Ryotaro Araki, het talent dat op het punt staat om geschiedenis te schrijven

Donderdag, 4 november 2021 om 22:30Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:26

In samenwerking met Goal licht Voetbalzone geregeld jonge spelers uit die het in de toekomst ver kunnen schoppen of die nu al hun sporen verdienen in het (inter)nationale topvoetbal. Deze keer gaat de aandacht uit naar de negentienjarige aanvallende middenvelder Ryotaro Araki, die de tweede tiener in de geschiedenis van de Japanse J1 League wil worden die minimaal tien competititiedoelpunten in één seizoen weet te maken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

2 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Mooi om te lezen man. Japan blijft leuke voetballers voortbrengen. Jongens die altijd goed in de groep liggen en een geweldige mentaliteit hebben. Ik keek toevallig gisteren naar de uitslagen in de J1. Een Kawasaki Frontale staat met afstand op de eerste plaats. Zitten daar geen leuke Japanse toppers tussen die Zuid Amerikanen? Ik weet niet hoeveel geld er in die competitie omgaat maar het lijkt mij wel een hele interessante markt om in te scouten. De Eredivisie zou een mooie springplank voor Japanners kunnen zijn.

4 november 2021 om 01:46

@storing - Kawasaki Frontale heeft maar 4 Brazillianen in de selectie lopen, waaronder Leandro Damiao. Samen met Kobayashi schieten ze de competitie wel kapot. Kawasaki Frontale heeft ook een van de oudste selecties lopen, dus qua toppers zijn het niet echt lange termijn spelers. Maar op dit moment is het wel een lastige competitie om spelers te scouten. Ze hebben een hogere base salary, in verband met geen EU nationaliteit. Dus je bent daar aardig wat geld aan kwijt. Daarnaast is het al een populaire scoutingsplaats voor Aziatische voetballers. Kijk hoeveel Japanse voetballers in Belgie en in Duitsland spelen. Daarnaast hebben Engelse clubs de Japanse markt ook op hun vizier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Japan

FIFA ranking: 27
19 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Japan.

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren