Sanfrecce Hiroshima scoort op curieuze wijze vanaf elf meter

Dinsdag, 9 maart 2010 om 18:55Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 19:05

Sanfrecce Hiroshima heeft weer een nieuwe dimensie toegevoegd aan het nemen van een strafschop. De afgelopen decennia zagen we bijvoorbeeld Johan Cruijff met Jesper Olsen, Antonin Panenka en recentelijk de jonge Braziliaan Neymar met zijn paradinha op de meest curieuze manieren een strafschop benutten. Zo ook in de Japanse J-League.

Tomoaki Makino legde tegen Shimizu S-Pulse de bal op de stip en nam dan een ietwat vreemde positie aan. De verdediger stond met zijn rug naar de keeper en leek zich optimaal te willen concentreren op zijn elfmetertrap. De verbazing was echter groot toen plots een andere Sanfrecce-speler, Hisato Sato, het leer binnentrapte.

De dienstdoende scheidsrechter keurde het doelpunt goed, iets wat niet had mogen gebeuren. Volgens de regelgeving van de wereldvoetbalbond FIFA moet van tevoren duidelijk zijn wie de penalty gaat nemen. Sato scoorde reeds in derde minuut, maar Shimizu S-Pulse wist uiteindelijk nog een gelijkmaker te maken.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door Roel1)

vaag, ik zie die speler die die bal op de stip legt f
daarna helemaal niet meer nadat de scheids op zijn fluitje had geblazen zodat de pingel kon worden genomen

9 maart 2010 om 19:01

hij staapt op rand zestien aan de linkerkant van de halve cirkel je ziet zijn shirtje net achter de verdediger uit komen

9 maart 2010 om 19:02

Jep valt mij ook
Overigens niet zo een penalty waarvan je denkt Wow!
Maar hij kan wel in het boekje.

9 maart 2010 om 19:41

Kan me nog wel herinneren dat we dit in mijn vroegere jeugd elftal ook wel eens gedaan hebben.
Alleen toen kwam de kerel die hem ging schieten van de middenlijn aan sprinten, dus de keeper zal toen wel een vermoeden gehad hebben

9 maart 2010 om 23:21

Bij mij is dit enkele maanden terug nog voorgevallen en de scheids keurde het ook goed. Was weliswaar ook voor het thuisspelende elftal maargoed.

In de tekst staat dat het verboden is, dus had het doelpunt afgekeurd moeten worden. Achja, in mijn optiek maakt het niet uit wie die pingel neemt en wie de bal klaar legt maar regels zijn regels :D

afkeuren die hap! vind em overigens zeer slecht ingeschoten en de keeper kan al meteen zien dat hij em niet gaat nemen....maja helaas verkeerde hoek gekozen, zou schitterend zijn geweest als die deze gepakt had!

Dit slaat ook echt nergens op zeg

Haha, deze is ook erg creatief hoor!

Ja, het blijft een ongeldig doelpunt. Wat een fout van de scheidsrechter.

9 maart 2010 om 19:15

Tsja, wat moet je dan in een scheidsrechterscursus nog meer gaan behandelen? Dan maken de spelers het ernaar, dat een scheidsrechter uitgefloten wordt. Ik wacht eerlijk gezegd nog altijd op degene die achter zijn standbeen langs de penalty neemt. Om eerst de keeper te laten denken dat je met links gaat schieten, maar op het moment-suprême je rechterbeen achter je standbeen langs haalt zodat de keeper al aan het duiken is, en jij hem in de andere hoek kan mikken.

9 maart 2010 om 19:37

Dat mag toch niet? Je moet een penalty toch in een soepele beweging nemen?

9 maart 2010 om 20:37

Tuurlijk wel dan is je linkerbeen gewoon je standbeen, bij een 'normale' penalty met een aanloop vanaf de linkerkant van het strafschopgebied is je linkerbeen dat ook.

9 maart 2010 om 20:35

Wat een onzin, ik denk dat heel veel scheidsrechters niet weten dat het van tevoren duidelijk moet zijn wie de penalty neemt.
Ik vind ook dat het moet kunnen, met een vrije trap mag een andere speler ook de bal neerleggen en een penalty is ook een soort "vrije" trap.

Hahaha wel geinig, die keeper dacht vast wel van What the F*ck! Kan me niet voorstellen dat de scheids het goedkeurd, misschien hadden ze al aangegeven dat Hiroshima zou gaan schieten? Of een hele slechte scheidsrechter.

Kansloos wat spelers tegenwoordig allemaal nodig hebben om een pingel er in te krijgen......

9 maart 2010 om 21:41

Keepers dansen tegenwoordig op de doellijn ( Dudek ). Dat betekent dat de penaltynemers ook iets aan het uitvinden zijn dat je zo af en toe toe kunt passen als het nodig is. Het moet dan alleen wel legaal zijn. Een Panenka is daar een mooi voorbeeld van alleen is het niet effectief. Het ziet er niet eens mooi uit, het is alleen maar vernederend. Die bewegingen van Neymar moeten ze naar mijn mening wel goed keuren aangezien de keepers hun hele lichaam gebruiken tijdens het afleiden en Neymar alleen maar zijn voet.

9 maart 2010 om 23:50

Neymar staat stil, volgens mij moet je in beweging blijven. Op die manier kan je net zo lang nep trappen totdat de keeper een keer op het verkeerde been gaat staan. Daarnaast vind ik die zogenaamde 'paradinha' niet zo heel erg nieuw, is al veel meer gedaan door halverwege het loopje naar de bal in te houden.

Waarom de vergelijking maken met Johan Cruijff en Jesper Olsen, en Antonin Panenka, als de strafschop officieel niet goedgekeurd mag worden?

9 maart 2010 om 19:06

Die van Cruijff en Olsen mag ook niet goedgekeurd worden...

9 maart 2010 om 19:08

Tuurlijk wel, er is niks aan de hand, zodra de speler de penalty heeft genomen mag iedere andere speler (behalve hijzelf) de bal gewoon aanraken.

9 maart 2010 om 19:18

Is het wel zo dat het nog steeds mag? Wat ongelooflijk onnozel dat daar nog niets aan is gedaan. Net als het feit dat als je op de paal of lat schiet je hem niet zelf in mag tikken. Want dan zou je buitenspel staan...
Allemaal dingen waarvan ze allang afgeschaft hadden moeten zijn.
Maar sorry van de vorige post dan, ik ging er echt van uit dat dat al afgeschaft was.

9 maart 2010 om 19:23

Dat je met z'n tweeën de penalty mag nemen kan ik nog wel inkomen. Maar dat je buitenspel zou staan als je zelf die bal op de paal/lat schiet vind ik ook volkomen onzin. Je staat tenslotte achter de bal op 't moment dat je 'm "naar jezelf speelt"..

OT: Rare regels allemaal, ook deze (uit 't artikel) kende ik nog niet. Daarbij heeft 't niet eens zoveel nut, want de keeper ziet allang dat die andere gast 'm gaat nemen.

9 maart 2010 om 19:46

Gaat niet om buitenspel.
Gaat erom dat je een penalty niet 2x mag raken,omdat de paal en lat dode objecten zijn raak je hem dus 2x voordat een speler ertussen heeft gezeten.
Anders zou een speler ook buitenspel staan als hij na een redding van de keeper de rebound erin schiet,terwijl dat wel mag...

Penalty had afgekeurd moeten worden,tenzij de speler tegen de scheids zei dat hij hem alleen op de stip ging leggen en dat die ander m zou nemen,dan is dr niks aan de hand.

9 maart 2010 om 20:16

@smarason
Waarom is het onnozel dat er nog niets aan gedaan is? Het is gewoon 100 procent legaal wat Olsen en Cruijff destijds deden. Henry probeerde het een aantal jaar geleden, maar dat mislukte hopeloos. Leg mij eens uit waarom dat niet zou mogen?
Dat buitenspel waar je het over hebt slaat al helemaal nergens op. Je kunt nooit buitenspel staan als je de bal naar jezelf speelt. Het gaat er in dat geval om dat je niet 2 keer na elkaar de bal mag raken bij een spelhervatting. Volgens mij snap je de regels allemaal niet zo goed..

9 maart 2010 om 21:51

Dat was Robert Pires samen met Henry dat wel

http://www.youtube.com/ watch?v=pigmjt0choq

zonder de spaties

9 maart 2010 om 19:07

Waarom niet? Dat waren droge schuivers wil je zeggen? Dat waren geen curieuze strafschoppen?

9 maart 2010 om 19:13

Het mag niet klaar. Dus dit vergelijk je met de handsbal van henry, oftewel een grote blunder van de scheids.

Heb even die paradinha van neymar bekeken, mag dat uberhaupt wel?

9 maart 2010 om 19:25

Ik bedoel alleen maar te zeggen dat deze strafschop net zo curieus is als alle anderen die genoemd zijn. Dat sommigen niet geldig zijn, is een heel ander onderwerp. Ze worden dan ook genoemd omdat ze curieus zijn. Dat bedoel ik te zeggen.

Waarom kan een strafschop niet gewoon op een normale manier gescoord worden? Dit zijn allemaal varianten die ik zou afkeuren. Neem bijvoorbeeld die van Neymar. Eerst gaan kijken welke hoek de keeper in duikt, en daarna pas in de lege hoek schieten. Moeten de doelmannen tegenwoordig wachten tot de bal in de lucht is, dan pas een hoek kiezen en duiken? Neem gewoon die strafschop normaal, of verzin iets moois en legaals, zoals de Panenka.

Wat een bullshit dit...

Vanavond maar eens trainen op een overstapje bij de pingel

9 maart 2010 om 19:17

Of erin koprollen!

9 maart 2010 om 19:20

Zou ik maar doen ja, als je aangeeft welke speler de bal gaat nemen, kan je wel 20 overstapjes maken, als degene die gemeld heeft dat hij hem gaat nemen de bal er maar in schiet.

Hij is niet zo speciaal maar je moet het maar bedenken.
Knap bedacht dus.

Dom van die scheids dat hij dat doelpunt nog goedkeurde. Er was ook geen protest te zien, wat maar weer een aantoont hoe beperkt de kennis van de regels bij de spelers is. Maar misschien kimt dat omdat het Japan is.

Als je trouwens even nadenkt is het ook wel logisch dat het niet mag. Aangezien de rest van de spelers buiten de 16 meter lijn moet staan als de pingel genomen wordt. Hoe langer ik erover nadenk, hoe groter de blunder van de scheids wordt.

ik had meer verwacht van deze penalty. dacht dat hij een hakje ging doen of achter het standbeen. Dit is bijna dood normaal. maar eigenlijk had het niet goedgekeurd mogen worden.

9 maart 2010 om 19:40

ik dacht ook iets van een hakje, omdat hij met zijn rug naar de goal staat. Helaas weinig spectaculairs..

Geniaal dit.
Die van Neymar was ook mooi zeg.
(D)

Denk dat de speler die de bal klaarlegd wel degelijk buiten de baklijn staat op het moment dat de andere trapt. Vreemde goal, maar ik weet niet echt als dit ongeldig is..

Scheidsrechter zal wel omgekocht zijn ofzo. Deze had niet goedgekeurd mogen worden. Eigenlijk moet de Fifa deze goal alsnog afkeuren.

had nooit goedgekeurd mogen worden...
volgens mij staat t ook in de regels dat de nemer van de penalty de bal moet neerleggen...
correct me if i'm wrong...

Wat een zeikwijven zijn we toch allemaal weer. Allemaal weer schreeuwen dat het ongeldig is en 'kansloos'.. Ik heb toch wel even kunnen lachen om deze penalty, maakt mijn avond toch weer goed? Ik vond het een erg komische penalty en alleen al voor de creativiteit had het doelpunt mogen tellen!

Ik vind het wel leuk bedacht. Maar het zou wel zo eerlijk zijn geweest als dit doelpunt afgekeurd zou worden.

Ik vind het wel erg vindingrijk hoor. Illegaal of niet, ik denk dat het de scheids ook overviel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sanfrecce Hiroshima

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Tokyo463
Voor de complete stand: J League
SpelersPositieW
R. TanadaAanvaller
H. JofukuUnknown
Júnior SantosAanvaller297
EzequielMiddenvelder271
T. MorishimaMiddenvelder261
H. ArakiVerdediger291
K. OsakoKeeper260
Voor de complete selectie: Clubpagina Sanfrecce Hiroshima.

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren