Het fortuin loopt in Nijmegen op krukken

Mijn gedachten gaan terug naar augustus 2009. "Heerlijk, een nieuwe seizoen met enkele grote aankopen", dacht ik toen. De Eredivisie gaat beginnen en vanuit een warm oord aan de Middenlandse zee aanschouw ik een geweldig startend NEC. De eerste wedstrijd is in de Kuip, tegen het Feyenoord van Mario Been. De flitsende start van NEC werd aandachtig bekeken, zo bleek gezien het feit de reeds opgewarmde malibu-cola. De schitterende acties van Mustapha El-Kabir, Erton Fejzullahu, Bjorn Vleminckx en Lasse Schöne ten spijt, NEC komt snel op achterstand door een combinatie van onkunde van Rens van Eijden en mazzel van Jon Dahl Tomasson. NEC bleef de gehele wedstrijd de betere ploeg, echter wordt uiteindelijk geflatteerd met 2-0 verloren en scheidsrechter Pieter Vink ging verre van vrijuit.

Enkele dagen en exotische drankjes later zag ik NEC over Heerenveen heen walsen met liefst 4-1. Wederom excelleren El-Kabir, Fejzullahu, Vleminckx en Schöne als nooit tevoren. De verwachtingen voor het lopende seizoen reizen de pan uit en de nieuwe kroonjuwelen van NEC kunnen niet meer stuk. Hoe anders is het gelopen! Tegenslag wordt gevolgd door tegenslag en alsof het niks is komt daar gewoon nog meer tegenslag bij. Wat een pech heeft NEC tot nu toe gekend. Saïdi Ntibazonkiza nam enkele ATV-dagen op. Youssef ‘90+3’ El-Akchaoui levert zijn aanvoerdersband in. Ster van het elftal Schöne, nieuwbakken Deens international en scorend bij zijn debuut, scheurt prompt zijn kniebanden en kan zich concentreren op negen maanden revalideren.

El-Kabir ontdekt het studentenleven en wordt de selectie uitgezet, een te hoog vetpercentage, stapavonden en ondisciplinair gedrag liggen ten grondslag aan die beslissing. Fejzullahu is geen schim van de voetballer die Giovanni van Bronckhorst en Goran Popov het leven zuur maakte. Dwight Lodeweges, tja zoals altijd, vertrekt... geen spier en is met de noorderzon vertrokken. En bovenal neemt het kemphanen gedrag, tussen kamp Vleminckx en kamp El-Akchaoui, steeds grotere vormen aan.

Na regen komt zonneschijn, schijnt, één ding is wel zeker; na eb komt ‘vloet’. Wiljan Vloet is aangesteld als de redder in nood, de nieuwe trainer van NEC. Ondanks dat Vloet de juiste snaar weet te raken komt er geen einde aan de pech die NEC kent. Tegen NAC Breda speelt NEC onfortuinlijk gelijk en Twente is de mindere ploeg in de Goffert maar steelt de 3-4 overwinning in de blessuretijd. De nieuwe goed presterende, ‘nummer tien’, John Goossens raakt óók geblesseerd. En tot overmaat van ramp laait het eerder genoemde kemphanen gedrag op tot een climax, dit doet Vloet besluiten om voormalig publiekslieveling ‘El-Ak’ te stallen bij FC Augsburg.

Het fortuin loopt in Nijmegen op krukken, oftewel NEC heeft heel veel pech gekend. Schöne en Goossens lopen letterlijk op krukken, en El-Kabir zou eens wat minder op barkrukken plaats moeten nemen. Naar mijn inzicht is Vloet de juiste man op de juiste plek, de nieuw aangetrokken spelers doen het goed en de stijgende lijn lijkt dus na de 2-1 overwinning op Vitesse ingezet. Al schrijvende zie ik NEC, worstelen tegen Ajax maar het mocht helaas niet baten en hier kwam ook de nodige pech, zacht uitgedrukt, bij kijken.

NEC speelt de komende weken achtereenvolgens tegen Sparta, Willem II, RKC, NAC Breda en FC Groningen. Belangrijke weken breken dus aan en hopelijk leveren deze wedstrijden ons genoeg punten om nog iets van het seizoen te kunnen maken!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 12 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door DennisNEC)

Ik heb denk ik, als één van de Feyenoord fans hier, de openingswedstrijd nog goed voor ogen! Feyenoord zwijnde en NEC was inderdaad de betere ploeg. Darley en v. Dijk keepten prima waardoor we ( overigens ook met een beetje mazzel ) de nul hielden.

Echter, ik was zwaar overtuigd dat NEC makkelijk in het linkerrijtje zou eindigen! Die Vlemickx maakte een super indruk in de spits, en met vleugel spelers die zo makkelijk konden passeren, moest en zou het een eitje zijn.

Niets is minder waar gebleken en of het klopt of niet, ik ben overtuigd dat jouw argumenten en redeneringen kloppen. Een overtuigend stuk van een club die beter verdiend dan het nu heeft!

Ps: Leuke metafoor in die krukken moest ik toch nog even kwijt

5*

30 januari 2010 om 18:30

Het is wel positief nu El Kabir en Fejzullahu een mindere periode kennen dat Saidi wweer beschikbaar is want die jongen is echt heel snel en heel technisch dus dat is een positief punt. Voor Schöne en NEC is het vervelend dat hij geblesseerd is daarom is het slim om Sarpong te huren , ik heb nog vertrouwen dat idt geod gaat komen alles moet alleen op de juiste plek vallen. nog een belangrijk punt ik vind dat Burgzorg definitef de basis in gezet wordt want van Wellenberg krijg ik het ook niet warm of koud.

Voetbalzone, ik ben het niet eens met de verbetering van mijn titel. Het moest gewoon 'de fortuin' zijn, zo luidt het spreekwoord. Normaliter moet het inderdaad 'het' zijn.

Daarnaast hebben jullie één alinea extra gemaakt, dit had ik ook liever niet gehad.

@elendil bedankt voor je positieve commentaren! En bedankt voor de hoge rating!

30 januari 2010 om 11:33

@jp-chateaux.

Welke alinea hebben ze er dan bij gedaan?

Maar ik vond het een heel mooi stuk, niks op aan te merken.

5 sterren.

30 januari 2010 om 12:30

De 2 en derde alinea zouden samen moeten, als een 'opsomming'. Maargoed dit is niet erg natuurlijk

2 februari 2010 om 15:27

goed stuk

5*

Helaas klopt het als een bus.
Dit jaar maar het vege lijf redden en als de (krukken) volgend jaar weer fit zijn weer lekker meedoen voor het linker rijtje.

waardeloos stuk, niet doorheen te komen. Echt wat een kul!

30 januari 2010 om 12:41

Kun je jouw kritiek onderbouwen? Niemand hoeft mijn artikel goed te vinden, maar wanneer je hem negatief beoordeeld zou ik het fijn vinden wanneer je enige onderbouwing laat zien. Dan schiet ik er ook wat mee op.

Hopelijk krijg ik nog een reactie

Sportieve groet!

30 januari 2010 om 18:32

@ inmonde is waarschijlijk gewoon jaloers

Nee je tekst is uitstekend en weet met groost gemak de pijnpunten duidelijk te makne tot op dusver, mijn complimenten

31 januari 2010 om 15:35

Gewoon iemand die het grappig vindt om een 1 uit te delen. reeg ze waarschijnlijk zelf zo vaak dat hij wraak wilde nemen ofzo... Zielenpoot....

On: Leuk stuk, leest wekker weg en ook heel overtuigend geschreven. Had je 4,5 ster willen geven, maar dat kan niet dus rond ik naar boven af

Zeer goed stuk ik geef daarom ook 5 sterren.volgend seizoen moet het seizoen van NEC worden.als het goed is speelt Schöne dan nog bij ons.dat is echt een belangrijke schakel.misschien nog een CV er bij halen want je kan niet verwachten van 'potje' dat die 34 wedstrijden in een seizoen kan spelen.en de selectie bij elkaar houden.kivuvu mag wel vertrekken heeft geen enkele toevoeging binnen Nec.en dan moeten de play-offs zeker haal bar zijn.

Jp-chateaux is de laatste alinea door voetbalzone er bij gezet?

30 januari 2010 om 14:25

Nee de 2e en 3e alinea hoorden samen te zijn

Bedankt overigens !

Ben het totaal niet met je eens.

N.e.c heeft gewoon slecht ingekocht en een erg matig elftal. Als dan nog bepalende spelers wegvallen en de reserves er niks van bakken dan krijg je dit. En Zoveel pech hebben ze niet gehad. Veel was gewoon eigen schuld. Er zijn ploegen met veel meer blessures.

Vind het ook geen sterk artikel. Jij zegt dat het aan pech ligt maar volgens mij is het wanbeleid van de club leiding , die keer op keer verkeerde beslissingen nemen. Verder krijgt elke trainer de boel ook niet aan de praat , omdat het gewoon een aantal matige voetballers zijn.

Niks pech , ontbreken van kwaliteit en wanbeleid van het bestuur.

31 januari 2010 om 00:50

De kracht van een ploeg zit hem inderdaad vaak in de reservebank. Zodra bepalende spelers wegvallen, moet de reservebank dit invullen. Nu is dit bij topclubs een minder groot probleem dan bij de subtoppers zoals Nec, waarbij het verschil nog wel eens wat groter wil zijn. Dan moet je hopen op goede jeugd zoals een El Kabir, maar dat gaat natuurlijk niet altijd op.
Ik weet niet hoe het ging tijdens de seizoenen onder Been, maar ik had wel het idee dat toen meer bepalende spelers fit waren. Dan kun je als subtopper zomaar een uitstekend seizoen draaien en europees voetbal halen.

Verder vind ik het een erg goed stuk. Ik ben zelf niet vies van woordgrappen of zinnen met dubbele betekenissen, dus je tekst viel bij mij erg in smaak. Ik ben het met je eens dat een fitte selectie van NEC een stuk beter kan presteren. Hopelijk kan Vlemincx dan, met bijvoorbeeld Schöne in zijn rug, ook eens laten zien wat hij echt kan

5 sterren

31 januari 2010 om 10:16

Ja Vleminckx is een spits die het van aanvoer moet hebben. Alleen die aanvoer ontbreekt bijna helemaal in Nijmegen. Al een paar goede ballen zouden perfect zijn. Hij heeft maar heel weinig ruimte in de 16 nodig om te scoren.

Met Schöne/goossens in zijn rug, en met Sarpong en Saidi op de vleugel zal het veel beter gaan met zijn doelpunten.

zinloos verhaal dit:s

31 januari 2010 om 12:22

Doet het nog steeds zeer?

Er zitten mooie woordspelingen tussen, zoals bijvoorbeeld na eb komt 'vloet'. Ook het stukje Goossens en Schone lopen letterlijk op krukken 3n El-kabir zal eens wat minder op de barkrukken moeten plaats nemen.

Goed stuk, met een leuk gevoel voor humor.

Chapeau!

31 januari 2010 om 12:28

Ja onderdeel van mij motto, is dat een tekst altijd grappige elementen moet bevatten. Woordspelingen gezegdes en metaforen e.d. zijn ook pluspunten aan tekst, ook om het aanzet tot lezen en het makkelijker maakt om te lezen.

iig bedankt

Leuk stukje ik geef hem zeker 5 sterren, gewoon de manier waarop het geschreven is verdiend dit al.

31 januari 2010 om 21:49

Dankje!

Ik wil nog één ding kwijt. Kijk uit met sterren op je eigen columns Dat wekt aversie!

1 februari 2010 om 14:32

Dat ging per ongeluk..maar idd, het is niet goed natuurlijk.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder90
J. OkitaAanvaller93
A. AkmanAanvaller82
E. TavşanAanvaller81
S. El KarouaniVerdediger90
J. VetMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren