een beetje op de bus te wachten daar. Maar goed, als je ook twee goals hebt opgeleverd kan dat vergeven worden.

Erger vind ik hoe laconiek het nieuwe wonderkind Hato zich daar uit laat spelen. Kom op zeg, éã©n schaar en hij is gewoon een paar meter kwijt. Die voorzet mag nooit komen. Ongelooflijk dat we gewoon drie slechte linksbacks hebben.

Rechts is amper beter, ondanks zijn prima optreden vandaag nog weinig vertrouwen in Sanchez. Noch in Rensch eigenlijk. De laatste hoop op ten minste éã©n prima back in Ajax 1 is nu Regeer.

16 april 2023 om 22:07

Het is en blijft een dramatische speler. Een van de slechtste backs die ik bij Ajax gezien heb. Die tegengoal is echt zijn fout. Als hij onder druk gezet wordt is hij echt dramatisch, laag in de zone weet hij het niet, hij heeft enorm veel overtredingen nodig defensief en als de ruimtes kleiner worden heb je niks aan hem. Tegen mindere teams als Excelsior, De Graafschap en Emmen lijkt het dan leuk, maar in die duels kwam een Sean Klaiber ook goed mee. En deze Sanchez is daar de slechte versie van, want Klaiber kon beter verdedigen. Om dan toch maar een goed punt te benoemen: de afgelopen drie potjes was het okay, een krappe voldoende, en niet zo tranentrekkend slecht als de andere duels.

16 april 2023 om 22:10

Helemaal met jou eens, tot het stuk met Sean Klaiber. Die was nog slechter dan deze Sanchez (ja het is mogelijk).

16 april 2023 om 22:11

Klaiber kon niet beter verdedigen nee.

16 april 2023 om 22:13

Ik vind het een lastige. Sean Klaiber deed ook pijn aan mijn ogen, maar die heeft prima wedstrijden gespeeld tegen laagvliegers en was defensief constanter. Hij was ook beter in de combinatie en leek wat meer thuis in het team, maar daar staat tegenover dat Sanchez natuurlijk niet in een goed lopend team kwam. Het is om het even, ik kies toch Klaiber omdat hij iets stabieler was. Van Mazraoui naar Jorge Sanchez zegt alles over dit seizoen en is een middelvinger naar elke Ajax-fan.

16 april 2023 om 22:17

Sean Klaiber had nog een leuk kaartje op FIFA, verder is het lood om oud ijzer.

16 april 2023 om 22:18

Klaiber heb ik vooral zand zien strooien in de goedlopende machine van Ten Hag. Die heeft enkele Europese topwedstrijden hoogstpersoonlijk om zeep zien helpen. Dat is het voordeel van Sanchez, die speelt in een elftal dat toch al totaal uit balans is.

16 april 2023 om 22:29

Vreselijk vervelend kaartje. Klaiber voelde aan als prime Maldini in Fifa.

16 april 2023 om 22:41

Klaiber viel inderdaad dramatisch in uit bij Atalanta en speelde belachelijk slecht in een kwartfinale duel bij Roma. Om de zeep zien helpen gaat wellicht wat ver omdat hij geen cruciale fouten maakte. Laten we het erop houden dat het huilen geblazen is als we discussieren of onze huidige rechtsback even goed is als Sean Klaiber.

16 april 2023 om 22:46

Haha, Klaiber is voor mij echt een trauma, excuus. Helemaal eens met je laatste zin.

16 april 2023 om 22:11

Heb bij conceicao toch nog wel het Younes gevoel. Was ook een geweldige dribbelaar maar veel te slap en weinig rendement. Mee eens als hij die volgende stap kan zetten dat het een topper wordt. Maar zie hem dat niet zo snel doen onder Heitinga helaas.

16 april 2023 om 22:18

Ik vond younes nog wel iets sterker en meer rendement hebben.

16 april 2023 om 22:38

Hmm younes had in 29 wedstrijden (28 basis) slechts 3 goals en 5 assists. Conceicao heeft in 15 wedstrijden (4 basis, 495 minuten) 0 goals en 3 assists, wel in de CL gescoord overigens. Vind dat dus zeker niet meer rendement. Al moet het wel iets omhoog qua goals. Komt vaak wel in de positie dat hij kan schieten, maar is ook nog maar 19 jaar terwijl younes toen al 23/24 was geloof ik.

16 april 2023 om 22:44

Ik vind Younes ook de betere speler tot nu toe. In de Europese campagne in 16/17 was hij zelfs cruciaal voor ons. En voordat de verrassing weg was van het naar binnen trekken, noteerde hij volgens mij 8 goals en 7 assists in zijn debuutseizoen 15/16. Moet er wel bij zeggen dat ik Conceicao meer potentie vind hebben. Die is ook zonder bal erg snel en lijkt iets meer overzicht te hebben. Bovendien is hij pas negentien jaar oud volgens mij.

16 april 2023 om 22:16

Conceicao de beste dribbel? Die komt tegen psv en feyenoord nooit z'n man voorbij

16 april 2023 om 22:46

Als Kudus die bal gewoon binnen schiet, had Conceicao na een fijne dribbel de winnende assist in de Klassieker. Dus ja, hij kan wel een mannetje van Feyenoord passeren.

Pover. maar wel de 3 punten die we nodig hebben. Ik wil eigenlijk even niks lezen van mede-ajacieden over de 'onterechte gele kaart' en dat soort calimero gezwets, past niet bij onze club.

16 april 2023 om 22:03

Ik geef de scheids ook niet de schuld. Dit gebeurt. Maar Heitinga toont met het opstellen van Alvarez aan niet de kwaliteiten van een hoofdtrainer te bezitten.

16 april 2023 om 22:11

Ajax wint geen wedstrijd makkelijk en jij wilt zonder Klaassen en Alvarez starten? En wat als Ajax dan verloren had, had je hier dan een kortzichtige reactie gegeven dat het belachelijk is dat hij ze gespaard heeft omdat nu de wedstrijd tegen PSV niet zo belangrijk meer is…

16 april 2023 om 22:13

Klaassen is vervangbaar. Maar Alvarez niet. Noem een andere speler die kan koppen bij Ajax. Dit is toch een onmisbare verdediger voor Ajax

16 april 2023 om 22:15

Heitinga had Alvarez vorige week al in zijn oor moeten fluisteren dat hij een bewuste kaart had moeten pakken. Dan was hij vandaag geschorst geweest. Dat heeft hij niet gedaan.Dus had hij vandaag Alvarez niet op moeten stellen. Ajax gaat Alvarez erg missen tegen PSV. Heitinga toont hiermee wel aan dat hij nog niet ver genoeg is om ook volgend jaar de hoofdtrainer te zijn vindt ik.Vandaag had Bassey moeten spelen en Alvarez niet.En waarom krijgt ook Heitinga Wijndal niet terug op zijn AZ niveau? Ajax gaat tegen PSV verliezen ik bang.

16 april 2023 om 22:22

@Hansje1969, Bassey heeft z’n beperkingen maar kan gewoon goed koppen hoor. Die gaat gewoon op Luuk de jong spelen. Of wil je ook nog 2 extra koppers hebben voor bij Simons?

Als Alvarez trouwens zo’n onmisbare verdediger voor Ajax is dan had je hem volgens jouw redenering vandaag ook niet kunnen missen. Goed dat Heitinga hem dan opgesteld heeft!

16 april 2023 om 22:28

Degene die klagen over de kaart van Alverez, vergeet niet dat hij al eerder dit seizoen een paar keer aan rood ontsnapte, dus klagen lijkt mij niet op zijn plaats.

16 april 2023 om 22:32

Jij doet nu precies hetzelfde. De mensen die altijd roepen dat Alvarez goed weg komt durven nu ook niet te zeggen dat dit een heel makkelijk gegeven kaart is maar komen met een drogreden dat hij een paar keer ontsnapt is. Wel naar momenten van Alvarez kijken als hij op het randje speelt maar niet als hij een heel makkelijke kaart krijgt? Makkelijk scoren

16 april 2023 om 22:33

Ja precies. Zo ken ik er nog een paar die op zeer essentiële momenten geen rode kaarten kregen tijdens Klassiekers waar het kampioenschap een stuk minder spannend werd gemaakt. Daarbij: als Alvarez al eerder geschorst had moeten worden, had hij de pot tegen PSV gewoon gespeeld 😉

16 april 2023 om 22:39

Ik zie Alvarez ook gewoon als 6. Dat is al een beroerde keuze van Heitinga waarmee hij aantoont dat hij het niet zo snapt.
Maar Heitinga heeft al geen vertrouwen in Bassey en dan neem je het risico dat je met iemand achterin gaat spelen tegen PSV die je zelf als coach ook niet ziet zitten

16 april 2023 om 22:45

Dan kan hij altijd nog Grillitsch iets naar achteren halen. Was vorige week wat slordig maar vandaag gewoon degelijk. Berghuis op het middenveld bij Klaassen en Taylor en dan Concecao (of hoe je het ook schrijft😂) rechtsbuiten. Maar dan lever je wel wat kopkracht in, heb je een vrij aanvallend middenveld en heb je een rechtsbuiten die wel dreigend is maar weinig rendement.

16 april 2023 om 22:51

Tja Ajaxfan158 We kunnen het wel bagatelliseren, maar dit is gewoon echt een gemis

16 april 2023 om 22:54

@Hansje1969 je bent duidelijk geen fan van Heitinga. Hoezo zie jij niet in dat Alvarez gebruiken als cv uit nood geboren is en niet komt omdat Heitinga het niet snapt? Daar waar Schreuder Bassey verkeerd gebruikte (als lb) heeft Heitinga op een gegeven moment Bassey wel weer wat kansen gegeven als cv. Maar iedereen heeft gezien dat dat geen doorslaand succes was. En al zou je hem het voordeel van de twijfel geven en alsnog opstellen, dan heb je dus in de as van het veld een Bassey én Alvarez staan, die allebei geen voetballende technische opbouwende helden zijn. En een andere cv is er ook niet.

16 april 2023 om 23:04

@hansje1969 ik bagatelliseer het helemaal niet. Het is een enorm gemis. Ik snap alleen niet waarom jij vindt dat hij vandaag gespaard had moeten worden. Je hoeft hier van mij niet inhoudelijk op te reageren want ik begrijp wat je hierboven allemaal typt en ik ga ook met geen enkel argument wel begrijpen dat je hem niet had moeten opstellen. Het is een risico. Als hij de vorige wedstrijd tegen Fortuna een directe rode kaart had gekregen en 4 wedstrijden aan z’n broek had gekregen, was hij er tegen PSV ook niet bij. Zo heeft elke wedstrijd risico’s. Alvarez moet (net als Taylor) niet zo stom zijn om bij een voorsprong zo’n overtreding op het middenveld te maken.

16 april 2023 om 23:42

Met je eens dat Alvarez te veel onnodige kaarten pakt. Maar hierin zit hem juist de crux. Dat leer je niet zomaar af. Dat is zijn speelstijl. En natuurlijk moet je daar wat mee als trainer en club.
En met Klaassen zeg ik, die kans is kleiner dat die geel pakt. En ook omdat die geen verdediger is. Maar bij Alvarez is dat risico wel gewoon groot helaas.

Je voorbeeld van de rode kaart vind ik echt stompzinnig. Maar hoe vaak zie je niet dat een verdediger er af wordt gehaald bij rust omdat die al geel heeft. Een gele kan je zo pakken, soms nog onterecht ook. Maak bijvoorbeeld per ongeluk hands in de zestien en je bent de lul

16 april 2023 om 23:52

Als je Alvarez niet had opgesteld en je had niet gewonnen dan was je nu ook de lul. Achteraf is makkelijk praten. Tegen Fortuna pakte hij ook geen kaart, had nu ook makkelijk gekund. Wat is precies stompzinnig aan mijn rode kaart voorbeeld? Alvarez maakt genoeg overtredingen waar ook zomaar eens rood en een flinke schorsing uit kan komen. Dat risico ook maar uit de weg gaan en de “onmisbare” speler beschermen tegen de boze heren uit Zeist?

Enige waar ik het met je eens ben is dat je Klaassen beter kunt vervangen dan Alvarez. Toch had ik, zeker gezien de mindere vorm bij Ajax altijd voor Alvarez gekozen deze wedstrijd. Maar daar hoeven we het niet over eens te zijn.

17 april 2023 om 00:05

Maar hoeveel rode kaarten heeft Alvarez gepakt? Ik herinner me er een tegen Vitesse volgens mij die geseponeerd is. Nou en hij zal er vast nog misschien weleens een hebben gekregen. Maar dat is toch niet te vergelijken met het aantal vooral makkelijke gele kaarten dat hij nu pakt?
Maar goed, nu genoeg toch hierover

16 april 2023 om 22:05

Ik wil die onterechte kaart ook liever niet benoemen, maar laat anderen dan ook ff niet zeiken over dat hij nooit had moeten spelen deze wedstrijd en dat Heitinga hier gefaald heeft.

16 april 2023 om 22:09

Mee eens. Een sangare staat ook op scherp en wordt voor ajax duidelijk gespaard. Maargoed. Volgende week zullen we het zien. Weer % meer kans voor PSV maar dat betekent niet een overwinning

16 april 2023 om 22:12

@marton
Tuurlijk had hij niet mogen spelen. Je weet wat voor risico's hij neemt. En tegen Emmen thuis moet je dat gewoon dan even anders op lossen.
Die wedstrijd tegen PSV is cruciaal voor Ajax. Dit is een onvergefelijke fout van Heitinga

16 april 2023 om 22:28

@engelz, Sangare wordt niet gespaard maar gepasseerd, vorige wedstrijd ook al. Die staat ook nog maar op 4 gele kaarten dus als dat zo belangrijk was dan had hij ook al eerder een bewuste kaart kunnen pakken.

16 april 2023 om 22:48

@hansje1969 die wedstrijd vandaag was net zo cruciaal als volgende week. Om 19.59u stond Ajax 3 punten achter op psv, elke wedstrijd moet gewonnen worden. Dit was gewoon een onzinkaart en voor hetzelfde geld verlies je vandaag punten en was iedereen over Heitinga gevallen dat hij Alvarez niet opstelde.

16 april 2023 om 22:55

@marton
Maar je speelt thuis tegen nummer 16. Je hebt op elke plek een betere speler dan dat Emmen heeft. Je kan hem altijd nog brengen als het nodig mocht zijn. Als je thuis niet van Emmen wint, weet ik het ook niet meer.

Maar ik zie ook nauwelijks progressie met Heitinga. Ik hoor hem nu ook weer zeggen, vanavond was niet goed, maar moet beter. Dat zegt hij nu volgens mij elke week

16 april 2023 om 22:58

@morton3103Helemaal mee eens. Hansje1969 benoemt onder verschillende berichten meerdere keren dat het absurd is dat Alvarez speelde. Wat wordt de volgende stap? Alvarez alleen in de topwedstrijden mee laten doen omdat hij een paar wedstrijden voor de topper een directie rode kaart kan pakken en daardoor ook de topwedstrijd mist? Tegen Emmen moet je helemaal niet in de situatie komen om tegen een kaart aan te lopen. Zeker niet die 2 oerstomme acties van Alvarez en Taylor die beiden tijdens een voorsprong en op de helft van de tegenstander was.

16 april 2023 om 23:10

Die dingen gebeuren ajaxfan158. Soms moet je tactische beslissingen nemen als trainer. Je ziet trainers weleens opdracht geven om een gele kaart te pakken, zodat je tegen een kleine tegenstander geschorst bent. Maar dat kan bij Alvarez nu niet en moet je hem gewoon maar passeren. Je weet dat hij te veel onnodige kaarten pakt

16 april 2023 om 23:10

Hij speelt ook elke week met hetzelfde materiaal en mist daarnaast ook nog eens z'n beste speler. Tevens laat nu ook Wijndal het blijkbaar afweten en zijn de alternatieven (nog) niet veel beter. Zeker speel je tegen de nr 16, maar Alavrez is gewoon belangrijk voor Ajax en die ga je echt niet inbrengen wanneer je wat doelpunten moet maken. Die wil je er gewoon vanaf het begin bij hebben en bij een 2-0 voorsprong wisselen en sparen voor volgende week. Dit spel van Alvarez was niet eens "een risico op een gele kaart". Die scheids interpreteerde het gewoon verkeerd alsof hij z'n tegenstander onderuit schoffelde.

16 april 2023 om 23:12

En Ajaxfan158
Tegen PSV speel je een zes punten wedstrijd. Het gaat om CL wist je dat?

16 april 2023 om 23:19

Mocht PSV winnen staan ze 3 punten voor, niet 6. Of krijg je bij het winnen van een topper 6 punten? Ik weet niet beter dan dat je gewoon 3 punten krijgt, net als dat plek 2 recht geeft op voorronde CL.

16 april 2023 om 23:31

Als jij niet eens weet wat een zes punten wedstrijd is ajaxfan158 dan vraag ik me af hoe serieus ik je moet nemen. Denk eerder dat je gewoon geen verweer hebt en dan maar iets onzinnigs opschrijft

16 april 2023 om 23:37

Over het algemeen spreek je van een 6-puntenwedstrijd wanneer je 3 punten voor (of achter) staat op je volgende tegenstander en het verschil dus óf 6 punten wordt, óf terug naar 0.

16 april 2023 om 23:38

Waar moet ik een verweer tegen hebben? Je doet net alsof je feiten zegt maar het is een mening waar ik het totaal niet mee eens ben. Daar reageer ik op. Blijkbaar heb jij 10 berichten nodig om jouw punt te maken want ik zie je hier continu dezelfde berichten plaatsen over de “belachelijke” beslissing.En je kunt leuk de conclusie trekken dat ik niet weet wat een zes punten wedstrijd is maar als jij een beetje cynisch gaat lopen doen met of ik weet dat het om CL gaat (waarom denk je dat ik hier reageer? Omdat ik voetbal volg, al een jaar of 25) dan moet je niet piepen als ik daar cynisch op reageer.

16 april 2023 om 23:56

Maar het is niet alleen het opstellen van Alvarez nu. Ik zie gewoon geen enkele progressie na het aanstellen van Heitinga. Ik vind hem gewoon te kort schieten en daar komt dit boven op.
En ook ik volg het al lang. In 1978 was ik bij PSV-Ajax voor het eerst erbij bij een wedstrijd van Ajax. En zondag ben ik er ook weer!
Maar genoeg erover denk ik maar. Ben wel benieuwd of je het met me eens bent dat ik vind dat ik geen progressie zie onder Heitinga. Dingen als Bassey LB zetten doet hij dan niet. Maar het spel is nog immer niet om aan te gluren en de verdediging ligt nog steeds open. Ik heb niks tegen Heitinga, maar zie in hem geen hoofdcoach helaas. Maar dat vond ik ook al toen ze hem aanstelde toen hij Ajax uit de modder moest trekken na het ontslag van Schreuder

17 april 2023 om 00:13

Wow, 1978 was ik nog vloeibaar😂. Ik zie inderdaad weinig progressie. Behalve dan dat onder schreuder met dit spel minder punten werden gehaald. Ik zie ook dat het achterin een gatenkaas is maar ik weet op dit moment ook niet welke andere spelers achterin dan moeten spelen. Ik had persoonlijk Bassey en Wijndal veel meer willen zien. Geef dit soort jongens meer de kans. Ik had ook graag Blind nog bij Ajax gezien. Ik ken zijn tekortkomingen maar hij durfde een bal ten minste naar voren te spelen. Je bent achterin gewoon te veel spelers kwijt geraakt ten opzichte van vorig jaar.

17 april 2023 om 07:03

Mee eens. Ik snap ook niet wat er met Wijndal is gebeurd. En Bassey centraal. Alvarez op 6. Geen enkele trainer heeft Alvarez op 4 laten spelen ondanks zijn rugnummer. Bij Mexico speelt hij ook op het middenveld.
De opbouwende kwaliteit van Blind mis je enorm nu en tevens zijn ervaring. Die is ook het slachtoffer geworden van het gerommel bij Ajax.
Maar hoe kan het dat spelers als Bergwijn en Wijnaldum er ineens niets meer van kunnen. Dat geloof ik gewoon niet. En ik denk dat een ervaren coach dat wel weer lukt.
Maar er moet nu iemand bij Ajax opstaan die het zinkende schip gaat vlot trekken. Ik heb het gevoel dat die Duitse scout ook maar een marionet is van Sar. Denk om de rust nog even te bewaren wordt hij pas ergens half mei geã¯nstalleerd. Maar er moet heel heel veel gebeuren willen we niet nog verder vallen.
Ik hoop nog altijd dat Peter Bosz gaat komen. Maar ben bang dat Sar niet over het verleden heen kan stappen en de puinzooi onder zijn leiding wordt groter en groter. Ook binnen de jeugdopleiding rommelt het nu

16 april 2023 om 22:19

Je wint van Emmen, maar qua voetbal was het echt slaapverwekkend slecht. Door dit soort wedstrijden thuis in de JC Arena, laat Heitinga eigenlijk zien dat hij nog niet klaar is om hoofdtrainer te worden. Juist deze wedstrijd had hij gerust Bassey kunnen inzetten en Alvarez op de bank houden. Die is zo belangrijk voor het spel van Ajax op het middenveld. Nu heb je een grote kans dat Bassey tegen PSV gaat spelen, terwijl hij wedstrijdritme mist.

De wedstrijd zelf is (wederom) eentje om snel te vergeten:
laag tempo
verkeerde keuzes
geen hoogdruk zetten
steeds breien op het middenveld
bal brengen ipv passen
geen dieplopende mensen
zowel Bergwijn als Berghuis komen in de bal, daar waar het al zo druk is

Het enige positieve aan de wedstrijd zijn de 3 punten, afscheid Haller en het goede spel van Sanchez (vooral 1ste helft). Jammer dat hij aan het slapen was bij dat tegendoelpunt.

16 april 2023 om 22:31

Afscheid van Haller vond ik niet zo positief. Dat is tekenend dat Ajax veel te veel spelers in een window heeft verkocht. En dan vind ik dat ze voor Haller ook nog te weinig hebben geboerd.

16 april 2023 om 22:47

Ik begrijp wat je bedoelt, alleen kan Haller er zelf niks aan doen. Die heeft een mooie tijd gehad bij Ajax en verdient ook een mooi afscheid.

Het maakt allemaal geen fluit uit. Dit hele team is zo nonchalant dat PSV zonder veel moeite gaat winnen volgende week. Het is gewoon zo treurig om naar dit Ajax te kijken ongekend letterlijk niemand heeft er zin in.

16 april 2023 om 21:59

Gelukkig is PSV lekker stabiel. Beide clubs staan er gewoon slecht voor en volgende week kan het echt alle kanten op

16 april 2023 om 22:00

PSV heeft een hele stabiele reeks achter de rug hoor. Maar wat die vent hierboven schetst is inderdaad zwaar overdreven. Dit zelfde onthutsende Ajax wist ook van Feyenoord te winnen toch.

16 april 2023 om 22:03

Ja in een bekerduel dat ontsierd werd ja, maar ben volgende week heel
benieuwd of Heitinga wat gaat kunnen.

16 april 2023 om 22:14

Ga je nu serieus die aansteker de reden noemen dat Ajax in de Kuip won? Iedere Klassieker dit jaar was vrij close en Ajax won die laatste pot gewoon niet onverdiend.

16 april 2023 om 22:19

Ajax verdiende die bekerwedstrijd helemaal niet te winnen man.

16 april 2023 om 22:23

Klopt, maar het haalde wel het ritme eruit

16 april 2023 om 22:29

OK man, wie wel dan?

16 april 2023 om 22:36

Jawel. Terecht gewonnen.

16 april 2023 om 22:49

We verdienden het niet op basis van spelbeeld de halve finale, wel op basis van het gedrag van die vele achterlijke idioten op de tribune. Dat noem je rechtvaardigheid.

16 april 2023 om 23:21

Myvision volgens mij heb jij de klassieker voor de beker helemaal niet gekeken constant kom je aan met je geneuzel over dat Ajax die verdient gewonnen heeft terwijl dat gewoon onzin is. Feyenoord raakt 2 keer de paal en Ali mist een kans die elke debiel met zn ogen dicht zou scoren. Daarnaast zijn beide goals van Ajax echt ontiegelijke slecht weggegeven door Feyenoord. Het veldspel was Feyenoord ook niet goed, maar wel beter dan Ajax was al helemaal niks liet zien. Overigens verdiende Feyenoord puur door die idioot de overwinning al niet, maar voetballend gezien was Feyenoord duidelijk de betere.

16 april 2023 om 22:01

Wordt een spannende strijd volgende week. Beide teams niet in vorm.

16 april 2023 om 22:06

2 weken op rij de lamme tegen de blinde.

16 april 2023 om 22:02

Ach, ik zie de aanstaande kampioen ook zo hun wedstrijden winnen tegen laagvliegers en PSV presteert het om niet significant betere stats te kunnen overleggen dan een Volendam dus ja, Ajax moet naar zichzelf kijken en is pover maar doe nou niet zo dramatisch.

16 april 2023 om 22:10

Ik heb er wel zin in. In 2 weken tijd kunnen we 2 pakkies geven aan psv. Dat wil iedere Ajacied diep in zijn hart. Gewoon de borst vooruit en dan pakken we de puntjes in brabant en in rotterdam. #wzawzdb

16 april 2023 om 23:41

Maarten Feyenoord is de beste

16 april 2023 om 22:35

Het is te hopen dat Ajax of psv wint en geen gelijkspel. Feyenoord moet kampioen worden in eigen huis en niet bij Excelsior.

Pfff die Brobbey houdt echt niet over hoor. Die legt weer een schandalige invalbeurt op de mat.

16 april 2023 om 22:01

Het is ook geen invaller. Let maar op als hij naar een andere club zou gaan en in de basis werd gezet 1 op 1.

16 april 2023 om 22:04

Dat is dan geen topclub want hij staat met deze instelling, conditie, en vorm echt nergens basis waar het niveau ook maar in de buurt van Ajax komt. Zou bijvoorbeeld bij AZ ook banken. Ik vind het een leuke gozer en hij heeft veel potentie, maar hij is echt aan het prutsen. Die kopbal ook weer van 5 meter.

16 april 2023 om 22:08

Vorig seizoen was hij juist goed als invaller dus dat is niet helemaal waar.

16 april 2023 om 22:05

De counter waaruit Tadic scoort is wel interessant om terug te kijken, ergens halverwege stopt hij met sprinten en staat hij met de handen op de knieën terwijl Tadic scoort.

16 april 2023 om 22:07

Dat heb ik niet gezien, maar zal ik gaan terugkijken en op letten. Wel typisch dat Tadic daar wel staat in ieder geval. Dat was trouwens een leuke actie van Conceicao die ik verder heel weinig rendement (nog) vind hebben.

16 april 2023 om 22:25

Serieus heb me echt zitten ergeren aan Brobbey. Zo nonchalant, breng dan liever Lucca in of laat Bergwijn gewoon lekker staan.

Albarez pakt elke wedstrijd bijna een gele kaart... domme fout dat je hem laat spelen dan! Nu mis je hem volgende zondag en ben je genaaid tegen psv

Wat een gejank allemaal om een gele kaart…. het is messi niet.

Alsjeblieft niet volgend seizoen door met Heitinga. Wat een zaadvoetbal krijg je voorgeschoteld. Lijkt op Frank de Boer voetbal alleen dan nog slechter. Balletje terug en breed. En dat gaat de hele tijd zo. Op deze manier speel je dus niemand kapot. Zit totaal geen idee onder Heitinga. Ook bij Jong was die kerel al belabberd. Als die regeling met betreft het winnen van de bekerfinale echt zo is kan je hem beter verliezen lijkt het.



Is de kans in in ieder geval weer wat groter dat de topper van volgende week niet zal ontaarden in een schoppartij.

16 april 2023 om 22:02

Elke club heeft nou eenmaal zijn spelers met een vechtersmentaliteit. Bij jouw club zorgen bijvoorbeeld Teze, Luuk en Obispo voor de opstootjes. Die zijn er bij elke overtreding als de kippen bij.

Tja..... simpele zege...en door.

Schandalige invalbeurt van Brobbey alweer.
Wat een schandvlek is die jongen aan het worden.

Als de keeper zich zo vaak moet onderscheiden tegen Emmen, weet je wat voor avond dit was. 3x niks vandaag. En dan ligt Heitinga op pole position… ik zou nog maar een maandje nadenken. En eigenlijk hoor je het nu al te weten. Laat hem elders maar vlieguren maken.

Sanchez bij 2 goals betrokken en ook bij de tegengoal, man van uitersten. Hopelijk wordt ie verkocht. Nu komt er wel wat interesse denk ik.

Saaie wedstrijd geen moment goed voetbal gezien of enige urgentie om de score uit te breiden, redelijk wat kansen nog weggegeven tegen Emmen en Alvarez kwijt volgende week. Belooft niets goeds voor de komende 2 weken.

Waar Grillitsch vorige week nog ballen vooruit speelde en fouten maakte had hij vandaag blijkbaar de instructie om alles breed te geven. Taylor en Klaassen niet gezien, Berghuis idem dito, Bergwijn ondermaats en Tadic heb je te weinig aan als spits wanneer niemand beweegt om hem heen.

Prioriteit voor de zomer mogen de backs en het middenveld zijn en een andere trainer.

16 april 2023 om 22:27

Grillitsch kreeg commentaar dat hij wel eens een bal verspeeld. Taylor bv krijgt dat niet omdat hij vrij risicoloos speelt. Als ik grillitsch was had ik hetzelfde gedaan, lekker anoniem meebewegen met de rest.

De Alvarez-haters zullen zeggen, terecht of gerechtigheid, maar dit was toch onmogelijk een gele kaart. Zonde voor volgende week, maar aan de andere kant is hij nu als centrale verdediger makkelijker te vervangen dan als middenvelder. Helaas wel flink wat minder kwaliteit op het veld nu ze Alvarez én Kudus gaan missen.

Hato leuke pot, vond het niet echt zijn fout bij de tegengoal maar meer van slecht dekken van Sanchez.
Alvarez gaan wij missen tegen Psv en vooral met de duels met Luuk de Jong.
Ik weet het niet tegen Psv, teken voor een gelijkspel

16 april 2023 om 22:05

Vond die tegengoal zwak van Hato en erg slecht van Sanchez. Verder inderdaad een prima pot van Hato, mocht wel iets meer diep gaan zonder bal nog.

16 april 2023 om 22:07

Je moet vooral ook kijken naar waar de voorzet vandaan komt. Dat mag nooit gebeuren wat daar gebeurt.

Blij als dit seizoen erop zit. Wat is het een slecht seizoen. Eigenlijk hoor je met deze selectie kampioen te worden. Maar spelers halen hun niveau niet. Een goede opruiming houden en goeie spelers aantrekken dat Ajax volgend seizoen weer kan vlammen.

16 april 2023 om 22:14

Begin met een goede trainer die deze gasten wel aan durft te pakken , Timber , Tadic , Brobbey ,Taylor en Bergwijn allemaal rijp voor de bank en met zo weinig mogelijk inzet rondlopen . Een trainer die zulke gasten er na 25 minuten gewoon afhaalt om duidelijk te maken van zo niet .

16 april 2023 om 22:21

Ik zie jou hier vaker over tadic beginnen. Maar kijk jij uberhaupt ooit een wedstrijd ? Ze lieten net nog op espn zien dat hij sterk aan de bal was. Met hem kan het team doorvoetballen en vandaag scoort hij ook nog. Wat moet die gast nog meer doen? Je kan ook gaan overdrijven in je Tadic haat, want anders kan ik het niet noemen.

16 april 2023 om 22:29

Tadic moet verkeersregelaar worden want zo staat hij ook in het veld. Tegen betere tegenstanders zie je hem niet en op zijn goal na vandaag ook niet gezien. Zijn cijfers zijn goed maar als je alle vrije trappen en corners neemt kom je snel op zoveel assist en juist tegen mindere tegenstanders zou je hem moeten zien uitblinken maar zelfs dat lukt niet meer . Cijfers zijn leuk maar leveren niets op

16 april 2023 om 22:29

Tadic was weer een van de betere vandaag. Die hoort absoluut niet in dat rijtje thuis.

16 april 2023 om 22:53

Op zijn goal na vandaag ook niet gezien. Oke. Dan raad ik je aan hockey te gaan volgen want je snapt er bar weing van. Daarnaast heeft hij ook uit "open play" veruit de meeste kansen gecreerd. Dus niks corners en vrije trappen. Maarja waarom ga ik uberhaupt nog met jou in discussie.

Die latino heeft de schijn gewoon tegen. Krijg je als je het excuus van grinta te vaak misbruikt en gebruikt en dat zeg ik als Ajax fan. Die sukkel kan hier zomaar Ajax punten kosten volgende week en de tweede plaats aan PSV laten.

Veel niet Ajacieden als Alvarez een overtreding op het randje maakt: “heb het nu al een paar keer bekeken en hier komt ie goed weg”

Dezelfde supporters vanavond: “ik ga niet in op het moment van vanavond maar ik wil wel even benoemen dat ze niet moeten zeuren want hij is al te vaak weggekomen met z’n acties”🤡. Iets met niet objectief naar de acties van een speler kunnen kijken. Wat een kortzichtige reacties zie ik hier voorbij komen zeg.

16 april 2023 om 22:38

Wat zeg je nou precies? Het is al zijn 10e gele kaart en daarbij zaten er dat rood had kunnen en moeten zijn. Dat deze dan wellicht onterecht is, is zuur maar hoort er ook bij. Feyenoord vanmiddag ook meer kaarten dan Cambuur terwijl zij veel meer aan het schoppen waren.

16 april 2023 om 22:50

Moeten niet, kunnen wel. Je hebt ook nog een VAR. Wat ik zeg is dat bijna iedereen die altijd roept dat Alvarez goed weg komt nu niet objectief durven te zeggen dat dit heel makkelijk gegeven was maar dat ze dan terug gaan grijpen naar dat hij eerder goed weg is gekomen. Waarom dat wel benoemen en niet dat dit vrij makkelijk was? Jij bent een van de eerste niet Ajacieden die hier in ieder geval nog bij plaatst dat dit een makkelijk gegeven kaart is. Precies wat jij nu doet, mis ik hier heel veel.

wat een super slecht Ajax.
Kansloos tegen Psv
Ongelooflijk deze 2de/3de plek
Spelers geven geen 1 keer een diepe bal op Bergwijn. Hij loopt zo voor lul en dat wekelijks. Kunnen de spelers het niet of mogen ze het niet, uit angst voor een counter

Weinig gezien om echt blij van te worden, 3
punten en gedaan wat we moesten doen. Voor de rest speelde Sanchez wel oké, wat ik ook als benoemenswaardigheid zou willen opmerken. Oh ja, Conceicao valt in met rendement.

De gele kaart van Alvarez is een domper. Ik zag het niet goed vanuit het stadion, maar het leek me nogal zwaar gestraft. Erg zonde, zonder hem gaat het heel lastig worden in de traditioneel lastigste wedstrijd van het seizoen.
Gewoon dichtspijkeren achterin en niet gaan voetballen, tijdrekken en irriteren zoals in de halve finale van de beker en ontregelen. Niet verliezen moet de insteek zijn, loeren op de counter en ontregelen, ontregelen en nog eens ontregelen. Ik denk dat iets anders gedoemd is t falen, dus dan maar zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren