Witschge wijst rol als Ajax-scout voorlopig af

Woensdag, 17 juni 2009 om

Rob Witschge gaat niet in op een aanbod van Ajax om toe te treden tot de scoutingsstaf. De voormalig assistent van de opgestapte Marco van Basten wil het liefst op het veld blijven als trainer, zo meldt AD/Sportwereld woensdag. De Amsterdamse club heeft bij het eerste en bij de jeugd echter alle posities bemand.

Ajax besloot na het stoppen van hoofdcoach Marco van Basten de contracten van diens assistenten Witschge en John van ’t Schip te respecteren. Formeel hoeft de club dat niet te doen, omdat het trio contracten had die inhoudelijk aan elkaar waren gekoppeld. Beiden waren eerder ook werkzaam bij het Nederlands elftal.

Van ’t Schip heeft deze week een kennismakingsgesprek met de nieuwe hoofdcoach Martin Jol, zo meldt het dagblad. In principe gaat Van ’t Schip aan de slag als assistent van Jol, die eind mei inging op de avances van Ajax. Jol wordt ook verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding.Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door Zico14)

Zolang hij maar niet in de staf van het 1e komt. Die gast voegt echt helemaal niets toe!

17 juni 2009 om 09:36

ja, dat kan jij natuurlijk perfect weten. jij werkt dagelijks met hem. weet precies wat zijn ideeen zijn. Om het maar niet te hebben over jullie inhoudelijke gesprekken over het spelletje zelf.

geef geen oordeel terwijl je niet weet wat zijn inbreng is!

17 juni 2009 om 09:40

Man man, Witsche had precies dezelfde visie als v. Basten en die was nou niet bepaald goed te noemen !

17 juni 2009 om 10:29

Ben het helemaal met Dokus eens. Nu roep je ook weer iets waar je geen weet van hebt. Jij weet dus niet of Witsche het vaak oneens was, ze gaan niet zitten discussieren in het openbaar.. Of was je erbij?

Tja... Als je dit niet aanneemt robbie dan lig je eruit denk ik.

Ik kan me goed voorstellen dat Witschge dit niet wil aannemen, de stap van assistent naar scout is toch een wel een grote in de verkeerde richting.

17 juni 2009 om 08:52

Ja, maar wat heeft hij nou als assistent bewezen ? Hij was het óf altijd eens met de vreemde keuzes van v. Basten, óf hij was gewoon een jaknikker. Hoe dan ook, hij komt tekort voor de technische staf van Ajax en ik zie hem ook liever geen belangrijk jeugdelftal trainen.

Dan maar weg ermee !

17 juni 2009 om 12:19

Heeft hij jou geleid of niet? Je kent die hele man niet eens. Jij weet zijn training methodes niet helemaal niks. Geef die man een kans. En als een jeugdelftal volgend jaar kampioen zou worden met hem onder de leiding sta jij als haantje de voorste op de dam te springen.
(theoretisch gezien)

17 juni 2009 om 14:06

Dit is gewoon klakkeloos de commentaren van de analisten overnemen. Met de grote menigte mee rennen. Dit is nu de invloed van de hedendaagse media. Van Basten was ook met het Ek ineens een topper. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar noemen ze dat... Voetbal is erg betrekkelijk, 1 doelpunt maakt een wereld van verschil. Het is daarom oneerlijk een (assistent)trainer te beoordelen na 1 jaar. Zeker als je geen enkele kennis van zaken hebt.

17 juni 2009 om 08:53

het is denk ik of dit op de stap naar de amateurs. Welke stap is er dan in de verkeerde richting?

17 juni 2009 om 12:02

Verkeerde richting? Laat mij maar rustig scouten in de caribbean, geen probleem mee! Beter dan op in trainingsveldje in Aâ´dam!

tja hij heeft volgens het bestuur ook geen toegevoegde waarde ? die willen niks voor niks van hem af denk ik zo. en voor mijn gevoel moet ik zeggen dat robbie nou net echt overkwam als iemand die tegengas geeft. wat van t schip daarin tegen wel deed. dat hebben we goed kunnen zien tegen marseile? maar toen dreef eigenwijze bassie zijn eigen zin toch door, en het resultaat is bekend.

Ik vind het netjes dat Ajax voor de verandering niet bij een trainerswissel gelijk contracten afbreekt en de personen op straat schopt, maar je kan niet alles hebben. Scout lijkt mij een topbaantje. Lekker naar wedstrijden kijken en achteraf een rapportje opstellen. Geef mij dat baantje maar. Als hij zo graag wilt blijven trainen moet hij maar ergens anders gaan werken. Meneer verwacht toch niet dat ze voor hem iemand anders opzij schuiven. Wees blij met wat je krijgt.

17 juni 2009 om 14:38

Buiten het feit dat scout zijn voor Ajax mij een geweldige eer lijkt.

Kan ik er heel goed inkomen dat Robbie zoiets heeft van scout worden, dat kan altijd nog. Momenteel wil deze kerel gewoon ergens assistent zijn om de fijne kneepjes van het vak nog beter onder de knie te krijgen, hij wil nog niet van hot naar her vliegen om een spelertje te bekijken.

Alhoewel ik zelf weleens denk dat Ajax niet verder scout van Enschede tot aan Groningen, maar dit ter zijde.

Ajax heeft een poging gedaan om deze man te behouden voor de club, als hij dat niet accepteerd is dat prima. Lijkt me het beste om zijn contract te ontbinden, zal dan alleen geen pak geld mee geven als ik Ajax was.

Robbie succes bij waarschijnlijk een nieuwe club, het waren 365 fantastische dagen.

Scout??!
Misschien kunnen ze hem een baantje geven personal assistent van Cock Jol, hahahah!!!

Dit is nou precies waar het fout gaat bij ajax (en eigenlijk bij de gehele traditionele top drie). De scouting wordt bij ajax alleen gezien als een soort stortplaats voor overbodige stafleden met een doorlopend contract. Bij clubs als Heerenveen, Twente en Groningen wordt er wel serieus omgegaan met de scouting, en ik denk dat de resultaten van de afgelopen jaren voor zichzelf spreken.

Ik ben het als Ajax-supporter met Frniels eens. Al moet ik eerlijkheidshalve wel bekennen dat Psv tóch minimaal 1 a 2 spelers per seizoen weet te scouten, die uiteindelijk ook bij hun gaan voetballen. Deze spelers dringen uiteindelijk ook weer door tot de top. Helaas bij Ajax, hebben ze al in geen tijden meer spelers gescout waarvan je er nu in de top zie spelen. Ibrahimovic is geloof ik de laatste geweest.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4350
3.Feyenoord3515
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren