Ajax gaat weer om tafel met Huntelaar

Zaterdag, 18 oktober 2008 om 09:02

Ajax gaat op korte termijn weer om tafel met Klaas-Jan Huntelaar om te praten over het openbreken en verlengen van zijn tot 2010 lopende verbintenis. In juni liepen de contractonderhandelingen met het kamp van de Oranje-international vast. "Destijds...

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties

hopen dat huntelaar nog blijft.
maar hij doet het nog niet zo goed.
dus misschien willen ploegen hem nu nog niet om dat hij minder presteerd

18 oktober 2008 om 09:12

Daarom... Op dit punt is het verstandig van Ajax om te verlengen... Clubs zien nu een Huntelaar uit vorm... Dan hebben ze minder interesse, en wil Huntelaar toch wel langer blijven... Gelimiteerde transfersom van 28 Miljoen vind ik goed...(aangezien er 40 geboden was)

18 oktober 2008 om 09:24

Ik denk dat dat met die clubs wel meevalt hoor. Huntelaar heeft zich seizoenen achter elkaar bewezen. Elke spits is wel eens uit vorm, Van Nistelrooy, Ibrahimovic, Eto'o, Rooney, iedereen wel.
Maar zou wel nuttig zijn om het contract te verlengen. Hoe langer het contract loopt, hoe duurder hij is en dus kan Ajax meer geld vangen.
Denk dat als Ajax weer een seizoen geen kampioen wordt, dat Huntelaar zijn heil ergens anders gaat zoeken!

18 oktober 2008 om 12:49

40 miljoen euro is ook een verzonnen bedrag wat door Ajax naar de buitenwereld is gebracht om de interesse van de speler naar clubs toe te verhogen.

18 oktober 2008 om 14:41

dat verhaal van 40 miljoen is al achterhaald. is waarschijnlijk blind geweest die de prijs nog een beetje wilde opkloppen. vandeweek nog gelezen.

18 oktober 2008 om 09:26

huntelaar mag wel weg, lekker geld binnenhalen,
en van dat geld een goede spits kopen, zodat ze slechte huntelaar kunnen vervangen,
ik ben wel ajax-fan(meer voor groningen natuurlijk)
en ik ben nooit fan geweest van huntelaar,
de saaiste spits op aarde

18 oktober 2008 om 09:42

Volgens mij kom je juist voor de doelpunten naar een stadion en hij maakt ze gemakkelijk! In de nl. heb je gewoon topspelers nodig om een beetje aanzien te houden, tomasson is niet heel goed maar heeft wel een naam en daar kijken ze in het buitenland naar! Als we alleen nog maar onbekende spelers kunnen kopen zal onze competitie helemaal verzwakken(benik bang voor)

18 oktober 2008 om 12:52

Ajax doet er verstandig aan om huntelaar te verlengen, Zonder vastgelegde transferlimiet. Die erfenis hebben wij bij Psv van van Raaij en dat schept onrust en te lage inkomsten.

18 oktober 2008 om 12:09

Ik denk dat hij gewoon in de winterstop vertrekt naar een club als Juventus. Tuurlijk zou het mooi zijn als die blijft voor alle Ajax supporters en voor het nederlandse voetbal. Maar hij zal toch een keer hoger op moeten.

Denk misschien dat in 2010 zijn tijd is gekomen om naar een grote club in het buitenland te gaan. Misschien naar Real Madrid de opvolger van Van Nistelrooy worden? Volgens mij kan die in 2010 na het Wk best naar Liverpool of een andere top-ploeg.

huntelaar wordt dit seizoen gewoon weer topscorer en vertrekt aan het eind van het seizoen. die tekent echt niet bij hoor. die gozer staat hier stil in zijn ontwikkeling, vandaar de mindere periode denk ik. helaas maar ik denk volgend jaar zonder klaas.

De reden dat Ajax dit doet is waarschijnlijk puur geld.
Ze weten ook wel dat als hij weer topscorer wordt, dat die dan niet meer te houden is.
Met een langere verbintenis kunnen ze dus komende zomer wee vragen wat ze willen. En in de tussentijd kan Klaas-jan een mooi bedrag per maand extra bij laten schrijven als het contract wordt verlengd en opgewaardeerd.
Gun hem zijn transfer wel komende zomer, hij is de eredivisie m.i. allang ontgroeid.
Tijd voor een nieuwe uitdaging in het buitenland, ben heeel benieuwd welk land dit zal worden. Vermoed Spanje, Real madrid dus.

De laatste tijd speeld Huntelaar weer als een natte krant, veel bal verlies en duels gaan veelvoudig verloren. Hij is een van de meest overgewaardeerde voetballer van nederland. Zijn voordeel is dat hij veel scoord maar gezien zijn positie bij Ajax en Het Nederlands elftal hoort hij dat ook gewoon te doen. Spelers als den Ouden, Sibon en N'kufo schieten er bij Ajax ook min imaal 25 erin. Bij elk bod zouden ze toch ff serieus moeten gaan nadenken dat dit echt heel veel geld is voor Huntelaar!

18 oktober 2008 om 12:32

Dit meen je toch niet serieus hoop ik he? Het is de afgelopen eeuw wel duidelijk geworden hoe moeilijk het is om bij Ajax in de spits te spelen en te scoren, Ibrahimovic lukte het niet om 25 te scoren, Machlas lukte het niet, Sonck lukte het niet, Mido lukte het niet, Kanu lukte het niet, waarom zouden beperkte spitsen als Sibon/denouden en N'kufo het dan wel lukken? Die zijn klasses minder dan spelers als Kanu en Ibrahimovic. Je onderschat het behoorlijk.

18 oktober 2008 om 14:20

Misschien overschat ik dan Ajax.

Het zou niet slim zijn van huntelaar om bij te tekeken. Als hij dat doet komt hij bijna niet meer weg, of hij moet het voor elkaar krijgen om voor een gelimiteerde transfersom weg te mogen.

Toch snap ik die interesse van topclubs niet. Huntelaar is te goed voor de eredivisie maar komt internationaal duidelijk te kort. In de wedstrijden waar het om gaat, staat hij er gewoon weg niet.

18 oktober 2008 om 10:04

Nou als hij bij tekent dan komt er natuurlijk een gelimiteerde transfersom in te staan en dat is voor alle bij de partijen beter.
Huntelaar weet dan dat die de top clubs voor het uitzoeken heeft volgend jaar.
Ajax weet dat ze nog een 20 mil voor hem krijgen en kan vas naar een vervanger gaan zoeken.
En dat die niet geschikt is voor een topclub dat vin ik onzin.
Geen enkele spits in de wereld scoort 10 jaar achter elkaar doelputen zonder dat die is een keer een periode heeft dat het wat minder gaat.
Ik ben er van overtuigt dat die er bij Manchester united ook gewoon 20 in legt.

18 oktober 2008 om 10:21

20 mil, laat me niet lachen. Er stond al dat Huntelaar afgelopen zomer 17 mil. in zijn contract zou willen laten opnemen, denk je dat dat nu ineens 3 mil meer zou zijn? Denk eerder dat het 15 miljoen wordt ofso, aangezien hij in de zomerstop nog maar een eenjarig contract heeft.

Denk dat de gelimiteerde afkoopsom zo tussen de 20 en 25 mil. zal liggen.
Hij kan het best naar italie gaan.misschien kan Gullit die pas hoofdscout noord europa van milaan is geworden hem aanbevelen bij ancelotti.

Ha ha!

De heren zijn zeker bang dat ze negatief in de publiciteit komen te staan als Huntelaar straks niet voor meer dan 20 miljoen weg gaat terwijl ze er eerst 40 miljoen!!! voor konden vangen. Natuurlijk helemaal als Huntelaar zou blijft spelen want dan raken ze hem aan de straatstenen niet meer kwijt. Als ik 40 miljoen had kunnen vangen voor Huntelaar had ik hem persoonlijk naar Manchester City gefietst. Daarna hadden ze berg kunnen kopen voor 15 miljoen en je hebt een jongere en completere spits als Huntelaar, daarbij hadden ze dan geld gehad voor een fatsoenlijke linksback en Ajax had weer een goede verdediging gehad.

18 oktober 2008 om 12:08

Ajax heeft er zelf voor gekozen om hem te houden. Mede doordat het jaar ervoor de smaakmaker van ajax op het einde vertrok; sneijder. En daar hadden ze hun lesje wel van geleerd. Dan kies je voor zekerheid en kwaliteit en niet voor onzekerheid. Dan hou je gewoon de topscorer van de eredivisie!!

Verder heeft huntelaar altijd al gezegt dat ajax aan hem mag verdienen, en nu zijn contract afloopt betekend dat dus dat je hem moet verlengen om nog genoeg geld te kunnen verdienen aan huntelaar.

Je zei ook nog iets over manchester city maar daar wil huntelaar niet naartoe... Hij wil alleen naar een topclub!

18 oktober 2008 om 20:57

En wat is Man City dan? Een oud papierclub?
Nee Man City is een club met spelers als Kompany en Robinho en die gaan zich op de korte termijn zich nog zo versterken dat de top 4 er bang van word, een rijzende ster in de mooiste competitie ter wereld, wie wil dat nou niet?

Verder vind ik het niet zo slim om Huntelaar niet te verkopen, 40 miljoen (30 of 35 miljoen is ook veel geld als dat het bedrag was) is gewoon onverantwoord veel geld, 2x zoveel geld als dat ze na dit seizoen voor hem zullen krijgen.
En zoals ik zeg, als je Chivanitch als echte spits laats spelen (en niet als buitenspeler) gaat hij echt wel draaien, hij is namelijk ook topscorer alleen dan van de Argentijnse competitie. En als hij niet bevalt haal je Berg die voetballend beter is, die veel geld kan opbrengen, die nog jonger is en in Ajaxomgeving ook meer zal scoren door meer doelkansen.

Ik hoop dat dit lukt.

Ik vind ook dat hij volgende zomer moet vertrekken, dat is het beste voor zij carriere, maar als hij nu 2 jaar verlengt valt er leuk geld voor te vangen. Geef um een goede loonsverhoging, en een gelimiteerde transfersom van minimaal 25 miljoen en dan komt het goed. Als hij dan wat beter in vorm komt staat die Engelse, Spaanse of Italiaanse topclub wel voor hem klaar deze zomer

Die gelimiteerde transfersom zal er niet komen. Net zoals Ajax nooit de garantie zal krijgen dat hij bijvoorbeeld 3 jaar zal blijven.

Ajax doet er verstandig aan alle scouting in te zetten op een nieuwe spits, en proberen Huntelaar in de winterstop voor ongeveer 30-35 miljoen te verkopen. Sportief gezien niet de meest ideale oplossing, omdat je nooit een 2de Huntelaar kunt halen, maar beleidstechnisch wel de verstandigste.

mooi zo laat hem er nog maar 2 jaar blijven kan hij alleen maar groeien internationaal vind ik dat hij nog veel te kort komt en hij is nog jong mischien daarna naar topclub en daar komt bij dat ze dan niet aan berg gaan trekken die gaat echt wel naar het buitenland trouwens en hopen dat huntelaar vanavond ook de vorm heeft waar hij al weken in zit gaan wij lekker met 3 punten weg uit de arena en blijven de trotse koploper haha forzaa grunn

Ach, geloof er zo wie zo niet zo veel van dat er werkelijk een bod van 40 miljoen is uitgebracht op Huntelaar. Denk dat Ajax hem dan echt wel had willen laten gaan. Want al lijkt het dat Ajax geld zat heeft, ze kunnen het geld goed gebruiken. Want als ik me niet vergis zou Ajax graag Van de beurs af willen. En daar is echt wel wat geld voor nodig dat Ajax dus niet heeft. Iedere Nederlandse club kan het zich niet permiteren om zo'n bod te weigeren, ook Ajax niet.

Huntelaar is zeker een goede spits, al heeft hij in zowel het Nedelands elftal als in Europeese wedstrijden nog geen potten kunnen breken. Enals de huidige vorm van Huntelaar de rest van het seizoen zo aanhoud dan moet Ajax er nog maar eens de helft van die 40 miljoen er voor zien te krijgen.

Kan me ook bijna niet voorstellen dat Huntelaar bij gaat tekenen. Ook bij hem moet het buitenland(buiten het grote geld om)toch gaan kriebelen. Wat hij sportief bij een Real Madrid kan bereiken is bij Ajax(of welke Ned. club dan ook) onmogelijk.

Ik zou het knap en een goede zet vinden als het Ajax lukt, maar als ik in de schoenen zou staan van Huntelaar dan tekende ik niet bij en zou ik aan het einde van mijn contract gewoon voor nop de Arena uit lopen en naar mijn favoriete club in het buitenland gaan en daar ook nog eens een zak tekengeld pakken.

Maar we zullen het wel zien wat er gebeurd. Voorlopig speelt hij gewoon nog in Amsterdam.

18 oktober 2008 om 12:34

Waar baseer jij het op dat die in Europeese wedstrijden en in het Nederlands elftal geen poten kan breken? Hij heeft een beter gemiddelde dan topspitsen/ex-topspitsen Van Nistelrooy/makaay/cruijff/vanbasten en Kluivert.
Weer klakkeloos geneuzel omdat hij de afgelopen weken iets minder in vorm is, mag die jongen ook eens een dipje hebben?

18 oktober 2008 om 13:07

De beurs af willen is echt wel een lange termijn plan, ze gaan nu echt niet huntelaar verkopen om dat voor elkaar te krijgen. Als Huntelaar verkocht gaat worden, zullen ze dat geld weer voor een nieuwe speler gebruiken. Ze hadden ook de 16 miljoen voor Sulejmani daarvoor kunnen gebruiken maar dat hebben ze ook niet gedaan, ze willen namelijk investeren in spelers, zodat er weer wat resultaat geboekt gaat worden.

Ik denk dat Ajax Huntelaar bij wilt laten tekenen met een gelimiteerde transfersom, zodat huntelaar in de winter nog blijft en in de zomer gegarandeerd is van een bedrag dat clubs willen betalen. Want ook al heeft Huntelaar straks nog maar 1 of 2 jaar contract, hij heeft geen gelimiteerde transfersom, dus Ajax zou nog steeds kunnen vragen wat ze willen. Als ze echter een gelimiteerde transfersom opnemen kunnen ze zich garanderen van een bepaald bedrag (schat ergens tussen de 15 en 20 mln ) en Huntelaar kan zich gaan richten op een buitenlands avontuur, want er zal ongetwijfeld weer een club komen die bereid zal zijn te betalen. Huntelaar zal uiteindelijk alleen bijtekennen als het voor hem ook gunstig is, ben benieuwd wat ze hem voor gaan stellen!

Sjonge jonge,begrijpen jullie er allemaal niks van ofzo?? Doen ze gewoon om meer geld binnen te halen voor Huntelaar want hij heeft nu nog een 1-jarig contract. Als ze Huntelaar los willen weken zullen ze meer gaan moeten betalen met een meerjarig contract dan met een 1-jarig contract!
Slimme zet van Ajax als het lukt maar als er een topclub komt wil Huntelaar natuurlijk weg..

Hij moet naar het buitenland!
Hier leert hij niet veel meer, en zo is hij niet goed genoeg voor het
Nl-elftal...

hij is gek als ie blijft, in het buitenland ontwikkeld hij een stuk beter dan bij ajax.
dadelijk is hij weer te oud ...

18 oktober 2008 om 10:32

Hij traint momenteel onder 1 van de beste spitsen die er ooit geweest is ik weet zeker dat ie zich hier wel degelijk verder kan ontwikkelen. Dan loopt er ook nog eens een Bergkamp rond waar ie ontiegelijk veel van kan leren dus dat zit wel goed.

Als hij heel het seizoen zo blijft spelen als de laatste 4-5 weken is het heel dom dat ajax het bod van 40 miljoen niet geaccepteerd hebben tijdens de zomerstop

18 oktober 2008 om 13:17

We krijgen weer een gelijke situatie als volgens mij 2 jaar geleden, toen iedereen ook riep dat Huntelaar in een enorme dip zat waar die niet uit zou kunnen komen, etc. Over een aantal jaren genomen, presteert Huntelaar constant, hij gaat ook gewoon weer scoren en als Ajax een prijs wint zal iedereen het fantastisch vinden dat ze hem destijds gehouden hebben, wint Ajax niks dan zullen ze dat niet vinden. Ik vind 44 miljoen ook heel veel geld, maar in de praktijk zal je toch zien dat zon bedrag niet direct aan nieuwe spelers zal worden besteed, slechts een deel zal worden besteed aan spelers waarvan je nu nog niet weer hoe ze bij Ajax zouden spelen, ik vind het best prettig dat we Huntelaar nog hebben en dat we volgend jaar ook nog wel wat geld voor hem krijgen en tot die tijd nog van m kunnen genieten!

Het grappige is dat Ajax het heel lang niet van een veel scorende spits heeft moeten hebben, maar van een team waarin meerdere spelers scorend vermogen hebben en dan met name middenvelders. Destijds werd er altijd geroepen dat dat was wat Ajax nodig had; een scorende spits. We hebben er eindelijk 1 en nu vind men dat het niet goed genoeg is, omdat ie zogenaamd niet kan voetballen. Ik vind Huntelaar bij Ajax voetballend vele malen beter geworden, daarnaast is ie fysiek ook gegroeid. Ik ben er van overtuigd dat ie het dit seizoen gaat redden en in het buitenland bij een grotere club, het ook heel goed gaat doen!

Een transfersom tussen de 25 en 30 miljon is genoeg. Maar Ajax had hem nu ik er over denk toch moeten laten gaan. Dit Ajax is in weze nieuw, dus kan je betere meteen emt een nieuwe spits beginnen.

Ik denk dat Huntelaar zijn contract het beste gewoon kan verlengen. Dat is voor beide partijen beter. Huntelaar is dit seizoen nog niet in topvorm en scouts zien dus niet de goede Huntelaar die ze eigenlijk willen zien. Maar het is gewoon een kwestie van tijd, voor t zelfde geld speelt hij vanavond de sterren van de hemel. Voor Ajax is het sowieso beter als hij blijft. Hij is natuurlijk van toegevoegde waarde voor Ajax, maar daarnaast kan Ajax, als ze zijn contract nu verlegen naar nog 4 jaar, hem volgend jaar voor nog meer verkopen (contract afkopen). Maar Huntelaars keuze staat natuurlijk voorop, als hij weg wil, dan vind ik dat hij ook weg mag! Veel succes vanavond

Als Ajax slim is verkoopt het Huntelaar komende zomer en vangt het een hoop geld!hunter gaat echt nog wel scoren voor Ajax en dan komen de clubs alsnog en ik zie Ajax nie tnog x een bod van circa 35-40 miljoen van de tafel wegschuiven!voor zowel Huntelaar en Ajax is het goed dat dit gebeurt

18 oktober 2008 om 11:55

Huntelaar is minder waard dan in de zomer, ik heb zo het idee dat van Basten hem niet optimaal laat renderen. Huntelaar zie ik veel te vaak 30 40 meter van de goal acteren en daar ligt zijn kracht niet.

18 oktober 2008 om 13:19

Gelukkig ziet Van Basten dat ook Fries, zie de laatste alinea!!

Goede zaak, het is natuurlijk grote onzin om hem transfervrij te laten gaan (ik lees hier namelijk dat hij nog een 1-jarige contract heeft). Op dit moment is Huntelaar gewoon uit vorm en met van Basten aan het roer dat een van de beste spitsen uit de geschiedenis van Nederland is geweest lijkt het me onzinnig om te roepen dat hij niets meer kan leren bij Ajax. Dus ook voor the hunt is het interessant om gewoon het contract te verlengen. Bij Ajax is hij zeker van en basisplaats als hij naar een topclub verhuisd en daar in een dip raakt dan is het vaak snel gedaan met een nieuweling.

Elke speler krijgt te maken met een dip, daar is niets raars of geks aan. De kunst is nu alleen hoe ga je als speler hier mee om en hoe kom ik er weer uit. Dit is vaak het verschil tussen een wereldspeler en gewoon een goede speler. Persoonlijk denk ik dat Klaas-jan er wel gaat komen. Hij heeft een kwaliteit die maar zo weinig spitsen hebben en is in die zin zeker vergelijkbaar met Ruud. Het is geen messi of Xavi, maar die hebben op hun beurt niet de scorings -en positioneringsdrift van een Ruud of Klaas-jan. Nee dit zijn unieke kwaliteiten die je overal wel kan toepassen. Daarnaast denk ik dat Huntelaar inderdaad gewoon véél meer rond de 16 moet blijven hangen, want ook bij Oranje komt hij daardoor niet uit te verf. Het is nou eenmaal geen man van de actie.

Zeer slim van Ajax, Al betwijfel ik of ze hem dan nog ooit verkocht krijgen.
Ze kunnen ontzettend veel geld voor Huntelaar krijgen, en ik weet zeker dat er jongens rond lopen in de jeugd die ook op zijn positie kunnen en net zo goed kunnen worden.
Castillion is zo'n jongen.
Aan de andere kant is het wel te begrijpen, hij is de beste spits uit de Eredivisie, legt ze er zeer gemakkelijk in en zo'n talentje kan je niet gelijk voor de leeuwen gooien.

18 oktober 2008 om 13:40

Spelers zijn moeilijk te vergeliken in de eredivisie. Normaliter zou Kjh er met kop en schouder bovenuit moeten steken, omdat hij op papier de beste spelers om zich geen heeft. Spitsen bij subtoppers worden vaak onderschat. Ik schat Marcus Berg minstens zo hoog in.

Ik denk dat clubs juist nu helemaal in de rij staan!
Hij speelt nu dus inderdaad niet erg goed. Maar ze weten wat hij wel kan..
Dus op deze manier kan je huntelaar ook weg halen voor veel minder geld, dat hij daarna weer opbloeit bij die volgende club.
Kijk maar naar Van der Vaart bij ajax echt uit vorm en voor relatief weinig geld verkocht,
nu speelt hij bijzonder goed bij real!

Weet je wat me eigenlijk alleen opvalt an dit hele bericht?
Van Basten zegt dat hij de bal niet zo vaak moet komen halen op het middenveld maar gewoon op de 16 moet focussen. Is dat nou niet precies hetgeen wat hem de afgelopen seizoen verweten werd, dat hij zich meer aan moest bieden om zo te kunnen kaatsen (ten Cate)?

Ik denk dat Ajax de weg omhoog gaat slaan als Huntelaar blijft. Als het wat minder tegenzit met blessures hebben we een heel sterk team. Dat kan toch niemand ontkennen? Na de jaarcijfers was bekend dat nog steeds het kapitaal in het veld zal staan, dus Ajax zou eventueel weer gaan investeren. Dan kan het toch bijna niet anders dat Ajax weer de weg omhoog zoekt? In deze competitie moet je met zo'n team toch wel 1e of 2e kunnen worden. Als dat dit seizoen nog gaat lukken (want na een paar wedstrijden is er nog niks aan de hand), moeten we echt weer proberen de Cl te halen. Dat zou fantastisch zijn, ook voor Huntelaar, want hij is op zoek naar prijzen. Als we kampioen zouden worden, weet ik bijna zeker dat Huntelaar wel wilt verlengen. We moeten het eerst gaan waarmaken en de wedstrijd vanavond is een hele belangrijke. Als het wat meer meezit qua blessures moet het, volgens mij, echt wel lukken!

huntelaar moet dan wel anders gebruikt worden, zoals Van Basten aan gaf. Huntelaar maakt de doelpunten echt wel, maar dan moet hij wel voorzetten krijgen en niet alleen het aanspeelpunt zijn.

hoe zo moet hij zich niet laten terugzakken.oke in de zestien is hij de gevaarlijkste. daar ligt zijn kracht,maar als je de bal niet krijgt .dan laat je je automatish terugzakken om de bal te gaan halen.of moet je negentig minuten in de zestien meter gaan staan als je nauwelijks de bal krijgt of een pass om af te maken.

oke hij heeft ook kansen gekregen en niet afgemaakt. maar de spelers moeten meer ballen op huntelaar spelen dan komt hij ze ook niet halen logisch toch.

dus van bastard train je spelers beter dan komt huntelaar vanzelf wel met zijn goals.

want het lijkt nergens op, bij het voetbal van ajax ,dit jaar kampioen worden was de doel van dit jaar. willem 2 verliezen herenveen verliezen.

en als je vanavond van groningen verliest. ja dan weet ik het ook niet.

en nog aston villa woensdag kijken wat je daar doet.

Ze hadden hem aan het begin van het seizoen voor 25 miljoen moeten verkopen, zoals hij de laatste wedstrijden inclusief in oranje ziet spelen dan schat ik hem op 1 miljoen euro, wat was Huntelaar slecht zeg afgelopen wedstrijden.

Er is geen reden voor Kjh om langer te blijven. Ik ben zeker een fan van Klaas Jan, zal ik altijd blijven, maar wanneer Ajax geen eens goede verdedigers kan kopen omdat daar het grootste probleem is, vind ik het zeer begrijpelijk als Huntelaar weg gaat. Als er intresse is van een Europese topclub dan blijf je meestal niet en zeker niet als je huidige club totaal verkeerd bezig is. Snap niet dat Kjh er niet moedeloos van wordt om te zien hoe slecht onze verdediging is. Ik persoonlijk zal hem niet adviseren om bij te tekenen want dat weet je gewoon dat Ajax je niet zomaar wilt laten gaan.

Ajax moet nooit de intentie hebben om een speler als Huntelaar te verkopen. Simpelweg omdat het onmoglijk is een gelijkwaardige vervanger aan te trekken. En al helemaal geen Nederlander. Het enige wat Ajax moet doen is zorgen dat wanneer er een club zich serieus meld het onderste uit de kan wordt gehaald. Sportief gezien schiet je er in geen enkel geval iets mee op om hem te verkopen. Moch Huntelaar toch bij willen tekenen dan zal het twistpunt de gelimiteerde afkoopsom zijn. Ajax ging voorheen al niet akkoord met een afkoopsom van 17 miljoen dus ik verwacht dat wanneer Huntelaar toestemt met met een bedrag van ongeveer 25 miljoen het toch nog wel eens rond zou kunnen komen.

Ik denk dat dit zinloos is, je kunt altijd een poging wagen..maar als Ajax nog niet instemt met 40 miljoen, zal Huntelaar zeker een afkoopsom in zijn contract willen. Als ajax dit niet wil dan zal ie binnenkort voor niks de deur uit lopen. Op een gegeven moment is het voor een speler ook genoeg geweest..als de absolute top al jaren achter een speler aan zit en er uiteindelijk niks uit voort komt, begint het te knagen. Zeker in dit geval, een topspits als huntelaar is nog nooit kampioen geworden en moet zich al jaren bevredigen met Uefa Cup, waar het dan ook nog eens niet loopt..2 opties, contract met een redelijke afkoopsom van rond de 20 miljoen of binnenkort gratis en voor niets de deur uit

gewoon contract verlengen huntelaar is de beste van ajax dus helemala niet verkopen ajax zit ook niet in geld nood dus ze kunnen doen en laten wat ze willen

18 oktober 2008 om 12:47

En Huntelaar zelf heeft niks te willen? Als hij niet verlengt kan hij aan het eind van het seizoen makkelijker weg omdat Ajax, met nog een jaar op zn contract, geen megabedrag meer kan vragen, als ze dat wel doen dan loopt hij het jaar erna gratis de deur uit. Huntelaar zal niet gaan verlengen zonder dat er een clausule in zn contract komt dat is inmiddels wel duidelijk.

Dat is iets wat ze in Amsterdam wel beter doen dan in Eindhoven, daar gaan ze gewoon niet akkoord met al die gelimiteerde transfersommen. Vind het ook de grootste onzin. Natuurlijk gaan ze Huntelaar niet gelimiteerd voor 17 miljoen vaststellen als ze denken er ook meer voor te kunnen vangen. Hoe dom kun je zijn! Reker heeft die fout wel gemaakt met Afellay waardoor als er een club komt en het bedrag bied hij weg is terwijl je er misschien nog wel meer voor had kunnen vangen.

Daarnaast denk ik dat het hoogtijd wordt dat Huntelaar vertrekt, heeft zijn beste tijd gehad en iedere trainer legt weer zijn accenten op iets anders. Hij moet dit seizoen de stap maken anders zie ik hem dadelijk niet meer bij de top terecht komen en word hij te oud.

18 oktober 2008 om 13:06

Zekunnen wel niet akkoord gaan met een gelimiteerde transfersom maar straks loopt Huntelaar na afloop van zn contract gratis de deur uit of hij maakt lekker gebruik van het Webster-arrest, je hebt als club weinig meer te zeggen tegenwoordig.

18 oktober 2008 om 13:23

Ja maar ze zijn wel zo slim geweest om afgelopen zomer niet akkoord te gaan. Dan hadden ze m voor 17 mln kwijt geweest, terwijl ze hem niet kwijt wilde en anders ook nog 44 mln voor m hadden kunnen krijgen.

Nu is de situatie natuurlijk weer anders, ze kunnen nu geld verdienen door zon transfersom. Huntelaar schijnt ook flink te kunnen gaan verdienen naar het schijnt, het schijnt dat Aegon een potje geld voor m klaar had staan.

als ik huntelaar was zou ik niet bijtekenen
hij wilde graag de beker winnen, maar het is de vraag of dat dit jaar gaat lukken.
Bovendien wordt hij verkeerd gebruikt en ik heb het gevoel dat hij zich niet super zit te ontwikkelen ofzo. Ik dacht dat met spelers als suarez en sulejmani hij niet te stoppen zou zijn. Dus tijd voor een uitstapje.

Wel vervelend voor Huntelaar dat hij zoveel verschillende spelwijzes onder de knie moet krijgen. Vorig jaar moest hij bij Ten Cate meer uit het strafschopgebied komen om mee te spelen. Onder Koster moest hij zelfs wel eens op de 10 spelen. Nu moet hij van Van Basten weer puur spits spelen, terwijl in Oranje weer wat anders van hem wordt verlangd. Hij is natuurlijk nog geen Van Nistelrooij, maar die heeft wel het voordeel in de afgelopen jaren dat hij zich alleen maar op de goal hoeft te focussen. Dat kan hij nu nog niet afdwingen denk ik. Nu verzuipt hij nogal eens (vaak) in het taktische concept dat de verschillende coaches voor hem hebben uitgestippeld en is hij veel te afhankelijk gemaakt van de toeleverednde spelers. Als die niet brengen wat ze moeten brengen compenseren zij dat met hard werken, maar Huntelaar wordt erop afgerekend. Laat hij nu maar lekker, zoals Van Basten wil zich op de 16 concentreren en dan komt het scoren vanzelf wel. En dan staan de clubs weer in de rij voor hem. Ik hoop dat hij naar een club met buitenspelers of een club als Real of Arsenal gaat. Daar wordt gevoetbald en daar rendeert hij het best.

18 oktober 2008 om 18:34

Wat een gelul...
Je neemt Van Nistelrooy las voorbeeld..
Van Nistelrooy speelde bij Psv in 4-4-2 systeem met Nilis achter hem.
Manu moest hij juist voor in de punt spelen, hij mocht niet terugzakken.
Giggs en Beckham zorgen wel voor de voorzetten.
Nu bij Real Madrid , speelt van nistelrooy niet altijd in de punt van de aanval.
S0ms speelt hij achter raul, dan weer Raul naast hem. of in een 4-3-3 met robben en higuain.
Elke speler krijgt met continu verschillende speelwijze te maken. Als je je daar niet kan aanpassen ben je gewoon geen topspits.

Huntelaar is een prima speler, maar heeft in de afgelopen jaren niet het verschil kunnen maken. Iets wat ie bij Heerenveen wel deed. Bij Ajax moet je tegenwoordig niet zijn om prijzen te pakken. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging in het buitenland.

18 oktober 2008 om 13:48

Mocht het je even ontgaan zijn: hij was vorig jaar gewoon wederom topschutter van de eredivisie. Denk dat je dan wel degelijk vaak het verschil maakt al kan ik ernaast zitten uiteraard.

Die nieuwe uitdaging in het buitenland ben ik wel met je eens. Ik begrijp alleen niet wat iedereen moeilijk loopt te doen binnen de besprekingen.
Ajax wil geen minimum verkoopbedrag als clausule op laten nemen. Waarom zou je niet samen bespreken dat wel te doen maar dan niet 17 miljoen maar 25 miljoen. De extra miljoenen delen we aan het eind van de rit, iedereen blij. En die 25 miljoen komt er toch wel, dat weet Kjh zelf ook wel, zeker als hij voor 3 jaar bijtekent.
Kan ie over een jaar zo even 4 miljoen bruto in het laadje schuiven. Ik zou niet klagen!

18 oktober 2008 om 14:03

Ik bedoel dat ie niet het verschilen heeft weten te maken, door met Ajax prijzen te laten winnen. Rendement is dan niet hoog. Vergelijkbaar: 300 km/per uur in Formule 1 is erg snel, maar als je directe concurenten 320 km/per uutr rijden, heb je er barweinig aan. Hij moet jaarlijks beter worden en dat lukt niet bij Ajax in de Nl-competitie.

Huntelaar moet weer goals scoren, anders blijft hij heel zijn leven bij Ajax.

18 oktober 2008 om 16:33

Ja inderdaad, nog even en hij heeft zijn hele voetballeven op 2e rangs niveau gevoetbald

Als Huntelaar slim is vertrekt ie gewoon uit Amsterdam aan het einde van dit seizoen.
Wat heeft ie er nog te zoeken. Met een beetje geluk klopt Real weer op de deur.......
Moet ie wel wat beter gaan spelen.......

Als hij slim is verlengt hij zijn contract niet! Hij heeft na dit seizoen nog 1 jaar contract dus is hij interessant voor veel clubs. Of hij gaat voor een een redelijk normale prijs weg na dit seizoen of anders loopt hij een jaar later gratis de deur uit. Dus lijkt het me dat Ajax niet echt meer de hoofdprijs kan vangen... Daarbij opgeteld dat hij een smak tekengeld kan vangen als hij daadwerkelijk transfervrij is!

25 miljoen? Ajax kan zoveel meer voor die jongen vangen. Waarom denk je dat ie geen gelimiteerde transfersom krijgt. En het is ook een zekerheid, dat hij (als hij geblesseerd raakt) aan het einde van het seizoen gewoon weer topscoorder word, want de man is gewoon een verschrikkelijk goede spits.

18 oktober 2008 om 14:59

Als je eerst de reacties nou even doorleest want het is hierboven allemaal uitgebreid uitgelegd waarom Ajax de hoofdprijs niet meer kan vangen.

van mij mag huntelaar langer blijven alleen hij gaat toch wel naar een top club

Ik denk dat Huntelaar weg gaat de volgende transfer periode voor ongeveer 40mil, Ajax kan hem niet behouden of er moet inderdaad een gelimiteerde transfersom opgenomen worden.

Ajax doet nu wel erg stoer, maar eigenlijk moeten ze Huntelaar eind dit jaar wel verkopen om niet nog dieper in het financiële moeras te zinken. Ondanks de verkopen van Sneijder, Babel, Heitinga, De Mul werd er nauwelijks geld verdiend afgelopen jaar. Zonder deze verkopen was er sprake van een angstig hoog negatief resultaat. Als Ajax ook volgend jaar geen Cl speelt, dan zullen ze door de gestegen salarissen weer ca. 25 mln. verlies draaien en is het geld dat ze met de beursgang hebben afgetroggeld vrijwel op. Structureel zie je dat het eigen vermogen sinds de Arena terugloopt. Ik verwacht uiteindelijk een Feyenoord-scenario, waarbij men door het gevoerde financiële (en sportieve) wanbeleid uiteindelijk een armlastige club wordt.

Mensen ga alsjeblieft niet te veel hopen. Clubs stonden in de rij voor huntelaar afgelopen seizoen, maar omdat ajax teveel vroeg ketsten transfers af. Ajax kon veel vragen omdat het contract van huntelaar nog lang doorliep. Na dit seizoen staat huntelaar nog voor 1 jaar op papier en kan Ajax aanzienlijk minder vragen voor hem. Er zijn 2 opties.

1: Huntelaar dient zijn nog 1 jarige contract na dit seizoen niet meer uit, en vertrekt voor 15 miljoen naar een europese topclub.
2: Huntelaar verlengt zijn contract met 3 jaar, gaat meer verdienen, maar loopt aan het einde van dit seizoen voor 15 miljoen euro weg door een clausule in zijn contract.

Conclusie. De enige reden voor huntelaar om bij te tekenen is om de laatste maanden bij Ajax meer te gaan verdienen. Dit contract gaat hij alleen ondertekenen wanneer er een ontsnappingsclausule van rond de 15 miljoen inbegrepen wordt. Huntelaar gaat na dit seizoen toch weg.

18 oktober 2008 om 18:27

ik moet je helaas corrigeren.
1: Huntelaar dient zijn nog 1 jarige contract na dit seizoen niet meer uit, en vertrekt voor 10 -15 miljoen naar een europese topclub.
( Nogmaals bedenkt dat een al meer bewezen speler als Van der vaart , slechts 13 miljoen kostte.. )
2: Huntelaar verlengt zijn contract met 3 jaar, gaat meer verdienen, maar loopt aan het einde van dit seizoen voor 17 miljoen euro weg door een clausule in zijn contract.

Ik neem aan dat Huntelaar geen salarisverhoging krijgt van 2 miljoen euro ?
Optie 2 lijkt mij het verstandigst...
Voor Ajax en voor Huntelaar...
Wel dom dat Ajax daar niet op ingaat..

18 oktober 2008 om 19:43

Ik denk dat ajax op den duur wel instemt met die clausule. Want je zegt het al. 10 tot 15 miljoen wordt de hoofdprijs op dit moment. Ik had ook gelezen dat de contractverlingen de vorige keer dus afketste omdat ajax niet instemde met die clausule van 17 miljoen. Toch denk ik dat Huntelaar wel een flinke salarisverhoging zal krijgen bij Ajax. Ik stem dan ook 1 voor optie 2, want lang blijft hij toch niet meer en je Huntelaar kan niet beginnen te zeuren wanneer clubs de 17 miljoen niet willen betalen. Al zie ik hem niet snel zeuren over zulk soort dingen.

Ik denk dat Huntelaar naar het buiteland gaat.

Wel slim van ajax, zo kunnen ze weer meer geld voor hem vragen. Echter ik vraag mij af of Huntelaar het gaat doen, hij zal toch wel heel graag naar het buitenland willen vermoed ik.

Waarom zou hij verlengen? In 2009 heeft hij nog maar 1 resterend contractjaar en dan kan Ajax niet eens meer 15 miljoen euro voor hem vragen. Dit zet hem alleen maar in een sterkere onderhandelingspositie (inclusief hoger tekengeld).

Ze konden 40 miljoen krijgen aan het begin van het seizoen voor hem,zo ongelooflijk stom beleid om er geen strik omheen te doen.
Hij is een goede spits maar heeft nooit op beslissende momenten het verschil kunnen maken als het om het eggie ging.(slavia,twente,croatia zagreb).
Nu raakt ie geen pepernoot meer,scoren lijkt ie verleerd en mag je hopen dat je er nog hooguit 10 voor krijgt.
Ze hadden hem gewoon moeten verkopen en suarez het stokie laten overnemen.

Niet zo slim van Ajax.
Huntelaar gaat toch niet verlengen.
Die gelimiteerde transfersom was niet eens een zo slecht idee.
Over een jaar is Huntelaar als hij zijn contract niet verlengt ongeveer 10 miloen waard. Heel misschien kan je er nog 13-14 miljoen uitpersen meer niet.
Geen enkele club gaat nog 25 miljoen betalen voor een speler die een jaar later transfervrij is.
Kijk maar naar van der vaart, zelf Hij iemand met zo'n status bracht maar 13 miljoen.
Dus die 17 miljoenplus verlenging contract is niet eens zo'n slecht voorstel van de zakenwaarnemers van Huntelaar.

18 oktober 2008 om 18:28

Dat was dus afgelopen zomer en dan was ie voor 17 de deur uitgelopen.

Grappig om te horen dat Van Basten zegt dat Huntelaar zich meer op d 16 moet concentreren, terwijl vorige trainers (ten Cate, Koster) er op hamerden dat hij meer mee moest voetballen. Ben het wel eens met van Basten, overigens. Huntelaar is er om te scoren. Niks meer, niks minder.

18 oktober 2008 om 18:36

Hij kan ook niks anders
Of je stelt Huntelaar niet op, of je stelt hem op en beoordeel hem puur op het maken van doelpunten.

Je moet het ijzer smeden als het heet is. Ajax heeft een fout gemaakt door hem niet te verkopen afgelopen zomer. Het Sneijder-verhaal ging ook helemaal niet op want ook met 15 doelpunten minder zou Ajax nog bovenin de doelpuntenlijst te vinden zijn. Nu zijn ze veel geld mis gelopen en blijkt Huntelaar toch geen garantie voor doelpunten te zijn (kan ook moeilijk anders met de clown als meesterbrein). Daardoor lopen ze nog meer geld mis en dat met een verre van gezonde financiele huishouding. Dat laatste is trouwens te achterlijk voor woorden. Zodra mensen niet meer thuis het huishoudboekje moeten beheren maar bij een groot bedrijf, weten ze niet meer dat je niet meer moet uitgeven dan dat er binnen komt, onder het kulargument van investeren om te oogsten terwijl er helemaal geen garanties zijn voor dat oogsten. In een tijd dat clubs hun budgetten telkens verhogen is het een teken aan de wand dat Ajax zijn budget heeft moeten verlagen.
Overigens, twee jaar Ten Cate/koster en hun meevoetballengeklets worden uitgerekend door de clown terecht terug gedraaid. Opportunistisch toch, dat voetballen.

Huntelaar moet zeker niet bijtekenen. Voor hem financieel veel gunstiger als er geen (over twee jaar) of een kleine transfer vergoeding (na dit jaar) moet worden betaald.
Ajax, en elke nederlandse club, kan nooit financieel bieden wat een europeese (sub)top club kan en wil betalen. Dat Huntelaar een minder seizoen tot nu toe draait is helemaal niet erg, elke club kijkt naar een langer geheel. En dat ie er vorig jaar meer dan 30 inlegde zegt voor veel clubs genoeg.

Feit is dat Huntelaar minder scoort en dat komt hoofdzakelijk omdat de aanvoer niet goed is. Zodra Sulejmani terug is zal het gaan verbeteren. Nu is de aanval van Ajax heel voorspelbaar. de bal gaat naar Suarez die gaat pingelen en dan komt de bal eventueel bij Huntelaar. Heel doorzichtig en dus goed te verdedigen.
Huntelaar gaat dus niet verlengen tenzij Ajax hem een astronomisch salaris gaat betalen. We hebben het dan over 4-5 miljoen netto..............
Want Huntelaar kijkt natuurlijk ook naar de prestaties van Alves, die er in het lopende seizoen nu al 1 gemaakt heeft
Het is dus alles goud wat er blinkt in het buitenland

hahaha, daar moet ik echt lachen om Huntelaar!!!! Hij is erg slechte voetballer bij Ajax en Ned elftal die heb ik ooit gezien.. wat vreselijk!!!! Moeten we hem niet meer hem hebben.. Voor mij mag hij daar weg bij Ajax en Ned. elftal.. Hij kan Niet voetballen... Zie je wat hij niet kon doelpunt van gisteravond tegen Fc Groningen.. Ik lach me dood van hem. Slappe Huntelaar!!!!!

Huntelaar presteerd minder ik moet het nog zien met hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren