Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Activisten bestormen veld van Duitsland; Ter Stegen voorkomt lange vertraging

Laatste update:

Een aantal klimaatactivisten heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tussen Duitsland en Colombia verstoord. Halverwege de eerste helft kwamen twee activisten het veld op om zich vermoedelijk vast te maken aan de paal van het Duitse doel. Dat kon, mede door Marc-André ter Stegen, voorkomen worden.

Twee activisten wisten het veld te bereiken, terwijl een ander al bij de spelerstunnel werd tegengehouden. De veldbestormers droegen een shirt met daarop de tekst: ‘Stoppt den fossilen wahnsinn!’, wat ‘stop de fossiele waanzin’ betekent. De wedstrijd in de VELTINS-Arena in Gelsenkirchen kon nadat de veldbestormers ingerekend waren en van het veld verwijderd waren hervat worden.

Het is niet voor het eerst dat een sportwedstrijd verstoord wordt door klimaatactivisten. Zo maakte een activist zich vorig seizoen nog vast aan de doelpaal op Goodison Park tijdens een wedstrijd van Everton. Onlangs wist een activist zichzelf ook vast te maken aan een basketbalpaal tijdens een wedstrijd in de NBA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
20 juni 2023 om 22:39

Heeft het doel goed schoon gehouden.

Deze stunts lijken niet echt te werken, was die van Goodison al vergeten. Wat ze willem vertellen is het probleem niet, maar hoe.

20 juni 2023 om 23:21

Toch komt er wel aardig wat media-aandacht voor weer, dus of het niet werkt betwijfel ik.

20 juni 2023 om 23:42

Werkt tegen, ja. Ik merk bij mijzelf ook dat dit soort acties mij wel steeds meer beginnen te storen, ookal heb ik er direct geen last van.

20 juni 2023 om 23:49

De acties storen mij ook absoluut. Dat verandert echter niks aan mijn mening over het bestaan van en de aanpak van de klimaatcrisis.

Ik heb geen idee hoe dit voor de meeste mensen werkt. Ik denk dat degenen die het met het achterliggende doel al oneens zijn, een afkeer krijgen van de milieubeweging. Tegelijkertijd is het doel van deze acties toch voornamelijk media-aandacht, en dát lukt ze wel heel goed.

Of die media aandacht hun idealen ook perse ten goede komt durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar aangezien ze het blijven doen en ook slecht nieuws een vorm van reclame is, vermoed ik dat er genoeg voordelen zijn.

21 juni 2023 om 00:30

@elrompelineas

Weet je, ze verstoren het plezier van de mens die er geen reet aan kan doen. Zo nu ook, je gaat mensen in een stadion van hun plezier afhelpen. Zo ook in NL, waar ze van plan zijn een snelweg te blokkeren. Je zal maar dringend ergens naar toe moeten. Doe dan een actie die degene raakt die er over gan, vredelievend wel te verstaan. Net zoals die malloten die op Silverstone op het F1 circuit gingen zitten, terwijl er geracet wordt. Wat als die gasten worden aangereden, wat voor een leed doe je een coureur aan?

Protest? Prima, maar doe het dan wel zo waar het geraakt wordt door degene die bepalen. Mijn sympathie zijn ze al een tijdje verloren.

21 juni 2023 om 08:53

Dat begrijp ik Badhabbit, en ik vind het ook erg spijtig dat het niet gewoon netjes binnen de lijnen van de wet kan. Helaas zien we bij steeds meer protesten dat er regels overtreden "moeten" worden om maar voldoende aandacht te krijgen. Zie bijvoorbeeld de boerenprotesten, wat mij betreft net zo goed verwerpelijk.

Dat neemt niet weg dat ik wel achter de achterliggende reden van deze protesten sta (in wat minder dramatische vorm dan), en eigenlijk ook niet weet welke vorm van protesteren dezelfde media-aandscht oplevert. In die zin begrijp ik het wel, aangezien je hiermee veel meer aandacht krijgt. Maar dat neemt niet weg dat ik een hekel heb aan deze onwettige vormen van protesteren.

En weer zullen de lichtmasten langer aan staan, de schermen langer branden, en de koelkasten voor de koude biertjes langer brommen omdat deze wedstrijd vertraging oploopt dankzij klimaatactivisten. Dank voor jullie goede bijdrage jongens en meiden !

20 juni 2023 om 22:57

Ach dit soort figuren zijn niet meer te redden. Zijn heel hun leven al opzoek naar een identiteit en dit vertaalt zich uit dat zij in een verkapte sekte zijn beland. Laatst nog een docu op de NPO van dat ER gezien. Heeft echt veel weg van een sekte. Zitten een paar intellectuele daar aan de top die al deze figuren optrommelen tot dit soort gekkigheid. Van mij mag er eens hard opgetreden gaan worden tegen dit soort occupy-tuig. Zijn de maatschappij (waar zij voornamelijk van profiteren) alleen maar tot last.

20 juni 2023 om 23:10

Ondertussen is de volgende actie op de Utrechtsebaan alweer aangekondigd iedere dag vanaf 9? September blokkeren.
Alle C categorie BN-ers zien de kans schoon voor publiciteit.
Net na bouwvak dus ze pakken nog wat komkommertijd mee op NU.

Worden er een paar een nachtje vastgehouden gaat men wijzen naar andere demonstraties en is het Calimero gehalte weer hoog.

Langspeelplaat dit.

21 juni 2023 om 10:15

Het probleem hierbij is dat de ME niet hard mag ingrijpen van de burgemeester. In Den Haag niet en ook in het linkse Utrecht zal dat niet anders zijn. Ze zullen wel weer optreden met een zachte (het liefste warme) waterstraal om ze daarna om lekkere warme dekens met een bakje koffie of thee naar het politiebureau te worden gedirigeerd waar ze daarna zonder enige boete weer huiswaarts mogen keren. En dat alles voor een betere wereld waar het geld voor klimaatdoelen gebruikt dient te worden terwijl op zo’n dag onnodig veel geld weggegooid wordt.

20 juni 2023 om 23:09

Jaa want daar wordt het verschil echt mee gemaakt..

21 juni 2023 om 06:37

Mijn koelkast staat gewoon dag en nacht hoor.

Dit soort publiekonvriendelijke acties zullen niet echt bijdragen aan hun boodschap, lijkt me.

Laat die idioten eerst maar gaan werken en iets toevoegen aan de maatschappij voor ze anderen de les lezen

20 juni 2023 om 22:39

Waar lees je dat ze werkloos zijn dan? Typische boomer-reactie dit.

20 juni 2023 om 22:42

Want jij denkt dat deze activisten morgen gewoon weer naar het werk kunnen of mogen? Die blijven sowieso een nachtje brommen in de cel, ik ken de Duitse wet hieromtrent niet maar kan gokken dat ze minimaal 1 dag gaan zitten. Dat gaat niet samen met een baan.

20 juni 2023 om 22:43

Heeft niets met boomer te maken. Veel van dit soort randdebielen zijn 'fulltime' idioot. Ze begrijpen ook niet dat door dit soort idioterie je alleen maar het tegengestelde krijgt bewerkstelligd.

20 juni 2023 om 22:59

Wacht even. Ik zeg niet dat ik het eens ben met hun methodes, ook al heb ik zeker sympathie voor de achterliggende boodschap. Maar het gaat me puur om het diepgewortelde vooroordeel dat deze "idioten" per definitie niet werken en dus werkloos zijn, nog daargelaten de bredere vraag of ze - door deze actie of anderszins - iets bijdragen aan de maatschappij.

20 juni 2023 om 23:04

TilburgAjax. Als jij massaal de tijd hebt om snelwegen te blokkeren, dorpen proberen te bezetten, schilderijen onder te kladderen, enz.. Dan heb je echt geen werk hoor. Bij zo'n docu van de NPO zie je dit soort figuren gewoon les krijgen hoe je onder straffen enz kan uitkomen of te minimaliseren en wat te doen bij een aanhouding. Geloof mij maar, dan heb je echt geen werk. Tuurlijk er zal een groep zijn die wel eens bijklust of iets degelijk, maar dingen doen en wetende dat je wordt opgepakt, dan heb je dus niks te verliezen. In ieder geval geen baan bij een werkgever of belangrijke klussen als een zzp'er. Kom ik een keertje niet opdagen op werk omdat ik ben opgepakt, dan heb ik echt veel uit te leggen hoor. Laat staan als het een paar keer per jaar voorkomt. Jij niet?

20 juni 2023 om 23:26

Maar @ducktaildo jij hebt toch ook gewoon 20 vakantiedagen per jaar? Als je er daarvan 2 opneemt kun je gewoon meedoen aan een protest, én een nachtje in de cel verblijven.

Overigens zijn het ook echt veel studenten, die qua tijdsindeling enorm makkelijk zitten.

Ik vind de kleinere acties zoals schilderijen bekladden, deze actie, jezelf vastlijmen aan een tafel in een uitzending etc echt kansloos, maar voor een massaal protest al dan niet op de snelweg zitten er echt wel veel bij die werk hebben.

Boeren hebben ook massaal de tijd gehad om snelwegen te blokkeren, en daarvan wil je ook niet beweren dat ze geen werk hebben lijkt me? ;-)

20 juni 2023 om 22:45

Ik vind het eerder mooi om te zien dat mensen daadwerkelijk idealen hebben en daarvoor willen strijden, zonder er geld aan te verdienen. Dat voegt meer toe aan de samenleving dan een nutteloze kantoorbaan.

20 juni 2023 om 22:51

Ja joh, de economie schade toedienen, kunst vernielen, plezier van anderen ontnemen etc. Het zijn echt heel nobele mensen dit. Het zijn echt complete idioten die niets toevoegen aan de samenleving.

20 juni 2023 om 23:12

4everajax Ze voegen niks toe aan de samenleving.. hoe krijg je het getypt. Deze mensen vragen aandacht voor misschien wel het grootste probleem in de geschiedenis van de mensheid en jij roept dat ze niks toevoegen..

20 juni 2023 om 23:23

Deze complete idioten voegen inderdaad niets toe. Als je zo je stempel wilt drukken, ben je per definitie af. Zijn zij de enige die zich hierom bekommeren? Totaal niet, zij zijn alleen totaal losgeslagen en bereiken eerder het tegenovergestelde. En vragen aandacht? Ze vernielen alleen maar de boel of brengen anderen schade toe. Nou, wat een nobele mensen zeg, hoe krijg je het getypt!

20 juni 2023 om 23:45

Ik word persoonlijk altijd heel moe van dit soort reacties. deze mensen zijn juist de mensen die heel belangrijk werk leveren voor de maatschappij. de urgentie wordt juist door zo weinig mensen echt ingezien en daarmee ben je dus niet per definitie af, maar toon je lef en laat je zien hoe urgent zoiets is, mensen doen dit niet voor hun lol of voor persoonlijke aandacht.

Het stigma van werkloze sneuneuzen werkt de discussie enorm tegen, omdat er zoveel mensen zijn met banen, met kinderen. met toekomstdromen die zich hier zorgen over maken en meedoen. En als niemand wil luisteren zijn er toch echt rigoureuzere stappen nodig. En zeg nou zelf, een interruptie in een wedstrijd van 5 minuten of de blokkade van een snelweg voor een dag staan toch in schril contrast met hoe ongelofelijk we de wereld naar de kloten helpen?

21 juni 2023 om 04:45

Het klimaat veranderd.. al eeuwen. Gezien de leeftijd van de aarde is de laatste ijstijd ongeveer net zo lang geleden als kerst 2022 voor ons als mens is.Nog los van het feit of wij dus überhaupt daadwerkelijk zo'n invloed hebben gehad (zie alle klimaat veranderen van de afgelopen eeuwen) is het wel arrogant om te denken dat we dit wel even kunnen stoppen. Het klimaatveranderd al sinds het ontstaan van de aarde. Als je een keer een ander blik erop wilt. Clintel, leuke informatieve site.

21 juni 2023 om 09:27

pro2312 Clintel is opgericht met behulp van financiering van onder andere ondernemer Niek Sandmann. Een van de doelen is om “een ander geluid te laten horen”. Ik kan dat waarderen, denk dat er veel geluiden en discussie nodig zijn om als maatschappij over mitigatie te oordelen. Wat is de rol van biomassa? Van kernenergie? Kunnen we niet beter een koolstofbelasting invoeren in plaats van subsidies te verstrekken aan projecten die achteraf vaak minder CO2 besparing tot gevolgen hadden? En zo zijn er genoeg vragen waar de antwoorden deels afhankelijk van iemands wereldbeeld zijn. Maar iedereen die de CLINTEL-grafieken kan lezen zal ook zien dat dit andere geluid wat betreft het fysisch klimaatsysteem vol onjuistheden zit. De PVV en FvD halen inspiratie uit Clintel bij het vertegenwoordigen van hun stemmers. Doe mij dus maar gewoon het IPCC

21 juni 2023 om 13:13

Pro2312 het klopt dat het klimaat over tijd veranderd maar het is nog nooit uit het niets zo snel gegaan en het is zeer zeker bewezen dat de mensheid er een belangrijke invloed op heeft.

20 juni 2023 om 23:10

Komisch dat er altijd geroepen wordt dat deze mensen moeten gaan werken. Moesten die andere 40.000 in het stadion ook werken volgens jou dan?

21 juni 2023 om 07:06

Die kunnen als ze zich gedragen wel weer naar het werk de volgende dag. De mensen die het veld bestormen zitten minstens een dagje. Dus de kans is minder groot dat hun werk hebben of wel geen toevoeging aan de maatschappij. Lekker onschuldige mensen willen beroven van een wedstrijd, net of hun het probleem zijn.

21 juni 2023 om 07:48

Tja want tussen voetbalfans aanwezig in het stadion zitten natuurlijk geen idioten ( die niet moeten werken)? Ik zou zeggen, kijk even het nieuws van de afgelopen maanden terug… idioterie genoeg te vinden!

Stadionverbod en dikke boete voor deze gekkies!!! Is nie de manier om een punt te maken. Dit soort lui voegen niks toe. Alleen maar dingen slopen van anderen (kunst, autobanden). Als ze dan de mogelijkheid hebben om hun verhaal te doen, komen ze nie uit hun woorden of weten ze nie waarvoor ze demonstreren (Talkshow van Beau & interviews met Telegraaf en PowNed).

20 juni 2023 om 23:30

De interviews van Powned zijn wel behoorlijke framing he. Wel vermakelijk om te kijken overigens, maar niet echt een realistisch beeld wat mij betreft.

Er lopen genoeg mensen rond met een gezond verstand die zich net zoveel zorgen maken om het klimaat, en soms ook meedoen aan snelwegdemonstraties. Die mening kunnen ze dan ook gewoon uitstekend onderbouwen met wetenschap etc.

Ik ben het er wel mee eens dat individuele acties waarbij schilderijen ofzo beschadigd worden, echt niet kunnen. En dan zijn inderdaad vaak gewoon doorgeslagen mensen, die er helaas ook zijn.

Gewoon laten vastzitten en verder voetballen, hopend dat elk schot op de paal komt

20 juni 2023 om 22:51

Hebben ze in een Duits automuseum gedaan als het goed is. Toen gingen de activisten klagen dat er geen eten en sanitair voor ze werd geregeld. Echt lachwekkend.

20 juni 2023 om 22:56

Dan had ik in een emmer gescheten en gezegd; hier is je voedsel én sanitair.

Cartman heeft me vooral geïnspireerd met dit idee, dus ik wil hem graag benoemen en de credits geven.

Waarom moeten dit soort "gutmenschen" zich altijd vast ketenen of vastplakken?
Zeer bijzonder

20 juni 2023 om 23:38

Dit is hun methode om een punt te maken en aandacht te vragen.

Helaas hebben veel organisaties het idee dat het vreedzame demonstreren tekort schiet, en grijpen ze daarom naar andere middelen om toch aan de gewenste aandacht te komen. Denk bijvoorbeeld aan het vastlijmen en de snelwegblokkades van de klimaatactivisten, maar de blokkades van boeren met trekkers zijn net zo goed compleet tegen de wet in. Evenals de (berm)branden die bij demonstraties worden gesticht, en de ruiten die bij demonstraties die ontaarden in rellen soms sneuvelen.

Die rechter moest ik echt even het linkje aanklikken of het een meisje of gast was 😂

Ik snap hun standpunten hoor, maar het is knap irritant wat ze doen dat wel.
En kan mij niet zo goed identificeren met hen.
Terwijl ook ik vind dat we minder moeten vliegen/rijden/vlees eten etc etc

20 juni 2023 om 23:04

Het zou ook fijn zijn als de hardste schreeuwers het goede voorbeeld geven. Degene die we op tv zien doen dat iig niet.

Die gasten moeten een keer leren ontspannen. Misschien kunnen ze wat tips krijgen van de dames van extinction rebellion, die regelmatig bij op1 zitten. Wat een prachtige vliegvakanties hebben die gemaakt in hun leven.

20 juni 2023 om 23:14

Want als je aandacht voor het klimaatprobleem vraagt mag je nooit meer vliegen?

20 juni 2023 om 23:26

Er zit een verschil tussen niks meer mogen, of als individu tot de grootvervuilers te behoren. Dan zou ik persoonlijk toch een toontje lager zingen.

21 juni 2023 om 09:21

Grootvervuiler omdat je wel eens een vliegtuig pakt? Ik zou het probleem toch echt ergens anders zoeken dan bij individuen die zichzelf hard maken voor een betere wereld. Met jouw redenatie kun je beter helemaal niet meer leven, want voor je het weet word je hypocrysie verweten als het om klimaat gaat

21 juni 2023 om 09:40

@mc significant: Maar ze willen toch naar direct fossielvrij? Hoe is dat realistisch? Dat kan alleen als we dan enorm terug gaan in de economie wat ook gaat betekenen dat ons leger niets meer kan (daar loopt weinig op elektriciteit, is niet mogelijk nu). Dus zitten we op een houtje te bijten terwijl ome Poetin de dienst hier gaat uitmaken. Maar zover kunnen dit soort idioten niet denken. En hoe veel schadelijker is een benzineauto echt tov een elektrische auto? Laatste berekeningen (ook gepubliceerd door de NOS) laten juist een miniem verschil zien tussen beiden waarin 1 variabele werd gemist, namelijk banden slijtage. Een elektrische auto is veel zwaarder dan een benzine auto waardoor de slijtage van banden groter is. Maar wel keihard 'protesteren' tegen fossielvrij op de A12 (wat nog een levensgevaarlijk is ook). Nee, dit soort types hebben weinig op met realisme en zijn alleen uit op een ontwrichting van de maatschappij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren