Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax beloont stormachtige doorbraak en maakt talent van het jaar bekend

Laatste update:

Jorrel Hato is uitgeroepen tot grootste Ajax-talent van het seizoen 2022/23. Dat maken de Amsterdammers bekend via de clubkanalen. Hato wordt met de Abdelhak Nouri Trofee beloond voor zijn stormachtige doorbraak van afgelopen seizoen. De multifunctionele verdediger veroverde daarin ondanks zijn zeventienjarige leeftijd direct een basisplaats in Ajax 1.

In januari maakte Hato zijn officiële debuut in het eerste en sindsdien is het snel gegaan. Na een uitstekende invalbeurt tegen Fortuna Sittard vocht de linkspoot zich in de basis, waar hij vervolgens niet meer uit verdween. Hato eindigde het seizoen op vijftien duels in Ajax 1 en dat is ook intern niet onopgemerkt gebleven. De centrumverdediger annex linksback wordt verkozen tot talent van het jaar, waarmee hij in een rijtje terechtkomt met onder anderen Ryan Gravenberch, Clarence Seedorf én John Heitinga.

Laatstgenoemde was ook degene die Hato maandag de trofee overhandigde. De tiener speelde de meeste van zijn duels in Ajax 1 onder Heitinga, al was het Alfred Schreuder die hem in januari liet debuteren. Zelf zegt Hato 'nog niet te hebben stilgestaan' bij hoe snel zijn ontwikkeling verloopt. "Maar ik had niet gedacht dat het zó snel zou gaan", aldus de verdediger in gesprek met Ajax TV.

Hato geldt als opvolger van Charlie Setford, die er in 2022 met de Abdelhak Nouri Trofee vandoor ging. In tegenstelling tot Hato lijkt de negentienjarige doelman nog níét dicht bij een doorbraak in Ajax 1. Setford moet in Amsterdam sowieso Gerónimo Rulli en Remko Pasveer voor zich dulden, terwijl Jay Gorter binnenkort ook nog terugkeert van een huurperiode bij Aberdeen. Daarom lijkt er voor Setford ook komend seizoen een rol bij Jong Ajax weggelegd. Setfords contract loopt eind juni af, maar het lijkt erop dat hij zijn verbintenis gaat openbreken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zwaar terecht. Een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax dit seizoen. Benieuwd of hij dit niveau volgend seizoen structureel kan laten zien!

5 juni 2023 om 19:45

Heb hem nu een paar keer zien spelen; echt een hele goede speler. Denk wel dat ie beter is als LCV dan als linksback. Belangrijke taak voor de nieuwe trainer is dan Wijndal weer fit en op niveau krijgen.

Snelle ontwikkeling doorgemaakt. Heeft een aantal kwaliteiten die goed passen bij een cv van ajax. Benieuwd hoe hij zich verder ontwikkeld. Volgend jaar zal hij veel gaan spelen vermoed ik.

Kenneth Taylor bestolen. Niet normaal dit.

5 juni 2023 om 19:28

Die heeft ''talent van het jaar'' al gewonnen, onbegrijpelijk. Dit is weer een net iets andere trofee, de Abdelhak Nouri trofee.

Vorige week was toch Berghuis de speler van het jaar en Taylor talent van het jaar? Of was dat weer wat anders?

5 juni 2023 om 19:30

Inderdaad, ik moest het ook even nalezen. Dit is de Abdelhak Nouri trofee, welke geldt voor grootste talent van de jeugdopleiding. Beetje vreemd om 2 prijzen te hebben die beide over talent van het jaar gaan, en nog veel vreemder dat Taylor die andere won..

5 juni 2023 om 19:41

aha ... helder...

Beetje overkill als je het mij vraagt.

5 juni 2023 om 20:05

Nouri troffee kan iedereen winnen, ook spelers van JO9-1 bijvoorbeeld. Meestal wint een jong Ajax of Ajax A1 speler deze prijs, talent van het jaar wint een jonge speler die veel/basis speelt in het 1e elftal.

5 juni 2023 om 19:31

Dit is volgens mij van de opleiding de andere van het eerste.

5 juni 2023 om 19:41

Bergwijn en Wijnal uitgeroepen tot beste linkerkant van Ajax dit jaar! Regent alsnog prijzen bij Ajax dit jaar.

Was er een andere optie dan? Kom op zeg...

5 juni 2023 om 20:07

Ja, het gaat over de hele jeugd. Vos was ook een optie bijvoorbeeld.

5 juni 2023 om 20:22

Hato heeft het al laten zien in het eerste van Ajax. Vos nog niet. In dat opzicht snap ik dit heel goed.

5 juni 2023 om 21:59

Tuurlijk is dat begrijpelijk maar geef alleen aan dat er nog andere grote talenten zitten in de Ajax jeugd. De originele comment leek anders te suggereren.

Een van de weinige lichtpunten dit seizoen voor Ajax denk ik. Wat is nou zijn beste positie? Heeft LB en LCV gespeeld toch?

6 juni 2023 om 07:50

Links in de as met een wat fysiekere verdediger naast zich denk ik persoonlijk. Hato is snel, verdedigend goed (vooral gevoel voor ruimte achter zich en wanneer hij moet instappen) en is comfortabel aan de bal. Toen hij erin kwam naast Timber/Alvarez zag je voor het eerst een soort van opbouw van achteruit. Iemand die een bal tussen de linies naar je verbindingsspelers durft te geven op het middenveld. Iets wat we echt misten dit seizoen. Als linksback brengt hij mijn inziens aanvallend net te weinig. Vergelijk het met Pavard die bij Bayern rechtsback wordt gezet.

ben nog niet overtuigd van die hato, een zwaluw enz. had die prijs aan die godts gegeven, die leek het niveau ook aan te kunnen en koeltjes bleef in tegenstelling tot al zijn andere teamgenoten.

6 juni 2023 om 07:53

Lees je voortaan even in voordat je zonder enige kennis van zaken wat begint te roepen. Mika Godts komt niet in aanmerking voor deze prijs; die komt niet uit de jeugdopleiding van Ajax. Dit is een prijs voor het beste talent uit de jeugdopleiding van Ajax. En dat is Hato gewoon. In november nog aanvoerder van Ajax onder 18, in mei basisspeler in Ajax 1; gewoon een stormachtige ontwikkeling.

6 juni 2023 om 10:23

oh sorry hoor echte ajacied, misschien moeten ze dat in de tekst erbij zetten dan, er zijn mensen bij die niet zo bezeten zijn van het grote ajax. Ik zie het gewoon nog niet zitten in hato, liet zich ook heel makkelijk uitkappen in de wedstrijd tegen utrecht door douvikas, en liep laatst ook terug te sloffen alsof het hem al niet meer kon schelen.

6 juni 2023 om 10:47

Prima dat je het niet ziet zitten in Hato, maar lees je gewoon even in voordat je gewoon maar wat begint te roepen omdat het je niet zint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren