Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat mag dromen van komst 6-voudig Oranje-international: ‘Deur staat open’

Laatste update:

Riechedly Bazoer heeft een aanbod van Dick Advocaat in overweging om op termijn uit te komen voor Curaçao. Dat vertelt hij tegenover het Noordhollands Dagblad. Dat Bazoer niet op de uitnodiging zou zijn ingegaan, wordt door de verdediger van AZ ontkend.

Presentator Wilfred Genee suggereerde een week geleden nog dat Bazoer ‘nee’ had gezegd tegen het aanbod van Advocaat. "De deur staat nog open”, geeft de rechtspoot nu zelf aan. “Ik heb deze week met Advocaat gebeld en nu ben ik aan het nadenken.”

De nationale ploeg van Curaçao belegt binnenkort een trainingskamp in Turkije. Bazoer zal daar in ieder geval nog niet aansluiten. “Ik heb wat meer tijd nodig om tot een besluit te komen.”

Bazoer werd drie jaar geleden tot zijn eigen verbazing nog opgenomen in de voorlopige selectie van Curaçao voor de Gold Cup. Hij besloot toen te bedanken, omdat hij voor zijn kans wilde gaan bij het Nederlands elftal.

Bazoer ziet inmiddels geen toekomst voor zichzelf meer bij Oranje. “Je moet wel realistisch blijven. Centraal achterin kan het Nederlands elftal beschikken over absolute wereldtoppers. En ik ben inmiddels 27 jaar.”

De centrumverdediger is al geruime tijd uit beeld bij Oranje. Hij speelde zijn laatste interland voor Nederland in 2016. “Dus nee, Oranje zit niet meer in m'n achterhoofd.”

Bazoer speelde tot nog toe zes interlands namens Oranje. Zijn debuut maakte hij in november 2015 onder toenmalig bondscoach Danny Blind.

’Moeilijk om ze te overtuigen voor Curaçao te kiezen'


Advocaat benaderde de afgelopen periode naast Bazoer en Kluivert ook Joshua Brenet (FC Twente), Tahith Chong (Luton Town), Sontje Hansen (NEC), Armando Obispo (PSV), Shurandy Sambo (PSV) en Tommy St. Jago (Willem II).

De bondscoach van Curaçao kreeg echter veelvuldig nul op het rekest. “Het is echt moeilijk om ze te overtuigen voor Curaçao te kiezen", onthulde Advocaat eerder al.

"Ik denk zelf niet dat je nog in het Nederlands elftal kan komen als je 24 of 25 bent. Maar dat ga ik ze niet zeggen.” De trainer wilde niet vertellen wie er dan had afgezegd. “Namen van spelers ga ik alleen niet noemen. Van sommigen begrijp ik het.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap niet dat je dit niet wilt. Bazoer, Kluivert, Chong, Sambo als die 4 nu is samenspannen en alle 4 voor Curacao uitkomen, dan haal je echt nog wel wat spelers over. Dan kan je misschien wel richting een eindronde komen. En zo niet, dan niet voor het sportieve maar voor het ongeloofelijke lekker leven wat je dan kan leiden. Miss romantiseer ik het maar ik wist het wel.

18 maart 2024 om 10:35

Bij Kluivert vind ik het vooral misplaatste arrogantie. Hij heeft ondertussen alle topcompetities gehad, maar nergens echt indruk weten te maken. Nu ook bij een laagvlieger als Bournemouth zijn de statistieken toch ook niet zo indrukwekkend. Ja hij creeert weliswaar gevaar, wat bij een laagvlieger misschien genoeg is, maar in het Nederlands elftal moet dat toch ook met rendement gepaard gaan. Het verschil tussen Kluivert met Gakpo/malen/simmons is toch onoverbrugbaar?

18 maart 2024 om 10:40

Daarom zijn toch alle 4 serieuze voetballers maar maken geen kans om in Oranje te komen, dan kan je de handen toch in een slaan en historie schrijven op Curacao? Dat is toch fantastisch, Chong en Kluivert voorin, Bazoer op 6, Sambo als backie, Room op doel. Dan hebben ze nog Floranus, Bacuna, Martha misschien Obispo, Brenet, Locadia?

18 maart 2024 om 10:46

Maar hij speelt wel op een positie waar je, als je een seizoen lekker draait, gewoon kans maakt.
Zie Schaken in het verleden en nu hebben we helemaal niet veel goede buitenspelers.
Voor Bazoer is er veel minder perspectief. Centraal achterin en op het middenveld hebben we mega veel talent.

18 maart 2024 om 11:12

Tja dan wens ik hem veel succes want vooralsnog laat hij die progressie niet zien terwijl zijn directe concurrenten het wel bij topploegen laten zien. Kluivert blijft naar mijn mening veel te wispelturig. Bij Roma en Leipzig heeft hij helemaal niets laten zien. Bij Nice en Valencia had hij zo nu en dan zijn momenten, maar ook nu bij Bournemouth is het eerder veel blaffen maar weinig bijten.

18 maart 2024 om 11:13

@ajax/barca2014, hoezo misplaatste arrogantie? Hij is pas 24. Genoeg spelers die er pas op die leeftijd bij kwamen en nog heel veel interlands hebben gespeeld zoals Berghuis, Weghorst, van Dijk en de Roon. Die 3 die je noemt zijn beter maar ze kunnen misschien wel op 4 verschillende posities spelen. Misschien belandt een van de eerste 2 wel in de spits en Simons ook op een andere positie. Daarnaast heb je natuurlijk ook wissels nodig

18 maart 2024 om 11:15

Vind het makkelijk gezegd dan gedaan.

Wij kunnen niet voorstellen wat het is om voor oranje te spelen, waar je al je jeugdelftallen hebt gespeeld. Dat je hem nu misplaatste arrogantie noemt vind ik ook apart.

Juist op zijn positie, er hoeven maar 2 of 3 geblesseerd te raken dan komt hij echt wel in the picture.

18 maart 2024 om 16:08

@ajax/barca2014 Kluivert is natuurlijk (nog) lang geen top speler maar heeft het bij zijn clubs vaak beter gedaan dan veel fans hier willen doen geloven. Hij stond bij Roma voor Covid bijna wekelijks in de basis, bij Nice werd hij speler van het jaar en in Spanje maakte hij in ieder geval zo veel indruk dat hij een transfer naar de PL verdiende.

Misschien dat hij Gakpo en Simons nooit meer bij gaat halen, maar dat hoeft ook helemaal niet om bij het Nederlands elftal te komen. Malen kan kan eventueel nog wel, zo overtuigend is die nou ook niet. Verder heb je Depay, Berghuis, Bergwijn, Lang en Stengs voor die posities. Die eerste 2 zijn in de 30, en blessure gevoelig, Bergwijn laat het toch ook niet zien, en die laatste 2 zijn even oud. Waar Kluivert speler van het jaar werd bij Nice kon de 1 jaar oudere Stengs in datzelfde seizoen bij dezelfde club helemaal niets klaar spelen en Lang is net zo wisselvallig als Kluivert, niet voor niets dat hij ook nog steeds in de eredivisie loopt.

Het zal niet makkelijk worden, maar je kan mij ook niet vertellen dat hij met geen mogelijkheid, al dan niet tijdelijk, Stengs en Lang weer voorbij kan gaan als hij het redelijk blijft doen in de middenmoot van de PL.

Overigens denk ik dat Kluivert zelf ook niet veel heeft met Curaçao. Hij is immers maar 1/8ste van Curaçaose afkomst, dan zie ik hem nog eerder voor Suriname spelen waar zijn opa ooit international was.

18 maart 2024 om 16:32

Je laatste alinea vind ik een eerlijke reden om af te zien voor interlandvoetbal. Je kunt natuurlijk nooit mensen tegen hun zin oproepen. Maar ik ben het verder niet met je eens dat hij het goed heeft gedaan bij Roma. Ja hij heeft veel gespeeld, maar wat was zijn rendement? Hetzelfde bij Leipzig. Bij middenmotors als Nice en Valencia heeft hij zo nu en dan eens indruk kunnen maken, maar wederom ontbreekt hier een constante factor. Hij ontwikkelt zich gewoon niet goed genoeg. Een beetje hetzelfde zoals met Bergwijn, enkel dat Bergwijn nog net iets hoger niveau bij PSV en Spurs wist te behalen.

18 maart 2024 om 16:49

@ajax/barca2014 Zijn rendement kan ongetwijfeld beter, maar het rendement van Bergwijn bij de Spurs lag denk ik nog lager.

Daarnaast klopt het gewoon niet wat je zegt. Hij draaide een prima jaar bij Nice waarin hij zich zeker wel ontwikkeld heeft en ook bij Valencia werd hij op een gegeven moment gezien als een van de lichtpuntjes in de selectie. Ze hebben hem echt niet voor niets naar de PL gehaald. Ontwikkeling is niet alleen maar de absolute top halen. Dat gaat hij niet doen, maar misschien op Simons en Gakpo na, al zijn concurenten ook niet.

Je kan wel wijzen naar de middenmoters als Nice en Valencia, de meeste spelers die vanuit Nederland die stap zetten, waaronder Stengs, redden het daar ook niet. Stengs is in vergelijking met Kluivert geen jong talent maar gewoon een jaar ouder. Stengs, Lang, Bergwijn en Berghuis zijn toch ook niet constant, en zeker die eerste twee hebben, ook nog eens op een lager niveau, ook geen bijzonder rendement.

18 maart 2024 om 10:37

Denk niet dat je het moet onderschatten. Veel van die gasten spelen al behoorlijk wat wedstrijden in het jaar en als je voor Curacao kiest dan kies je daarmee ook voor bijna iedere interlandperiode met lange vluchten en jetlags. Kan me voorstellen dat het voor die jongens een afweging is tussen de extra inspanningen en de kans dat ze er echt iets mee bereiken. Misschien dat een eindtoernooi wel gehaald kan worden als echt veel van de jongens die in aanmerking komen de keuze voor Curacao maken, maar zolang het er maar enkele zijn zal die impact niet groot genoeg zijn.

18 maart 2024 om 11:28

Dickie zou de topkandidaten kunnen voorstellen dat als 4 van de 10 topkandidaten Ja zeggen, zij dan bereid zijn de 5e te zijn. Als het dan nog steeds Nee is houd het voorlopig op, krijg je een Ja dan ben je al een stap verder.

18 maart 2024 om 10:37

Het gaat bij sommige denk ik ook over reistijd. Naar Curaçao is 10 uur vliegen en de tegenstanders waar ze tegen spelen is hetzelfde geval.

18 maart 2024 om 16:27

Ik weet niet of het echt zo lekker is, je moet toch 2x 10 uur in een vliegtuig zitten en vervolgens ook nog een vlucht binnen de regio om daar een weekje te zijn. De helft van de wedstrijden die je speelt zijn tegen amateurs, maar als het er op aan komt wordt je afgedroogd door de VS of Mexico.
Je bent er ook steeds maar een paar dagen, en ze zullen i.t.t. de grote landen ook niet in de duurste 5 sterren resorts zitten.

Ik denk dat het een keer grappig is om te doen, maar om het elke 2 maanden te doen lijkt me helemaal niets.

Zou als Bazoer dit gewoon doen, je zit in de top van je carrière ondanks de lange vluchten en mogelijke blessures.

Je kan als kwalitatieve speler een leuk begin maken voor vele, en voor het nationale elftal heb je een speler met veelzijdigheid en ervaring. Ben benieuwd naar de lijst wat mogelijk nog in aanmerking hiervoor kan komen

18 maart 2024 om 11:09

Bovendien kan er na deelname aan een toernooi als de Gold Cup zomaar in de nadagen van je carriere wel eens een mooi avontuur in de VS opleveren. Kijk bijvoorbeeld naar Eloy Room.

18 maart 2024 om 14:12

Carrière gewijs is het misschien ook inderdaad aantrekkelijk om daar te gaan leven in je nadagen. Enkel blijf je dan wel reizen, maar wel korter enkel vaker😛. Een leuke editie en je kan inderdaad als een held verwelkomt worden

Mark van Bommel werd ook pas in zn eind 20 begin 30 voor Oranje geselecteerd. Bazoer is gewoon nog steeds even getalenteerd.

18 maart 2024 om 11:09

Mark van Bommel speelde zijn eerste interland in Oktober 2000, hij komt zelf uit April 1977.
Hoe kom je er in godsnaam bij dat hij pas in z'n eind 20 begin 30 geselecteerd werd.

18 maart 2024 om 19:58

Hoe ik erbij kom? Volgens mij heeft die alleen met de eindronde van 2010 en 2012 meegedaan. Eerste interland was in 2000 en het heeft 10 jaar geduurd voordat hij met een WK of EK mocht meedoen. Hoe oud was die in 2010 begin 30?

18 maart 2024 om 22:09

Van Bommel heeft tussen 2006 en 2008 geen interlands gespeeld.
Na het EK van 2008 werd v. Marwijk bondscoach.
Toen werd v. Bommel gewoon geselecteerd.
Je hebt het overigens hierboven over een selectie, geen eindronde.

18 maart 2024 om 11:32

Wat zeg jij nou?

18 maart 2024 om 12:25

in de war met een andere speler misschien?

18 maart 2024 om 13:22

Ten eerste zat Van Bommel er daarvoor ook al vaak genoeg bij, maar door omstandigheden (zoals een zware blessure, een verstoorde relatie met Van Basten en een misgelopen eindronde) ging dat in periodes.

Verder kan Bazoer Oranje wel redelijk uit het hoofd zetten, denk ik. Hij is inmiddels 27 jaar en speelt met alle respect bij AZ. De kans is klein dat hij nog veel beter wordt. Hij speelt tegenwoordig ook centraal achterin. Daar is de concurrentie in Oranje moordend. Ook voor een rol als verdedigende middenvelder of centrale middenvelder zijn te veel spelers hem voorbij.

18 maart 2024 om 20:04

Dat zeiden ze ook over Theo Jansen. Hij werd alsnog international. In Spanje Marcos Senna die was 35. Leeftijd zegt helemaal niks.

18 maart 2024 om 22:14

De posities van Bazoer, cv, cvm en cm zijn ruim bezet door spelers die jonger en/of beter zijn.
Ik durf er wel een wedje op te leggen dat Bazoer niet meer opgeroepen gaat worden.
De enige eindronde die hij kan meemaken is er 1 met Curaçao.

Ik zou toch heerlijk in Cura gaan voetballen. Je kan een WK halen en voor derest van je leven een held zijn op dit eiland.

Tsja. Van dat lijstje spelers gaat toch ook niemand het grote Oranje meer echt halen?

De enige die nog kunnen twijfelen zijn dan Chong, Hansen, Kluivert en Sambo.
Sambo en Hansen dan puur omdat ze wel nog ontzettend jong zijn, dus die keuze nog wellicht niet willen maken.
Chong omdat hij het aardig doet in de BPL nu bij Luton, maar niet meer dan dat. Idem voor Kluivert in de BPL bij Bournemouth.
Denk dat Chong uiteindelijk ook geen aanspraak gaat maken, als je ziet wat wij centraal op het middenveld kunnen kiezen tegenwoordig...

Kluivert is wel een vleugelflitser die wellicht nog in aanmerking kan komen gezien zijn dreiging en snelheid. Maar dan heb je het ook ver gehad.

Bazoer, Brenet, Obispo en St. Jago hebben niet het niveau van Oranje en mogen blij zijn dat Curacao ze wilt hebben.

En Sambo is overigens ook jong, maar zie ik het eerlijk gezegd ook niet halen. Speelt wederom niks bij PSV en kan niet echt overtuigen. Daarnaast hebben we op de back positie nu spelers als Geertruida en Timber (jurrien) die er kunnen spelen in de 4 mans defensie.

En heb je met Dumfries en Frimpong veel betere wingbacks. Al kan Dumfries ook nog wel gewoon degelijk in de 4-mans defensie.

En dan vergat ik nog even Teze! Die zit niet eens bij Oranje en is stukken beter dan Sambo.

Nee, ik zou lekker voor Curacao keizen jongens. Al snap ik het ook als je het niet doet, aangezien je dan telkens zo veel moet vliegen voor een paar potjes tegen wat aparte landen.

18 maart 2024 om 12:29



Teze heeft ook al meerdere interlands gespeeld. Nederland heeft vaker een gekke bondscoach die iedereen oproept dan een bondscoach zoals Advocaat waarbij alleen toptalenten debuteren.

Ik durf wel te zeggen dat die jongens, op Kluivert na misschien, niet bij de subtop of topclub komen maar Oranje? Alles kan, zelfs als je bij een middenmoter in de Eredivisie speelt, kan er nog eens een bondscoach zo gek zijn om je op te roepen of je zelfs op te stellen op een wk.

18 maart 2024 om 12:34

Zeker waar, maar van het lijstje in dit artikel ga ik er van uit dat alleen een Kluivert wellicht nog kans maakt op een oproep.

De rest gok ik allemaal niet, hoogstens Hansen als hij zich doorontwikkeld of een Chong, maar de rest komt gewoon te kort of is al wat ouder zoals een Bazoer en Brenet...

Die kunnen, mochten ze internlands willen spelen, het beste voor Curacao kiezen

18 maart 2024 om 13:25

Chong gaat dat ook bij lange na niet halen. Er zijn buitenspelers in de Eredivisie buiten de top die al verder zijn. Hansen zie ik ook niet gebeuren. Die haalt niet eens de cijfers van Daan Rots en dat is ook niet bepaald het grootste talent.

Sambo heeft nog een kleine kans. Justin Kluivert zie ik het nog wel halen. Die is ook niet zoveel slechter dan z'n concurrenten. Die schiet er bij een Ajax, Feyenoord of PSV ook wel meer dan 10 per seizoen in en dan zit je er al snel bij.

18 maart 2024 om 14:05

Chong speelt toch met enige regelmaat juist als centrale man op het middenveld? Of achter de spits Morris bijvoorbeeld? Zeer multifunctionele speler, maar ik zie het hem ook niet halen hoor.

Hansen hoorde ik van dat hij het best oké deed nu bij NEC? Maar ik volg de Eredivisie amper helaas.

Sambo speelt helemaal niks bij PSV, zelfs niet in de roulatie. Die zie ik het niet halen en is erg wild. Aanvallend zwak, defensief relatief sterk, maar misschien tikkeltje te wild.

Kluivert zou bij blessures en dergelijke nog wel erbij kunnen komen (en/of goede vorm bij hem bijv).

Kan het mischien mis hebben maar als deze jongens allemaal voor Curaçao gaan kiezen, dan hebben toch best wel een team wat zich kan plaatsen voor een wk,? Snap niet dat ze dat niet doen, want oranje zie ik ze niet meer halen namelijk

18 maart 2024 om 14:33

Maar het is niet zo dat ze dagelijks met elkaar om de tafel gaan om te zien wat ze gezamenlijk gaan doen. Het zijn allemaal individuele spelers met individuele dromen en praktische overwegingen.

Ik kan me voorstellen dat alleen al de reistijd een dingetje is. Een vliegtuig naar Turkije of Marokko duurt hooguit drie uurtjes. Naar Curacao ben je zo tien uur onderweg. Bovendien is er wellicht potentie, maar op dit moment bestaat dat elftal grotendeels uit de C- of D-garnituur van de Eredivisie, aangevuld met wellicht wat lokale voetballers. Dat kan ook best een dingetje zijn.

Als laatste spelen sommigen waarschijnlijk nog te hoog en hopen ze nog voor Oranje uit te komen. Ze zijn hier natuurlijk wel opgegroeid, het niveau is hoger en het is ook gewoon makkelijker omdat je veelal binnen Europa blijft.

Zou gewoon doen als Bazoer zijnde waarom niet lekker je land helpen aangezien ze bij Nederland hem niet op zullen roepen teveel centrale verdedigers bij Nederland die hem eruit spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren