Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Achenteh daagt fans uit: ‘Wanneer gaan jullie fatsoenlijk achter ons staan?’

Laatste update:

Rochdi Achenteh stelt dat de supporters van Vitesse niet te zwaar moeten tillen aan een bericht dat hij donderdag op het online medium Instagram plaatste. Hij vroeg de fans wanneer ze eens fatsoenlijk achter de ploeg gaan staan, in plaats van fluitconcerten te geven.

/

De linksback reageerde daarmee op een vraag van een fan, die zich afvroeg wanneer hij nu eens ‘fatsoenlijk ging verdedigen’. “Wanneer gaan jullie eens fatsoenlijk achter de ploeg staan in plaats van alleen maar fluitconcert geven bruur”, schreef de 27-jarige Achenteh terug. Veel meende de Marokkaans international daar overigens niet van, zo zegt hij tegen Omroep Gelderland.

“Zij dagen uit, ik daag uit. Dat vind ik wel leuk en dat moet ook kunnen. Ze moeten het niet serieus nemen”, aldus Achenteh. “Ik heb een heel goede band met de supporters en ze staan altijd achter ons. Natuurlijk zijn er altijd een paar jongens die fluiten, maar Marokkanen worden ook vaak over één kam geschoren. Maar je hebt goede en slechte Marokkanen en dat is bij supporters net zo.”

Is Rochdi Achenteh goed genoeg voor de basis van Vitesse, vind je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach gut hij moet even zijn afkomst erbij halen...totaal irrelevant

10 april 2015 om 23:41

Erg he. Zo ongelofelijk typisch. Verder een degelijke back maar niet veel meer. Iemand als Kevin Diks aan de andere kant is veel getalenteerder en speelt zonder rare balverliezen.

11 april 2015 om 00:26

Nou sorry hoor Ivanovicfc...

Kevin Diks verspeelde tegen FC Groningen ontiegelijk vaak de bal, Stond verkeerde kanten te dekken... stond meer op de rechtsbuiten dan de rechtsback.

heb het kunnen observeren want zat toevallig op de tribuna daar..

On : Achtenteh moet niet zo klagen er zullen altijd blijven fluiten..

11 april 2015 om 07:49

Waar denk je zelf dat hij op doelt? Lijkt mij vrij duidelijk.

11 april 2015 om 09:55

Tegen Groningen was hij inderdaad iets minder. Hij ging zoveel aanvallen dat ik denk dat het hem opgedragen is en hij nog niet goed er mee om kon gaan. Dat is overigens de eerste wedstrijd dat ik Diks minder zeker vond overkomen. Was trouwens wel een paar keer gevaarlijk voorin.
Tegen Groningen had iedereen een off-day. Het was een beetje een chaos.

10 april 2015 om 23:52

Achterlijke uitspraak inderdaad. Ik irriteer me mateloos aan zulk soort gasten, die denken dat elke Marrokaan o.i.d. racistisch bejegend wordt in Nederland. Totaal irrelevant ook.

11 april 2015 om 00:01

Hou je mond man.
Ga maar eerst in de schoenen van een Nederlandse Marokkaan staan dan piep je heel anders.
Wanneer er een oplaasbanaan in het stadion word gegooid roept iedereen schande maar als een politicus roept minder Marokkanen dan is het vrijheid van meningsuiting.
Marokkanen worden in Nederland het meest gediscrimineerd.

11 april 2015 om 00:10

Volgens mij sprak zo'n beetje iedereen schande van die gebeurtenis die je aanhaalde, maar beriep de persoon in kwestie zich op de vrijheid van meningsuiting. Ik snap dit specifieke voorbeeld dus juist helemaal niet.

Verder is het een storm in een glas water. Gewoon een reactie met een klein beetje frustratie, waarvan hij aan het terugkrabbelen is.

11 april 2015 om 00:13

Wat kan jou het verotten wat een politicus roept? Dat was ook een achterlijke uitspraak van Wilders en ik ben het daar dan ook totaal niet mee eens. Wat jij nu zegt beaamt mijn reactie alleen maar . Niet iedere Nederlander is racistisch. Dat zijn een groep mensen die niet beter weten, moet je zo maar denken.

11 april 2015 om 00:19

Als 1 persoon het zegt dan zal het mij niks boeien maar als diegene een miljoen trouwe volgers heeft dan boeit het mij wel.

11 april 2015 om 02:24

Tetouane +1 !!

11 april 2015 om 03:04

Tetoune, ik ben het wel met je eens dat Marokkanen en ook veel andere Nationaliteiten in Nederland worden gediscrimineerd, maar jij zegt nu ook iedereen schande dit en dan iedereen weer dat. En ik denk dat het daar een beetje fout gaat, dat er miss 1 miljoen racisten zijn is te erg voor worden, maar dat is echt nog lang en lang niet iedereen in Nederland he

11 april 2015 om 03:09

@tetouane

Maar wat dacht je van een Nederlandse Marokkaan die ook nog eens homofiel is. Die zou volgens jou beredenering het helemaal zwaar hebben!

11 april 2015 om 08:17

Ik word als Fries wekelijks gediscrimineerd. Daar ga ik toch ook niet elke keer over zeuren? De allochtone nederlander moet niet elke keer zo zielig doen. En elke keer in de slachtoffer kruipen. Want zo zielig zijn jullie niet. Grow up and act like a man.

11 april 2015 om 09:19

Sta een dag in de schoenen van een allochtoon en je ziet vanzelf het verschil waar deze Vitesse back op doelt. Let op in supermarkten, juweliers en zelfs kledingwinkels. Of het is puur toeval, of die beveiligers zijn verliefd op je en lopen daarom altijd achter je aan. Ja je moet harder werken als je in een bedrijf werkt. Bij je naam noemen? Nee, want die ene Turk of Marokkaan is natuurlijk veel leuker. En dan gek opkijken als ze uit hun slof schieten. Man dit hele probleem heeft niets te maken met slachtoffertje spelen, maar met een bepaalde Hollandse nuchterheid die vaak te ver gaat. Als je eens wist hoe vaak ik mijn Nederlandse vrienden heb moeten corrigeren om ze mijn kant van het verhaal te laten zien. Nu snappen ze het. Ongeveer 10 jaar later.

11 april 2015 om 09:25

Doe toch gewoon normaal altijd dat gehuil om niks, discrimineren op wat dan ook valt niet goed te praten maar zal nooit verdwijnen. De mens maakt nou eenmaal graag zijn eigen , al dan niet verkeerde, onderscheid tussen mensen. Dan kun je wel iedere keer bij het minste of geringste in de bres springen maar dat schiet ook niet op.

11 april 2015 om 10:22

Brengen ook de meeste problemen met zich mee, en nee, dit is geen discriminatie, maar een feit!!!

11 april 2015 om 10:57

Als wij in marokko zoude werken of wonen zou het zelfde net ons gebeuren

11 april 2015 om 14:33

Whaha wat voor een Fries ben jij dan zeg! Ik ben ook Fries en heb nergens last van. Misschien ben je zelf de reden.

11 april 2015 om 16:05

Ik lees wel eens wat reacties op ad.nl en telegraaf.nl. En elke keer als er iets over friezen geschreven word. Dan is het vaak negatief en vrij discriminerend. Laatst nog die reclame van vodafone 4g dekking ingesproken door ruben van der meer. Daar voelde ik me toch behoorlijk te kak gezet als fries zijnde.

11 april 2015 om 10:02

Hij noemt gewoon een voorbeeld op. Verder geen claim tot discriminatie. Sterker nog: door achter zijn eigen actie te staan praat hij het over één kam scheren van groepen mensen eigenlijk goed, met als voorbeeld hoe sommige mensen over Marokkanen denken. Wel apart t eigenlijk.

Beetje achterlijk voorbeeld dat hij geeft. Hij scheert de supporters nu zelf ook over een kam namelijk. Had hij beter 'jij' kunnen zeggen ipv 'jullie' in zn instagram bericht

Tja het word door veel supporters overdreven vind ik, achenteh is niet de beste verdediger,dat ziet iedereen maar wel onze beste linksback in de selectie. Er is totaal geen concurrentie voor Achenteh. Dat de supporters hem helemaal afbranden, vind ik te ver gaan. Ajax doet het bij Boilessen, maar deze jongens gaan er echt niet beter door voetballen. Is ook typisch Vitesse publiek, vind ik wel jammer.

11 april 2015 om 08:41

Jammer ja. Deze jongen kan gewoon niet veel beter en aan zijn instelling ligt het al helemaal niet. Hij doet zeker weten wel zijn best. Hij kan et niks aan doen dat er geen beter alternatief is.

Het is niet handig van hem om zo te reageren. Maar hij heeft wel een punt. Ik irriteer me mateloos als iemand loopt te fluiten. En ik heb het idee dat de mensen die fluiten ook zelden meezingen of achter de ploeg staan.

11 april 2015 om 10:06

Vd Struijk is er ook beter van geworden.
Ik vind het overigens niet echt typisch iets voor Vitesse publiek. We blijven over het algemeen prima achter onze ploeg staan. Ajax, daar hoor je vaak fluiten naar de eigen spelers. Met name als ze iets te lang achterin rond spelen.

Edit: Oh voor de duidelijkheid: ik zelf fluit nooit tegen mijn eigen spelers en erger me er ook aan. Alleen naar Theo riepen we altijd of hij weer naar broodje Tiptop was gegaan :D Dat is wel typisch Arnhems.

Het is niet handig als je elke week de zwakste schakel van het elftal bent om dit soort berichten te posten op Instagram.

Wat heeft zijn Marokkaanse afkomst hier precies mee te maken?

10 april 2015 om 23:17

Hij wou de meest domme vergelijking ooit maken en dat is hem gelukt.

11 april 2015 om 00:05

Probeer je nou de held uit te hangen?
Het enige wat hij aangeeft is dat je slechte en goede Marokkanen hebt net zoals met supporters.
Maar daar heb jij geen last van jij bent volgens mij de nummer 6 Azerbeidzjanze Nederlander.
Ik moet je wel zeggen mijn ex was Azer ik hoop dat er meer van haar soort naar Nederland komen.
Nederlanders weten niet wat ze missen.

11 april 2015 om 00:39

Het is gewoon een slechte vergelijking. Wat voor zin heeft het om zij nationaliteit erbij te halen? We weten heus we dat elk volk zowel slechte als goede mensen kent.

11 april 2015 om 08:44

Rochdi is daar gewoon erg mee bezig viel me op toen we hem mochten interviewen (dat was ten tijde van de Wilders-uitspraak). Meestal zoeken mensen voorbeelden van iets wat ze bezighoud dus ik vind dat zo gek niet. Snap ook niet dat iedereen zo over die zin valt

Nou je hebt ook goede en slechte verdedigers en Achenteh behoort duidelijk tot de laatste groep. Het is bijna zielig hoe slecht hij kan verdedigen, dat is echt niet normaal. Ik dacht dat hij wel een beetje goed was, maar sinds hij bij Vitesse speelt valt me echt op hoe slecht hij eigenlijk is als linksback.

10 april 2015 om 23:20

Is inderdaad een hele matige verdediger. Als Vitesse Europa in gaat, dan wil je als supporter zijnde toch geen Achenteh in de verdediging zien

Onzin wat Acenteh allemaal zegt, sfeer wordt daar steeds beter, en uit je nationalisme maar uit op het veld, dan op social media. Marokko heeft hier niks mee te maken.

10 april 2015 om 23:28

Hij kan er echt geen klote van. Maar ik moet wel zeggen dat hij wel trots is om voor vitesse te voetballen. Zo komt hij in ieder geval over en dat vind ik wel een goede zaak, want dat zie je bijna niet meer bij spelers in het betaalde voetbal!

11 april 2015 om 08:50

Ik vind dat hij helemaal gelijk heeft. Afgelopen wedstrijd tegen Groningen kijken mensen je liever raar aan omdat je loopt te zingen ipv zelf hun mond open te trekken. Waar ik sta zou het moeten kolken maar je hoort maar een klein groepje zingen. Zodra een speler een fout maakt (en meestal rochdi dus) dan hoor ik opeens wel gefluit. Alsof een speler daar beter van wordt. Ga liever achter de ploeg staan. Gelukkig vandaag weer een awayday, daar wordt minder gefloten en meer gezongen.

Nou die fan heeft wel gelijk, wanneer ga je eens fatsoenlijk verdedigen Achenteh?
De rest van de verdedigingslinie, met Diks als supertalent en een sterk centrum met Kashia en Van Der Heijden, staat als een huis namelijk.

Ik snap echt niet dat mensen bij de poll überhaupt 'ja' kunnen stemmen...

Accenteh is de ver uit de minste speler van vitesse. Haalt bij lange na niet het gewenste niveau
Heeft geluk dat er geen betere linksback op dit moment aanwezig is binnen de selectie
Wat Marokkanen hier mee te maken geeft ?

Hij verpest vaak het momentum van de wedstrijd. Als Vitesse begint het veld te domineren dan lijkt het net of die niet helemaal mee durft, zijn pass terug op vd Heijden is makkelijk, maar haalt de tempo eruit.

11 april 2015 om 10:19

Als die passjes bij vd Heijden aankomen zou ik het al niet zo erg vinden, maar die breedtepassjes van hem belanden ook nog eens vaak in de voeten van de tegenstanders.

En hij valt dus onder de slechte Marokkanen? Zo zielig om die afkomstdiscussie erbij te halen, die arme jongen heeft het zo zwaar.in Nederland. Zwakke voetballee.

11 april 2015 om 00:09

Weer een blanke die alles goed heeft en denkt dat iedereen in Nederland het goed heeft.
Ga maar eerst in de schoenen van een Marokkaan staan dan piep je heel anders.

11 april 2015 om 00:45

Ach jongen, gaat het wel? Je doet net alsof je elke dag lastig gevallen wordt door Nederlanders vanwege je afkomst en dat dit bij zon beetje alle Marokkanen in Nederland gebeurt. Dat gevoel van veel Marrokanen zorgt ervoor dat mensen zich hieraan gaan irriteren, Nederland is echt een van de meest tolerante landen ter wereld. En als je het zo zwaar hebt kan je ook altijd terug naar Marokko, alleen dat gebeurt ook bijna nooit dus dat zal ook wel meevallen denk ik.

11 april 2015 om 02:12

@ Vitesseacmilan

Doe niet alsof je er verstand van hebt. Elke Marokkaan in Nederland heeft last van de negatieve stereotypes. Dat jij dit als iemand die dat nooit ervaren heeft afdoet als onzin is ongelooflijk dom omdat je daar helemaal niet over kunt oordelen.
Het irriteren van Nederlanders (wat ook een gevoel is) zie je dan wel weer als gerechtvaardigd. Hoe krom kan je eigenlijk zijn.
Om dan af te sluiten om dan maar terug naar Marokko te gaan als het niet bevalt toont eigenlijk al aan hoe jij in elkaar steekt. Deze 'marokkanen' zijn net zo Nederlands als jij en hebben net zoveel recht op klagen als elke Nederlander. Ik heb jou hier nooit tegen een klagende Nederlander zien roepen dat ze maar moeten emigreren als het ze niet bevalt.
Hoe laag is je IQ wel niet om dat te bevatten.

11 april 2015 om 10:19

Omdat de maat vol is natuurlijk. Helft van de Marokkaanse jongeren is crimineel en dat is een feit, geen mening. Mogen wij ons daar aan storen misschien? Je krijgt in Nederland alles (subsidies, uitkeringen, toeslagen, zorg) en je hoeft er niet eens de taal voor te spreken. Alles wat we vragen is aanpassing aan onze normen en waarden en een beetje normaal gedrag op straat. Lastig hoor. Maar de oorzaken zijn duidelijk: vader is nooit thuis en bemoeit zich nergens mee, moeder spreekt de taal niet en komt nooit buiten.

11 april 2015 om 13:25

Klopt als een bus. 9 van de 10 Marokkanen is gewoon uitschot van de bovenste plank. Altijd oudere mensen uitschelden, mensen beroven, inbraken, onveilig gevoel op straat creëeren. Marokkanen kosten onze samenleving alleen maar problemen en heeft nooit iets positiefs opgeleverd. Ze zijn genaamd Nederlander, want ze hebben een papiertje. Maar als het Nederlands elftal verliest staan ze allemaal te juichen. Marokkanen kost ons land miljarden aan uitkeringen, want werken willen ze ook niet.

12 april 2015 om 10:30

Omdat ze niks kunnen en niks willen. Als 50% een strafblad heeft (ja, dat is zo) dan zijn die kansloos voor een baan waarmee ze in een fatsoenlijke wijk kunnen wonen. Dat is niet onze schuld. Zoals hierboven al gezegd, ze kosten ons miljarden en voelen zich alleen Nederlander als er iets te halen valt. Oranje, Koningsdag, bevrijdingsfeest? Geen Marokkaan te zien.

Tja. Achenteh is ook niet echt een speler waar je als fan blij van wordt...

"Ik speel soms een potje tennis op de woensdag en squash bovendien regelmatig, maar je hebt natuurlijk goeie en slechte koffie. Koffie wordt wel eens teveel als 1 soort gezien, terwijl je toch echt verschillende koffiebonen en merken hebt."
Aldus Achenteh's antwoord op de vraag 'wanneer hij wat meer gaat bewegen.'

Wat een gelul om marokkanen erbij te halen. Hij faalt als linksback, wilt niet zeggen dat alle marokkanen falen als linksback. Wij supporters steunen door dik en dun, maar na 19 a 20 wedstrijden zijn wij het gestuntel van Achenteh ook beu. Hij is tot nu toe de slechtste van het elftal, word echt tijd dat hij vervangen wordt. Heeft niks met marokkanen te maken, maar met zijn gefaal qua kwaliteit als linksback

Je hebt gelijk, Achenteh. Je hebt goeie en slechte Marokkanen. Jij bent een hele slechte, op het voetbalveld. Ik wil je volgend jaar echt niet meer in ons mooie Geel en Zwart zien. Nou ja, op maandagavond, op Papendal, hooguit.

Een speler zou gewoon niet bezig moeten zijn met Instagram en al die bs. Hou je bezig met je job, meer wordt er van je niet gevraagd. Echt slim ben je niet als je dit doet.

Wat maakt het nou uit of hij een Marrokaans voetballer is of niet. Als hij misschien is wat meer inzet toonde en de echte wil om te winnen kreeg hij waarschijnlijk wel de waardering.

Rochi is geen verkeerde kerel. Aardig ventje, werkt hard en is trots om voor Vitesse te spelen.
hij is alleen niet al te best. Veruit de minste zelfs.

En als je prof bent, ja dan krijg je dat te horen, hoort erbij. Zijn reactie achja niet handig maar ik geloof hem wel als hij zegt dat ie het zo bedoelde.

Groningen speelde alles over rechts via Achenteh. Heel slim om te doen, want hij is zowel verdedigend als in balbezit veruit de zwakste schakel.

Tja, zijn vergelijking slaat kant noch wal. Daarnaast is hij week in week uit de zwakste schakel. Dus niet slim om zulke dingen te twitteren of wat dan ook.

Volgend jaar kan die lekker t bankje warmhouden en kan hij met het publiek meefluiten.

Weer fantastisch gedaan Achenteh! Bijna na 10 minuten 2-0 achter dank zij jou. We zullen niet meer fluiten als je belooft fatsoenlijk te gaan voeballen. (by the way: ik heb zelf niet gefloten, maar erger me wel elke keer aan hem)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren