Jeugdspeler van Feyenoord maakt zich niet druk om zijn bekende achternaam

Dinsdag, 30 november 2021 om 17:26Dominic Mostert • Laatste update: 22:12

Jaden Slory timmert aan de weg in de jeugdopleiding van Feyenoord. De zestienjarige rechtsbuiten komt uit voor Feyenoord Onder 18 en speelde bovendien voor meerdere vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje. Zijn achternaam en positie op het veld roepen meteen herinneringen op aan zijn vader Andwelé, maar Jaden en zijn trainer Melvin Boel houden zich niet te veel bezig met de bekende achternaam van de jongeling.

In een interview met RTV Rijnmond vertelt Boel dat er 'uiteraard een beetje druk' bij komt kijken als 'de zoon van'. "Maar Andwelé is niet altijd bij de wedstrijden, om zo de druk er niet op te leggen. En hij laat Jaden vooral zijn eigen ding doen", maakt de trainer van Feyenoord Onder 18 duidelijk. "Het voetbal was in de tijd van Andwelé ook anders, er worden andere dingen gevraagd. Ik denk juist dat het een enorme kwaliteit van een vader is die een zoon daarin soms loslaat. De druk op spelers is soms al hoog genoeg."

RTV Rijnmond sprak met Jaden Slory en publiceerde beelden van zijn acties.

Andwelé, die tussen 2007 en 2010 voor Feyenoord speelde, doet dat ook daadwerkelijk, vertelt Jaden zelf. "Hij zegt eigenlijk alleen 'veel plezier, gewoon je ding doen'. Voor de rest bemoeit hij zich er niet veel mee. Alleen op een positieve manier", verzekert de rechtsbuiten. "Ik houd me ook helemaal niet met m'n achternaam bezig, ik probeer mijn eigen naam te maken. Hopelijk mag ik snel een keer naar De Kuip. Gewoon meetrainen, laten zien dat ik er ben."

Jaden ondertekende in juni van dit jaar zijn eerste profcontract bij Feyenoord. Hij ligt daardoor tot medio 2024 vast. Technisch directeur Frank Arnesen zei destijds dat het aan Jaden was om te laten zien 'hoe graag hij wil slagen als profvoetballer'. "Het begint bij het hebben van talent en dat heeft Jaden vanzelfsprekend in overvloed. Maar de voetballers die echt doorbreken doen dat dankzij hun tomeloze inzet. Elke dag het beste uit jezelf halen: dat is het devies."Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Mooi voor die jongen dat het zo goed gaat. Zijn vader was natuurlijk geen clubicoon, maar wel een zeer nuttige rechtsbuiten die het zelfs nog even tot Oranje had geschopt.

30 november 2021 om 17:50

Wel zo'n naam die het altijd goed doet hij vergeten aanvallers. Beetje zelfde laken in pak als Romeo Castelen

30 november 2021 om 18:02

Bijzondere tijd was dat voor Feyenoord, veel van die jongens zijn inderdaad in de vergetelheid geraakt. Aan het lijstje Slory en Castelen kan je ook nog jongens als Tim Vincken, Biseswar en Kermit Erasmus toevoegen.
Af en toe, als Feyenoord een klotewedstrijd speelt, denk ik gewoon terug aan die tijd en gaat de zon weer schijnen.

30 november 2021 om 18:03

Vergeet Rio niet

30 november 2021 om 18:12

Er zijn tal voorbeelden van buitenspelers Schet, Fernandez, Cabral, Manu, Pedro, Janota zijn namen die zo even in mij opkomen. Met wisselende voortzetting van carrieres.

30 november 2021 om 18:21

Stijn Huysegems (als ik het goed spel). Volgens mij nog eens een artikel over hem geleden dat die nu postbode is.

30 november 2021 om 18:28

Slory maar met name Castelen waren toch wel een niveautje hoger dan die andere namen.

30 november 2021 om 18:51

Heerlijk lijstje om weer eens te lezen. Uit de tijd van Tim de Cler, Gio, Rob van Dijk, later ook Castaignos. Ah, de nostalgie.

30 november 2021 om 20:25

Leonardo II, niet vergeten!

1 december 2021 om 00:35

Dat was weer wat verder terug.

1 december 2021 om 11:27

Castelen had best ver kunnen komen zonder een zware knieblessure, maar zo gaan die dingen soms. Ook Vincken is in feite genaaid door zijn blessuregevoeligheid.

Natuurlijk heel speciaal als je als vader en zoon voor dezelfde voetbalclub hebt gespeeld. Ik denk wel dat de naam Slory minder druk met zich meebrengt dan de zoon van Van Persie bijvoorbeeld bij Feyenoord. Slory is natuurlijk geen absolute topper geweest met 50 wedstrijden en 6 goals.

30 november 2021 om 18:00

Hij speelde bij Excelsior gewoon op Oranje niveau dacht dat hij ook de reden was dat AZ niet kampioen werd, 29 wedstrijden en 12 goals in 2006 is gewoon heel goed . Zijn stats bij feyenoord is niet volledig zijn fout want ik weet nog dat hij zijn achillespees tweemaal scheurde en wou zelfs stoppen met voetbal op dat moment.

30 november 2021 om 18:27

Is inderdaad best goed, maar om iemand van excelsior op oranje niveau te beschouwen vind ik sterk overdreven. Ook nu zijn er jaarlijks spelers van mindere clubs die een keer of 10 scoren hoor eigenlijk vrijwel nooit dat zij geselecteerd zouden moeten worden. Hij debuteerde onder van Basten en dat zegt natuurlijk wel wat. Die heeft wel meer spelers geselecteerd met matige carrieres en die maar 1 interland speelde zoals Meerdink, Denneboom, Yildirim, Hofs, Collins John etc.

30 november 2021 om 18:51

Vooral Waterman was de reden dat AZ in die wedstrijd geen kampioen werd...

1 december 2021 om 08:27

De zoon van de Guzman spelt ook in de jeugd!

Aan de reacties te zien zijn er wat mensen in de war, misschien met Ruben Schaken die wat meer heeft toegevoegd bij Feyenoord. Begint ook met een S he en ook rechtsbuiten... Dit soort spelers hebben we wel meer van Excelsior gehad, bijvoorbeeld Guyon Fernandez en Mitchell te Vrede.

30 november 2021 om 19:09

Castelen-Schaken-Slory in die volgorde voor mij

30 november 2021 om 23:00

Eens, mensen vergeten hoe goed Castelen was, bloem geknakt in de knop, met al z'n blessures

In mijn FM save is dat al een grote meneer hoor.

Slory tegen ajax toen. Zelden iemand zulke mooie kansen zien missen

30 november 2021 om 22:59

Ah die wedstrijd tegen Ajax kan ik mij nog goed herinneren. In de krant de volgende ochtend stond een foto waarin zijn shirt een bepaalde positie had dat je “sory” las ipv Slory. En dat moment was precies tijdens de gemiste kans in de laatste min van de wedstrijd.

Poh, ik voel me wel oud als ik besef dat zoons van spelers die ik bewust heb meegemaakt op het punt staan om door te breken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller2011
A. JahanbakhshAanvaller182
J. BijlowKeeper170
L. SinisterraAanvaller177
C. DessersAanvaller164
R. NelsonAanvaller130
L. GeertruidaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren