'Brøndby IF en Ajax akkoord over opleidingskosten Boilesen'

Maandag, 30 november 2009 om

Ajax heeft de strijd om Nicolai Boilesen gewonnen. De Deense verdediger had al eerder zijn zinnen gezet op een overgang naar Amsterdam en nu zijn ook de clubs akkoord over de opleidingskosten. Het is niet bekend hoeveel Ajax zal betalen aan Brøndby IF.

De zeventienjarige verdediger stond ook in de belangstelling van Manchester United en AC Milan, maar werd door landgenoot Christian Eriksen overgehaald om naar Ajax te komen. De Deense spelmaker werd al eerder door de Amsterdamse club naar Nederland gehaald en heeft het uitstekend naar zijn zin bij zijn nieuwe club.

Ajax kreeg zodoende het jawoord van Boilesen en is nu ook akkoord met Brøndby. “We zijn blij dat de clubs met elkaar tot overeenstemming zijn gekomen”, zei Boilesens zaakwaarnemer Frank Hansen in Ekstra Bladet. “De sportieve toekomst van Nicolai ligt in Nederland.” Ajax wil Boilesen al in de winterstop naar Amsterdam halen: het is nog niet bekend of dat doorgaat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door dreee)

Mooi, schijnt groot talent te zijn! Hopelijk wordt het een grote, het is niet voor niets dat AcM en Man U hem ook wouden hebben!

30 november 2009 om 17:08

Inderdaad een mooie overwinning dit in het internationale voetbal. Veelal zie je vaak dat grote clubs jonge spelers kopen voor toch al grote bedragen, voor jongere spelers gezien. Nu alleen de ontwikkelingskosten, waardoor het risico een stuk minder is voor Ajax.

En wanneer deze jongen echt zo goed is als je hoort dan komt hij alsnog wel een x bij een club van het formaat AC Milaan of Manchester United.

Voorlopig ben ik blij met deze 'aanwinst' en hopen dat we ook nog echt wat van hem te horen krijgen in Amsterdam.

30 november 2009 om 17:13

Gezien alle ontwikkelingen in Europa zou het een goede zet zijn voor Ajax om zich ook zo te profileren, als een echte opstapclub/ ontwikkelingsclub voor jong talent.

Financieel redt de club het toch niet tegen de grote Europese overmacht, maar wel goed om je te profileren als talentclub!

Zo haal je talent naar binnen, heb je kwalitatief goede spelers, en als ze zich doorontwikkelen kun je er nog aan verdienen ook.

30 november 2009 om 18:33

Maar op zo'n manier zullen de Nederlandse clubs altijd achter de feiten aan blijven lopen! Een team als Ajax moet financieel sterker zijn willen ze weer enige rol van betekenis in Europa gaan spelen, maar eigenlijk is Ajax de naam "opstapclub" gezien de ambities daar en het imago onwaardig.

30 november 2009 om 18:46

Maar als je financieel niet zo sterk bent als andere clubs uit andere landen die veel meer geld ontvangen voor tv e.d. moet je wel zo te werk gaan, jong talent scouten en opleiden, laten debuteren hopen dat ze blijven en anders voor veel geld verkopen.

30 november 2009 om 19:56

Dat ben ik ook zeker met je eens. Op dit moment heeft Ajax eigenlijk geen andere keus. Dat is wel jammer om te zien, waarbij ik hoop dat ook weer eens een Nederlandse club kan floreren op het hoogste niveau.

30 november 2009 om 20:44

Ajax moet juist een opleidingsclub zijn. Zo krijgen ze geld binnen en kunnen ze de komende jaren de CL weer in. Ik beschouw een FC Porto bijvoorbeeld als HET voorbeeld voor alle 'opleidingsclubs', want die toppers gaan ook naar de echte topclubs in topcompetities. Porto draait altijd goed mee. Dat moet Ajax ook kunnen lukken, echter niet met Zuid-amerikanen wat Porto doet maar met meer spelers uit Scandinavie en de Balkan. Daarnaast is de eigen jeugd nog iets waar Ajax al vanaf vroeger bekend om staat. Dat moet ook gekoesterd blijven. Ajax zal nooit meer zo goed worden als in 95 bijvoorbeeld, maar eeen keer uitschieten in de CL moet kunnen. Kijk naar PSV destijds onder leiding van Hiddink.

Ajax heeft overigens in het huidige elftal al wat (potentiele) toppers: Alderweireld, Suarez, Vertonghen, vd Wiel, Sulejmani, Aissati, Emanuelson, etc.
Kunnen met wat geluk en de juiste stap een eind komen.

Het zou wel mooi zijn aangezien AC en Man U ook intresse hadden zal het zkr wel een degelijke voetballer zijn!
goed voor in de toekomst aangezien ik denk dat we deze verdediging nog [email protected] jaar kunnen houden en dat we die dan ook kwijt zijn aan de grote clubs!

Keert over een paar jaar de Soeren Lerby / Frank Arnesen tijd weer terug bij Ajax ? Toch opvallend dat Scandinaviers zich zo makkelijk weten aan te passen in Nederland .

30 november 2009 om 17:19

Juist niet, Scandinaviërs lijken zoveel op Nederlanders en de normen, waarden, gewoontes en ta(a)l(en) dat het voor zulke mensen vaak stukken makkelijker is dan mensen uit een ander land. Dat spelers zoals Douglas zich zo snel aanpassen en Nederlands spreken vind ik juist opvallend.

30 november 2009 om 17:30

Het is niet vreemd dat Scandinaviërs zich gemakkelijk aanpassen in Nederland. Er zijn namelijk maar beperkte cultuurverschillen volgens de internationaal bekende cultural dimensions van Geert Hofstede.

On: Mooi dat zo'n groot talent naar Ajax komt, ik hoop wel dat het niet ten koste van Nederlands talent bij Ajax. Misschien dat de verdedigers in de A-jeugd en bij de beloften niet zo talentvol zijn. Dan is het nuttig om het talent van buitenaf te halen.

Mooi zeg. Ze zijn gelukkig nu al bezig de nieuwe richting op te gaan. ( zoals ze het vroeger altijd hebben gedaan. ) jeugd eerst. En dan pas verder kijken.

Schijnt een goed talent te zijn en was ook aangeraden door een ander zweeds jeugd talent die bij Ajax speelt..

Nu maar hopen dat ze ooit doorbreken in het eerste van Ajax.. !

30 november 2009 om 17:15

Ik geloof dat dat andere grote talent Eriksen of zo heette of niet....
pfff...

30 november 2009 om 17:17

Even goed lezen...

Boilesen en Eriksen zijn allebei Deens

30 november 2009 om 17:24

Lezen we alleen de titel nog?

De zeventienjarige verdediger stond ook in de belangstelling van Manchester United en AC Milan, maar werd door landgenoot Christian Eriksen overgehaald om naar Ajax te komen. De Deense spelmaker werd al eerder door de Amsterdamse club naar Nederland gehaald en heeft het uitstekend naar zijn zin bij zijn nieuwe club.

Hoezo is nu iedereen blij terwijl wanneer Arsenal dit doet het opeens slecht is dat ze 'te jong' naar Arsenal gaan. Natuurlijk hoop ik dat Ajax hier goed aan doet als Ajacied zijnde maar ik vind het wel wat hypocriet van velen!

ben benieuwd hoeveel mensen boilese echt hebben zien spelen, nu ze deze 17-jarige verdediger al als groot talent te boek zetten. Iedereen kijkt natuurlijk de Deense competitie hier. Velen hier gaan enkel uit van het feit dat hij werd gevolgd door AC Milan en Man. United.

30 november 2009 om 19:52

Nee je hebt helemaal gelijk. De scouts van AcM en Man u hebben er geen verstand van, die zullen vast wel weer achter een jongen aan zitten die er niks van bakt.
Zullen we hem nu al vast als misaankoop betitelen?

zal hooguit om enkele tonnen gaan die vergoeding maar snap een ding niet waarom maar tot 2013 contracteren en niet gewoon 5 jarig contract geven als dit zo een groot talent is ?

30 november 2009 om 17:18

Mag niet bij spelers onder de 18, dan mogen ze maximaal 3 jaar contract ondertekenen.

Dat Ajax na Eriksen nu ook Boilesen binnen heeft weten te halen is prachtig. Deze twee staan te boek als de grootste talenten van Denemarken sinds de Laudrups. Beide zijn nu pas 17 natuurlijk maar over 2 of 3 seizoenen zullen ze beide, als ze niet tegen een ernstige blessure oplopen, zeker bij de selectie zitten. Ajax heeft een aantal echte toptalenten in huis van rond de 17/18/19 en als Jol zorgt dat die langzaam worden gebracht dan staat Ajax een aantal zeer mooie jaren tegenmoed. Spelers als Zeegelaar, Castillion, Jozefzoon, Ze Eduardo, Eriksen, Boilesen en de wat oudere maar nog steeds zeer jonge Sulejmani en Aissati hebben allen veel talent. Als al deze talenten zich optimaal ontwikkelen dan zal Ajax weer een topteam hebben.

30 november 2009 om 17:22

@johndylan Ajax is eigenlijk een en al Talent
Stekelenburg is wat ouder
maar Vd Wiel Aldeweireld Vertonghen Anita zijn allemaal 22 of jonger
Enoh =22 De zeeuw wat ouder Aissatie ook 20 ..
Suarez 22 Pantelic enigste echt oude van 30 en Emanuelson 22 /23?

30 november 2009 om 17:27

Goed om dit te lezen, talent heeft de toekomst, nu alleen nog opruiming houden met al die uitgerangeerde spelers die de toekomst van de jeugd in de weg staan: Silva, Oleguer, Wielaerd, Atouba, Lindgren, Kennedy, Rommedahl, Cvitanisch

30 november 2009 om 17:46

De A1 heeft de meeste beloftes momenteel, vorig jaar de B1 won een toernooi waarin alle topclubs van Barca tot Man Utd vertegenwoordigd waren. Veel van die jongens net als het broertje van Wesley spelen nu in de A1. Als je de statistieken ziet en hoort over deze jongens zijn dit weer allemaal toppers! iniedergeval heeeeel veel potentie.

Als ik alle leeftijden zo lees dan hoop ik dat Gabri voorlopig nog bij Ajax blijft om zijn ervaring over te dragen aan deze jonge spelers. Dan is er een basis voor een mooi uitgebalanceerd team.

30 november 2009 om 17:52

Gabri is heel nuttig maar van onze basiself draaien er toch ook al veel mensen met flinke eredivisie ervaring gerelateerd aan leeftijd.
Stekelenburg al 5 of meer jaar basis.
Vd Wiel nu 4e seizoen bij selectie, tweede jaar basis
Aldereweireld 2e seizoen selectie eerste jaar basis.
Vertongen 4e seizoen selectie derde jaar basis
Anita 5e seizoen selectie eerste jaar basis
Enoh 2e seizoen selectie tweede jaar basis
De Zeeuw eerste jaar selectie dus ook eerste jaar basis maar zijn ervaring met go ahead en Az spreken voor zich.
Suarez 3e seizoen nederland, kan ook de andere op sleeptouw nemen
Pantelic, ouwe lul haha kan ook heel veel ervaring overbrengen
Emanuelson 6e seizoen ajax vijfde seizoen basis. probeert ook zich meer te manivesteren.

dus in mijn ogen heb je met Stekelenburg, Vertongen, De zeeuw, Suarez Pantelic en Emanuelson allemaal mensen die kunnen coachen, nu moeten ze het alleen nog wel doen! Vind dat Pantelic zijn status wel laat zien, dus zijn ervaring qua coachen mag niet onderschat worden!

Groot talent dit zo te zien. Goed dat zulke jongens naar Ajax komen. Vooral verdedigers zijn moeilijk te scouten op die leeftijd!

Lijkt mij een prima aankoop, verdedigend vind ik ajax niet zo sterk dus in de achterhoede versterken kan geen kwaad.

Klinkt goed, wat je ten minste hoort over Boilesen. Heb hem, net als vele anderen hier denk ik, nooit zien spelen. Maar goed, het feit dat grote clubs achter hem aan zaten zegt natuurlijk ook wel iets. Die zitten namelijk niet achter koekebakkers aan mag je aannemen. Hoe dan ook.......het is natuurlijk mooi, dat zo'n speler dan toch voor een club als Ajax kiest en is het des te mooier, dat natuurlijk de mening en ervaring van iemand als Eriksen hierbij positief hebben gewerkt. Verwacht, dat wanneer Boilesen komt en wanneer dit al in de winterstop is, dat hij zal aansluiten bij de A1, gezien zijn leeftijd en dat hij dan waarschijnlijk net als Ze Eduardo misschien heen en weer gaat pendelen tussen Jong Ajax en de A1. Voor de A-selectie zal het nog wel veel te vroeg zijn......al weet je het natuurlijk maar nooit!.

goed maarja je weet het maar nooit hij is jong natuurlijk en ik hoor eigenlijk van ze eduardo ook niks en kerlon is geblesseerd dus ik hoop dat jij eindelijk wel een goede jeugtige koop bent

30 november 2009 om 18:43

Kerlon is idd gebleseerd. Ben benieuwd of ze hem straks een extra jaar gaan 'huren'. En ja Zé Eduardo, waarvan jij zegt niets te horen, die doet het goed bijn zowel zijn leeftijdgenoten in de A1 als bij Jong Ajax. Hij speelt wisselend zijn wedstrijden in beide teams en speelt zeker niet onverdienstelijk en pik ook zijn goaltjes mee. Maar ja die jongen is ook pas 18 of zo....dus die wordt heus nog wel wat aanpassingstijd gegund. Al lijkt het veelal dat hij zich al aardig heeft aangepast als je hem ziet spelen.

dacht dat een links benige centrale verdediger was?

Dit is ook gunstiger voor Brondy in de toekomst dan wanneer hij direct naar milaan of manchester zo u gaan denk ik, want wanneer ze afspreken dat Brondby 20% opleidingskosten krijgt en hij wordt voor 10 milioen verkocht (ik neem het bedrag dat voor vermaelen is betaald) dan zullen ze alsnog 2 miljoen vangen, bovenop het bedrag dat Ajax nu betaald. Kan me niet voorstellen dat Manchester en AC nu al zoveel voor al die talentjes betalen, kan het echter mis hebben.

Nu maar hopen dat hij prestaties gaat leveren die ook 10 miljoen waard zijn!

Weet iemand meer over zijn kwaliteiten?

een uitgekookt plan. want Ajax kan in mijn ogen beter een half miljoen (één jaarsalaris van een van de 72 spelers) besteden aan de komst van een groot talent, dan weer voor enkele miljoenen een speler van de subtop aan te trekken die vervolgens niet of nauwelijks meer aan spelen toekomt. daarbij is het beter voor het algehele niveau van de Eredivisie als de topclubs de subtop en middenmoot clubs niet uitmelken, maar de beste spelers van clubs uit andere landen hierheen lokt.

30 november 2009 om 20:24

Ik begrijp de strekking van je verhaal en er zit wel wat in. Al denk ik niet dat je ooit kan uitsluiten dat een club als Ajax niet bij de subtop voor een speler zal aankloppen. En dat geldt ook voor een club als Psv. Maar het investeren in jongere spelers is idd een slim plan, dat kosten efficient is. Lagere aanschaf en beduidend lager salaris. Het enige commentaar wat ik wel op je post heb is, dat jij in navolging, denk ik, van de Snor van V I, rept van één jaarsalaris van één van de 72 spelers. Dat is volkomen onjuist. Tuurlijk, Ajax heeft ruim 70 spelers onder contract staan, dat is juist. Maar gemakshalve wordt vergeten, dat zo'n 45 jeugdcontracten daarin meegenomen worden. Contracten die op jaarbasis tussen de 10 en misschien maximaal 40.000 euro behelsen. Juist door Ajax gegeven aan die talenten (ouder dan 16 jaar) waarvan de verwachting is dat anders zomaar een europese grootmacht ze kan komen ophalen. Tuurlijk kan dat alsnog gebeuren, echter werpt men met dergelijke contracten toch weer een extra hindernis op om zo dus de eigen jeugd te beschermen en te proberen ze te behouden voor de club. Veel mensen in de media willen echter laten geloven, dat het hier om 72 contractspelers gaan die allemaal een a-contract hebben en dat is dus niet waar!. Wel is het totale budget aan salarissen (spelers+techn. staf en medische staf) natuurlijk, helemaal wbt Eredivisiebegrippen, bijna schandalig te noemen. Dat ligt om en nabij de 45 miljoen...

Goed dat dit rond is. Oude tijden komen zo weer terug. Ajax investeert weer in de jeugdopleiding, middels een goede scouting in Nederland en ze weten nu ook weer jonge Scandinaviers vroeg te halen. (lerby, Arnesen, Olsen, Molby etc)

We kunnen ze alvast in huis hebben, want Eredivisie wordt veel te veel voor spelers gevraagd.

Gelijk voor de leeuwen gooien kunnen we zien wat hij in huis heeft.

ja laten we een talent verneuken door hem te vroeg te brengen en intussen even een onoverbrugbare achterstand oplopen in de competitie. Briljant!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Manchester City gaat met een bedrag van 115 miljoen euro de transfermarkt op in januari. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren