Rechtszaak om tonnen op komst tussen voorganger Van Bommel en Antwerp

Woensdag, 22 juni 2022 om 18:23Wessel Antes • Laatste update: 18:27

Royal Antwerp is door ex-hoofdtrainer Brian Priske voor de rechter gedaagd. Na het binnenhalen van een nieuwe delegatie aan Nederlandse pioniers leek alles op zijn rolletje te lopen in de Belgische havenstad. Woensdag meldt Het Nieuwsblad dat er een aantal zaken zijn die nog afgehandeld moeten worden. Zo zou de voorganger van Mark van Bommel vijfhonderdduizend euro eisen van de club.

Priske zegt namelijk dat hij nog recht heeft op de ontslagvergoeding, een wedstrijdpremie, vakantiegeld en een maandloon. Dit alles zou tot dusver nog niet zijn overgemaakt. De Deense manager werd eind mei ontslagen door Antwerp. In de weken hierna wisten de club en Priske er niet in te slagen om een schikking te treffen. Naar verluidt zou hij gedurende deze onderhandelingen zijn ontslagvergoeding voor lief hebben willen nemen, indien de Belgen akkoord gingen met zijn overgang naar Sparta Praag. Daar ging Antwerp niet mee akkoord.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Priske werd op 31 mei wel aangesteld als nieuwe trainer bij Sparta Praag en zodoende denkt Antwerp recht te hebben op een transfersom. Op dat moment stond de 45-jarige manager officieel nog onder contract in België. De Deen zegt echter weer dat het eerste contact tussen Sparta Praag en hem plaatsvond na het definitieve bericht dat hij moest vertrekken bij Antwerp. Om die reden gaat hij een rechtszaak starten.

De club heeft inmiddels een reactie gegeven op de geluiden rondom een eventuele rechtszaak. “Wij hebben het ook gelezen in de krant”, aldus CEO Sven Jaecques. Verder wil hij niet dieper ingaan op de zaak. “Als er een rechtszaak komt, gaan we dat intern oplossen. En zeker niet in de media.” Priske geeft in zijn statement aan dat hij hoopt dat er snel een oplossing komt. “Ik wil graag onderstrepen dat ik heb genoten van mijn tijd bij de club. Het is een grote ploeg, met geweldige fans. Ik hoop dan ook dat we dit snel kunnen afhandelen, zodat beide partijen verder kunnen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door inkemontana)

Zo snel mogelijk oplossen en met een schone lei beginnen zou ik zeggen. Kan me niet voorstellen dat iemand dit zomaar verzint.

Hoe ik het zo lees geef ik Brian Priske gelijk. Antwerp ontslaat hem om plaats te maken voor Van Bommel en tegelijkertijd een transfersom eisen omdat hij bij een andere club aan de slag kan ( Sparta Praag).
Om maar te zwijgen over de juiste ontslagvergoeding.

22 juni 2022 om 18:38

Zoals ik het lees geef ik Antwerp gelijk. Hij is volgens bovenstaand bericht namelijk nooit ontslagen. Op het moment dat hij bij Sparta Praag aan de slag ging had hij zijn ontslag papieren nog niet binnen, maar was hem alleen mondeling medegedeeld dat ze niet met hem verder gingen als hoofdtrainer het komende seizoen. Het is natuurlijk een beetje slinks en achterbaks gedaan door Antwerp, maar ik denk dat Priske geen poot heeft om op te staan.

22 juni 2022 om 18:45

Ik vind het ook geen zuivere koffie.
Quote Priske; "de Deen zegt echter weer dat het eerste contact tussen Sparta Praag en hem plaatsvond na het definitieve bericht dat hij moest vertrekken bij Antwerp. Om die reden gaat hij een rechtszaak starten."

Mij lijkt het verstandig dat beide partijen water bij de wijn doen en voor een oplossing zorgen. Dus alsnog een schikking en zo een rechtszaak voorkomen.

22 juni 2022 om 18:45

Er staat letterlijk "De Deense manager werd eind mei ontslagen door Antwerp."

22 juni 2022 om 18:53

Benzema. En vervolgens staat er: "priske werd op 31 mei wel aangesteld als nieuwe trainer bij Sparta Praag en zodoende denkt Antwerp recht te hebben op een transfersom. Op dat moment stond de 45-jarige manager officieel nog onder contract in België." Als je nog officieel een contract hebt, dan is die op dat moment nog niet ontbonden en ben je dus nog niet officieel ontslagen.

22 juni 2022 om 22:14

Marc 433, ik sta toch echt aan de kant van Antwerp in deze. Als ze zeggen dat je ontslagen gaat worden, dan ben je nog niet transfervrij. Eerst zal de hele mikmak afgerond moeten worden en een datum per wanneer het dienstverband officieel eindigt. Deze trainer heeft daar schijnbaar niet op gewacht en eerder verkast. En dan heeft hij geen recht op een ontslagvergoeding en dergelijke en heeft de club feitelijk recht op een transfersom.

Als je 2,5 miljoen aan salaris kunt weggooien door Vincent Janssen te halen, kun je dit met deze ex-trainer ook wel even netjes afhandelen, lijkt mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
M. FreyAanvaller3924
B. ManuelAanvaller345
J. ButezKeeper400
K. MiyoshiAanvaller251
V. FischerAanvaller183
B. NsimbaAanvaller10
J. BatailleVerdediger300
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

0 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren