Zwijgende Ikedia maakt zich onmogelijk bij RBC

Vrijdag, 20 februari 2009 om 08:15 • Laatste update: 08:14

Rini Coolen heeft Pius Ikedia uit de selectie van RBC Roosendaal gezet voor de thuiswedstrijd van vrijdagavond tegen Telstar. Volgens de oefenmeester is de Nigeriaan 'niet helemaal wedstrijdfit' en heeft hij zich bovendien herhaaldelijk schuldig gemaakt aan 'onprofessioneel gedrag', aldus BN/De Stem vrijdag.

"Ik ben ontevreden over Pius, maar meer wil ik daar nu niet over zeggen", laat Coolen in het regionale medium optekenen. "Ik ben nu bezig met de voorbereiding op de wedstrijd tegen Telstar. Er komt nog een gesprek met Pius." Naar verluidt zou Ikedia herhaaldelijk te laat verschenen zijn op trainingen en zou hij afspraken met de club niet zijn nagekomen. Hij wordt er ook van verdacht niet wedstrijdfit te willen worden.

Ikedia (28) zelf wilde niet op de ontstane situatie reageren. "Ik praat eerst met de club en daarna pas met de pers." Ikedia was tussen 2003 en 2005, destijds gehuurd van Ajax, de publiekslieveling van de Roosendaalers. Hij vertrok daarna naar AZ. In Alkmaar kende hij weinig succes, net als later bij RKC en Metallurg Donetsk. De kwetsbare hamstrings van Ikedia zorgden, ook bij RBC, voor veel blessureleed.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door fantje)

Ach ach ach, een goeie voetballer hoor. Vind het alleen een beetje raar wat ie nu allemaal aan het doen is.

20 februari 2009 om 10:16

Volgens mij heb je geen idee waar je het over hebt en zeg je dit alleen omdat hij bij Ajax heeft gevoetbald.

Ikedia stelt al jaren niets meer voor. Net toen hij het leek te gaan maken viel hij telkens weer terug door blessures.
De laatste jaren presteert hij niets meer. Hij heeft totaal geen overzicht, rent alleen een beetje met de bal naar voren. Heeft totaal geen schot in de benen en een fatsoenlijke voorzet heb ik ook nog nooit gezien van hem.

Bij Rbc zijn de supporters al snel tevreden als er een snelle speler voorin loopt die een paar spelers uit kan spelen. Maar meer is het ook niet. Dat is het enige wat hij kan, een beetje rennen met de bal aan de voet.

20 februari 2009 om 12:46

Het kan altijd dat iemand helaas net niet kan doorbreken door blesures... Ik vind dat je hem nu wel heel erg afkraakt! Ik weet zeker dat veel clubs in de eerste divisie, en een paar in de eredivisie heel blij zijn met deze super goede voetballer!

20 februari 2009 om 13:54

@ Ajaxrsd.

Zoals de meeste hieronder al zeggen, hij is toch wel een redelijke voetballer hoor en sowieso, hij is bij Ajax in het eerste gekomen, heeft bij Az gespeeld (toen al een middenmoter) en ook een aantal interlands, dat is niet omdat hij al jaren niet meer voorstelt

20 februari 2009 om 19:10

Bij A Z is Pius door het ijsgezakt! Heeft weinig gespeeld en al zeker geen goede indruk achtergelaten. Overigins was dat in de periode dat Az zich met Co Adriaanse aan het stuur duidelijk manifesteerde in de N L-se competitie. Weet waarover je praat stefpsv.

En dan te bedenken dat die jongen ooit eens uitgeroepen werd tot beste speler van een jeugd-wk! Kan me nog herinneren hoe hij iedereen zoekdribbelde. Toch jammer dat het nooit écht wat geworden is.

20 februari 2009 om 12:41

volgens mij heeft ie zelfs een hele hoop interlands gespeeld en een wk???

Ach ja Pius, kwam binnen bij Groningen. Terwijl stad en land zich wapende tegen een mogelijke degredatie zei meneer dat hij bij Groningen kwam om champions league voetbal te halen. En dat meende hij bloedserieus. Al vrij snel werd hij populair en verdiende ook snel zijn eigen liedje; Pius op de trekker, jelleelele. Toen hij echter na een jaar weer weg ging, richting Rbc met de mededeling dat Rbc een veel grotere club was dan Groningen wist ik voldoende over dhr izjn intelligentie.

Pius Ikedia was een een jongen met een grote toekomst toen hij net bij Ajax begon viel altijd heel sterk in veel snelheid en gedrevenheid door de jaren heen is hij alsmaar verder achteruit gegaan bij o.a. Fc Groningen nu bij Rbc Roossendaal kan hij het ook niet waarmaken het is zonde dat zulke spelers in zo’n diep dal terechtkomen en hun beste tijd eigenlijk wel geweest is.

misschien is ikedia wel zoon speler die vroeg over zijn top heen is dat kan toch en een talent wat hij ooit was zal hij nooit meer worden

wel jammer dat het niks is geworden met hem, vond hem altijd wel een redelijk goeie speler.

Ikedia was toch altijd die kleine super snelle speler..

vond hem bij Ajax en Fcg nog wel goed... (maar bij Rbc moet die het niveau toch wel aankunnen!
Jammer dat die nu in een grote dip zit.
Vond hem altijd wel een leuke speler om na te kijken..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren