Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax bereikt overeenstemming met nieuwe assistent-hoofdtrainer

Laatste update:

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Michael Valkanis over een dienstverband, zo meldt Voetbal International. De 49-jarige oefenmeester moet in Amsterdam de assistent-coach worden van interim-trainer John van 't Schip, die begin komende week zal worden aangesteld. Valkanis moet nog worden vrijgegeven door Hapoel Tel Aviv, waar de oud-verdediger hoofdcoach is.

Valkanis is bereid om te vertrekken uit Israël om tijdelijk assistent-coach van Ajax te worden. De Amsterdammers hopen de oud-verdediger, die één interland voor Australië speelde, transfervrij los te weken bij Hapoel Tel Aviv. Valkanis' verbintenis loopt in Israël door tot eind juni.

Van 't Schip kent Valkanis van zijn tijd bij Melbourne City. De enkelvoudig Australisch international was daar tussen 2016 en 2017 assistent van de Nederlander. Toen Van 't Schip daarna naar PEC Zwolle vertrok, ging Valkanis mee. Ook toen Van 't Schip bondscoach van Griekenland werd, diende Valkanis als zijn rechterhand.

De wegen van het duo scheidden in 2021, toen Van 't Schip zijn contract in Griekenland besloot niet uit te dienen. Valkanis vertrok naar KAS Eupen, alvorens hij het roer overnam bij Hapoel Tel Aviv. Daar heeft de 49-jarige Australiër pas vijf wedstrijden achter de rug. Twee daarvan werden gewonnen, twee gelijkgespeeld en één verloren.

Ook is het onduidelijk wat voor gevolgen een eventuele komst voor Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati zal hebben. Het duo werd pas in de zomer naar Amsterdam gehaald om de inmiddels ontslagen Maurice Steijn te assisteren.

Maduro zei zondag op de persconferentie na de wedstrijd tegen PSV (5-2 verlies) nog niets te hebben gehoord van de clubleiding over de plannen. De verwachting is dat Dave Vos, nu tijdelijk de assistent van Maduro, in ieder geval terugkeert naar zijn rol als hoofdtrainer van Jong Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een assistent halen voor een interim trainer. Ongelofelijk.

29 oktober 2023 om 20:14

Het is een interim maar wel voor 24 eredivisie wedstrijden, de beker en minimaal 3 EL wedstrijden. Ik ken hem niet en vraag me af wat hij kan toevoegen maar hij zal vast niet veel kosten. Wie weet ligt hij straks lekker in de groep. En anders ben je hem zo ook weer kwijt.

29 oktober 2023 om 20:24

@preact dan weet je meer dan ons. Ik begreep juist dat ze vanaf januari een nieuwe trainer willen aanstellen

29 oktober 2023 om 20:47

Ik las overal en dat ik me kan herinneren was het sowieso in het Parool dat ze volgend seizoen een nieuwe coach nemen en dan grote kans op een buitenlander.

29 oktober 2023 om 20:19

Van t Schip is ervaren genoeg om ook zijn eisen op tafel te leggen. Zou mij niks verbazen dat dit 1 van zijn voorwaarde is. Net als dat Advocaat altijd Cor Pot meeneemt. Kies je voor Advocaat, dan krijg je Cor erbij.

29 oktober 2023 om 20:26

Mag wat kosten toch maar tijdelijk? Word van het schip ook tijdelijk?

29 oktober 2023 om 20:29

Logisch om een nieuwe man erbij te halen. Wat er nu aan staf zit werkt niet dus je wil een fris gezicht, ik vind het prima bedacht door John.

29 oktober 2023 om 20:37

Is het dan ook een interim-assistent?

Vreemde beslissing om een interim een assistent te laten meenemen en er voor te betalen ook. Alsof er nog niet voldoende onrust was. Maduro mag als Ajacied en de 600k afkoopsom blijven neem ik aan. Wat Bakkatti z’n rol precies was weet ik niet dus of hij wat toevoegt, geen idee.

29 oktober 2023 om 20:14

Volslagen lachwekkend dit. Nu heb je er two nonos bij die nog nergens wat gepresteerd hebben. Voor een paar maanden? Gekkigheid...

29 oktober 2023 om 20:28

Bakkati weet niet eens wat de rol van Bakkati is.

Verder ken ik deze beste man niet, maar om voor een half jaartje een interim-assistent te halen, gaat ook wel ver. Wellicht was het een vereiste van Schip zelf.

29 oktober 2023 om 20:57

Zal idd een eis van interim Van het Schip zijn, anders haal je deze nono niet inderdaad.

Tja.. zolang het maar bij interim blijft. Want aan beide heb je niets aan

Nou.. wat heb je nou aan deze onbekende man samen met Schip.
Je hebt tovenaars nodig, echte top trainers.

Niet deze B garnituur.

29 oktober 2023 om 20:12

Ach Prem. B garnituur.

Met deze selectie moet je ook gewoon in de top 5 kunnen eindigen. Ik zie na een klein weekje onder een interim die niet eens zijn papieren heeft al veel meer vooruitgang dan alle wedstrijden onder Steijn.

Een coach met een normale spelopvatting die niet publiekelijk zijn spelers afvuurt krijgt het wel aan de praat. Top 5 wordt lastig maar net daaronder moet wel kunnen.

29 oktober 2023 om 20:16

Vooruitgang? Je verliest met 5-2 in Eindhoven en kansloos tegen Brighton in Engeland.

de enige vooruitgang was de passie van Ajax de eerste 20 minuten in Eindhoven, puur als gevolg van de rivaliteit. Daarna stortte het als een kaartenhuis in elkaar zoals heel het seizoen eigenlijk.

Nu weer allemaal nieuwe en vreemde gezichten voor een groep die al 0 vertrouwen heeft zal geen wonderen doen.
Bovendien zijn Schip en deze assistent B garnituur die niks hebben bereikt, dus wederopbouw zie ik niet snel gebeuren.

Het is code rood! 18e plek! Dan kun je hier toch niet mee aankomen?

29 oktober 2023 om 20:17

Wat komt het ook slecht uit joh dit seizoen. Volgend seizoen gaan de CL inkomsten naar boven de 50 mil per club. Dan maken PSV en Feyenoord opeens dat gat wel heel snel kleiner met Ajax. Ik ben bang dat dit seizoen op termijn de club echt wel pijn doet.

29 oktober 2023 om 20:50

Vind het niet aardig dat dat je hem b garnituur noemt. De beste man doet niks anders dan zijn best. Hem zo naar beneden halen is nergens voor nodig prem.

29 oktober 2023 om 20:51

Wat is toch elke keer dat gezever over 18e plek? We hebben 2 wedstrijden minder gespeeld... Dat het dramatisch is ziet iedereen, maar normaliter trek je die 3 punten tegen RKC over de streep en ook in deze vorm zou Volendam moeten lukken. En dan sta je ineens 11e of 12e. Nog steeds waardeloos, maar iedereen doet echt alsof Ajax na 8 potjes al is gedegradeerd. Populistisch gezever.

29 oktober 2023 om 20:58

En toch zullen de meeste Ajacieden met een beter gevoel deze week in gaan. Dat klinkt raar na een 2-0 en 5-2 verlies. Maar als je de wedstrijden hebt gezien en het samenspel, aanvallende intentie en vertrouwen vergelijkt met de wedstrijden onder Steijn (waar louter achteruitgang te zien was) lijken er toch eindelijk wat aanknopingspunten te zijn. Je speelt de gehele eerste helft notabene sterker dan de ongeslagen koploper. Terwijl je vorige week nog tegen het allerslechtste Utrecht ooit kopje onder gaat.

Zoom even uit Prem. Kijk naar het grotere plaatje. Ajax komt van heel ver maar er zijn voor het eerst aanknopingspunten. Dat is een hele tijd geleden. De ranglijst is natuurlijk totaal vertekenend. Nog 2 inhaalwedstrijden en een loodzwaar programma net gehad. Als we in de winter 18e staan dan kun je harde conclusies trekken. Laten we even afwachten hoe het ze de komende weken vergaat.

29 oktober 2023 om 21:01

Afcaeric

Sterker nog, dan sta je 9e op doelsaldo. Zeer ongelukkige seizoensstart maar als je die wedstrijden wint sta je 9e met alle wedstrijden tegen de top 4 voor deze seizoenshelft al gehad terwijl die hele top 4 (behalve Twente en Feyenoord) nog tegen elkaar moet. Tuurlijk is dat alsnog schandalig maar dat KKD verhaal en degradatie spook etc is gewoon leedvermaak op basis van een incompleet plaatje.

29 oktober 2023 om 21:16

Je ziet alleen wat je wil zien als je echt denkt dat er vooruitgang geboekt is. Snap ik ook wel, in deze deze situatie grijp je alles aan wat maar enigszins op een strohalm lijkt.

29 oktober 2023 om 21:17

@JtjeVtt

Ach ja, dat Ajax door heel Nederland in de zeik wordt genomen is ook gewoon terecht. Zou dit bij PSV of Feyenoord gebeuren dan zou ik ook lachen. Maar er zijn daadwerkelijk mensen die nu al durven te denken dat Ajax volgend jaar KKD speelt...

29 oktober 2023 om 21:29

Afcaeric

Ik snap het hoor. Ik zou me eerlijk gezegd ook rot lachen als dit bij PSV en Feyenoord zou gebeuren in deze fase. Wel wat minder als zij op het einde ook echt laag staan want dat is toch wel zuur voor het Nederlands voetbal. Het niveau in de eredivisie is dit seizoen echt al heel erg laag. Maakt het extra bizar dat Ajax zo weinig punten heeft, maar laten we hopen dat de weg omhoog is ingezet. Donderdag winnen en de wereld ziet er opeens weer heel anders uit. Ook prettig om een wat rustiger schema te hebben met een paar thuiswedstrijden tegen een paar 'mindere' teams.

Hijniet!

En de fans van de concurrentie zien ook alleen maar wat ze willen zien. Zo werkt het nou eenmaal. Een beetje nuance en inhoudelijke analyse mag toch gewoon, op een forum notabene? Of mogen we alleen maar roepen: HAHA Ajax.

30 oktober 2023 om 11:49

Haha er is echt niemand die serieus denkt dat Ajax degradeert hoor…

29 oktober 2023 om 20:37

Van het Schip en deze man mogen de rest van dit kansloze seizoen afmaken Prem. Daarna mag er wel eens een echte topper worden aangesteld, daar heb je 100% gelijk in. Maar welke topper wil met deze schrale selectie werken waar wel van verwacht word dat ze tot het eind mee doen om de prijzen. Heb je zelf nog leuke suggesties misschien?

29 oktober 2023 om 20:41

Jazeker, er lopen genoeg toppers rond met ervaring. Een buitenlandse topper uit de PL met een Jaap Stam als assistent. Dat soort types ben ik naar op zoek

29 oktober 2023 om 20:46

Met alle respect, maar een vergelijking met Jaap Stam sla je de plank naar mijn inziens wel volledig mis. Die man is ook keihard gefaald op het gebied van trainerschap. Verder volledig met je eens.

29 oktober 2023 om 20:56

Tja, gefaald als trainer maar als Assistent prima en optimaal.
Juist een verdediger kunnen ze wel gebruiken.
Denk het

29 oktober 2023 om 21:01

Ik denk dat Jaap geen goede assistent is. Daar kunnen ze beter iemand hebben die met alle karakters om kan gaan en verstand heeft van tactiek. In die 2 aspecten zie ik Jaap Stam echt niet uitblinken helaas. Ik ben wel fan van de trainer van Brentford maar die gaat natuurlijk nooit een PL club inruilen voor een club uit de eredivisie.

29 oktober 2023 om 21:18

@Prem_93, je reageert met ‘Jazeker’ op de vraag of je namen wil noemen, om vervolgens geen namen te noemen, alleen een assistent met een twijfelachtige reputatie als trainer en dat het goed zou zijn een voormalig verdediger toe te voegen. Deze assistent is ook een voormalig verdediger.

Die komt dan waarschijnlijk ipv Maduro . bakati is een video analist en dat is deze gast niet . Maduro dan maar naar jong Ajax die ook laatste staan ? Zou lullig zijn om hem ook weg te sturen

29 oktober 2023 om 20:25

Lullig? Hij is toch mede verantwoordelijk voor de situatie nu?

29 oktober 2023 om 21:02

Klopt idd. Maar om hem nu al te ontslaan ??? Heeft Ajax veel moeite gekost om hem bij Almere weg te kapen. En er is vast wel ergens een rol voor hem. Zou zonde zijn om de zoveelste Ajacied de deur te wijzen. ( Bogarde , reiziger , Heitinga en dus misschien Maduro ).

29 oktober 2023 om 22:28

Vergeleken met de 120 miljoen die aan spelers is uitgegeven vlt dat wel mee. Er is vast een leuke baan voor hem ergens bij de jeugd.

Prima, John aankondigen en Maduro ook op de bank zodat er niet weer allemaal nieuwe gezichten voor de groep komen en doorborduren op de eerste helft van vandaag.

De simpele conclusie is dat de kans bestaat, dat het niet blijft bij een interim-aanstelling.

29 oktober 2023 om 20:15

Niet per se.... een beetje verdedigende ervaring (ipv een Bogarde) is geen overbodige luxe bij Ajax gezien het matige niveau van de verdedigers,

29 oktober 2023 om 20:21

Als je inspraak hebt op de aanstelling van een nieuwe assistent, dan ben je meer dan een tijdelijke, dan is er een aanstelling tot het einde aan het seizoen met een optie voor meer, dat kan niet anders. In dat geval gaat Ajax zoeken naar een extra persoon voor het technische hart, niet voor in de trainerstaf.

Ongelofelijk wat een wanbeleid weer, een assistent halen voor een tijdelijke coach. Zou het eerlijk gezegd een schande vinden als Maduro hierdoor geslachtofferd wordt. Ik mag hopen dat hier toch wel een degelijk plan achter zit....

29 oktober 2023 om 21:07

Geslachtofferd? Hij is toch al een tijdje medeverantwoordelijk?

Dat wijst er toch op dat Maduro iets heeft geflikt of mede schuldig aan de malaise is. Maduro komt op mij wel goed over, tactisch goed en ook wel goed met de media.

29 oktober 2023 om 20:37

Wat een onzin man. Je zit nu gewoon dingen te verzinnen. Er staat toch dat deze gast tijdelijk komt.

29 oktober 2023 om 20:48

Leuk verhaal. Tijdelijk of niet, hij komt op de stoel van Maduro.

Nog nooit van deze man gehoord. Maar ik vraag mij dan af wat er met hem gebeurd zodra van 't Schip geen hoofdtrainer meer zal zijn. Van 't Schip zal als het goed is, hierna een functie in het bestuur gaan vervullen en dan op technisch vlak. Ik verwacht ook dat van 't Schip tot uiterlijk eind dit seizoen coach van Ajax 1 zal zijn en dat er dan een nieuwe coach zal komen. Die zal dan denk ik ook wel zijn eigen staf meewillen nemen of willen vormen, dan zit Valkanis eind dit seizoen weer zonder werk tenzij de nieuwe trainer hem wilt behouden.

Denk dat dit dan ten koste gaat van een van de huidige assistenten. Vos zal zo snel mogelijk weer hoofdcoach zijn bij Jong Ajax, Maduro zullen ze denk ik ook niet een andere functie geven of ontslaan. Mijn vermoeden zegt dat het dan Bakkati zal worden. Zelf vraag ik mij af wat hij toevoegt. Bij Maduro was onder Steijn bekend dat hij het tactische op zich nam, maar uiteindelijk is dus gebleken dat Steijn daar nooit of weinig meedeed en dat was alleen vandaag al goed te zien. Maar bij Bakkati weet ik oprecht niet wat hij toevoegt.

Dat vroeg ik mij vorige week ook af en toen kreeg ik een aantal reacties van Feyenoorders die aangaven dat Bakkati daar belangrijk was doordat hij vaak en veel op spelhervattingen trainde en daar ook goed in was. Als dat zo is, mag hij dat ook meer gaan doen bij Ajax want daar zijn de spelhervattingen al jaren een drama.

Heel apart om je interim trainer zijn eigen assistent mee te laten nemen en hier flink voor te betalen.

Of gaat Ajax er vanuit dat van het Schip ook na het seizoen hoofdtrainer blijft ? Dat zou van zeer weinig ambitie getuigen

Ik respecteer Schip dat ie z'n nek uitsteekt voor Ajax in deze vervelende tijden (ook voor hem persoonlijk).
Maar laten we heel eerlijk zijn, geen enkele Eredivisie club zou hem aanstellen. Ook niet als interim. Nu een assistent halen betekent dat je hem minimaal een half jaar geeft en misschien wel langer. We gaan vrolijk door met houwtje-touwtje oplossingen verzinnen.

29 oktober 2023 om 20:38

Waarom? Is weliswaar geen top trainer, maar denk dat hij voor menig club in de eredivisie van toegevoegde waarde kan zijn. Overigens vind ik hem normaal gesproken ook te 'klein' voor Ajax (niet het huidige Ajax uiteraard).

29 oktober 2023 om 20:47

Omdat ze eerst een bestuurlijke rol voor hem hadden uitgezocht, toen kwam het conflict met Steijn en nu maken we hem interim coach. Ze doen echt maar wat. Ik snap dat er weinig opties zijn, maar de manier waarop ze beleid blijven voeren is degradatiewaardig. Had veel liever Jonk of Keizer gezien, dat zijn de mannen met de juiste inzichten. En hebben meer bereikt dan Schip (wie ik wel respecteer).

Snap niet waarom die beste man dit doet, ben je nu hoofdcoach en ga je werken als interim assistent. Je weet toch dat het tijdelijk is? Of zal Ajax gezegd hebben bij deze prestaties wordt verlengd?

Dan is van 't Schip geen interim lijkt me anders doe je dit niet, jammer hoor want ik denk dat Ajax hoe dan ook een fout begaat door weer een onervaren trainer aan te stellen die uitblinkt als people manager ipv tactiek en discipline.

Heb ook het idee dat Maduro geslachtofferd gaat worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren