Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax baalt van scheidsrechterlijke beslissingen in Rotterdam én Enschede

Dinsdag, 26 oktober 2010 om 11:41Daniel Cabot Kerkdijk

Ajax hoorde maandag dat de rode kaart van Vurnon Anita tegen Excelsior (2-2) was kwijtgescholden, maar desondanks vindt de Amsterdamse club dat zij afgelopen zondag ernstig benadeeld is. "We begrijpen dat het niet haalbaar is om de wedstrijd tegen Excelsior over te spelen, maar feit is dat Ajax onterecht een uur lang met tien man heeft moeten spelen," zegt directiewoordvoerder Miel Brinkhuis.

"Dat Anita morgenavond tegen SC Heerenveen kan meedoen, doet niets af aan de schade die wij zondag hebben geleden", benadrukt Brinkhuis dinsdag in het Algemeen Dagblad. De fouten van leidsman Pol van Boekel in de wedstrijd van FC Twente tegen ADO Den Haag (3-2) spelen ook een rol. Door twee dubieuze beslissingen kregen de Tukkers min of meer twee goals cadeau.

"Dat wij ons ernstig benadeeld voelen, komt ook door wat er is gebeurd bij FC Twente - ADO Den Haag en de afwikkeling daarvan" vervolgt Brinkhuis. De KNVB liet al weten dat Van Boekel en Jan Wegereef, die de wedstrijd op Woudestein floot, komend weekend niet bij de belangrijkste wedstrijden op het veld zullen staan. "Dat weten de heren overigens zelf ook, dat is geen geheim en dat is voor hen zelf ook prettiger, na alle commotie", aldus een KNVB-woordvoerder.


Poll

Ajax moet zich alleen bezighouden met datgene wat zich in haar wedstrijden afspeelt


Gerelateerd

Meer sportnieuws

326 reacties (laatste reactie door Kristian)

Dit gebeurd elke club wel eens , maar omdat het Ajax is moet er opeens iets gebeuren ? Elke club heeft gewoon wel eens wat pech met de scheids.

26 oktober 2010 om 11:55

Het gaat erom, dat PSV nu nog verder is uitgelopen en dat Twente nu Ajax voorbij is gegaan. Als de scheidsrechters gewoon hun werk hadden gedaan dan was het wellicht anders verlopen. Behalve dan Psv, want die hadden toch wel gewonnen.

En volgens mij staat er nergens dat Ajax wilt dat er iets moet gebeuren. Er staat gewoon dat Ajax baalt van die beslissingen en meer niet.

26 oktober 2010 om 11:59

Dus ?

Elke club wordt wel eens genaaid , die verliezen dan ook punten , en hun concurrenten lopen dan ook uit !

Verder moet Ajax eerst naar zich zelf kijken , ze hebben gewoon dramatisch gespeeld.

26 oktober 2010 om 12:09

Of andere clubs ook wel eens worden genaaid doet in deze niet ter zake, het gaat hier over wat Ajax stelt en wat zij stellen is correct!

26 oktober 2010 om 12:20

Tsja.. dit vond Martin Jol toch de charme van het spel, dus achteraf zeuren is in het geval van Ajax best wel hypocriet.

26 oktober 2010 om 12:48

Gatver wat een jankerds zijn het ook daar, Calimero's ten top.
Ieder club heeft te maken met dit soort fouten en consequenties. natuurlijk was die kaart niet terecht maar zo worden er honderden per jaar onterecht gegeven. In Amsterdam huilen ze er echter dagen om wetende dat de media geilt op alles wat Ajax aangaat en direct op de voorpagina zet. Daar waar nog geen regel geschreven wordt over een andere benadeelde club krijgt Nederland dagen te maken met de huilbuien van Ajax. Ze maken er ook goed gebruik van want de Knvb is er vrij gevoelig voor.
Het respect voor Ajax wordt minder en minder.

26 oktober 2010 om 12:51

Fcvoetball,

Dus??? Ajax gaat elk jaar voor landskampioen en aangezien er maar 1 club landskampioen kan worden, kunnen zulke beslissingen enorm belangrijk zijn. Dus Ajax mag terecht balen. En ja, ze hebben dramatisch gespeelt, maar als je met 10 man speeld, is het altijd lastig.

Martinus69,

Je zegt het zelf al. Alles wat Ajax zegt komt op de voorpagina, vandaar dat nu in veel berichten staan dat het allemaal jankerds zijn.

26 oktober 2010 om 13:19

Wat Ajax hier zegt is gewoon juist. Als precies (weer) Twente de arbiter ontzettend mee heeft, waar Ajax een uur voor het einde geamputeerd wordt, en Twente daardoor Ajax inhaalt, dan wordt je gewoon dubbel zo hard genaaid.
Ik denk dat Twente niet had gewonnen van Ado als ze niet zo in het zadel werden geholpen. Twente scoorde de 3-2 ook nog eens tegen de verhouding in. Ado was namelijk gewoon beter. Daarbij denk ik dat Ajax met 11 man wel gewoon had gewonnen van Excelsior.
In dat geval betekent, ervan uitgaande dat Twente maximaal gelijk zou spelen, dat Ajax ipv 2 punten uitloopt, er nu 2 in moet leveren ten opzichte van Twente. Dat is dus een verschil van 4 punten die gemaakt worden door twee arbiters die niet capabel zijn om wedstrijden van topclubs zoals ajax te fluiten.

26 oktober 2010 om 14:08

@ loco libero
ik word een beetje moe van dat 'weer' Twente.. zoveel beslissingen zijn er niet in het voordeel van Twente uitgevallen die wedstrijdbeslissend zijn geweest.. in ieder geval niet meer dan bij het grote Ajax of Psv..
En als je de eerste helft hebt gezien van Twente - Ado dan is de overwinning niet geheel onacceptabel zoals jij stelt..

Een paar weken geleden kreeg Ajax een vrije trap na een schwalbe van el hamdaoui.. vertonghen (geloof ik) knalt vervolgens de bal erin.. daarover heb ik niemand gehoord.. en nu ineens al deze commotie omdat Ajax er nadeel van ondervindt.. ik vind het niets meer dan beinvloeding van de publieke opinie waar Ajax weer mee bezig is..

26 oktober 2010 om 15:17

Dat is allemaal voorkomen omdat Kesler anders de scheidsrechters zou straffen vorig seizoen. Dit heeft hij zelf toegegeven.

26 oktober 2010 om 15:34

Het kan correct zijn. Het komt wel erg huilerig over. Alsof Ajax nooit bevoordeeld wordt. Laat me toch niet lachen.

26 oktober 2010 om 16:54

tuurlijk alleen wat ajax stelt telt,stel je niet aan hoeveel spelers worden genaaid door swalbes van suares die rood krijgen die zeuren toch ook niet.

26 oktober 2010 om 17:55

gaat ook moeilijk he met 10 man en op een belabberd grasveld en ook nog eens de scheidsrechter tegen dat ze slecht hebben gespeeld ok maar toch

26 oktober 2010 om 19:34

Kom maar eens met voorbeelden waardoor het aantoonbaar is dat Ajax punten heeft gewonnen? Die zijn er de afgelopen 3 jaar niet maar ik kan je wel 4 wedstrijden noemen waardoor wij aantoonbaar punten hebben verloren.

2x Feyenoord uit, PSV uit en nu Excelsior uit. Verder kan ik ook 4 wedstrijden noemen van Knvb favoriet Twente waardoor zij punten winnen waaronder de laatste 2 wedstrijden. Dat zijn 4 punten teveel voor Twente en 2 te weinig voor Ajax. Een verschil van 6 punten door arbitrale blunders en dan mogen wij niet zeuren. Slaap lekker!!!

26 oktober 2010 om 12:05

Ik begrijp het ook niet zo. Ajax krijgt elke wedstrijd wel een vrije trap mee door een duikeling van Suarez en daar wordt dan vaak uit gescoord. Over die handsbal kan je twijfelen maar sowieso wordt de richting van de bal veranderd dus kan het niet met de borst zijn gebeurd.

De overtreding van Anita leek veel op de overtreding van de Jong tegen Ben Arfa. Achteraf is het te streng bestraft. Dat was een fout. Maar overdrijven is ook een vak..

26 oktober 2010 om 12:11

De overtreding van Anita leek veel op de overtreding van de Jong??! Lees ik dat nou goed, dan moet je toch even langs Specsavers denk ik. Je mag niet eens spreken van een overtreding bij Anita, hij speelt gewoon netjes de bal zonder gestrekt been en raakt die speler nauwelijks.

26 oktober 2010 om 12:37

man wat een gezeik altijd uit amsterdam over de scheidsen

hou daar eens mee op en win gewoon de wedstrijden die je normaal gesproken met 2 vingers in de neus kunt winnen !

26 oktober 2010 om 14:06

Aldus een Twente-supporter die afgelopen weekend heeft mogen juichen, mede door scheidsrechterlijke dwalingen.

Wel erg lachwekkend dat Twente-supporter hier gaan zeuren op Ajax, terwijl ze zelf het arbitrale trio nodig hebben gehad om thuis te winnen van Ado. Eigenlijk zouden Twente supporters geblokkeerd moeten worden voor dit soort topics, aangezien FC Twente al geruime tijd een onderdeel is van de moedermaatschappij FC 'belangen in Enschede' Knvb in Zeist

26 oktober 2010 om 14:45

Denk je nou echt dat een directiewoordvoerder zelf een stukje gaat schrijven en dat naar het AD opstuurt? Of moet hij, als hij gevraagd wordt wat hij als Ajacied vindt van de beslissingen van Wegereef en van Boekel zeggen dat ze het goed gezien hebben? Ik begrijp je ''kritiek'' niet helemaal. Het lijkt meer op zeuren.

26 oktober 2010 om 13:04

ook echt het lijkt wel als ajax is een keer word benadeeld daat heel de wereld het moet weten feyenoord heeft zich ook niet druk gemaakt om het afgekeurde doelpunt tegen nec. dus ajax moet ook is een keer niet meteen zeuren en zielig doen als het een keer niet meezit

26 oktober 2010 om 13:10

je ziet hier weer wie er op voetbal zit en wie niet.
de tackle van anita was natuurlijk hij speelde de bal te ver voor zich uit wat je dan gelijk doet als je een tegenstander ziet die de bal wil aannemen is een tackle op de bal hij komt nota bene met zijn binnekant van zijn voet aansliden en keurig over de grond en raakt 100 % de bal een harstijke natuurlijke beweging en hellemaal niet raar het enige onatuurlijke wat ie deed was naar binnen rennen. en idd wie zegt dat je met je borst de bal geen richting kan geven moet echt gebannen worden van zulk soort sites want dat slaat echt hellemaal nergens op hebben nog nooit een bal geraakt en gaan interssant lopen doen over voetbal.

26 oktober 2010 om 14:10

Het gaat niet om wel eens....het gaat om beslissende punten. En waar Ajax 15 jaar terug nogaleens bevoordeeld werd word het de laatste jaren behoorlik vaak benadeeld. Denk vorig seizoen ook aan de wedstrijden tegen Twente en Psv...twente een 100 doelpunt van ons afgekeurd en tegen PSV geen penaltie en rood voor Psv. Het gaat niet om de wedstrijden waar je i.p.v 5-0 nu door een dwaling met 4-0 wint want dan blijven de 3 punten staan. Maar die beslissingen vorig seizoen kostte Ajax 6 punten. Ook PSV kwam zondag wel erg makkelijk tegen 10 man te spelen maar dat is waarschijnlijk niet doorslaggevend geweest voor de einduitslag dus dat tel ik niet mee .... dan wa het misschien 5-0 geworden i.p.v 10-0. Twente heeft de afgelopen 2 weken nu al 4 punten teveel gekregen. Vorige week tegen Feyenoord kregen ze 2 punten teveel door een arbitrale dwaling en nu tegen Ado kregen ze ook 2 punten teveel. Dat zijn wel al 4 punten extra die aan het eind van de strijd erg belangrijk kunnen zijn. Ajax had de vorige week bijv ook een gelukje met een buitenspeldoepunt tegen NAC maar die wedstrijd had Nac 2 doelpogingen en wij 23 en werd het 3-0 dus die beslissing was niet doorslaggevend in het aantal punten. Want ook zonder dat doelpunt had Ajax gewoon met 2-0 gewonnen en daar gaat het om.

26 oktober 2010 om 14:17

@ fct1978

Jongen praat niet zo'n onzin want ik kan mij jou woorden na Tottenham nog heeeeeel goed herinneren...en niet alleen jij maar alle Twentesupporters... Jullie hebben de afgelopen 2 weken 4 punten teveel gekregen....logisch dat ik jullie dan niet hoor zeuren. Als jullie straks op 1 punt afstand 3e worden in de poule achter Tottenham dan weet ik toch zeker dat ik jou hoor refereren aan die wedstrijd in Londen en jou niet hoor zeggen; ach dat we geen 2e zijn geworden ligt puur aan onszelf.

En nee mocht je dit jaar geen kampioen worden dan ligt dat deels aan jezelf maar net zoals vorig jaar ook deel aan die beslissingen. De laatste jaren zijn de verschillen tussen 1e en 2e plaats erg klein en als jullie vorig jaar gewoon thuis gelijk hadden gespeeld tegen ons en dat 100 doelpunt van ons niet af was gekeurd dan waren wij kampioen geweest dus zo belangrijk zijn dit soort arbitrale dwalingen. Zoals ik hierboven al zeg het gaat niet om de dwalingen waar het verschil 4-0 of 5-0 eindstand is want dan blijven de behaalde punten hetzelfde...het gaat om de dwalingen waar je i.p.v winnen gelijkspeeld of verliest of i.p.v gelijkspeeld wint of verliest.

26 oktober 2010 om 12:11

@ Schild

nog nooit een bal met de borst aangenomen zeker? Ook dan kun je met gemak een bal van richting doen laten veranderen...en hoezo lijkt elke tackle nu plots op die van De Jong versus Ben Arfa? Braken de botten ook in deze? of heb je het over een ietwat ver gezocht optisch vergelijk? Mocht het het laatste zijn laat het vergelijken dan a.u.b. achterwege...

26 oktober 2010 om 12:17

@knutbal
Het was geen rood maar ik vond het ook een rare tackle van Anita (al gaat de vergelijking met de Jong wel erg ver). Ik ben het helemaal met je eens over het aannemen van de bal met de borst. Wanneer je zoals Boschaard je armen vooruit steekt maak je je borst hol en kan je wel degelijk de bal van richting laten veranderen.

26 oktober 2010 om 12:24

Ik vind dit nogal ver gaan, gister in VI werd ook duidelijk gezegd, de kwaliteiten die Ajax heeft, die moet je niet verlogenen. Zelfs met 10 man kunnen ze met gemak van Excelsior winnen, echter zat er in de kopjes iets niet goed.

Vorig jaar als 1 van de minst gepasseerde verdedigingen van Europa, dan ga ja Alderweireld er toch niet uithalen voor een slak als Ooijer, waardoor Vertonghen weer niet meer op kan komen omdat Ooijer alleen maar hakken ziet.

Het is een fout van Jol in mijn ogen, maar er moet weer een beschuldigend vingertje richting Zeist. En als ze volgende keer zelf tegen 10 man komen wat niet terecht is hoor je er niks over...

26 oktober 2010 om 12:29

Op het eerste gezicht zou ik ook hebben gezegd dat de overtreding van Anita gewoon spijkerhard was. na het zien van de herhaling moet ik ook gewoon toegeven dat hij vol voor de bal ging, de speler nauwelijks raakte,(de bal zat er tussen maar het was wel met een gestrekt been, dus geel zou op zijn plaats zijn.

Belachelijker vind ik het dat ze zich naar maken over wat er in Enschede gebeurd. we zijn niet eens een topclub, maar ze hebben er wel weer een mening over in Amsterdam. Mochten ze dit jaar weer geen kampioen worden dan licht het ook nooit aan hun zelf he, altijd aan de scheidsrechter, Knvb, spelschema, of noem maar op. Ik denk toch dat ze de aandacht maar is bij hun eigen selectie moeten houden, en niet zo veel na anderen moeten kijken

26 oktober 2010 om 12:40

je hebt helemaal gelijk.
of het licht er weer eens aan dat twente of PSV altijd geluk hebben.
of de scheids zit mee
of onze supporters zijn te stil :s
kijk eerst eens naar je eigen club ajaxieden

26 oktober 2010 om 13:00

Schild,

Jij vindt dat die overtreding veel op die van De jong lijkt!!! Waarom is zijn kaart dan kwijt gescholden?

Ik vind niet dat Ajax nu moet gaan klagen over de wedstrijd van Fc Twente. Daar hebben ze gewoon niks mee te maken, soms zit het tegen en soms zit het mee maar je hoeft je niet met andere clubs te gaan bemoeien. Ik vind dit een zwakke vertoning op deze manier.
Dat Ajax zwaar geirriteerd is door die rode kaart van Anita is wel terecht aangezien die rode kaart nergens op sloeg en dit ook direct gevolgend had voor Ajax. Neemt niet weg dat ze alsnog wel met 10 man van Excelsior hadden moeten winnen.

26 oktober 2010 om 12:05

Je hebt helemaal gelijk, maar wat ik mij afvraag is als straks in de terug wedstrijd bij bijvoorbeeld Auxerre Anita een foute terugspeelbal geeft, een overduidelijke stomme fout. Hierdoor verliezen ze met 1-0 en bliken ze straks zelfs de Uefa League verder mis te lopen. Gaan ze dan vragen om de wedstrijd over te spelen of de schade op Anita verhalen.

Nu wel klagen, maar wanneer ze straks een arbitrale meevaller hebben dan hoor je ze niet. Het lijkt mij wel wat dat wanneer Ajax een penalty krijgt door bijvoorbeeld een schwalbe van Suarez, dat Jol dan ingrijpt. Suarez eruit wegens onsportief gedrag en de penalty wordt express naast geschoten. Ik denk dat je dan pas reden tot klagen hebt wanneer je benadeeld wordt.

26 oktober 2010 om 12:09

Dit overkomt iedere club en iedere club zeurt er ook over. Het enige verschil is dat iedere scheet bij Ajax wordt gepresenteerd als wereldnieuws. Als FC Volendam zoiets overkomt, wordt er ook geklaagd, maar hoeveel nieuwswaarde heeft dit..? Niet arrogant bedoeld, maar het is de realiteit.

26 oktober 2010 om 12:13

Daar heb je wel een puntje, maar zijn het niet de Ajacieden die tijdens de jaren 90 en de grote successen toen dit soort beslissingen vaak in hun voordeel uitvielen (lucky Ajax komt ergens vandaan he) die om het hardst riepen geluk dwing je af.
Maar neemt niet wegdat wie hier ook over klaagt, eerst eens naar de eigen fouten moet kijken. Zodra je als vereniging die allemaal hebt weg gewerkt, dan valt er nog weinig te klagen over de arbitrage kan ik je vertellen.

26 oktober 2010 om 12:15

Ik ben het met Supervo eens.

@balletje: ''als Suarez een schwalbe maakt en een penalty krijgt'', dat is al zo lang geleden dat dat gebeurd is en hij kreeg hem vaker onterecht niet dan onterecht wel. Zwakke opmerking dus. En dat verhaaltje van Anita, klagen als je de arbiter mee hebt en expres penalties missen raakt natuurlijk kant noch wal. Dat weet je zelf ook, degene die er een groen randje voor geeft blijkbaar niet.

26 oktober 2010 om 12:23

Zo zit de wereld toch in elkaar? Negatieve ontwikkelingen hebben altijd meer invloed op de gang van zaken dan positieve. Het is niet dat er een status quo moet bestaan elk jaar, waarin meevallers gewogen worden met tegenvallers/verkeerde beslissingen.

Jij gaat toch ook niet klagen als je bijvoorbeeld meer vakantiegeld krijgt dat ene jaar? Je gaat alleen klagen(/irritatie voelen) als je minder krijgt, omdat je dan pas het gevoel krijgt dat je bestolen wordt. Zo ook bij dit geval.

26 oktober 2010 om 12:26

Tuurlijk overdrijf ik het gehele geval, maar dat is om mijn punt duidelijk te maken. De instelling van de clubsen spelers zelf is fout. Alles mag maar zolang de scheidsrechters het niet hebben gezien? Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Als je op straat voetbalt en je geeft daar per ongeluk iemand een schop dan zeg je toch dat het jouw fout was en dat het een vrije trap is, dat kan Suarez op dat moment ook doen. Het gaat nu zelfs zo ver dat clubs hun speler verdedigen terwijl er overduidelijk een overtreding is begaan door die speler.
Als club kun je je speler ook gewoon 3 wedstrijden langs de kant houden wanneer achteraf blijkt dat hij een elleboog heeft gegeven terwijl de scheidsrechter op dat moment anders heeft geoordeeld. Ze hoeven niet per se op de Knvb te wachten.

Ik weet niet of je kinderen hebt, maar als die thuiskomen en schelden met ziektes zus en ziektes zo, dan geef je die toch ook op zijn donder ondanks dat al zijn vriendjes ook die scheldwoorden gebruiken? Dan zeg je toch ook niet ook zij zeggen het ook... Ga je gang.

26 oktober 2010 om 12:27

tuurlijk klaag je niet bij een meevaller. Als jij van je baas opslag krijgt ga je toch ook niet bij hem klagen omdat het niet terecht zou zijn, of wel? En om het nog gekker te maken lever je jou opslag in omdat je het niet terecht vind!

Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat iedereen klaagt wanneer hij/zij benadeeld wordt, maar niet wanneer er een voordeel is behaald.

26 oktober 2010 om 12:32

@balletje81, die vergelijking met Anita en zijn foute terugspeelbal slaat echt als een tang op een varken.

Met die opmerking over Suarez heb je wel een punt. Hij moet echt ophouden met die duikelingen.

En ik weet niet hoe het met anderen zit, maar als wij bevoordeeld worden door de scheids vind ik dat ook waardeloos. Het voetbal schreeuwt gewoon om hulpmiddelen.

Maar toch nog ff over Suarez; ik keur zijn schwalbes af, maar ik kan me wel voorstellen dat hij, na zo'n wedstrijd als afgelopen zondag, denkt; 'afgelopen zondag genaaid, nu probeer ik via een duikeling een onterechte pingel mee te krijgen zodat de zaak weer in evenwicht is.'

Is ook niet goed te praten, maar met dit soort blunders werk je dit soort gedrag wel in de hand. Zeker als je ziet hoe vaak hem een penalty wordt onthouden. Of het nu juist is of niet, het risoco bestat dat spelers compensatie gaan zoeken.

26 oktober 2010 om 13:03

Ik lees veel van dit soort reacties, maar die slaan nergens op. Dat ze zich verder niet met de wedstrijd van twente moeten bemoeien klopt. Dat wil niet zeggen dat de wedstrijd tegen excelsior een gevalletje is soms zit het mee en soms zit het tegen. Integendeel. Het was niet zo dat er een paar beslissingen waren die in het voordeel van excelsior vallen, of alle twijfe lgevallen in het voordeel van excelsior. Dat vind ik typisch gevalletjes van soms zit het mee soms zit het tegen.

Het probleem zat hem daarin dat echt alles van excelsior was toegestaan, dat wilt niet zeggen dat alle spelers er misbruik van maakte. Er waren er genoeg die gewoon goed speelde. Maar er kwamen overtredingen voorbij die de scheids gewoon zag, maar afdeed met vermaningen terwijl dit gewoon kaarten moeten zijn (zoals wattemaleo tot twee keer toe) en bij ajax heel snel kaarten trok. De rode kaart voor anita vind ik zelfs enigzins begrijpelijk, maar het achterwegen blijven van kaarten voor excelsior is totaal onbegrijpelijk. Ook het niet toekennen van 3 mogelijke penalties (waar bij twee pingels het wel heel duidelijk was) is onbegrijpelijk en dat heeft niet echt meer te maken met soms zit het mee en soms zit het tegen. Dit trekt zich ook niet recht over de competitie tenzij ajax echt elke wedstrijd elk twijfelgeval in het voordeel gefloten krijgt. Dat wil niet zeggen dat ajax het puntenverlies in deze wedstrijd niet bij zichzelf moet zoeken. Maak je kansen af en speel beter en nauwkeuriger en je wint je wedstrijd gewoon, ondanks het gekloot van wegereef. Ook hebben de fouten van wegereef niks met de schwalbes van suarez te maken, was het maar zo dan kon ik het tenminste begrijpen, maar op fernadez na viel niemand van excelsior overdreven of probeerde ze de scheids in de luren te leggen. Als het niet zo opzichtig was zou je zelfs gaan denken aan belchinezen, maar dan moet je het veel slimmer dan dit aanpakken. Wel vind ik dat wegereef op basis van het verleden met als hoogtepunt de wedstrijd tegen excelsior volledig uitgesloten moet worden van wedstrijden betaald voetbal fluiten. Gewoon niet meer, hij gaat maar lekker bij de amateurs (en dan niet hoofdklase, want daar spelen dankzij de topklasse ook grote belangen) fluiten.

Ik snap dat Ajax baalt over de arbitrale dwalingen in haar eigen wedstrijd, maar men moet sowieso de mond houden over de scheidsrechterlijke beslissingen in de wedstrijd van Twente. Daarover zaniken is absoluut niet chique.

Sowieso vind ik het storend dat de leiding van Ajax, Jol voorop, steeds doet alsof de scheidsrechters Ajax expres benaderen. Dat gehuil over die scheidsrechters komt zo zielig en calimero-achtig over. Ajax heeft gewoon pech gehad met een beslissing van de arbiter. Dat is vervelend, maar over 34 wedstrijden heeft elke club een aantal van dat soort nadelen.

26 oktober 2010 om 12:15

Men stelt altijd ietwat gemakkelijk dat achteraf gezien iedereen evenveel wordt benadeeld/bevoordeeld...ik weet niet of dit zo is...is hier onderzoek naar gedaan? zijn er cijfers die deze aannames bevestigen? Alleen dan kan een dergelijke opmerking een waardevol argument zijn...anders is het immers slechts speculatie...

26 oktober 2010 om 12:53

@knutbal
Daar ben ik het nou wel mee eens. Ik zou wel eens een onafhankelijk onderzoek willen zien naar de arbitrage, aanstellingen en uitspraken tuchtcommissie van de afgelopen paar jaar. Het blijft raar dat Kesler in het NRC meldt scheidsrechters (vink!) te straffen die Twente benadelen en er helemaal geen (of nauwelijks) een reaktie op komt van journalistiek nederland. Dat Ajax wordt bevoordeeld in gevallen is mij duidelijk. Fouten vallen ook in het voordeel van Ajax uit. Maar wanneer een scheidsrechter voor onbepaalde tijd wordt geschortst als hij Twente benadeelt moet dit ook gebeuren bij een benadeling van Ajax (en daar kunnen we na afgelopen weekend wel van spreken). Toch wordt Weegereef alleen maar naar de 1e divisie verbannen. Het gevolg laat zich raden. Als scheidsrechter kijk je wel 2 keer uit alvorens je in het nadeel van Twente fluit. Tel dit op bij bijvoorbeeld het incident Uilenberg/huntelaar 2 jaar geleden, de soap rond Psv-twente vorig jaar (veld niet speelkaar), de aanstelling van 2 grensrechters uit de nabijheid van Enschede bij Twente-ajax en ik moet op zijn minst stellen dat de Knvb weinig moeite doet om de schijn op te houden dat er niet met 2 maten gemeten wordt.

26 oktober 2010 om 13:53

@cam
Arbiter janssen keurde vorige week de 1-0 van vertongen goed, terwijl het buitenspel was. Hij wordt niet geschorst.
Wegereef geeft anita rood voor een harde tackle met 2 benen. In de her. zie je dat anita te bal raakt en wegereef wordt Wel geschorst.
V. Boekel geeft Fc Twente terecht een penalty en een vrijebal en wordt gechorst.

Dus een arbiter wordt nu al geschorst als hij twente een penalty geeft, ondanks dat die terecht was.
Als je ajax als arbiter bevoordeeld niks aande hand benadeel je ajax : schorsing.

26 oktober 2010 om 14:31

Groot verschil; Vink werd voor onbepaalde tijd geschorst. Weegereef en van Boekel worden (naar ik aanneem tijdelijk) tijdelijk teruggezet naar de 1e divisie. De discussie over terechte rode kaart en penalties (wel en niet gegeven) ga ik hier niet over doen. Die is al genoeg gevoerd.
De fout die arbiter Janssen was veel minder cruciaal (en veel meer toe te wijzen aan zijn assistent) en heeft de uitslag niet dermate beïnvloed als de beslissingen van afgelopen weekend. Wat mij betreft appels en peren....

26 oktober 2010 om 12:31

Ajax loopt zich nu al na 10 wedstrijden in te dekken voor het (eventuele) mislopen van het kampioenschap. Eind vorig seizoen precies hetzelfde verhaal. Zo triest dat calimero gedrag. Waar is die bravoure gebleven? De 'topclub' Ajax begint naar mijn mening steeds meer in verval te raken....

26 oktober 2010 om 12:37

Haha goede grap Vak106. Twente staat weer eens boven Ajax op de ranglijst hoor... Krijg je weer van die opmerkingen uit de hoogte. En dat indekken? Ja als je 2 doelpunten cadeau krijgt win je hier gewoon met 2 - 4. Net zoals Twente de punten cadeau kreeg van het weekend.

Eens kijken of de Knvb hier ook wat aan doet. Zo wordt iedereen kampioen. Kom op man.

26 oktober 2010 om 12:43

Jij bevestigd mijn mening weer helemaal. Zo jammer en geloof me ik heb altijd genoten van het voetbal van Ajax (jaren negentig). Ik gun Ajax ook succes, maar hoe Ajax zich tegenwoordig presenteert is voor mij topclub onwaardig.

26 oktober 2010 om 12:44

zowel de vrijebal als de penalty waren terecht. Ajax en jijzelf maken zich compleet belachelijk.

26 oktober 2010 om 14:18

@5amsterdam6

nou dat je zegt dat de vrije trap een terechte vrije trap was kan ik me nog inleven, maar die strafschop dat was echt geen hands. Iedereen met een scherp zicht zie dat Bosschaart de bal op zijn sleutbeen krijgt en niet op zijn arm. Iedereen , zelfs de spelers van Twente hadden geen strafschop verwacht , volgens mij ging een speler van Twente de bal al halen voor een hoekschop maar werde ze verast door Dhr van Boekel die het helemaal verkeerd zag. Dat kan natuurlijk gebeuren maar als je de situatie niet goed ziet hoor je op je assistenten af te kunnen gaan of de 4de man en moet je niet gaan gokken wat er gebeurd is. Van Boekel maakte gewoon een blunder.

Twente kan niets aan die blunder doen en het zou natuurlijk dom zijn om zelf te protesteren tegen de scheidsrechter. Als je iemand zijn klacht wil doen moet je bij Van Boekel zijn , en niet bij Twente of de Knvb.
Trouwens over belachelijk maken gesproken , je zet jezelf hier ook behoorlijk voor schut 5amsterdam6 , want iedereen die geen oogafwijking heeft ziet zelfs met een twente bril dat dit gewoon geen strafschop was.

26 oktober 2010 om 14:44

Jij hebt niet opgelet op de middelbare school want het sleutelbeen en de bovenarm zijn toch 2 andere lichaamsdelen.

26 oktober 2010 om 16:59

volgens mij stond twente ook aan het eind van het vorig seizoen bovenaan hard mar het is al jaren iemand anders als ajax leer er mee leven want dit jaar redden jullie het weer net niet.

26 oktober 2010 om 23:30

Je gaat er vanuit dat Twente zonder die strafschop zou hebben verloren, terwijl Twente al 2 jaar ongeslagen is thuis. Ook zonder dat cadeautje zouden ze volgens mij niet hebben verloren.

Om nu denigrerend te gaan doen over het kampioenschap van Twente, is onder de gordel. Alsof Ajax nooit heeft gemazzeld bij het behalen van 29 titels.

26 oktober 2010 om 12:52

Ik denk dat iedereen eens moet ophouden met elkaar afkraken over gezeur op scheidsrechters..... iedereen klaagt over een scheidsrechter als zijn club wordt benadeeld. Dat is zo simpel als wat. Rutte heeft het in het verleden ook meermalen gedaan. In plaats van elkaar afkraken, zouden we misschien eens achter elkaar moeten gaan staan wat betreft arbitrale dwalingen, temeer nu we er allemaal wel eens in meer of mindere mate mee geconfronteerd worden

Het is in mijn ogen heel simpel. Je kan een probleem (dramatische niveau van arbiters) slechts oplossen als je het probleem ook blijft benoemen. Zeker wanneer het dwalingen met enorme consequenties betreffen. Dit staat los van de prestatie van het team zelf omdat ook ieder team goede en slechte wedstrijden speelt in een seizoen, maar als je dan een slechte wedstrijd speelt is dat geen vrijbrief voor de scheidsrechter om spelers onterecht van het veld te sturen etc.

In Nederland lopen teveel scheidsrechters als Wegereef rond, die keer op keer de mist in gaan in belangrijke wedstrijden. Vink is er ook zo één, daar kan Ajax over meepraten, maar Twente ook. Scheidsrechters die niet schijnen te leren van hun fouten en i.m.o. mag je daar dan best kritiek opleveren, aangezien de Knvb er maar bar weinig mee doet. Ja, een weekje rust en dan krijgen ze gewoon hun wedstrijden weer en maken ze gewoon hun fouten weer.

Klopt helemaal!
Kijk naar afgelopen vrijdag.
NAC kreeg een vrije trap tegen terwijl Gudelj de man niet eens raakte, kreeg die geel én er kwam een goal uit,
Bij Roda JC stonden ze zelfs raar te kijken omdat ze een vrije trap kregen.

26 oktober 2010 om 12:23

Natuurlijk waren het blunders van de scheidsrechters. Maar waarom moet Ajax zich in godsnaam bemoeien wat er in Enschede gebeurde ? Het gezeur dat het de competitie kan beslissen en dat soort onzin heb ik nu wel genoeg gehoort. Iedere club heeft wel eens pech met de arbitrage. Gewoon met je eigen club bezig houden , en als je je met tegenstanders bezig houd dan is dat alleen te voorbereiding van een wedstrijd ertegen.

Dat je klaagt over Wegereef omdat hij je club benaadeelt ? oke , maar dat geklaag heeft nu echt lang genoeg geduurt. We kunnen moeilijk blijven hangen bij speelronde 10 omdat de scheidsrechter dramatisch floot. Het komt de club niet ten goede als je blijft hangen bij de foute beslissingen van de scheidsrechter. We staan 3 punten en nog wat doelpunten achter op PSV , en moeten morgen tegen Heerenveen dus volgens mij word het tijd om onze gedachten van dhr Wegereef naar belangrijkere zaken te verplaatsen

Come on Ajax , balen mag maar je hoeft er niet om te rouwen want er is niets verloren. Morgen wacht een belangrijke thuiswedstrijd waar de aandacht aan moet worden geschonken en niet aan beide scheidsrechters die de komende tijd toch niet Ajax fluiten.

26 oktober 2010 om 13:23

Inderdaad, die vrije trap sloeg nergens op. Dar er ook nog een doelpunt uit viel was helemaal zuur voor Nac. Maar trek de lijn dan wel door naar de vrije trap die NAC kreeg op dezelde afstand van het doel na de ''overtreding'' van Janssen. Was precies dezelfde situatie alleen viel hier geen doelpunt uit. Was dat wel het geval geweest, dan was het gerechtigheid geweest naar mijn mening. Het was echter niet zo, dus laten we wel met 1 maat blijven meten....

26 oktober 2010 om 13:29

Maar ook de penalty sloeg nergens op vind ik!,
Zukke dingen gebeuren wel 80x in een wedstrijd en er word misschien 5x voor gefloten:s
Maar vol goede moed naar Almelo!

26 oktober 2010 om 13:35

Ook daar heb je gelijk in, moet zeggen dat ik er als Roda supporter van baalde dat ie er niet in ging (lijkt me logisch) Maar had er vrede mee, die pingel was ook volkomen onterecht! Nu was die scheids sowieso dramatisch....maar daar hebben wel meer clubs last van gehad het afgelopen weekend (dubieuze beslissingen dus)

Succes in het oosten!

Het is ook altijd hetzelfde.. net of ajax nooit eens geluk heeft?

Als PSV volgend weekend ook wordt ''gepakt'' door de arbitrage in een rechtstreeks duel tegen Twente dan weet ik genoeg. Vooralsnog houd ik het op weer een toevallige samenloop van omstandigheden die in het voordeel van Twente uitpakt.

PS. het was niet één beslissing van Wegereef die dubieus was. Dan kun je van namelijk van een vergissing spreken.

dit is alleen een probleem als een titelkandidaat dit overkomt, als vvv-venlo dit had gehad vond ajax het weer niet erg....
dit is gewoon pech, hier moeten ze niet zo'n heel groot probleem van maken

Hebben ze helemaal gelijk in !
Oké die wedstrijd kan niet overnieuw gespeeld worden. Maar een goede straf zou bijvoorbeeld zijn dit jaar geen wedstrijd van Ajax voor Wegereef meer. En voor van Boekel geen wedstrijd van ADO meer.

26 oktober 2010 om 13:40

Yorrit
Op Zich heb jij daar ook wel weer gelijk in, maar het kan dan wel is heel moeilijk worden voor een scheidsrechtercommissie als je aan iedereen zijn wensen wil voldoen. Want elke week zal er wel weer een discutabel moment zijn. Het word denk ik is tijd dat iedereen het vertrouwen in de objectiviteit van de scheidsrechters krijgt. Ik denk juist dat Trainers, spelers of beleidsbepalers hun mening niet in de media moeten verkondigen over scheidsrechters , om zo discussies te proberen voorkomen. Want zie deze 200 reacties nu ook weer.

Boehoehoe. Wij zijn klein en zij zijn groot. Ajax kan de naam op deze manier wel gaan veranderen in Amsterdamse Football Calimero Ajax met dat geklaag over de leiding bij Twente - Ado.

Ik doe niets af aan de slechte leiding van beide wedstrijden en de rode kaart van Anita was geen rode kaart, maar kom op take it as a man.

26 oktober 2010 om 12:01

Zo'n kortzichtige reactie, het feit dat alle media dit soort nieuws van Ajax wel publiceert omdat het mooie stemmingmakerij is wordt weer lekker vergeten. Applaus voor iedereen die hier volop aan meedoet en groene randjes gaat scoren terwijl ik zo iets heb van 'kom op, take this news as a man'.

26 oktober 2010 om 12:04

Stemmingmakerij? Laat ze lekker hun mond houden, dan heeft de media ook niets om te publiceren. Maar ja, Ajax trekt alles aan om in de media te komen.

26 oktober 2010 om 12:19

Allemaal leuk en aardig jullie afkeuring echter niemand van jullie geeft een echte legitieme reden waarom Ajax niet zou mogen reageren op deze voorvallen...kortom, geen echt sterke argumenten gelezen behoudens wat flauwe insinuaties en bijnamen...

26 oktober 2010 om 23:37

Ten eerste heeft Ajax alle recht en vrijheid om te reageren waarop men wil reageren. Echter gaf ook Jol vorig jaar aan dat het toch wel een probleem is dat Ajax door (veel fans van) andere clubs zo wordt gehaat. Dit heeft Ajax punten gekost. Daar je als Ajax Directie zo te laten gaan over een wedstrijd waar je niet direct bij betrokken bent, werk je niet aan je imago/sympathie richting andere fans. Dit is een keuze waar Ajax vrij in is. Ik hoef je -neem ik aan- niet te zeggen wat het meest handig is?

26 oktober 2010 om 12:08

Als je als directie om je mening wordt gevraagd als je de grootste voetbalclub/organisatie van Nederland bent en tevens een beursgenoteerd bedrijf lijkt het me vrij logisch dat je een normaal antwoord geeft op vragen van journalisten en niet als een soort Ted Van Leeuwen van Vitesse interessant probeert de verslaggever onderuit te halen. Het feit dat Ajax volgens jou alles er aan doet om in het nieuws te komen heeft volgens mij meer te maken met de behoefte van mensen om nieuws over Ajax te horen dan dat ze het zelf zo interessant vinden, kwestie van vraag en aanbod in de journalistiek.

26 oktober 2010 om 12:10

Directiewoordvoerder is zijn baan. Een professional dus die zou moeten weten wat hij wel of niet moet zeggen. Het feit dat hij het zo brengt heeft niks met de media te maken die het opschrijven. Trouwens, ook als andere mensen zulke teksten uitkramen zullen deze gepubliceerd worden. Alleen de aandacht bij de grootste? club van Nederland is wat meer. En dat is toch normaal?
Overigens doe ik niet zozeer aan groene randjes scoren: zie mijn balkje. Daar ben ik niet van. Als dit de mening is van de Ajax-directie dan mag ik ze met recht Calimero noemen. En daar is niks kortzichtigs aan.

26 oktober 2010 om 12:12

Pardon? De ajax-directie heeft ook nog de mogelijkheid ''daar willen we niets over kwijt'' te antwoorden. Is het toeval dat Ajax zich minstens eens per maand als een Calimero te keer gaat in de media?
Overigens zijn er behoorlijk wat citaten, dus het is echt niet bij 1 regel gebleven.
Ajax moet beter weten.

26 oktober 2010 om 12:15

Mijn punt blijft dat ik het wel stemmingmakerij vind en jouw reactie kortzichtig, de discussie zal ongetwijfeld oneindig door kunnen gaan, maar veel resultaat zou het toch niet opleveren. Volgens mij zegt hij sowieso niet zoveel fout als hij aangeeft dat Ajax zich benadeeld voelt, dat hebben alle voetbalclubs en dat klinkt ook meerdere malen door in de media, maar John van de Brom van ADO staat hier vandaag niet in het nieuws terwijl hij hetzelfde heeft gezegd om mijn punt dat Ajax meer in de belangstelling staat te benadrukken.

26 oktober 2010 om 12:18

@twentet

Nee, geen commentaar omdat andere mensen je gaan vertellen dat je de Calimero uithangt terwijl je gewoon je mening ventileert dat je je benadeeld voelt.

26 oktober 2010 om 12:23

@masterapie: dat Ajax meer in de belangstelling staat dat zeg ik ook. Dar Ajax zich benadeeld voelt in Rotterdam: prima. Echter, ik vind het niet gepast commentaar te leveren op een wedstrijd waarbij je club niet betrokken is. En dat vind ik Calimero-gedrag. Ik ben wel benieuwd wat je zo kortzichting vindt aan mijn reactie. Graag zie ik tegemoet waaruit dat blijkt en waarom.

26 oktober 2010 om 12:32

Dat je voorbij gaat aan het feit dat alles in de wereld wordt geslingerd als het om Ajax gaat en dus reageert op een stukje populistische journalistiek waarbij het AD lekker goedkoop weet te scoren bij de anti-ajaxclans in Nederland. Nogmaals, ik vind dit kortzichtig, jij blijkbaar niet, meningsverschil.

26 oktober 2010 om 13:01

@ Twentet

Voetbalclubs zijn er niet om de scheidsrechters uit de wind te houden hoor. Ik zie het al voor me, dat jij door een vergissing van een agent onterecht een middagje wordt vastgehouden en ik dan zeg ''zeg maar gewoon dat je er niets over kwijt wilt''. Kan iedereen een keer gebeuren toch? Het was maar een middagje, dus niet lopen zeiken.

Zolang de scheidsrechter blijven vluchten als ze een foutje hebben gemaakt en er noch bij de scheidsrechter, noch bij de Knvb een hand in de boezem wordt gestoken, zeg ik ''vooral blijven klagen!''. Het is al jaren bekend dat het niveau van de scheidsrechters dramatisch is. Als we allemaal maar onze kop in het zand moeten blijven steken omdat we anders als Calimero bestempeld worden, zal er nimmer iets veranderen. Begrijp me niet verkeerd, 0 fouten is een utopie, maar het niveau is zeker wel voor verbetering vatbaar.

26 oktober 2010 om 13:17

@masterapie:
Populistische journalistiek. Weet je wel wat dat inhoudt?
Ik reageer op uitspraken van een directiewoordvoerder die zakelijk gezien dus een spreekbuis is van de directie, in dit geval Ajax-directie. Simpel.
Ik ga zeker niet voorbij aan wat er de wereld in geslingerd wordt. Dat is zeker ook niet alleen voor het geval voor Ajax.
Ik heb mijn mening geventileerd op basis van een opeenstapeling van en toenemend geklaag aan Ajaxzijde over de leidsmannen. Ik ben het in principe eens met de acherliggende redenen, maar niet met de manier waarop.
Wat jij nu doet is je mening aan mij opdringen. En dat is pas kortzichting. Salut.

26 oktober 2010 om 13:25

Als ik constant mijn eigen mening verkondig ga je mij beschuldigen dat ik je iets opdring, ik zeg toch duidelijk dat we gewoon een meningsverschil hebben en dan mijn eigen woorden terugslingeren dat ik zelf kortzichtig zou zijn. Enfin, je hebt al toegegeven dat je niet er aan voorbijgaat wat er de wereld in wordt geslingerd, daar gaat het mij grotendeels om, misschien is je mening dan de volgende keer genuanceerder.

26 oktober 2010 om 13:43

Nog genuanceerder? Ik heb het over 'op deze manier' en 'geklaag mbt Twente - Ado'. En ten tweede geef ik aan dat de leiding bij beide wedstrijden niet goed was en Anita geen rood.

Ben ik nou gek? Dit is toch zo genuanceerd als wat? Volgens mij heb jij het gewoon breder getrokken dan wat er stond. Misschien moet jij de volgende keer de nuances beter lezen ipv te reageren op wat jij denkt dat er staat.
Pot Kettle Black.

26 oktober 2010 om 13:52

Ik geef aan dat er een extra dimensie is waar jij achteraf wel aandacht aan geeft volgens jezelf en in je allereerste reactie zie ik de nuance naar deze dimensie niet terug. Het wordt nu wel erg gecompliceerd nu, voel je vooral niet persoonlijk aangevallen!

26 oktober 2010 om 13:58

Ik voel me niet persoonlijk aangevallen. Ik vind je alleen een beetje gek.

Maar ik zal de volgende keer duidelijk vermelden dat ik in tegenstelling tot vele anderen alle mogelijke dimensies heb beschouwd en tot de volgende mening ben gekomen. Dan wacht ik graag op jouw accordering. :P

Iedereen betreurt het dat de scheidsrechters tegenwoordig erg veel fouten maken. Maar laten we niet voorkomen dat dit alleen bij Ajax voorkomt en dat haar concurrenten nooit worden benadeeld, want elke ploeg heeft wel eens belachelijke beslissingen tegen.

Tevens vind ik het scheidsrechterniveau in Nederland erg laag. Elke week weer zie je de belachelijkste beslissingen.

26 oktober 2010 om 12:17

Ja, maar de laatste 3 jaar valt het wel erg op dat Twente erg vaak aan de goede kant van de streep zit en bij Ajax is de balans jaar in jaar uit negatief. Ik noem even dat jaar dat ze op 1 doelpunt verschil het kampioenschap misliepen met rode 5 kaarten vanonder andere Sno(eerste wedstrijd tegen Willem II die ze verloren),vertonghen, Emanuelson, waarvan er dus veel onterecht werden en hierdoor ook punten zijn verspeeld.

Ik vind ook dat je zonder Anita en met 10 man van Excelsior moet winnen, dus eigen schuld, maar het is algemeen bekend dat je: of fan bent van Ajax, of Ajax haat. En ik wil niet elke scheidsrechter bevooroordelen, maar het lijkt erop dat 9 van de 10 scheidsrechters liever heeft dat Twente of PSV kampioen wordt dan dat Ajax het wordt, waardoor ze bewust of onbewust tegen Ajax fluiten. Ik zal het geen complot noemen, maar is me toch gaan opvallen de laatste jaren. Oke, ik ben Ajacied, maar kan meestal wel objectief naar voetbal kijken

26 oktober 2010 om 12:51

Ik moet wel toegeven dat Twente ook vorig jaar de scheidsrechter vaker mee had dan tegen. Ik spreek absoluut van vootrekkerij, maar Twente had het geluk wel aan hun zijde qua abitrale beslissingen.

Ajax heeft in de tweede helft het maximaal haalbare gehaald tegen Excelsior, 2-2. Je speelt met 10 tegen 11 en je scoort alsnog 2 goals en je houdt de 0 dus dat is prima. Maar ze zijn wel keihard benadeeld door die onterechte rode kaart. Fernandez ging trouwens mooi theater maken, oncollegiaal.

26 oktober 2010 om 12:57

Ja, die Fernandez zelfs nog na afloop beweren dat hij hard geraakt is enzo, dat vind ik ook niet kunnen.

Over Twente zijn we het trouwens wel eens. Even uit het blote hoofd over dit seizoen: Afgelopen week tegen Ado bevoordeeld. vorige week tegen jullie met die handsbal van Douglas bevoordeeld, die trap van Brama tegen Heracles(everton) die niet bestraft wordt. Dat zijn in 10 wedstrijden al 3 incidenten die geen toeval kunnen zijn. En misschien ben ik nog wat vergeten

26 oktober 2010 om 18:39

Ajax speelde vorig seizoen letterlijk de helft van de wedstrijden tegen 10 man , met rode kaarten die minder waren dan die van anita.

Omdat deze zaak stinkt, die vrije trap en penal bij Twente dat kan echt niet, Dat is gewoon thuisfluiterij en ik hoop dat niemand met droge ogen kan beweren dat de beslissingen terecht zijn, Omdat het anders wel heel dramatisch is gesteld met het niveau van Voetbalzone

26 oktober 2010 om 12:00

www.fctwente.tv. Dan het Item van Kors corner. Perfect beide situaties in beeld en ja, overduidelijk!!! zowel een penalty als vrije trap. Ongelooflijk, dat je met droge ogen kunt beweren dat dit geen verdiende situaties waren. Gefrustreerd?

26 oktober 2010 om 12:04

fctwente tv.. Hmmm klinkt als een betrouwbaar en objectief medium!

26 oktober 2010 om 12:08

Nee inderdaad. FC Twente tv is totaal niet objectief. De gehele wedstrijd is nagespeeld in een vol stadion met allemaal figuranten en met Nederlandse c acteurs op het veld, die toevallig heel erg op de daadwerkelijke voetballers lijken.
Daarnaast zijn de situaties tot in de puntjes nagespeeld, met alleen op het cruciale moment een arm of een duw die in het echt niet hebben plaatsgevonden...
Je hebt gelijk, de beelden kunnen we niet serieus nemen.

26 oktober 2010 om 12:14

Klopt inderdaad...op 0:45 zie je de overtreding op Ruiz en op 2:16 zie je de handsbal van Bosschaert.. toch knap van die van Boekel dat hij dat gezien heeft! ;-)

26 oktober 2010 om 12:15

De beelden kunnen we zeker serieus nemen. Maar een keer je Twentebril afzetten kan helpen. Ok bij de vrije trap raakt die Ado speler Ruiz aan, maar duwde hij echt? Volgens mij niet, maar goed laten we die situatie als discutabel beschouwen. Maar komop die penalty, de speler van ADO steekt inderdaad zijn handen in de lucht om zich groot te maken, maar hij vangt de bal midden op zijn borst op. Dat is echt mooi te zien in het camerastandpunt van fctwente.tv. Dat was echt Absoluut geen penalty.

26 oktober 2010 om 12:18

Pardon? De bal valt bovenop z'n bovenarm! Kijk dan! Hij tikt hem zelfs met z'n arm naar rechts!

26 oktober 2010 om 12:20

anders kijk je eerst even, voordat je zo dom begint te blaten. Twentet zegt toch dat het om de beelden gaat.. Beelden worden niet bewerkt door twente ofzo hoor...

Ben het overigens niet helemaal eens met Twentet. Die penalty snap ik nog wel dat daar hands wordt gezien, de bal wordt wel met de binnenkant van de bovenarm meegenomen volgens mij. En die vrije trap van Janssen.. was onterecht volgens mij, maar ach.. hoe vaak er geen vrije trappen onterecht worden gegeven. als die bal er niet in was gegaan had er geen haan naar gekraaid.

Wat ajax betreft is dit weer een nieuw dieptepuntje. Na de uitspraak van Jol over het volgens hem partijdige fluiten tegen ajax, nog vóór de wedstrijd destijds tussen Ajax en Twente is dit wederom een hele trieste actie. Het is gewoon ordinaire bangmakerij richting scheidsrechters. En de media melkt het gelukkig ook volledig uit, want ooh ooh als Ajax een keer niet wordt geholpen. En dat is dan de ''grootste'' club van Nederland. Wat een droeftoeters. Zelfs met 10 man moet ajax nog van excelsior kunnen winnen, maar ze speelden belabberd, en dáár ligt de grootste fout. Als Ajax-supporter zou ik me de ogen uit mn kop schamen voor dit huilerige gedrag van hun bestuur, wat een kleine kinderen zitten daar.

26 oktober 2010 om 12:37

@twentet Cmon man ff serieus joh. Ik vond het duidelijk geen hands en ik ben echt niet de enige. Maar Stel dat het daarwerkelijk hands was zoals jij beweert, vindt je niet dat het verrekte makelijk gegeven is. Er is totaal geen scoringkans, Janko had nooit meer bij die bal gekunnen al had hij go go gadget benen gehad.

Tevens kan ik me ook niet voorstellen dat een ervaren speler als Boschaart op die plek opzetelijk hands gaat maken, want hij zal daar nooit voordeel uit halen.
Misschien was het wel hands omdat Janko een licht duwtje gaf, iets waarvoor jullie in de 1e helft een vrije trap kregen randje 16 waar janssen uit scoorde?

26 oktober 2010 om 12:40

Je blaat ook hele internet vol zonder eerst de beelden te bekijken. Ik adviseer je lekker in je eigen waan te blijven en vooral niet de beelden te bekijken. Die spreken namelijk voor zich.

26 oktober 2010 om 12:41

Ik heb die beelden net even bekeken op jouw genoemde site, maar nog steeds geen penalty, maar eerder een vrije trap voor Ado, vanwege in de rug duwen en op de plek dat die vrije trap genomen werd was ook niets te zien.

26 oktober 2010 om 12:47

Twentet,

Ik raad jou aan om af en toe de beelden stil te zetten, dan kun je zin dat die bal naar rechts gaat, omdat hij zijn lichaam naar rechts heeft gedraaid

26 oktober 2010 om 14:03

Bosschaart had zijn positie op het veld moeten weten en daar moeten zorgen dat hijniet eens de schein tegen zich kreeg dat hij een handsbal maakt. als hij daar de bal niet onder controle kan krijgen moet hij hem maar over de achterlijn koppen. het is gewoon olie dom van hem, mede ook doordat er geen scoringskans was voor twente. Die vrije trap is gewoon heel makkelijk gegeven, dat neemt niet weg dat er niet met 2 handen is geduwd. in dat opzicht had van Boekel vaker moeten fluiten om concequent te zijn. Maar het is en blijft een overtreding wie in het voetbal niet mag. Wij hebben alleen het geluk dat we met Jansen een extreem goede vrije trappen specialist in huis hebben.

26 oktober 2010 om 18:33

Schandalig dat deze beelden niet op de nos en eredivisie live waren. Of ze hadden de beelden al of ze hadden er makkelijk aan kunnen komen.
V Boekel is nu geschorst terwijl hij gelijk had!

Maar wat wordt er verwacht dan, dat je dit zomaar moet accepteren, je mond houden en verder gaan.
Iedereen heeft het over de rode kaart van Anita, maar ik vond Wegereef in de tweede helft nog véél en véél slechter fluiten, ik had verwacht dat hij in de rust wel een standje had gekregen.

PS: Waarom wordt mijn commentaar op de poll verwijdert, breek ik een regel hiermee ofzo?

De scheidsrechters in Nederland zijn zoiezo al van een zeer laag niveau. Als ze deze competitie omhoog moeten halen moeten ze eens beginnen deze prutsers aan te pakken.
En ja Ajax is benadeeld maar ook andere teams zijn hier het dupe van.

Ja hoor, Ajax wordt weer eens een keer benadeeld. Dit gebeurd toch iedere club wel eens? Accepteer dat gewoon eens en ga niet elke keer erover zeuren achteraf! Dan moet je maar geen voetbalclub worden, dan heb je daar ook geen last van.

26 oktober 2010 om 12:07

Benadeeld is een te klein woord hier. Je speelt een uur lang met 10 man. Daarbij hadden ze de wedstrijd daarvoor in CL ook al met 10 man gespeeld (kost veel en veel kracht). Daarnaast werd alles van Ajax bestraft en wat Excelsior deed was allemaal correct en geen kaart waardig, waar excelsior rood had moeten krijgen kreeg Anita rood! Met als absoluut toppunt dat Enoh aangeeft dit is al de 6de keer dat ik op mijn enkels wordt getrapt en daarvoor geel krijgt.

Wegereef floot de wedstijd zo dat Ajax geen moment in het spel kwam en zich liep te irriteren. Ajax speelde al dramatisch slecht! en als je dan dit eroverheen krijgt mag je blij zijn dat er alsnog een punt met 10 man over de streep wordt getrokken. Je zult zien dat Ajax aan het eind van het jaar 1 of 2 punten tekort komt voor het kampioenschap en dat ze er dan wat van gaan zeggen. Dan zegt iedereen dan had je er toen wat van moeten zeggen.

Nee ik vind dat er collectief voor gepleit moet worden dat er videobeelden komt. En ik zeg in het vervolg na zo'n duidelijke onterechte beslissing stap van het veld af en staak de wedstrijd of zorg dat de strafcommissie bijeen zit om er direct over te kunnen beslissen! Want wat als dit wel een kampioenschap kost? dan is Ajax minimaal door de heer wegereef 10 miljoen benadeeld (spelen Cl).

@fries
Als Theo Janssen die vrije er niet in had geschoten, was er niet verder over gepraat? Dat kan je ook wel als verdienste van Fc Twente bekijken?

26 oktober 2010 om 12:06

Precies.. Omdat er dan gerechtigheid was geschied. Nu is dat niet gebeurt omdat Twente mede dankzij deze (onterechte goal) heeft gewonnen.

Oke ik geef toe de scheids was een drama.maar wij moeten zelf eens in de spiegel kijken. Mijn club had totaal geen inzet in de eerste heflt. Waarom konden ze in de 2de helft wel opeens voetballen tenminste redelijk tot goed??? Elke keer als we europees gevoetbald hebben laten we de punten liggen. De kleinste zijn al jaren een probleem voor Ajax. Daar denken ze gewoon te makkelijk over, en met puntverlies tegen de kleintjes verlies je gewoon jaar in jaar uit de titel.

Sjeesss... blijft dat gejank nu de hele week duren?
You win some, you loose some, zeggen ze in Engeland, ofwel: soms zit een scheids-beslissing mee, en soms tegen!

Laat de Ajax-haters maar weer komen met dat we Calimero gedrag aan het vertonen zijn maar er moet gewoon worden ingegrepen. Ajax wordt idd gewoon een uur lang benadeeld en dit is gewoon pure competitievervalsing. Ik pleit in zo'n geval voor een 4de man die de scheids kan corrigeren want dit houdt fair-play tegen!

Dat twente erbij gehaald wordt heeft puur met de frustratie te maken maar feit is wel dat twente al 2 weken op rij wordt gematst door de diverse scheidsen. Deze week levert het ze minimaal 2 punten op en de week daarvoor hadden ze moeten verliezen dus ook 2 punten winst. De Knvb heeft Twente dus al beloond met 4 punten. En ik zal nu wel vooral veel twentenaren over me heen krijgen met accepteer dat Twente een topclub is en ik ben blij met deze Extra concurentie voor Ajax want daar worden we zelf alleen maar beter van! maar blijf het schandalig vinden hoe Twente bevoordeeld wordt.

Ochjee wat zielig zeg.
Ze hebben er altijd voordeel bij en dan hoor je ze niet!!

En alleen in Amsterdam moeten ze nog de week na de wedstrijd er nog over zeiken. Elke trainer die benadeeld wordt zegt er wel wat van na de wedstrijd, maar de dinsdag er na er zelfs nog over klagen? Get over it.

26 oktober 2010 om 14:26

Je hebt nog gelijk ook. bij andere voetbalclubs klagen ze een keer een paar uur na de wedstrijd, hooguit komt het de volgende dag in de krant. Daarna zijn ze al weer bezig met de volgende wedstrijd. Dit lijkt me nu al dat ze bang zijn voor de arbitrage van morgen. en dan lopen ze zich ook nog naar te maken over een wedstrijd van een concurent. Het word toch is tijd dat ze zich druk gaan maken over hun eigen selectie, en waarom ze niet na een half uur een veilige marge hadden genomen op excelsior. En daar is maar een antwoord op mogelijk. ze zijn gewoon te slap begonnen aan de wedstrijd.

Wat zielig weer zeg. Ze zien de 3e ster alweer vallen.
Anita had geen rood moeten hebben, Emauelson wel duidelijk zijn 2e geel.
Ook Verthongen en Enoh hadden rood mogen hebben met hun ellebogen.
Calimero's

Ik blijf me verbazen over Ajax en haar eeuwige gezeur over wedstrijden, scheidsrechters en al het onrecht dat ze aangedaan wordt. Als het balletje de volgende keer weer de kant van Ajax oprolt, gaan ze dan roepen dat ze bevoorrecht zijn of dat ze onterecht gewonnen hebben?! You win some, you lose some.

26 oktober 2010 om 12:01

Ik hoorde de Twente supporters 2 weken geleden nog over die handsbal tegen AZ. Zeiken zit in nou eenmaal ons natuur. Maar ik geef je gelijk dat het Ajax zou sieren om de constateringen over te laten aan anderen.

26 oktober 2010 om 12:41

Het zou ajax misschien wel sieren als ze er niks van zeggen, maar ik vindt het wel degelijk goed dat ze het doen.
De knvb is deze dagen gewoon te laf om een scheidsrechters te veroordelen voor grove fouten. Wil niet zeggen dat een scheids geen fouten meer mag maken, maar als je zoals wegereef zo vaak en zo opzichtig de fout in gaat, heb je gewoon niks op dit niveau te zoeken.

Iedere club heeft wel is de scheids tegen in der daad. Alleen twente niet zo vaak. Die hebben overal wel een mannetje zitten zoals eerder dit jaar ook die tukkers die een wedstrijd van twente floten. Net als vvv fyenoord morgen door die ex vvv-er. dat kan gewoon niet vind ik want voor fyenoord is deze wedstrijd wel degelijk van belang.

Laat gaan Ajax..je wint er niets mee en verspeeld alleen goodwill. Zou me niets verbazen als de andere scheidsrechter je juist nog meer gaan benadelen om hun collega's een pleziertje te gunnen. Je kunt maar beter je mond houden, de beelden voor zich laten spreken en anderen maar oordelen.

Ajax moet eens boven dit soort dingen gaan staan.

26 oktober 2010 om 12:48

Ik vind het wel goed dat Ajax dit onder de aandacht brengt, want zeg nou zelf, als een kleinere club dat doet dan zegt niemand er wat van. Er wordt zelfs maar zelden gereageerd als een andere club dan Ajax iets over de scheids zegt. Het is alleen interessant wanneer Ajax er mee komt. Het moge duidelijk zijn dat er iets drastisch moet veranderen. Het is gewoon een schande dat dit soort fouten gemaakt worden. Voor zover je nog kan spreken van fouten, het is gewoon Onkunde!

Ik begrijp de instelling niet zo om het maar te laten gaan... Het gaat hier wel om hele belangrijke punten voor het kampioenschap. Ik begrijp ergens je punt wel maar dan kies ik toch meer de zijde van Ajax, om er iets van te zeggen.

En laten we hopen dat zijn collega's nu het tegendeel willen laten zien, ik denk niet dat je jezelf belachelijk gaat maken om je collega's op zo'n manier te steunen.

26 oktober 2010 om 14:40

Ik noem dit nou weer geouwehoer van de bovenste plank. Dat Ajax met deze beslissingen niet eens is, daar kan ik me nog enigzins in vinden. Maar om dit door de woordvoerder van het bestuur van Ajax te laten zeggen lijkt mij meer op calimero gedrag. Vind je het raar dat supporters van andere clubs jullie geen titel gunnen met dit soort gedrag. Als ze dan toch wat willen bereiken laat ze dan rechtstreeks de zaak voor leggen aan de Knvb, of de scheidsrechtercommisie. want om dit soort dingen te gaan roepen in de media zorgt gewoon voor kwaad bloed bij andere supporters.

26 oktober 2010 om 16:09

Je bent wel aan het dramatiseren zeg.. Die man heeft gewoon zijn zegje gedaan nadat hem een vraag is gesteld. Er is niks raars aan het antwoord wat hij daarop heeft gegeven. Waarom nou weer gelijk calimero als je een vraag beantwoord? Ook staat er nergens dat hij dit namens het bestuur of wie dan ook heeft moeten zeggen. En dan nog...

Dat andere supporters ons niks gunnen boeit niet. Zolang Wij maar kampioen worden. Slaat sowieso nergens op om te haten als er niks persoonlijks over ''jullie'' gezegd wordt.. De grootste en mooiste wordt meestal gehaat en dat geld niet alleen bij het voetbal. Het is gewoon pure jaloezie. Als je een club haat zou je misschien eens met iemand moeten praten..

Ook zal er wel onderling met de Knvb gesproken worden over deze dingen, alleen valt er nu voor Ajax op dit moment geen winst uit te halen, en niet alleen voor Ajax maar voor elke club in de eredivisie. Maargoed als de scheidsrechtercommisie elke wedstrijd analiseerd zullen ze vast ook wel tot de conclusie zijn gekomen dat het niveau beneden pijl is, en dan is het niet aan Ajax om te zorgen dat ze de boel gaan verbeteren. Ajax uit zijn ongenoegen na scheidsrechtelijke dwalingen in de hoop dat dat zoveel mogelijk verkleind wordt.

Ik ben het wel eens met het feit dat ajax flink is benadeeld in de wedstrijd tegen excelsior en dat Twente geluk heeft gehad met de arbitrage. Dat neemt niet weg dat ik als ajax supporter een beetje genoeg heb van dat eeuwige gezeik. Het is nou eenmaal gebeurt. Zet er een punt achter en focus je op de volgende wedstrijd die morgen al weer is! Opnieuw puntverlies zal namelijk dodelijk zijn in de strijd om de titel.

Het grote Ajax moet ook met deze beslissingen van een club als Excelsior kunnen winnen.

Waar zijn de tijden gebleven dat een club als Excelsior geen schijn van kans had tegen de top 4?

Sorry hoor, maar ga even lekker huilen zeg, hoe vaak zijn de kleine clubs wel niet benadeeld en dat de grote clubs er met de winst vandoor gingen! stonden ze toen ook elke dag in de krant om te melden dat ze onterecht hadden gewonnen! sterke vorm van externe attributie daar in amsterdam!

26 oktober 2010 om 12:06

Klopt wat je zegt, bij Ado - Twente werd er weer een kleine club benadeeld

Wat een schande dat clubbestuurders zich nu zo op gaan stellen tov de arbitrage in NL. Alle clubs hebben daar last van gehad dit weekend. Laat die selectie wat extra rondjes lopen want dit is echt calimero gedrag ten top!

26 oktober 2010 om 12:45

@livinglegend Lees je eigen zin eens ff terug joh, hoe kunnen alle clubs nou dit weekend last hebben gehad van de scheidsrechter. Een scheids kan toch niet in 1 wedstrijd twee teams helpen, aangezien als je een partij help automatische de andere naait?

26 oktober 2010 om 12:58

Lees jij mijn zin een keer terug vriend. Het woord scheidsrechter komt niet eens terug in het hele stukje! Ik heb het over de arbitrage. Dat is een allesomvattende term, oftewel alle scheidsrechters tezamen.

Nu jij weer!

30 oktober 2010 om 16:36

Oke als jij dat graag wil

Jij typt toch echt ' Alle clubs hebben daar last van gehad dit weekend', waarmee je verwijst naar het matige niveau van de arbitrage. Als jij het woord arbitrage gebruikt mag ik er toch van uit gaan dat je daarmee scheids bedoeld aangezien er niks anders mee bedoeld kan worden.
Hierdoor kan ik alleen maar concluderen dat jij zegt dat alle clubs in NL afgelopen er last van hebben gehad. Niets is minder waar, aangezien er teams zijn die zijn bevoordeeld (Fc Twente) genaaid (ado) en dubbel genaaid (ajax)
Iets klopt er dus niet is je post

Jullie snappen er niks van, al 3 seizoenen wordt Ajax geen kampioen vanwege scheidsrechterlijke dwalingen bv. 2 x onterechte penalty PSV tegen Ajax, 1x onterecht doelpunt AZ tegen Ajax (na aanval op Stekelenburg die de bal wel degelijk klemvast had). Afgelopen seizoen komt daar nog eens de muiterij van Feijenoord tegen Twente bij (maar daar zie je al dat boontje om zijn loontje komt).

En voordat jullie fel reageren: natuurlijk moet Ajax zijn wedstrijden ook winnen en natuurlijk had dat zondag met 10 man tegen Excelsior ook gemoeten. Maar feit blijft dat als je aan het eind van een seizoen steevast 1 of 2 punten tekort komt door foutieve beslissingen van scheidsrechters, je jezelf daar wel degelijk over mag beklagen. Het gaat tenslotte bij Ajax om miljoenen.

26 oktober 2010 om 12:03

Het gaat tegenwoordig niet meer alleen om het ''grote'' ajax, en dat zijn ze niet gewend en dus voelen ze zich gepiekeerd!! ze moeten eens wat minder gaan zeuren in de krant en wat meer de fout bij zichzelf zoeken! Het probleem ligt altijd buiten Ajax

26 oktober 2010 om 12:04

Ik zal niet fel reageren. Wilde wel even zeggen dat het misschien wat treurig en ongeloofwaardig is om het mislopen van 3 kampioenschappen op te hangen aan de scheidsrechters.

26 oktober 2010 om 12:05

Dank u!!!!

26 oktober 2010 om 12:07

vorig seizoen muiterij, fctwente had al de beste papieren om die wedstrijd te winnen

en als je dan dat ziet als reden voor geen kampioenschap kun je ook die onterechte rode kaart voor Ado meetellen en de niet gegeven penalty bij Az

stop met zielig doen, dit begint lachwekkend te worden

26 oktober 2010 om 12:50

Wij zijn alleen al 3 keer genaaid dit seizoen, door het falen van de scheids. De eerste paar wedstrijden hadden we anders gewonnen. Betekend dus 9 punten extra, hoor je ons daar ook altijd over zeiken, Nee.
Het niveau is nu eenmaal wat lager bij de scheidsrechters, kunnen hun niks aan doen. Misschien moeten ze bij de opleidingen toch beter opletten. Tevens kunnen ze ook de hulpmiddelen beter promoten, zodat de fifa eindelijk overstag gaat.

Maar goed zoals jij het brengt heeft elke club hier wel last van. Als, als, als..

26 oktober 2010 om 12:06

Als je goed leest dan staat dat er niet: natuurlijk moet Ajax winnen, maar het gaat er om of zij zich er over mogen beklagen (want dat is het topic). En ja, als je alles van de laatste jjaren op een rijtje zet, dan hebben ze recht om te klagen.

26 oktober 2010 om 12:11

zet de missers bij andere clubs ook eens op een rijtje....denk dat elke club dan recht heeft om te klagen...

kortom...niet zo zielig doen

26 oktober 2010 om 13:00

Als je dan toch popie jopie wil doen zorg dan dat er eens een onderzoek naar wordt gestart. Iedereen zegt wel van je hebt er voordeel en nadele van maar is dit daadwerkelijk zo? Ik heb net gegoogled en kan geen 1 onderzoek ernaar vinden. Kortom er is geen wetenschappelijk onderzoek wat dit aantoont!

Ze hebben wel gelijk alleen schiet het niet zo op om er over te blijven zeuren. Die 2e gele kaart voor Leerdam was ook dubieus bij Psv-feyenoord was die niet gevallen hadden we dik gewonnen in eindhoven..

Het moet nu niet veel zieliger gaan worden daar hoor. Klagen over de beslissingen van de eigen scheidsrechter kan ik me nog wel voorstellen maar dat je nu ook al de beslissingen van Van Boekel erbij haalt is, inderdaad meneer Dave1984, Calimerogedrag en ontzettend sneu!

26 oktober 2010 om 13:02

Ik snap wel dat jij dat vind idd omdat psv de laatste jaren niet echt is benadeeld en zeker in de topwedstrijden hebben jullie altijd de scheids op jullie hand. (noem 2 penalty's en iedereen weet welke wedstrijd ik bedoel).

26 oktober 2010 om 13:29

Welke wedstrijd bedoel je dan?

26 oktober 2010 om 13:33

Wat dacht je van Ajax - Psv? waar PSV hem 2x wel krijgt en een suarez 1x onterecht niet?

26 oktober 2010 om 13:40

Sorry, maar ik kan me de keer dat PSV 2 penalty's kreeg tegen Ajax niet heugen dus je zal toch wat specifieker moeten zijn.

Hoe vaak in de vorige jaren werd Ajax niet bevoordeeld. Dus laten ze aub niet gaan zeuren.

26 oktober 2010 om 12:03

Nou vertel het eens. Hoevaak en graag ook even vertellen tegen wie en wat er gebeurde.

26 oktober 2010 om 12:32

ik kan me nog een bekerfinale voor de geest halen, met ene meneer wamberto.
dat ging toch echt om een grote prijs waar wat van afhing.
I rest my case

Ajax moet gewoon naar de eigen wedstrijd kijken, even zeuren mag maar daarna gaan we gewoon weer verder, dit heeft elke club.

26 oktober 2010 om 12:51

Bijna elke wedstrijd misschien yorrit. Afgelopen zondag was daarom ook een wonder te noemen.

Ajax is inderdaad benadeeld , die rode kaart is onterecht en ook bij Twente-ado werd dramatisch gefloten. Echter gebeurt dit zo vaak en ook wel eens in het nadeel van Twente en in het voordeel van Ajax.
Overigens is Ajax de laatste club die mag klagen zolang ze een speler als Suarez in hun elftal hebben , wat die meneer allemaal heeft uitgevreten is natuurlijk geen competitie vervalsing , zo zit dat in Amsterdam.

Ze moeten blij zijn dat ze Anita volgende wedstrijd weer in mogen zetten! Dat er uberhaupt naar gekeken is! Wat een zielig gedrag weer. De wedstrijd over spelen. Zelfs met 10 man zou je Excelsior over de knie moeten leggen als je Milan op een gelijkspel kan houden.

26 oktober 2010 om 12:05

Ehm die rode kaart was echt wel onterecht hoor. Anita kwam met 1 gebogen been in en speelde op de bal. Geel was niet eens op zijn plaats. Je had die gele kaart kunnen geven maar die zou dan ook discutabel zijn vind ik . Als je dit echt een overtreding vind dan was het hoogstens een vrije trap..

Het houd echt nooit op ofwel. Als je je eigen wedstrijden wint dan maakt het niet zoveel uit wat er in andere wedstrijden gebeurt kwa scheidsrechterlijke dwalingen. Dan ben je niet afhankelijk daarvan. Nu krijg ik het idee dat Ajax zich wil profileren als de club die '' constant '' benadeeld word en dat dat te wijten is aan de Knvb.

Ik weet niet hoe het precies zit, maar ik weet wel dat een bond zoals de Knvb echt nimmer zal gaan zeggen weetje wat we mogen Ajax echt geen kampioen laten worden kom we gaan ze even lekker laten benadelen voor de scheidsrechters. Want de Knvb word niet vertegenwoordigd door 1 man. Je hebt verschillende afdelingen, verschillende mensen hebben inspraak. En het lijkt me heel sterk dat al die verschillende mensen als 1 man uitspreken dat Ajax absoluut geen kampioen mag worden.

Ik ben tegen Ajax. Ik heb helemaal niets met de club, de uitstraling niet, de manier van spelen niet. Maar dit staat wel los van het feit dat ik dit nergens op vind slaan. 2-2 tegen excelsior spelen. Waar hebben we het over zeg. Met spelers als Suarez, El hamdoui, Suljemani, Emanuelson mag dat gewoon niet gebeuren.

Straks gaan ze nog zeuren dat het doelsaldo van PSV onterecht is omdat Feyenoord veel te zwak speelde en ze expres dat hebben gedaan omdat op die manier PSV nooit op doelsaldo kan verliezen.

Voetbal je eigen wedstrijden en zorg ervoor dat je nooit op andersmans fouten hoeft te rekenen. Dat is lijkt mij voor iedere partij de beste oplossing.

26 oktober 2010 om 12:14

''ik ben tegen Ajax. Ik heb helemaal niets met de club, de uitstraling niet, de manier van spelen niet''

Kan je niet beter Voor je eigen club zijn?
En je bent tegen de manier van spelen van Ajax? Het spel waarmee het Nederlands voetbal op de kaart is gezet? Waarmee Barcelona een grote club is geworden, waarmee Spanje het EK en WK heeft gewonnen? En het spel dat Twente ook speelt? Lekker snuggere reactie.

Uiteraard mogen ze niet gelijkspelen tegen Excelsior, zelfs niet met tien man. Feit blijft wel dat de Oost-nederlandse-scheidrechtersmaffia weer goede zaken heeft gedaan dit weekend.

”voetbal je eigen wedstrijden en zorg ervoor dat je nooit op andersmans fouten hoeft te rekenen.”

Dit is leuk gezegd, alleen ben je daarbij wel erg afhankelijk van het arbitrale trio. Of niet soms?

26 oktober 2010 om 12:20

Ik ben ook voor me eigen club. Wat heeft dat hiermee te maken..? Dus jij vind dat het huidige spel van Ajax geweldig is..? Jij vind dat Ajax op dit moment oogstrelend voetbal speelt zoals in de jaren 90. Jij vind dat Ajax een fantastische selectie heeft die makkelijk mee kan in de top van Europa..? Ik vind in iedergeval van niet, en dat komt door het huidige voetbal wat word vertoont door Ajax.

Real Madrid speelt leuk voetbal, Arsenal speelt geweldig voetbal. Ajax echt niet !
Dus waarom je dan mijn reactie wilt afdoen als een niet doordachte bevoordeelde reactie is mij een raadsel aan gezien je het helemaal uit zijn context haalt, dat zinnetje wat je hebt geciteerd uit mijn reactie. Jammer ik wou slechts mijn punt duidelijk maken dat dat losstaat van het feit dat Ajax nu gewoon zielig aan het doen is en min of meer haar eigen prestatie probeert te verbloemen.

Zoals je al aangeeft 2-2 tegen excelsior mag gewoon niet. En ik ben het met je eens dat de scheidsrechters in NL helaas hebben laten zien hoe slecht het wel niet kan.

En nee je bent niet afhankelijk van die 4 mensen. Als jij kans op kans afdwingt en ook zo een paar afmaakt dan is het toch geen probleem als je dan opeens een scheidsrechterlijke dwaling tegen krijgt. Oke in sommige gevallen word de wedstrijd wel degelijk beinvloed maar als jouw eigen spel goed is en je laat dat uitmonden in score kan het nooit aan de scheidsrechters liggen toch.?

Of je moet een idioot hebben die in de eerste helft bijvoorbeeld 2/3 gele en of rode kaarten geeft. Dan staat de wedstrijd voor 1 bepaalde ploeg al op scherp. Maar sinds het fiasco van Nederland - Portugal is dit wel heel veel minder geworden vind ik .

26 oktober 2010 om 13:10

Ik ben het met je eens dat de prestatie van Ajax ondermaats was, maar ik ruk niets uit z'n context. Lees je eigen post nog een keer en je zult zien dat ieder ander dit er ook makkelijk in had kunnen lezen.

Daarnaast bedoel ik ook niet dat je volledig afhankelijk bent van de scheids en zijn kornuiten, maar zeker in de wedstrijd tegen Excelsior speelde Ajax toch echt ook tegen Wegereef. We hebben het nu alleen over de kaart tegen Anita, maar de gele kaart tegen Enoh (en dit kan weer invloed hebben in een latere fase van de competitie) was ook te zot voor woorden . Wordt er een overtreding op je gemaakt, krijg je zelf een kaart. Ja ja.

26 oktober 2010 om 13:12

Volgens mij heb jij zelf nooit voetbal gespeeld. Natuurlijk moet je boven scheidsrechterlijke dwalingen staan. Maar wat als je 3 wedstrijden in 1 week speelt waarbij je 2 wedstrijden ook nog eens met 10 man speelt een uur lang? Ik weet niet hoe jij dat ervaart maar reken er maar op dat dit loodzwaar is. Daarbij werd echt alles kapot gefloten wat ajax deed en kregen ze echt voor alles maar geel. Nee dit was meer dan een scheidsrechterlijke dwaling dit was 12 tegen 10 en dan vind ik het nog knap dat we de 2-2 eruit slepen. Daarbij werden er ook nog penalty's niet gegeven etc etc. Ik wil jou nog weleens horen als dit jullie gebeurd en jullie verliezen daardoor de 2de plek aan Ajax aan het eind waardoor jullie geen VCL mogen spelen en jullie dus een zekere 10 miljoen door de neus wordt geboord.

26 oktober 2010 om 14:32

Ja maar het is gewoon aan het einde van de rit allemaal recht te trekken. Bedoel Ajax heeft vast ook wel in 1 van de voorgaande wedstrijden de scheidsrechter mee. Want als we gaan tellen hoevaak Suarez wel of geen vrije trap verdiende, of hoevaak Enoh wel of geen vrije trap tegen verdiende kan je eeuwig zo doorgaan snap je. Kijk als Ajax echt geweldig speelde, en dan ook nog eens bij elke beslissing die werd genomen in het voordeel van hun terwijl dit onterecht was en ze geven dat aan ze zeggen dan ja dit is niet eerlijk kan ik echt alle begrip op brengen voor deze woorden. Echter is dit niet het geval, sterker nog Ajax stribbelt niet tegen als iets krijgen waarvan ze weten dat ze er geen recht op hebben.

26 oktober 2010 om 14:37

Ehm in Nederland ben ik voor geen enkele club. Ik ben voor Chelsea FC en Arsenal. En in mindere mate Real Madrid. Dat is 1. Ten 2e Heb ik wel degelijk voetbal gespeeld. Ik stond op het punt om een 2 jarig contract te tekenen bij FC Zwolle enkele jaren geleden. Echter gooide een blessure roet in het eten.

Ik snap je frustratie omdat deze punten je uiteindelijk duur kunnen te komen staan, maar Ajax moet daarover niet klagen. Toen Suarez in het begin bij Ajax speelde versierde hij ook de ene penalty na de andere. Daar heb ik jullie ook niet over gehoord toch.

Nogmaals wijzen naar andere heeft geen zin, speel je wedstrijd en zorg dat je wint. Als de scheidsrechter dan tegen fluit heb je wel alsnog je 3 punten. Want geen enkele scheidsrechter zal dusdanig fluiten dat scoren onmogelijk is..

Met foutloze scheidsrechters had Ajax gewonnen en had Twente verloren met 1-2. Dan had Ajax dus 2 punten uitgelopen, nu loopt Twente 2 punten uit, dit scheelt toch al gauw weer 4 punten, en 4 punten vind ik aardig wat.

Buiten alles had Ajax gewoon moeten winnen van Excelsior, en Twente heeft weer het geluk gevonden waarmee ze vorig jaar kampioen werden (hiermee wil ik niet zeggen dat ze door geluk kampioen waren geworden, integendeel zelfs. Maar om kampioen te worden heb je toch een beetje geluk nodig)

26 oktober 2010 om 12:55

Zo kan je dus naar elke club kijken, week in week uit. Wij(az) had dan ook 9 punten meer gehad.
Het is nu eenmaal zo, ze(knvb) hadden Anita daarom ook gewoon 1 wedstrijd moeten schorsen. Nu krijg je teveel discussies.

26 oktober 2010 om 13:57

Ruud, wat een ontzettend rare redenering zeg. De scheids heeft achteraf een verkeerde beslissing genomen, maar laten we toch maar een wedstrijd schorsing geven, omdat 'het nu eenmaal zo is'...

Je wordt verdacht van moord, je zit in voorarrest... Je blijkt onschuldig te zijn, maar laten we toch maar 5 jaar cel geven i.p.v. de gebruikelijke 10 jaar, omdat we je anders voor niets in voorarrest hebben laten nemen

26 oktober 2010 om 19:04

Anita schorsen zou helemaal belachelijk zijn, het was een fout van de scheids en dat moet je gewoon toegeven. Niet ten koste van alles de scheids in bescherming nemen door hem niet te schorsen.

Maar ik had het over dit weekend, Excelsior is normaal geen probleem voor Ajax. Door die rode kaart krijg je een hele andere wedstrijd met als gevolg 2-2. Dat Twente dan wint met 3-2 door 2 cadeautjes maakt dit dan extra zuur.

Stelletje ongelofelijke jankers. Wat een drama zeg Ajax heeft ook een keer de scheids tegen. Ik hoor dit soort huilebalken nooit als Ajax weer eens gematst wordt met een door de toneelspelers Suarez, Vertonghen en Oscar winnaar de Zeeuw aangesmeerde gele of rode kaart. Gedraag je als volwassen kerels en plaats als kleine kinderen. Het seizoen duurt 34 wedstrijden en soms heb je de scheids mee en soms tegen. En Ajax heeft absoluut niets te mopperen over het algemeen. Ik luister nu al 3 dagen naar jank verhalen. Get a life en laat het tegen Heerenveen zien en plaats van te blijven azijnzeiken. Nee het was geen rood maar dit gebeurd iedereen wel eens dus ook het zielige Ajax maar ik heb nog nooit zoveel zieleige reacties bij elkaar gezien.

Benieuwd of dit soort persberichten ook gedaan worden als Ajax een beslissinkje mee krijgt... schijnt wel eens voor te komen namelijk.

Weinig nieuwswaarde dit bericht. Natuurlijk baalt Ajax van afgelopen weekend, dat zou elke club doen. Voor de rest vind ik dat er vanuit Ajax wel wat meer naar zichzelf gekeken mag worden. Ze hebben er zelf een potje van gemaakt afgelopen zondag. Zelfs met 10 man moet je Excelsior kunnen verslaan als Ajax. Ze hebben gewoon een wanprestatie geleverd.

26 oktober 2010 om 12:13

Ik vind het een beetje makkelijk gesteld dat je excelsior wel even oprolt op eigen veld met een man minder. Tuurlijk heeft ajax veel meer kwaliteit maar met een man minder win je niet zomaar in het moderne voetbal. Zeker niet van een tegenstander die zich minder acht en dus behoudend speelt. Tot slot speelt excelsior ook nog op het kleins mogelijke veld ( kustgras ) waardoor de ruimtes nog kleiner zijn dan ze al waren

26 oktober 2010 om 12:39

Ik zeg nergens dat Ajax ze wel even oprolt met een man minder. Ajax hoort er echter wel te winnen met 10 man. Volgens mij komt er met 10 man juist meer ruimte achterin bij Excelsior, want die stelden zich minder verdedigend op, juist omdat ze een man meer hadden. Hierdoor kon Ajax een paar keer counteren. Hier had je meer voordeel uit moeten halen. Ze hebben het gewoon slecht gedaan.

26 oktober 2010 om 13:15

Een paar keer counteren? ik zeg uit mijn hoofd de 79ste minuut de eerste counter en deze ging vlakbij de middenlijn verloren naar een ingooi voor excelsior waarna er geen counters meer zijn geweest.

het is gewoon duidelijk dat ajax meer genaaid word dan andere clubs, was vorig jaar ook een statestiek over naar buiten gebracht.

twente komt ook gewoon vaker goed weg dan andere clubs.

26 oktober 2010 om 13:14

Ik kan niet wachten op je argumentatie!!

Zet die ajaxbril eens af en zeg eens eerlijk dat ajax zelfs met 10 man van Excelsior moet winnen. Dit gebeurt altijd wel eens, in Nederland, Engeland maar ook het wk.. accepteren en vooruitkijken naar de volgende wedstrijd!

Ik ben het niet snel met ajaxieden eens... maar Brinkhuis heeft volkomen gelijk. Eén verkeerde beslissing van een scheidsrechter kan een club europees voetbal of Champions League kosten. Een club kan dus miljoenen mislopen door een miskleun van een slecht functionerende scheids.

Ik weet nog wel dat ADO degradeerde nadat een grensrechter ten onrechte buitenspel gaf. Zeker in deze tijd kan een verkeerde beslissing een club een faillissement bezorgen.

Ze moeten in Zeist de opleidingen eens verbeteren. Het lijkt wel of ze een gevalletje ”in-holland” hebben daar

Nu krijg je hier weer een nutteloze discussie. Iedereen die voor Ajax is komt even zijn zegje doen over hoe slecht de scheids wel niet was en dat Ajax zwaar benadeeld wordt en Twente bevooroordeeld. Dan komt iedereen van Twente weer even zeggen dat mensen niet moeten zeuren, want Ajax heeft al vaak genoeg de scheids mee, dan komt weer het gezeik over voor wie de Knvb is enzo.

Gewoon met rust laten. Dit is gebeurd en je verandert er toch niks aan, volgende week is het misschien weer andersom en ligt Twente te zeuren en hoor je Ajax niet meer. Een club begint altijd te zeuren dat het benadeeld is en misschien wel terecht, maar het is jammer dat er dan weer van die eindeloze discussies ontstaan tussen de supporters. Iedereen weet dat de scheidsrechters bij Ajax en Twente niet goed hebben gefloten, daarvoor zijn ze nu ook 'gestraft' door de Knvb, dus zand erover en je gewoon concentreren op de volgende wedstrijd.

Inderdaad, er is niets aan te doen maar je kan er donder op zeggen dat de wedstrijd met 11 tegen 11 veel anders was gelopen.
Wij pakken onze sportieve revanche nog wel en we worden gewoon kampioen!

gewoon pech voor ajax dat dit is gebeurd ik had eigelijk wel een goedmaker van de scheids verwacht als suarez in de 16 ging liggen maar jah ajax had gewoon een zwarte zondag

Ik snap niet dat er een heel topic wordt gemaakt omdat een medewerker van Ajax iets zegt. Natuurlijk denkt hij dat, logisch toch?
Wat ik me ook nog afvroeg bij die rode kaart van Anita is waar op dat moment de grensrechter stond. Dat was toch zijn kant? Van Weegereef kun je weinig anders verwachten. Die is altijd slecht en had er zichtbaar genoegen in om diverse Ajacieden geel te geven in de tweede helft.

Ahgozzie, wordt ajax eens benadeeld, wat een schande zeg.

Die mensen daar moeten niet zeuren maar zich eens bezighouden belangrijkere zaken. Er zijn zoveel clubs die wekelijks genaaid worden door scheidsrechters of andere zaken en dan hoor je niets. Maar omdat het ploegje van Jol weer niet kampioen kan worden op eigen kracht dit jaar moeten ze weer dit soort dingen gaan roepen.

Beetje calimero gedrag dit

Okay, Ajax klaar nu! Ja, we zijn zwaar benadeeld en Twente heeft voor de 2e keer achter elkaar gemazzeld. Het gaat echter toch niet worden terug gedraaid, dus klaar ermee en doorgaan met voetballen. Er is nog helemaal niets aan de hand, het verschil is maar 3 punten. Er is nu genoeg over geschreven, focus weer op voetbal!

Wat een zeikerd....je weet dat dit gebeurt in de voetballerij...hoe vaak is het wel niet geweest dat ajax juist bevoordeeld is geweest?

Ik noem maar één ding: alle onterechte penalties die suarez heeft veroorzaakt.....

Het is gewoon schrijnend dat je zelfs met 10 man van excelsior had moeten verliezen.....

Ik vond de beslissing van de penalty voor twente nog een slechtere dan de overtreding van anita....het kan zijn dat er hands werd gemaakt, maar hij haalt er helemaal geen voordeel uit.....gewoon een hoekschop moeten geven en er had niemand naar gekraaid.....

Het is altijd wat met Ajax het ligt altijd overal aan maar nooit aan Ajax zelf ga maar eerst eens bij jezelf schoonschip maken

Och jee, Ajax wordt een keer benadeeld en gelijk lopen ze te zeuren. Iedere club overkomt dit meerdere keren in een seizoen. Meestal als ze tegen datzelfde Ajax spelen. Gewoon accepteren als een grote kerel.

Is het Jol niet, dan is het van den Boog en als het van den Boog niet is dan wel Brinkhuis die weer eens moet gaan lopen zaniken en klagen in de media.
Het lijkt wel of bij Ajax is afgesproken dat bij toerbeurt te doen, dus de volgende keer is Coronel aan de beurt.

Hoe anders gaat het bij Psv. De hoeveelheid wedstrijden schorsing van Berg was zo mogelijk nog onrechtvaardiger en schadelijker dan dat rode prentje voor piggelmee Anita.
PSV gaat - zoals dat hoort in beroep - en accepteert de beslissing zonder gejammer in de media.
Noch Sanders, noch Brands, noch Rutten gaan dan openlijk de ''zieligerd'' uithangen

Huiie huilie, ik dacht dat een club met de grote van Ajax hierboven zou staan. Laat ze naar zichzelf kijken, ook met tien man moeten de Amsterdammers in staat zijn te winnen van de Kralingers.

26 oktober 2010 om 12:22

Dat is toch niet de discussie. Met 11 elf gaat het heel wat makkelijker. Gaan Twente en PSV dan ook na 25 minuten met 10 man spelen tegen Excelsior? Moeten ze wel in staat zijn om te winnen.

26 oktober 2010 om 13:01

Beginnen twente en psv dan ook met een 1-0 (buitenspel doelpunt vertongen) voorsprong tegen roda?

26 oktober 2010 om 13:59

Krijgen we wel een leuke competitie op die manier.

Wat verbaas ik mij hier over het niveau van enkele Voetbalzone-leden. Uiteraard zijn er wel goede, beargumenteerde meningen te lezen van zowel Ajax- als Twente-supporters. Hulde daarvoor.

Ik ben absoluut geen Ajacied, heb er zelfs niets mee. Ik kan mij echter wel als objectief persoon vinden in het punt dat Brinkhuis naar voren brengt. Sommigen lijken te lezen dat Ajax hier de wedstrijd wil overspelen, dit is niet waar! Brinkhuis voelt zich als Ajacied verschrikkelijk benadeeld, wat meer dan logisch is. Twente weet in één speelronde 2 punten meer te pakken door onjuiste arbitrale beslissingen, Ajax verliest hierdoor 2 punten. Dit is een verschil van 4 (!) punten in één speelronde. Men kan aan de hand van de eindstand van vorig jaar wel weten dat dit op lange termijn een enorm gat kan zijn.

Ja, het is voor mij logisch dat men zich benadeeld voelt. Als Twentenaar zou je hier met een wat minder subjectieve kijk ook mee kunnen instemmen. Al respecteer ik ieder (indien beargumenteerd) zijn mening.

26 oktober 2010 om 12:20

Vergeet vorige week niet met die vangbal van Douglas in de Kuip

26 oktober 2010 om 12:57

De handsbal van Douglas in de kuip is niet gezien door en de scheidsrechter en de grensrechter niet.
Dit was inderdaad een handsbal die een penalty had moeten zijn.
Maar een gegeven penalty betekend niet automatisch een doelpunt/

26 oktober 2010 om 13:02

Nee dat niet, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het de kans op een goal wel vergroot. Als hij hem mist is het inderdaad geen doelpunt.

26 oktober 2010 om 12:39

Jol heeft al uitgebreid zijn zegje gedaan over het geval Anita.
Als je dan in de media na een uitspraak op genante wijze blijft dooremmeren via een andere spreekbuis, dan ben je je als club aan het ridiculiseren.

26 oktober 2010 om 12:55

Sorry Cambier, FC Twente is op geen enkele manier bevoordeeld zoals jij suggereerd.
Van Boekel heeft twee exact juiste beslissingen genomen omtrend en de vrije trap die Theo Janssen fantastisch inschoot nadat Ruiz met twee handen in de rug van een tegenstander werd weg gedrukt exact op het moment dat de bal bij Ruiz zou belanden.
Verder is de gegeven penalty een 100 % zuivere handsbal.
Dus je hebt totaal geen recht van spreken.

Ik wordt onderhand ook wel een beedje moe van al het gezeur. Is het niet over de scheids is het wel over het tijdstip van de wedstrijden.

Laat ze toch eens klagen over het niveau van de wedstrijden en zich minder richten op de andere zaken. Ze beginnen langzamerhand toch wel zielig over te komen.

En natuurlijk weet ik dat veel wat bij ajax gezegd wordt uitgelicht wordt, maar hou daar dan rekening mee.

Waarom mag elke club klagen over arbitrale dwalingen en Ajax niet? Dat heb ik nooit zo goed begrepen. Elke club klaagt steen en been, Ajax is alleen wat vaker in het nieuws. En ik denk ook dat Ajax relatief vaak benadeeld wordt op vaak cruciale momenten. Dat kan er ook mee te maken dat men denkt dat ze vaak zeiken. Al zal dit in de beleving van andere supporters wellicht anders zijn.

Verder zeggen ze hier toch niets raars, alleen dat ze er van balen. En gezien de afwikkeling hebben ze ook nog eens gelijk. Dat iedereen het modewoordje ''calimero''er weer uit gooit zonder onderbouwing,zegt meer over die personen dan over Ajax.

Ik heb meer gelezen over de reacties van ADO dan die van Ajax. ADO klaagt dus meer. Om van Twente nog maar te zwijgen toen er een handsbal niet werd gegeven vorig jaar. Toen was helemaal het hek van de dam en ging de Knvb er zich zelf mee bemoeien.

Tot slot: als het nou 1 fout was van Wegereef, waarbij hij buitenspel moeilijk kon zien, dan hou je na zondagavond wel op met zeiken. Maar afgelopen zondag kreeg je het gevoel dat hij voor de wedstrijd al besloten om het Ajax zo lastig mogelijk te maken. Gezien de overtredingen van Excelsior en die van Ajax was de kaartenverdeling 0-6 toch op zijn minst opmerkelijk. Dat is niet een kwestie van iets verkeerd zien. Bovendien moet een scheids inzien dat een rode kaart geven na 25 minuten zo cruciaal is, dat hij wel heel zeker van zijn zaak moet zijn.

26 oktober 2010 om 12:25

Noem mij eens 1 moment waarop een directie van een BVO in de eredivisie zich heeft uitgelaten over scheidsrechterlijke dwalingen over een wedstrijd van een concurrerende club. Ik ben benieuwd!

26 oktober 2010 om 12:48

Ik heb die in NL niet direct voorhanden, maar dat heb ik ook niet beweerd. Wel een voorbeeld van een oud-directielid die later bij de Knvb ging werken.
Ik snap je punt dat ze niet over een andere club moet zeiken, maar de perschef heeft dit gezegd, omdat ze er waarschijnlijk genoeg van hebben. En dan komen die laatste 2 wedstrijden van Twente er nog eens bij.

n de jaren 80 klaagde iedereen dat Ajax de scheids altijd mee had. De laatste 10 jaar hebben ze hem wel opvallend vaak tegen. Misschien moet er dus maar wat van gezged worden. Of dat een slimme keuze is weet ik nog niet.

Het is toch logisch dat Ajax hier van baalt, door het falen van 2 scheidsrechters, leidt Ajax gewoon verlies in de strijd om het kampioenschap, lijkt me niet zo gek dat je als club daar van baalt. Het enige verschil is dat als een persoon van Ajax dit zegt dit breed uit gemeten word in de media, van die andere clubs is het tien x zo minder interessant, beetje jammer dat veel supports het nu calimero gedrag noemt. Terwijl het grootste gedeelte van de supporters niet mag klagen over de beslissingen van de scheidsrechter deze speelronde.

Altijd het zelfde liedje met huilend Ajax!!!! Klopt dat ze zijn benadeeld maar gebeurd iedereen elk seizoen wel een keer. Door al die arbitrale dwalingen zijn jullie de afgelopen jaren zeker ook geen kampioen geworden! Schei toch uit! Ajax wil af en toe zeker zelf de knvb zijn!!!
Excelsior uit hoort ajax gewoon te winnen! Zelfs met 10 man!

Leuk, al die ajax haters hier die allemaal zeggen dat ajax nooit wat zegt bij positieve beslissingen. Ja suarez speelt toneel maar hij wordt altijd geraakt. En wanneer we vragen wanneer ajax voordeel had reageren ze er niet op nee tuurlijk niet want die voordelen zijn er amper. Wel is maar niet zo groot als nu. Twente is gewoon een kampioenschapkandidaat en concurrent. Als ze dan tegen feyenoord en ado aan de punten worden geholpen is dat voor ons zuur want Wii doen alles ik eigen kracht. Dat is wel een verschil van. 6pt voor twente meer of minder hè

Ja Ajax is ernstig benadeeld, maar speelde verder ook bar en bar slecht. Volgende wedstrijd gewoon beter en scherper spelen net zoals PSV dat deed tegen Feyenoord. Als je 10 goals scoort dan maakt het namelijk helemaal niet meer uit of een blinde ezel met een fluit in z'n bek 1 of 2 situaties verkeerd inschat waardoor jij benadeeld word.

Het word heel hard tijd dat er eens opgetreden wordt tegen dit soort zaken.

Ten eerste is het op inzicht van een scheidsrechter of arbitraal trio dat er gefloten word voor een overtreding, vervolgens kan een speler daarvoor bestraft worden! Ook dit hoort te geschieden door een scheidsrechter, wanneer deze het nalaat is het via de knvb mogelijk dat ''de dader'' alsnog geschorst wordt! Wanneer wij praten over een scheidsrechter of zogezegd het ''arbitrale trio'', praten wij over mensen van vlees en bloed. Hoe graag wij daar machines zouden willen neerzetten die te programmeren zijn met vaste regels en dus foutloos is niet in woorden uit te drukken. Toch is dit niet realistisch en zal men dus altijd te maken hebben met verschillende zaken, namelijk:

1) Menselijke fouten
ieder mens maakt zo nu en dan eens een fout, sommigen meer anderen minder, maar over het geheel genomen kan men er niet onderuit dat het gebeurt.
2) Menselijke inzicht
De reactie van de mensen onderling op een bepaalde gebeurtenis zal door de regel verschillen van elkaar. In de ene situatie zal er meer verschil in reactie zitten dan bij een andere situatie, dit hangt weer af van de grootte en impact van de situatie. Daarnaast blijkt vaak meer dan eens dat men ook nog een zogenoemde ''gekleurde bril'' op kan hebben (dus bevooroordeeld zijn in een bepaalde situatie)

Dit alles samen maakt dat we kunnen concluderen dat niemand perfect is en dat ook conclusies uit bepaalde onstane situaties niet altijd de juiste hoeven te zijn.

Dit hebben wij dan mee mogen maken in Enschede waar uiteindelijk blijkt uit tv-beelden dat de bal wel degelijk op de arm van dhr. Bosschaart komt en deze arm (niet onbelangrijk) niet in natuurlijke positie naast het lichaam gehouden word. Daarnaast begaat dhr. Bosschaart deze overtreding, zoals dit zo mooi genoemd wordt, in het 16 meter gebied van zijn eigen ploeg, dat vervolgens weer inhoud dat hier zeer zeker een penalty voor gegeven moet worden. Ook kunnen wij concluderen uit tv beelden dat, wanneer men het moment vanuit de juiste kant bekijkt, ook de vrije trap een rechtmatige blijkt te zijn. Ik spreek natuurlijk alleen uit regelementen die ervoor zijn opgemaakt.
Voor mensen die aan deze 2 genoemde gevallen nog twijfelen, graag de juiste beelden erbij zoeken.

Dit hebben wij ook mee mogen maken in de wedstrijd tussen excelsior en ajax, waarbij dhr. Wegereef een rode kaart uitdeeld voor een, in zijn ogen, te harde charge op de benen van dhr. Fernandez. Dit is uiteraard een waarneming van deze scheidsrechter en/of van het arbitrale trio en vanuit zijn/hun positie op dat moment!
Dat vervolgens een ander mens, na de beelden rustig te hebben bekeken, concludeerd dat deze charge geen schorsing waard is en de rode kaart seponeert, neemt mijns inziens niet weg dat dhr. Wegereef niet fout heeft gehandeld! Het geeft alleen aan dat de man die de beslissingen neemt omtrent schorsingen daar anders naar kijkt. Of misschien sterker nog, misschien kijkt een aantal mensen wel naar de herhaling in alle rust en concluderen dan gesamenlijk dat hier geen schorsing bij hoort! Nog steeds niet gezegd hebbende dat de dhr. Wegereef, die moest beslissen in 2 seconden en vanuit 1 positie, het fout heeft gezien! Hooguit kun je concluderen dat hij het dus anders heeft gezien!

Ik neem aan dat, met bovenstaand verhaal, vrij duidelijk gemaakt is hoe ik denk over deze B E L A C H E L I J K E U I T S P R A A K van een, of een aantal, lid/leden van de proffessionele voetbalclub A F C A Ajax

Hier staat ajax toch wel heel sterk hor, het is zo erg hoe er tegen ajax werd gefloten, kweet niet wie het live heeft gezien maar die kan het beamen. Zag die overtredingen op Enoh dan, dat is gewoon dik rood, en dan geeft hij enoh geel omdat hij boos is. Ongelofelijk, dit wordlekker maandje JL fluiten voor wegereef. Heerlijk dat die kaart geseponeerd is, oftewel ajx heeft gelijk en wegereef heeft fout gehandelt, schade is groot, 2 punten weg, psv loopt uit, twente komt voorbij je, overigens heeft twente ook van de scheids gewonnen ahja ohja ook van ado.. -.-

Tja de scheidsrechters waren dramatisch afgelopen weekend, maar ik ben er van overtuigd dat over het gehele seizoen gezien alle clubs even vaak worden benadeeld!

Je hebt er niets aan om te zeiken maar ze hebben wel een punt, als alles eerlijk was gegaan had ajax 2 punten meer gehad en twente 3 minder, dat is een verschil van 5 en dat gaat op het einde wel degelijk het verschil maken. Als je ziet dat kampioenschappen vaak op 1 of 2 punten worden beslist, mag je daar best over klagen.

Bovendien is iedereen die hier nu zegt dat Ajax niet moet zeuren omdat Suarez vaak onterecht een vrije trap krijgt (hoeveel punten heeft ajax dat dit seizoen of vorig seizoen extra gegeven? echt niet meer dan 5) enorm hypocriet, want ik weet zeker dat 90 van die mensen na een wedstrijd loopt te janken hier op voetbalzone of in de kroeg dat ajax weer lucky ajax was en dat suarez een onterechte vrije trap kreeg.

Neemt natuurlijk niet weg dat ze kut speelden, maar dat betekent niet dat je dan maar automatisch al het falen van de scheidsrechters lijdzaam moet accepteren.

26 oktober 2010 om 12:45

Ajax klaagt alleen als het in hun nadeel is; dat is het probleem. En hoezo Twente drie punten minder? Dick van Egmond heeft toegegeven dat Van Boekel zijns inziens juist zat met de penalty. En die overtreding op Ruiz was inderdaad licht, en misschien heeft Van Boekel inconsequent gehandeld, maar hij wordt hier door sommige Ajacieden als de meest partijdige en inconsequent fluitende scheidsrechter weggezet. En van die redenatie van je dat mensen hypocriet zijn omdat ze tot twee keer toe Suarez bekritiseren onterecht een vrije trap te krijgen, snap ik niet. Bovendien, als Suarez Ajax, zoals je zegt, aan vijf extra punten heeft geholpen, dan maakt dat volgens je redenatie hierboven uit voor het kampioenschap. Maarja, dan is het in het voordeel van Ajax, dus dan is het niet erg, nee, natuurlijk...

26 oktober 2010 om 13:45

Die redenatie is dat als Suarez valt en onterecht een vrije trap of strafschop krijgt, dan mag iedereen er over klagen want ajax had weer eens geluk, maar wanneer ajax klaagt dan moeten ze opeens niet meer zeuren.

Ik had inderdaad moeten typen echt geen 5 ipv echt niet meer dan 5, want dat bedoelde ik.

26 oktober 2010 om 14:25

Ajax klaagt hier over scheidsrechterlijke beslissingen bij een andere wedstrijd. Ajax zelf, geen supporters hier op Voetbalzone. Als je dat verschil niet wilt zien, prima, maar mijns inziens is dat verschil er wel.

Goh, begint Ajax nu alweer met druk uitoefenen richting de scheidsrechters, zielig gedoe. Vorig seizoen deed vnl. Jol dat al regelmatig aan het einde van de rit (bijvoorbeeld voor de wedstrijd voorafgaand aan Ajax-twente), maar om dat nu al te gaan doen... Ik mis nog net een opmerking over samenzwering. Blijkbaar rekenen ze Twente tot een serieuze concurrent voor de titel, toch een mooi compliment.
Klagen over falende scheidsrechters in je eigen wedstrijden is prima (mits terrecht), maar bemoei je aub niet met andere wedstrijden.

Sjongejonge, wat is ajax weer aan het janken. Misschien moet ajax wat minder proberen om een scheidsrechter te beinvloeden door opzichtig te duikelen en tegenstanders kaarten aan naaien. En dan bedoel ik vooral Suarez, de Zeeuw en Vertonghen. Zoals afgelopen zondag toen Vertonghen zijn tegenstander tegen Stekelenburg duwde die daardoor geblesseerd raakte. En dan vervolgens boos naar zijn tegenstander wijzen.

Volgens mij gebeurd dat bij geen enkele club uit de eredivisie zo vaak. En soms zit het ajax dan ook mee. Dan wordt er ook niet zo'n ophef over gemaakt.

Constant met een vingertje wijzen naar een ander en jezelf zo ontzettend zielig vinden. Triest hoor voor de ''mooiste en grootste'' club van Nederland dat ze dat nodig hebben.

Het bestuur van Ajax moet eens spelregels leren ,als het over naaien gaat binnen de spelregels dan moeten ze eens een andere bril op zetten en alles wat de spelers zelf verkeerd doen ,ja een scheidsrechter maakt fouten en niet alleen bij Ajax ik zou maar eens gaan kijken hoe die scheidsrechter stond en daar dan beelden van tonen vanaf zijn punt .dan denk je wel anders ,wij zien het allemaal zo mooi op dat scherm
Dan nog even wat over naaien,veel clubs zijn genaait door Luis Suarez die vaak de val ziekte heeft ,als we dan ook horen dat een scheidsrechter een fout maakt door dit toe te laten of een overtreding te zien ,dan mogen ze gaan klagen ,maar dan hoor je niets ,dus wie wordt benadeelt Ajax niet zoveel

Grappig wel dat Feyenoorders zich hier mengen in een discussie over wat Ajacieden vinden van het functioneren van Wegereef aangezien Wegereef vanaf 2002 (al ik het juist heb) wegens bedreigingen van Feyenoordsupporters aan zijn adres uit veiligheidhsoverwegingen sindsdien geen enkele wedstrijd van Feyenoord meer fluit.

Rampspoed over Amsterdam. De stad staat onder water. De Amstel en de grachten zijn buiten hun oevers getreden. In de grachten zijn krokodillen aangetroffen. Medewerkers van Artis proberen de beesten te vangen. De krokodillen komen af op de grote hoeveelheid krokodillen tranen die er geloosd zijn in het Amsterdamse water. Allereerst door de coach en de spelers van de plaatselijke voetbalclub. Ze hebben nog wel geprobeerd zich groot te houden maar toen ze gisteravond voor de televisie zaten en het kleine eendje met zijn eierdopje de beroemde woorden “zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk” hoorden spreken hielden ze het niet meer. Op de grachten lieten ze zich helemaal leeglopen samen met hun supporters. De gemeente heeft nog wel geprobeerd om met het inzetten van extra pompen de waterlast te voorkomen maar het is niet gelukt. De krokodillen zijn vooral op zoek naar mensen met de voornaam Jan en willen die graag op het menu. Bij de Arena is een klaagmuur neergezet die ondertussen vol is geschreven zodat er bijgebouwd moet worden. Tegen bovengenoemde Jan is een aanklacht ingediend bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. De man hangt een levenslange gevangenis straf boven het hoofd.

En waarom is dit ook allemaal al weer gebeurd ?!. De plaatselijke voetbalclub heeft gelijkgespeeld tegen het altijd lastige Excelsior. Door ongemotiveerde spelers, vreemde spelerkeuze van de coach en een niet bijster goed fluitende Jan. Oh, zul je nu zeggen we dachten dat er echt een ramp gebeurd was. Ook u zult zich ongetwijfeld in tegenstelling tot de huilende mensen kunnen herinneren dat Ajax de scheids ook wel eens mee heeft. Maar vergeef het deze huilende mensen want door hun tranen is hun blik behoorlijk vertroebeld. En ze spiegelen zich natuurlijk ook wel aan hun coach die wekelijks met mega krokodillen tranen het voorbeeld geeft. Ik hoop wel dat Artis de krokodillen snel vangt. Kunnen ze mooi rondzwemmen in de dierentuin met een shirtje van Ajax aan en dan voeren we ze met kippen die Jan heten.

Wat een trieste reactie weer van Ajax kant. Van Boekel heeft het bij de penalty gewoon goed gezien, Bosschaart beroerd de bal opzettelijk met de arm in de 16, dus een penalty. De beelden van de overtreding voorafgaand aan het doelpunt van Janssen laten geen overtreding zien, maar dat komt omdat de overtreding al daarvoor werd gemaakt. Daar werd Ruiz duidelijk met 2 handen in de rug geduwd, zoals van Boekel al aan gaf.

Natuurlijk zijn dit 2 vervelende beslissingen voor Den Haag, maar de scheids kan ze gewoon geven. Een ander geeft misschien geen penalty of overtreding, maar dat doet niets af aan het feit dat er overtredingen werden begaan.

Rode kaart voor Anita was overdreven en dat is natuurlijk wel zuur. Maar als ik zie hoe amateuristisch er werd verdedigd bij de tegengoals, dan moet je absoluut niet zeuren over een scheids die een fout maakt, maar dan moet je de hand in eigen boezem steken. Daarnaast heeft Ajax echt geweldige kansen om zeep geholpen.

Iedereen maakt fouten, ook scheidsrechters.

26 oktober 2010 om 13:02

Dit gaat bewust benadelen , riekt naar fraude, twente valt voor mij door de mand met Knvb erbij.

wat een schande , als ADO zo'n voordeel zou krijgen (krijgen ze never nooit) zou ik nederig zijn.

Als dit op een amateur veld gebeurd breekt de pleuris uit

26 oktober 2010 om 14:15

Volgens mij ben jij dan pas 1 week supporter van Den Haag. Kan me namelijk een wedstrijd van een week geleden tegen Excelsior herinneren. Ga nu niet op dezelfde manier als jullie grote aartsvijand reageren.

26 oktober 2010 om 21:21

denk ik niet,

wees rechtdoor zee,

maar dat hypocriete gedoe van de twentenaren irriteert, je wordt toch wekelijks bevoordeeld
geef toe en discussie is afgelopen.

Directiewoordvoerder Miel Brinkhuis namens Ajax is de boel onnodig aan het opfokken.

Gewoon meer dan schandalig dat je als Ajax zijnde een Ajax woordvoerder op deze manier enkel en alleen Ajax voor schut laat zetten.

Ajax moet het zelf weten, echter op deze manier verspeel je krediet voorzover er nog krediet rest.

26 oktober 2010 om 13:20

tja mee eens.................en dan met z'n allen weer raar opkijken op speeldag 34, als heel Nederland op de banken staat in elk eredivisie stadion wanneer Ajax het kampioenschap net aan zich voorbij ziet gaan.......en dan lullen we weer massaal over speelronde nummer 10 (De Wedstrijd tegen Excelsior)

Waar was de directie van Ajax toen FC Twente vorig seizoen verloor van AZ dankzij te betwisten arbitrale beslissingen en daardoor pas in de laatste wedstrijd het kampioenschap kon veilig stellen? Inderdaad, die gaf toen ook niet thuis. Wat een zeurpieten daar in Amsterdam, ze zoeken nu al een boeman voor het geval ze dit seizoen niet kampioen worden, en we zijn verdorie nog niet eens halverwege!

Ik heb twente ook niet gehoord toen vertonghen dat buitenspeldoelpunt maakte vorige week.

V Boekel heeft goed gefloten, zowel de vrijebal als penalty waren achteraf terecht.

Ik kan maar één ding zeggen: TV beelden toestaan! De scheids kan hier ook niets aan doen, die krijgen niet de tools van de Fifa/uefa om hun werk goed te doen.

Ik ben géén Ajax fan, maar dit soort onrecht maakt het voelbal kapot!

26 oktober 2010 om 12:48

Alleeh Huubkee,
wat is nu je punt qua onrecht?
Jij hebt toch ook de beelden gezien of kunnen zien waaruit blijkt dat FC Twente gewoon recht had op en de vrije trap en de penalty?

26 oktober 2010 om 13:05

Beide scheidsrechters zijn voor komend weekend 'verbannen' naar de eerste divisie. Discussie lijkt me overbodig als de Knvb dit initiatief neemt.

Het 'onrecht' duikt steeds weer op zoals ook bij Tottenham-twente (remember) een grof schandaal! Wat zou het toch mooi zijn als voetbal eerlijk(er) wordt.

26 oktober 2010 om 13:15

@keiser:
Dat jij het wel een penalty vond kan ik nog begrijpen, ik heb mijn twijfels daarover! Maar wil je mij uitleggen wat er gebeurd bij de vrije trap? Ik zie het namelijk echt niet. en aan de reactie van Ruiz te zien begrijpt hij het ook niet!

26 oktober 2010 om 13:19

Eerlijker bestaat nu niet en nooit niet.
Ieder mens, iedere scheidsrechter zal een zelfde situatie het zelfde of net iets anders kunnen beoordelen waardoor je altijd discussies zal houden.
Feit neemt niet weg dat bepaalde zaken zoals afgelopen weekend er volgens de regel der scheidsrechter wetten wordt gefloten en gehandeld.
Dat van Boekel en Weegereef mindere wedstrijden krijgen toebedeeld kan je twee erlei uitleggen.
Door dat beide heren scheidsrechter s afgelopen weekend na de wedstrijden veel discussies hebben voortgebracht geeft de commissie juist nu wat wedstrijden waarbij niet echt de nadruk ligd om de publiciteit te zoeken als het om resultaat gaat.

26 oktober 2010 om 13:21

@ ajax2202,
Ik zou zeggen: bekijk de gehele wedstrijd FC Twente - ADO Den Haag indien de kans zich voordoet voor jouw.
Beide beslissingen zijn meer dan 100% terechte beslissingen.

Man man. Hier gaat Jol tot in het einde van dagen over door. Bij iedere wedstrijd die er wordt gespeeld brengt hij het weer naar voren.

Het lijkt wel alsof Ajax een soort calimero syndroom heeft.

26 oktober 2010 om 12:47

Het gaat erom dat dit gedrag een keer voorgoed wordt afgestraft door de media. Dit Calimerogedrag is een club als Ajax onwaardig.

Van Exelsior hoor je ook met 10 man te winnen, en de scheids tegen, als ajax zijnde. Dus ik begrijp het gezeur niet zo, kijk eerst wat er zelf fout gaat, bij jezelf, en dat is veel. Maar Ajax laat tegen Utrecht en Exelsior 5 punten liggen die niet ingecalculeerd waren, vandaar dit gezeur.

Messchien moet Ajax eerst na zichzelf kijken voor ze de scheids schuld geven. Tuurlijk was het geen rood. Maar als je goals zo makkelijk weg geeft dan ben je er toch zelf bij

Schandelijk! Wat laat Ajax zich hier kennen zeg, als of dat bij andere clubs nooit gebeurd.....
Dat is voetbal. Met menselijke fouten, maar als het een keer bij Ajax gebeurd dan worden ze allemaal pissig en doen ze als of het allemaal van de scheidrechter afhangt

Dat ajax nu nog zeurt (vind ik) over de wedstrijd tegen Excelsior geeft wel aan dat ze daar niks beters hebben te doen. Kijk, de rode was te zwaar, maar hij is gegeven op dat moment door de scheidsrechter. C' est ca! Vervolgens is de kaart geseponeerd. Dan heb je toch je gelijk? Waarom dan steeds het nieuws zoeken?
Vervolgens ook nog een sneer uitdelen naar de knvb over een wedstrijd in Enschede. Daar hebben ze niks mee te maken! Laat ze richten op de wedstrijd tegen Heerenveen, want straks verspelen ze weer punten.

Als ajacied hebben ze gewoon bijna altijd de arbitrage mee. Nu overkomt hun het is dat ze de arbitrage tegen hebben en gaan ze als een klein kind om zich heen slaan. Diep triest.

Zolang men nog geen camerabeelden wil gebruiken zullen er fouten blijven worden gemaakt wat heel menselijk is. Het zit elke club wel eens tegen en ook Ajax moet dit in dit geval gewoon accepteren. Een scheidsrechter is geen super-robot die alles goed kan zien en hij weet zelf ook wel dat hij verkeerd zit na het zien van de beelden. Wij thuis zien de herhaling 100 keer voorbij komen en de scheidsrechter moet het in 1 keer beslissen terwijl het met een hoge snelheid ging. Persoonlijk dacht ik ook dat het in eerste instantie een overtreding was. Ik ben er trouwens wel voor dat we eindelijk is die camerabeelden gaan gebruiken op de velden. De techniek is er en de behoefte namelijk ook. Ik vind het heel lullig voor Ajax maar zoals ik eerder zei: dit gebeurt elke club wel eens. En dan moet je gewoon op eigen kracht maar zien hoe je de wedstrijd afsluit. Deze keer ook gewoon complimenten naar Excelsior want met alle respect ook met 10 man verwacht je dat Ajax nog wel wint.

Wat maakt die rode kaart nu uit! Alsof ze Anita gemist hebben in die wedstrijd. Die gast kan nog geen bal fatsoenlijk aannemen. Hebben ze bij Ajax nu echt geen goede linksback? Emanuelson is al 10x beter, al gaat hij proberen te lopen met de bal in de verdediging. Ook met 10 man had Ajax Exelsior op moeten rollen, net zogoed als dat Feyenoord het nooit 10-0 had mogen laten worden tegen Psv. De kwaliteiten die bij Ajax rondlopen stijgen toch ver boven Exelsior uit, of zie ik het nu helemaal verkeerd? Het was geen rode kaart waard, misschien zelfs geen gele, maar om 2 dagen na de wedstrijd zo te gaan huilen... dan laat je jezelf toch wel kennen Ajax.

26 oktober 2010 om 12:59

Heb je de wedstrijd uberhaubt (helemaal) gezien? Ajax kon zijn spel niet spelen omdat er een of ander anti-voetbal figuur rond liep die van te voren al had bepaald dat Ajax niet zou gaan winnen.

Niets werd geaccepteerd bij Ajax, Enoh krijgt een trap of 5-6 en tegenstander krijgt niets, terwijl er een aantal zwaardere bijzaten dan de overtredingen van Ajax. Zegt Enoh hier wat van (niet eens aggresief) krijgt hij geel. Bij het minste geringste blies hij weer op zijn fluit.

Ajax kon en mocht het spel niet maken!

Wegereef is gewoon een voetbalverzieker.
Op het veld lekker macht misbruiken...bah

26 oktober 2010 om 13:09

Hij keurde ander wel een loepzuivere 3-1 af en gaf ook nog eens 6! min. blessuretijd.

26 oktober 2010 om 14:18

Ja, heel vreemd als Stekelenburg minutenlang op de grond heeft gelegen alvorens hij het veld moest verlaten. Met daarbij opgeteld de bijgetelde minuten voor de gepleegde wissels.

oh ze voelen de druk nu al oplopen daar bij Ajax, waarom moeten het bij Ajax altijd weer zo overdreven worden. Het seizoen duurt nog lang waarom maken jullie je meteen zorgen? Jullie worden toch geen kampioen..

Ajax suggereert hiermee in mijn ogen dat de scheidsrechters/knvb niet objectief zijn. Ajax heeft het niet alleen over haar eigen wedstrijd maar ook nog eens over twee andere wedstrijden. Doet mij denken aan een complottheorie.
Ik kan me herinneren dat spelers als Ronnie Stam en Bak Nielsen hiervoor (on)voorwaardelijk geschorst zijn.

Misschien wordt het tijd dat clubs ook eens een voorwaardelijke puntenaftrek opgelegd krijgen bij dit soort berichtgeving.

Ik vind ook dat je je mond moet houden als een scheidsrechter een fout maakt, echter maakte Wegereef geen fout, hij floot partijdig!! Dat is veel kwalijker.

Ik hoor niemand bij ons Ajax over het feit dat ze gewoon moeten winnen van Excelsior, met 11 of met 10 man! Ik hoor niemand over de persoonlijke fouten die weer de tegengoals inleiden! Ooijer en De Jong staan lucht te dekken en grijpen niet in bij de 1-0 en Emanuelson moet die bal over de zijlijn trappen bij de 2-0!

Dat Wegereef een slechte dag had en ons benadeeld heeft dat staat buiten discussie maar neemt niet weg dat ajax zelf dramatisch speelde in de eerste helft! Ik deel ook de mening dat Twente die vrije trap en penalty cadeau kregen! Maar zegt nog niks over het vervolg van de wedstrijd als ze niet waren gegeven. Het zal ons dit seizoen ook vast nog wel een keer mee zitten qua beslissingen van scheidsrechters....

26 oktober 2010 om 13:04

Tuurlijk is iedereen het over eens dat het niet goed genoeg was. Maar dat betekent niet dat je altijd maar alles moet accepteren.

26 oktober 2010 om 13:11

De punten zijn al verloren, woensdag moet je er weer staan! De Knvb heeft ze ook 'gestraft', meer kunnen ze op dit moment niet doen!

@ ajax2202

ik ben het helemaal met je eens, eerst hand in eigen boezem steken! We hebben allemaal de scheids wel is tegen, alleen de momenten (welke wedstrijd etc) kunnen wel bepalend zijn!!

Ik wordt zo moe van dat constante gezeik uit Amsterdam. Het blijkt dat 1x een beslissing verkeerd is geweest en hup dat direct staat heel Amsterdam in vuur en vlam. En over Twente - Ado moeten ze niet zeiken, tuurllijk was het geen strafschop maar laat ze lekker met hun eigen zaken bezig houden. Vorig jaar is Twente ook gewoon paar x benadeeld denk aan Az uit, Feyenoord uit maar nee daar hoor je ze niet over. Zo heeft elke club wel een keer dat ze bevoor of benadeeld worden.

26 oktober 2010 om 13:13

Ik denk dat elke supporter gaat zeuren als zijn club benadeeld wordt! Ook de twente, feyenoord, psv, etc. supporters hadden hier hun ongenoegen geuit! Ook de twente supporters klaagde na die wedstrijden, alleen vergeet je dat snel omdat er het weekend erop weer iets anders gebeurd!

Grappig was dan weer wel dat de zegsman van ajax vanochtend in het AD nog maar eens pleitte voor het gebruik van videobeelden om dit soort beslissingen direct te kunnen toetsen en dus dit soort fouten te kunnen voorkomen.
Was Martin Jol daar nou juist niet op tegen?

Wat een verschrikkelijke jankerds daar in amsterdam zeg! Bah bah bah, niet te pruimen.

Dat je over je eigen wedstrijden klaagt kan ik me nog enigszins voorstellen. Maarja zelfs met wind tegen, 3 rode kaarten en verhoeven in de goal moet je daar nog 5-0 winnen, dus waar hebben we het over. Als ajax gewoon goed verdedigt bij die goals, wat ze dus niet deden, dan winnen ze gewoon 2-0 en hoor je niemand.

Maar dat ze dan over Twente gaan zeuren.. Echt waar. Ik kan er een heel verhaal van maken, maar neem gerust van mij aan dat jullie reputatie nog verder gekelderd is

PS: What is Jol thinking? Ooijer voor Aldeweireld? Wil hij per se verliezen ofzo? Dramatisch verdedigen van Ooijer kostte ajax de 1-0 al .. Weer een stukje zuivere kapitaalsvernietiging uit Amsterdam! Heerlijk heerlijk heerlijk..

26 oktober 2010 om 17:13

Yeah right,

Excelsior is uit gewoon een lastige tegenstander hoor!
Kleine kunstgras mat, een leuk elftal die niet bang zijn voor een Ajax, Twente of Psv.

Je doet ietwat minachtend over een leuk voetballende club.

Het invoeren van technische hulpmiddelen wordt dan ook niet gezien als iets positiefs. “invoering kost wereldwijd, dus voor ongeveer één incident in de twee jaar, miljarden en voetbal is in onze optiek een mensensport en moet dat blijven'', aldus Jol.

En dan nu janken? Calimero ten top.

26 oktober 2010 om 13:18

Helaas heb ik niet genoeg punten om groene randjes uit te delen, maar deze reactie van jou verdient er wel een!

Na de door jou geciteerde dommigheden van o.a. Jol was het bijna hopen op een situatie als deze. Ik kan er mee lachen!

Mensen mensen mensen ik wort doodmoe van mensen hier door over Jol beginnen en daarmee hun Ajaxhaat aantonen. Wat een hoop kinderachtige reacties richting Jol weer waar mensen dus zichtbaar het bericht niet gelezen hebben.

Voor mensen die het bericht niet lezen en waarschijnlijk dit ook niet:

directiewoordvoerder Miel Brinkhuis.

26 oktober 2010 om 13:21

Jol sprak eerder namens Ajax (zie 'in onze optiek' in mijn quote 2 posts hierboven) en deze woordvoerder spreekt ook namens Ajax. Dus eerst is Ajax tegen om oa de reden dat het een mensensport is en nu schreeuwen ze moord en brand.

Let op de volgende wedstrijd wordt ajax zwaar in het zadel geholpen, want die scheids die durft al nauwelijks tegen ajax te fluiten en PSV en Twente worden genaaid want anders hebben ze wel heel vaak de scheids mee. Dat is toch het doel van deze zielige uitspraak. Rutten kreeg vorig jaar een sanctie, maar in amsterdam mogen ze schreeuwen wat ze willen, hoezo de knvb is twents gekleurd? Het doet me denken aan vorig jaar daar was het Martin Jol die alleen maar bezig was met Twente en PSV onderuit te halen in de media en met het scheidsrechterskorps en met het o zo zware wedstrijdprogramma. Suarez loopt bijna elke wedstrijd zich schuldig te maken aan spelbederf en te klagen op het arbitrale trio, nu zit het ze een keer tegen en moet je ze nu eens horen. Heb speciaal het woord ajax maar niet met een hoofdletter A geschreven, de uitspraak over Anita ok, daar kan ik inkomen, maar waar haal je in vredesnaam het gore lef vandaan om een uitspraak te doen over een wedstrijd in Enschede?

zo erg zeurt Jol nou ook weer niet, hij zegt alleen dat Ajax is benadeeld omdat ze 60 minuten met 10 man moesten spelen, en dat is ook zo.
Je kan het nooit een voordeel noemen als je met 10 man moet spelen, dus het is niet ondenkelijk dat Ajax meer uit de wedstrijd had gehaald met 11 man.
Het is niets dan normaal dat Jol hier boos om is, en dat hij refereert naar Twente is misschien ongepast, maar in mijn ogen ook niet raar, want Twente heeft de overwinning ook in de schoot geworpen gekregen zondag.
Ik vind overigens de opmerking dat de wedstrijd opnieuw zou moeten idioot, kom nou

26 oktober 2010 om 13:30

De handsbal in Enschede was terecht een penalty, de vrije trap waaruit gescoord werd was er echter geen 1, hadden we amsterdam ook gehoord als Twente punten had laten liggen of als de vrije bal er niet in was gegaan?

Vraag jezelf eens af of andere clubs zich zo uit (willen) laten over Ajax? Denk het niet of wel? Wat u wilt dat u niet geschiedt doet dat ook een ander niet. Ongepast? Het is ronduit debiel om andere clubs erbij te halen, je hoort Michel Preud'homme ook niet over al die snoekduiken van Suarez die bestraft worden met gele kaarten/penalty's en vrije trappen? Dat zo'n grote club als Ajax dit soort uitsrpaken van eigen mensen tolereert, ze snakken wel heel erg naar een prijs of niet?

26 oktober 2010 om 14:05

Ik geloof niet dat Jol twente ook maar ergens van beschuldigd, ik geloof dat Jol zegt dat die idioot die bij jullie op het veld stond, ook voor geen meter leek te kunnen fluiten afgelopen weekend. Zodra Jol zou zeggen dat Preud'homme een eikel is omdat de scheids voor hem heeft gefloten, of dat Janssen een grote valsspeler is omdat hij de vrije trap erin schiet, zou ik hem voor gek verklaren. Maar ik vind het doodnormaal dat Ajax nu klaagt over de arbitrage, ik denk dat Jol ook niet wil insinueren dat Twente er iets mee te maken had, maar de arbitrage was gewoon ronduit slecht.

en op je vraag ''hadden we amsterdam ook gehoord als Twente punten had laten liggen of als de vrije bal er niet in was gegaan?'' is het antwoord nee, en dat is ook waarom Jol zich niet met twente bemoeit, hij reageert nu alleen omdat in één weekend er weer twee scheidsrechters het voor elkaar hebben gekregen om hun stempel te drukken op een wedstrijd, en dat is in mijn ogen schandalig.

26 oktober 2010 om 14:29

ik denk dat hij er wat van zegt omdat hij nu derde staat en de grote verliezer van het weekend is en de bui alweer ziet hangen, denk dat het vrij weinig te maken heeft met die idioot die zogenaamd niet kan fluiten. Hypocriet dat gelul van hem, waar het ook maar mee te maken zou hebben.

Ajax zet de arbitrage gewoon met hun media onder druk. Dit deden ze vorig seizoen ook met veel succes. Ze moeten dit strafbaar maken.

26 oktober 2010 om 14:08

Inderdaad, helemaal gelijk! Clubs moeten niet gaan zeuren om scheidsrechters, die worden vanzelf wel gestraft als ze een slechte wedstrijd fluiten.

Ach het begon vanuit ajax kant vorig jaar wat vroeger, veel gezeur om het wedstrijdschema, de griepprik van de selectie van AZ was toen vanuit ajax kant ophef! Aanstelling van scheidsrechters was vaak een bron van ophef, dit jaar zullen we ze ook wel horen.

En waarschijnlijk krijgt men dan wanneer de cijfers weer komen over hoe de clubs ervoor staan op supportergebied, weer de opmerking: hoe kan het toch dat mensen of voor ajax zijn of de club haten?

De ironie spat er vanaf, ajax word genaaid waar suarez (in zijn eentje) Nederland jaren naaide.
Nu zijn het weer de externe factoren waar wederom op afgegeven worden, dit om te verbloemen hoeveel er intern misgaat. De financiele situatie, de sportieve situatie, die net als de financiele situatie nou de laatste jaren niet groots is, worden verbloemd door het schreeuwen naar buiten!! Wij hebben nog een positief eigen vermogen van.... Wij zijn genaaid en Twente geholpen.... Maar dat positief eigen vermogen is gekeldert de laatste jaren! Ajax word gematst en twente genaaid gebeurt ook vaak genoeg!

Het schreeuwen van de daken is een afweermechanisme, hoe harder men schreeuwt, hoe minder er opvalt! En toch, toch heb ik altijd stiekum een beetje hoop dat, zoals nu, na deze zoveelste domme uitspraak van een lid van ajax (met vaak zaken die voor hun niet van direct belang zijn) er een keer wat tegen gedaan wordt!

De Knvb word hier gewoon als incompetent beschouwd, als reden van het jarenlang niet de kampioenschaal in amsterdam.

Knvb doe er eens wat aan!

Die scheidsrechterlijke beslissingen baal ik nog altijd minder van dan het feit dat Ajax (met alle respect) gewoon de mindere was tegen Excelsior!
Als Jol die 3e ster ook echt wil hebben zal het de komende wedstrijden toch echt wat beter moeten!

Suarez... nee niet hij maar even een andere speler...... uhhh De Jong raakt in het strafschopgebied uit balans en valt, de scheids bedenkt zich geen moment en geeft Ajax een penalty... Heel Ajax inclusief het uit z'n voegen barstende A'dam Arena roept naar de scheids dat het geen penalty is.... maar helaas te laat...... De scheids blijft onverbiddelijk en blijft bij zijn standpunt.... Op de tribune breekt de pleuris uit.... De harde kern, vak 410 en alle andere rood-wit in hun hartdragende supporters worden gek en draaien hun rug naar het veld en verlaten het stadion. Tegelijktertijd gaan alle spelers onder aanvoering van hun aanvoerder het veld af.... Wat overblijft zijn de 4 officials, de tegenstander en staf en het handje vol uitsupporters... De scheids kijkt verdwaasd rond en besluit dan ook maar het veld af te gaan... met zijn ziel onder zijn arm....
Goed het bovenstaande slaat natuurlijk nergens op dat weet ik ook.
In tegenstelling tot dat zullen de spelers elkaar in de armen vallen, immers in deze moeilijke wedstrijd kunnen ze op voorsprong komen... de De harde kern, vak 410 en alle andere rood-wit in hun hartdragende supporters worden gek van blijdschap.... ze springen elkaar in de armen. De technische staf staat ook gespannen voor de bank en Danny Blind beweert bij hoog en laag aan de tegenstander dat het een terechte penalty was en dat hun speler blij mag zijn met geel...
Denk dat het laatste vaker zal gebeuren....
Dus laten we met ons allen niet zo hypocriet zijn.

Topclub-onwaardig dat gejank altijd. Ajax heeft in het verleden jarenlang de arbitrage, met name in thuiswedstrijden, opzichtig aan haar zijde gehad en nu die tijd voorbij is begint men te klagen. Elke club heeft hier mee te maken, ook in de subtop, de middenmoot en de degradatiezone. Twente is vorig seizoen bijvoorbeeld ook genaaid in Alkmaar, toen hoorde ik niemand bij Ajax. Voetballen en niet zaniken.

Als ze benadeeld worden is de wereld te klein, maar als de tegestander benadeeld wordt hoor je ze niet.
Ook met 10 man moet Ajax gewoon van Excelsior kunnen winnen, kijk naar de selectieverschillen.... Niet janken, gewoon voetballen!
Dit kan gewoon gebeuren, het zijn mensen....die maken fouten(of kunnen omgekocht worden natuurlijk )

Altijd dat gejank van Ajax over andere teams, houd je toch eens met jezelf bezig. Over een week kan er weer een ander persbericht uit: Iedereen noemt ons stom en daar begrijpen we niets van want Ajax is toch wel de beste en mooiste club van Nederland.

Is dit nou de beste club van Nederland?? Gedraag je er dan ook na. Net alsof Ajax nooit een keer een gelukje heeft gehad met de scheids.over 34 wedstrijden is alles ongeveer gelijk en staat de terechte kampioen bovenaan.

Ik meen mij te herinneren dat PSV vorig seizoen een wedstrijd gelijkspeelde terwijl ze duidelijk 2 penalties hoorden te krijgen. Feyenoord had vorig seizoen ook een vergelijkbare situatie. Groningen verloor zelfs een wedstrijd. Dus ieder seizoen gebeurd het wel bij iedere club dat een scheidsrechter een fout maakt. Je kunt er niks aan doen en door zeuren krijg je echt niet het voordeel mee in een volgende wedstrijd. Ik vind het wel irritant worden dat m.n. Jol over ieder klein ding gaat zeuren. Ze spelen altijd om half 1, als het regent kunnen ze minder goed voetballen, door scheidsrechters in Twente verliezen zij hun tweede positie. Het zou mij niks verbazen als ik straks lees dat Jol roept dat ze gelijk hebben gespeeld doordat de zon te fel scheen o.i.d. Voetbal is voetbal, en nu er nog geen elektronische hulpmiddelen zijn, zullen er altijd discutabele beslissingen zijn, dat is niet alleen bij Ajax zo, maar bij iedere voetbalclub in de wereld!!!

Het wordt straks wel saai op alle fora na een wedstrijd waarin een club benadeeld wordt. Van alle niet-ajax supporters mag je namelijk niks zeggen over de scheids. Hoe haalden die Twente supporters het in hoofd om iets te zeggen over die Noorse scheids? En zelfs de volgende dag hadden ze het er nog over? Ongelooflijk

Jullie mogen best op Ajax zeiken, maar ik vind dit dat je wel een beetje begrip moet kunnen opbrengen voor supporters van Ajax die zich zwaar benadeeld voelen. Het hoort bij de voetballerij, maar volgens mij horen emoties en gezeik op de scheids daar ook bij toch. Heb een beetje genoeg van dat hypocriete gedoe.

26 oktober 2010 om 14:39

Logisch dat je je als Ajax zijnde benadeeld voelt, mag je ook best uitspreken want de rode kaart voor Anita was idd zwaar onterecht..

Echter, het begint zielige vormen aan te nemen wanneer er door Ajax ook nog eens gewezen wordt naar een andere wedstrijd in een andere stad, komop even zeg! Zo van: ''maar zij hadden de scheids wél mee!''

Toen fct die Noorse scheids tegen had heb ik geen moment gekeken naar de andere wedstrijd in de poule, dat fctwente benadeeld werd is verrot, maar soms kun je beter in de spiegel kijken en dan je conclusies trekken ipv de vinger wijzen..

26 oktober 2010 om 14:46

Als Ajax-supporter voel ik me ook ''benadeeld''met het vele geluk van Twente. Dat kan ik nog niet uitschakelen. Dat hebben veel mensen ook als Ajax een keer gelukt heeft

Ik kan (inmiddels) wel begrijpen dat andere supporters vinden dat de Club Ajax zich daar niet mee moet bemoeien.

Verder moet Twente het misschien alleen maar als een compliment zien dat we in Amsterdam ons zo druk maken om Twente.

Pff zo makkelijk om te zeggen dat Fctwente áltijd voorgetrokken wordt door scheidsrechters, dat doet me denken aan m'n kindertijd zo onvolwassen en bijna zielig..

Fc Twente heeft tegen ADO de leiding zeker niet tegen gehad, dat zie ik ook nog wel, hoewel de penalty in mijn ogen terecht is.. Ik begrijp ook niet dat mensen het na het zien van de beelden het nog steeds niet zien. Maar het zal wel, het is 1 groot complot tussen FcT en de Knvb pff nog meer films kijken..

In mijn ogen zou de club van die zogenaamde godenzonen eerst eens naar zichzelf moeten kijken en dan de conclusie trekken dat ze gewoon niet goed speelden, wie geeft ze de garantie dat het mét Anita wel de 3 punten meekregen?

De kaart voor Anita was absoluut onterecht, maar dit is echt het betere huil- en dramwerk met om het nog maar even erger te maken de wedstrijd in enschede, wat een zelfmedelijden zeg. Zwak!

ja, en de kleinere clubs, zoals ik me kan herinneren, de graafschap, werd benadeeld omdat ze een kleinere club waren.. en nu?
elke club word in het weekend wel een keer minimaal direct of indirect benadeeld, maar ook bevoordeeld.. dus wat is het probleem?

enige oplossing voor alles, zijn video beelden te gebruiken tijdens de wedstrijd.. willen de clubs dit niet, moeten ze ook niet zeiken.
punt

Ik heb hier maar 1 woord voor: Calimero's.

Het is de laatste jaren toch triest om te zien, dat een club als Ajax wat ooit geleden een grote club was, zo ver is afgezakt. Of de indeling van de competitie is niet goed, omdat ze veel uitwedstrijden spelen voor de winsterstop, of ze spelen een paar keer uit naar een Europese duel, de scheidsrecter zijn alleen bij Ajax niet goed genoeg en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Een topclub kijkt alleen naar zich zelf en maakt zich niet druk om de rest. Je ziet een Barcelona of Inter zich toch ook niet druk maken om de concurentie? Die gaan van eigen kracht uit. Dat hoort ook bij een topclub die ver boven de rest staat.

Maar in Amsterdam maken ze zich toch weer belachelijk. Dat ze naar hun eigen wedstrijd kijken ok, maar dan ook nog eens naar de wedstrijd van FC Twente - Ado Den Haag kijken, dan ben je als club wel heel zielig bezig. Hadden ze bij Ajax ook zo gereageerd als het Willem ll was overkomen? Triest begint het te worden. Dat zei oud speler van Ajax Molenaar zondag ook: ''ajax moet zich schamen dat ze zelfs met 10 man niet hebben gewonnen van Excelsior, dat overkwam ons vroeger niet, omdat we wisten dat we meer kwaliteit hebben dan de tegenstander, ook met 10 man''

Alles wijst er op dat Ajax kampioen moet worden, zelfs de scheidsrechter die beslissingen neemt die indirect nadelig zijn voor Ajax maar wel juist blijken wordt gestraft, schandalig!

Waarom worden de scheidsrechters die dit weekend op andere velden (nec-groningen, Nac-roda, Az-willem II) grote fouten maakten niet bestraft? Misschien omdat de uitslagen van deze wedstrijden niet nadelig zijn voor Ajax?

Mensen hebben het de hele tijd alleen over die rode kaart. maa vergeten dat Wegereef alleen Ajax steeds gele kaarten gaf. Excelsior moscht Enoh kapot schoppen en iedereen die ze wilden maar hij deed niks. Dan kunnen mensen roepen ja moet je maar niet zo dramatisch voetballen en met 10 man moet je ook van Excelsior winnen. Gaat een beetje moeilijk he als je tegenstander alles mag doen en de scheids bij alles wat je zelf doet er met de gele kaarten bovenop zit! Gaat een beetje moeilijk als je 100% penalty's niet krijgt!

26 oktober 2010 om 14:51

Een paar weken terug bij studio Voetbal. Hugo Borst had het er over dat Kesler wel eens scheidsrechters in laat zetten en die pro-twente laat zijn. Kesler schijnt dit zelf ook toetegeven. Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Ik zeg niet dat Twente onterecht kampioen is geworden, maar er hangt toch een luchtje aan als Kesler dit toegeeft.

Ook niet zo heel gek dat Ajax zich behoorlijk genaaid voelt.. Maar dat overkomt iedereen wel eens dat ze genaaid worden..

En @riche zit je niet zo belachelijk te maken met je anti-ajax post.. Ik geef ook toe dat er wel meerdere clubs genaaid worden door arbitrale blunders.. En kom op! Je kan het dan ook zo gaan zien of zeggen omdat ADO genaaid is en dat van Boekel verbannen is naar de eerste divisie.. Maar nee het moet weer anders gezegt worden he

26 oktober 2010 om 15:55

Het is meer een reactie op alle geluiden uit Ajax-hoek dat Twente zou worden bevoordeeld door de Knvb, iets dat kant nog wal raakt, net zoals mijn reactie.

Ajax probeert via de media druk te leggen op het scheidsrechterskorps en de Knvb. Dat je de Knvb erop wijst kan ik mij voorstellen. Ajax wordt benadeeld door de rode kaart van Anita. Maar ze hadden verder hun beklag binnenskamers kunnen houden. Stel je voor dat Ajax woensdag door een onterechte strafschop wint? Dan heb je de poppen aan het dansen.

De kudde dieren (genaamd PSV en Twente supporters) die allemaal een mooi groen randje krijgen omdat, ze Calimero kunnen spellen hebben eigenlijk niet zo heel veel recht van spreken Ten eerste word Twente dit jaar weer een geholpen naar een plekje bij de eerste 3 en Feyenoord _ PSV die 2e gele kaart daar sloeg al helemaal nergens op.
Kijk het woord Calimero klinkt misschien leuk maar voor jullie even : dat Calimero slaat op jullie zijn groot en ik ben klein denk dat dat woord ook niet te gebruiken is bij Ajax der is geen grotere club in Nederland zelfs PSV en Twente samen niet dus gebruik dan een ander grappig bedoeld woordje.
En naar de reactie's hierboven waarom zouden wij krediet willen voor Ajax ?
Omdat de rest van de supporters dan kan zeggen nou we gunnen het ze wel ?
Lekker boeiend !
Dit is gewoon een scheidsrechterlijke dwaling die misschien wel eens heel vervelend ken aflopen aan het eind.
En kom niet aan met 10 man wind tegen en 3 rode kaarten moest ajax nog winnen dat deed PSV nog niet eens met 11 man tegen Ado en Twente niet tegen Heracles .
Wil jullie nog wel eens horen huilen als jullie benadeeld worden maar dat gebeurt helaas niet zoveel.

PSV gaat toch ook niet zeuren dat ze tegen Feyenoord geen penalty kregen.

Dit gebeurt elke week alleen Ajax gaat erom zeuren. Met 10 man moet Ajax ook gewoon winnen van Excelsior en dan punt uit. Dan ook niet zeuren dat ze Anita dan missen want de selectie is breed genoeg om het op te vangen.

26 oktober 2010 om 17:16

Wedstrijd niet helemaal gezien blijkbaar.

Zoals ik al eerder zei, deze man heeft Ajax het voetballen behoorlijk onmogelijk gemaakt.

26 oktober 2010 om 18:08

Topclubs horen altijd te kunnen winnen ook al hebben ze rood gekregen. Je kan altijd een keer verliezen of gelijkspelen maar dat mag alleen tegen topen subtopclubs gebeuren. Ook al kom je niet aan voetballen toe van deze kleintjes moet je minimaal met 3-0 winnen.

ajax heeft hier een zwaar punt ze hebben gelijk\. dat zal je zien aan het eind van het competitie dat het om een punt ligt

Ajax hebt het zelf weggegeven 2-0 vooral 1e helft 2e helft toonde ze wel wat karakter maar ajax hebt gewoon slecht gespeelt, en jah twente hebt geluk gehad volgende keer is het andersom en dat weet miel brinkhuis ook. heb hem 2009-2010 ook niet 1x horen zeggen jah we hebben een gelukkige penalty gekregen omdat suarez een schwalbe maakte wat niet gezien is alleen als iets tegen zit tuurlijk is het jammer maar je kan het nou eenmaal niej terug draaien pech mag ajax ook gewoon hebben

Over TE Spelen??!

als ze dat hadden gedaan dan was ik sterk gaan nadenken of ik niet een beetje een hekel ga krijgen aan mijn eigen club, alsjeblieft zeg

Twente had maximaal gelijk gespeeld zonder deze schandalige scheidsrechters en Ajax had gewonnen. Dat scheelt 4 punten op de ranglijst en dan mogen wij niets zeggen omdat we dan zeuren.
Vorige week heeft Twente ook al 2 punten gekregen toen Douglas de bal nog net niet klemvast had.

We worden de afgelopen 3 jaar continue genaaid door Zeist en al die Tukkers in het scheidsrechterscorps lachen zich kapot. Dan zijn er nog hersenlozen die beweren dat wij de scheids altijd mee hebben en dat de Knvb Ajax is.

Ik zie hier ook figuren die zeggen dat iedere club dit evenveel heeft maar dat gaat er bij mij niet in. Kom maar eens met voorbeelden van fouten van scheidsrechters waardoor Ajax punten heeft gewonnen. Als je mij die kunt geven hou ik voorlopig mijn mond maar Ajax heeft dit alleen als de stand al 4-0 is waardoor het geen reet uit maakt.

26 oktober 2010 om 19:39

Vorige week scoorde ajax nog de 1-0 met een buitenspelgoal. Toen hoorde ik je ook niet.

Twente verdiende zowel de strafschop als de pingel,

Fctwente.tv topic: kors corner’s
0:45 zie je de overtreding op Ruiz en op 2:16 zie je de handsbal van Bosschaert.. toch knap van die van Boekel dat hij dat gezien heeft en een grof schandaal dat deze beelden niet op de nos of eredivisie live waren.

26 oktober 2010 om 19:44

je hebt helemaal gelijk, alleen zoals ik al aangeef is dit niet wedstrijdbeslissend want Ajax zou dit sowieso wel winnen.

Als jij dit trouwens een terechte penalty vind is dat vorige week ook geen buitenspel

26 oktober 2010 om 19:49

Lol. Als ajax voordeel heeft van de arbitrage hadden ze de wedstrijd volgens jou sowieso toch wel gewonnen. Dan wordt het lastig om momenten te vinden he.

Ik wil hier wel even wat over zeggen.

Ajax 'mag' van veel personen niet een opmerking maken over de arbitrage. Ik denk dat het goed recht van Ajax is om daar zelf over te beslissen.

Vervolgens wordt er gezegd dat ajax zelfs met tien man makkelijk moet kunnen winnen van Excelsior. Dat is natuurlijk onzin. Geen enkele club wint mega makkelijk met een man minder, daarbij kan ik me voorstellen dat een uitwedstrijd en minder bekende ondergrond een kleine rol spelen. Het was inderdaad niet geweldig, maar ze zijn wel teruggekomen.

Van ajax wordt verwacht dat er met arsenal achtig voetbal kampioenschap na kampioenschap wordt binnen gesleept. Als ze datr niet doen, of een wedstrijd verliezen hebben ze vervolgens geen recht van spreken volgens velen hier.
Psv spreekt net als ajax de doelstelling uit om kampioen te worden. Die hebben ook wel eens een mededeling gedaan over omstandigheden (in maart dit jaar). Waarom is dat dan wel ok?

Twente is een geweldige ploeg, maar heeft ook wel eens op de arbitrage afgegeven. Daarbij, ik moet twente nog maar weer eens een kampioenschap zien halen de komende seizoenen

Ajax wordt continue vergeleken met het glorieuze ajax van destijds. Wake up; dat is er niet meer. Het is dan ook een bullshit argument om te zeggen dat ajax glans verliest of calimero gedrag vertoont omwille van hun status.

Kortom, als ajax er iets over zegt, laat ze lekker. Ze hadden ook een scheids die veel verkeerd heeft waargenomen. Het is jammer dat we punten hebben verloren, maar dat gebeurt alle topploegen wel eens. Alleen, dat betekent niet dat het niet aan de kaart gesteld mag worden daar het niveau sterk wisselt tussen scheidsrechters en speelronden

26 oktober 2010 om 20:10

Nee hoor, zelfs in Londen waar Twente er op een schandalige manier is ingefloten was er een hele milde reactie. Huilen heeft geen zin en is voor verwende jongetjes, maar de huidige technische staf van Ajax reageren ook als een stel verwende kinderen. Het wordt tijd dat daar eens kerels aan het roer komen die niet lopen te zeiken over de arbitrage. Vorig seizoen spande echt de kroon dat Jol al voor de wedstrijd zijn beklag over de arbitrage ging doen. Deze reactie van Ajax slaat werkelijk alles. Wegereef was niet in vorm en dat is zuur, maar om nu een sneer naar Twente te maken, terwijl de tv beelden ook nog eens aantonen dat Van Boekel, welliswaar kinderachtig, maar terecht floot, maakt het alleen nog maar zieliger.

Boehoe calimero Ajax is bestolen
Dat je klaagt over rode kaart Anita is terecht ... dat was niks
Maar klagen over Twente die punten kado krijgt ?? wel droevig

Aan het begin seizoen zeiden jullie toch dat Twente terug zou vallen en geen concurrent was? maar dat terzijde hahaha
Kijk zoals vaker gezegd even op twentetv dan zie je dat beide situaties terecht waren

En Ajax neem een voorbeeld aan PSV , die janken toch ook niet over of Bosschaart nu wel of niet die bal met de arm raakt.

Het blijft toch echt competitie vervalsing voor Ajax , PSV en Ado,

Het meest irriteert natuurlijk dat er omheen gedraaid wordt vanuit de Knvb.

Het is overduidelijk dat Twente de grootste concurrent is van PSV voor de kampioenstitel.
Opvallend is dat het PSV bestuur met geen enkel woord heeft gerept over de wedstrijd van Twente en ik zelfs de eerste post van een PSV supporter moet tegenkomen die vindt dat zijn club benadeeld is door van Boekel.

Dit rechtvaardigt de conclusie dat Calimero geboren en getogen is in Amsterdam.....
Het zit toch wel erg hoog bij die piepende zielepoten...........

Twente had de scheids wel heel erg mee, ook met de gelekaart voor Kubik wat natuurlijk minimaal geel voor Jansen had moeten zijn, of het een doorgebroken speler was laten we dan nog in het midden....
Fluit dan gewoon niet maar ga aub geen geel aan Kubik geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
10.Excelsior16-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper70
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren