Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Achttienvoudig Oranje-international is plots gratis op te pikken in Engeland

Laatste update:

Erik Pieters vertrekt deze zomer bij West Bromwich Albion, zo heeft de club uit de Championship bekendgemaakt. Het aflopende contract van de 35-jarige verdediger wordt niet verlengd.

Pieters zat twee jaar geleden zonder club nadat zijn contract bij Burnley afliep. Via West Bromwich Albion lukte het hem om in Engeland aan de slag te blijven.

Pieters speelt al sinds 2013 in Groot-Brittannië, al was hij in het seizoen 2018/19 een half jaar op huurbasis actief voor Amiens SC. West Bromwich was na Stoke City en Burnley de derde werkgever voor Pieters in Engeland.

Afgelopen seizoen kwam Pieters in dienst van West Bromwich Albion tot 25 wedstrijden in alle competities. Een jaar eerder noteerde hij nog 36 wedstrijden. Het is niet bekend of de routinier op zijn 35e nog een nieuw avontuur wenst aan te gaan.

Pieters begon zijn Engelse avontuur met zes seizoenen in dienst van Stoke. In totaal kwam hij 206 keer in actie voor de club, waarin hij drie keer scoorde en elf assists gaf. Namens the Potters speelde hij zowel in de Championship als de Premier League.

Na vijftien wedstrijden op huurbasis voor Amiens in de Ligue 1, nam Burnley hem over voor 1,1 miljoen euro. Voor Burnley speelde de dynamische linkspoot in drie seizoenen 56 wedstrijden in de Premier League.

In Nederland is Pieters vooral bekend van zijn tijd bij PSV, waar hij de TOTO KNVB Beker (2011/12) en de Johan Cruijff Schaal (2008) won. Ook speelde hij twee seizoenen voor FC Utrecht. Achttien keer droeg hij het shirt van Oranje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is welkom in Eindhoven. De plaatselijke FC kan nog wel een ervaren verdediger gebruiken.

22 mei 2024 om 21:47

FC Eindhoven?

Geen hoogvlieger, maar een serieus prachtige carrière gehad.

Ik wist niet dat hij nog speelde. Toch wel een leuke carrière gehad als je het zo op een rijtje ziet

Het gekke is dat ik Pieters in Nederland vooral goed vond als cv. Daar stond hij een paar keer en toen vond ik hem echt goed. Lekker stoppen nu Pieters 35 is mooi geweest.

22 mei 2024 om 22:30

Laatste jaren ook vooral centraal achterin gespeeld.

In Nederland is Pieters vooral bekend van zijn glasje tik. Wel een prachtige carrière gehad zeg, PL en Championship bij een aantal hele mooie traditionele clubs

23 mei 2024 om 01:52

Oeii wat zag dat er pijnlijk uit destijds

Tot dat Ake doorbraak, hadden we al jaren problemen met de linksback positie. Toch werd Pieters constant genegeerd door meerdere bondscoaches terwijl hij gewoon vaak speelde bij zijn club. Ik blijf dat bijzonder vinden. Misschien nog een jaartje of twee spelen voor Utrecht en dan met pensioen? Ik denk niet dat PSV hem nodig heeft.

22 mei 2024 om 22:35

Typische Utrecht ‘aankoop’ inderdaad

22 mei 2024 om 22:40

Niks bijzonder aan. Gewoon een ok speler maar niet meer dan dat

23 mei 2024 om 00:54

Na het pensioen van Gio begon hij echt heel sterk op de linksback bij Oranje. Na zijn blessure waardoor hij het EK van 2012 moest missen ging het vaker mis. Sukkelde soms van de ene blessure in de andere.

23 mei 2024 om 04:08

Hij was, mede door blessures, zijn plek in Oranje al kwijt voordat hij naar Engeland vertrok, en daarna waren zijn vervangers ook gewoon logisch met o.a. Willems en Blind. Hij had hooguit misschien mee kunnen gaan in plaats van een aantal jongens die daar achter zaten en het in Nederland aardig deden zoals Kongolo of Riedewald en ik meen dat iemand als Schaars daar ook nog een paar keer gespeeld heeft.

23 mei 2024 om 09:36

Ik zie Zuidam het nog wel proberen... Beste man wordt 36 dit jaar, zit denk ik nog max 1 jaartje in.
Heeft sinds halverwege Maart geen enkele wedstrijd meer gespeeld. Weet niet of FcU dit moet doen, brengt zeker wel ervaring met zich mee maar daarvoor moet je het niet alleen doen. Viergever is ook al verlengd en het moet niet een veteranen achterhoede gaan worden.

Heeft tien jaar lang een heerlijk PL salaris kunnen pakken! Heeel warmpjes erbij

Vast nog wel een club in de eredivisie die zijn ervaring kan gebruiken.
Of voor Vitesse paar ervaren rotten en de rest een jong talentvol team.
Rustig opbouwen en terug komen.

Toch vooral bekend van het inslaan de ruit, en niet van de prijzen die hij gepakt heeft? Wat een moment was dat zeg. Maanden geblesseerd geweest, en toen moest ie er met rood van af meen ik me te herrinneren? Dan laat ie z'n energie kwijt op een ruit niet ervan uitgaande dat ie er dwars doorheen zou slaan en een slagaardelijke bloeding op zou oplopen.

Maargoed, genoeg daarover. Prima carrière gehad uiteindelijk. Smetje lijkt me toch wel z'n totaal niet aanwezige interland carrière, terwijl daar best ruimte voor had geweest, linksback positie in die jaren was nou niet sterk bezet.

Gaat vast bij Utrecht afsluiten. Daar doorgebroken en heeft ook aangegeven graag nog daar af te sluiten. Kan je er prima bij hebben met zijn ervaring en multifunctionaliteit. Mooie back-up voor El Karouani of Viergever. Heeft z'n knaken al in Engeland al verdiend, dus kan je gokje mee wagen.

23 mei 2024 om 01:18

Dit zijn juist de transfers waar Utrecht eens vanaf moet blijven. 35 jaar en al jaren totaal geen bijzondere speler. Dan zou ik eerder zeggen dat Van Persie hem even moet polsen of hij wat ervaring kan toevoegen bij Heerenveen.

Het is haast een soort traditie geworden om elke speler ajax in te lullen hier op vz. Hierbij: iets voor ajax?😜😜😜

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren