NEC verbaasd door uitspraken van burgemeester Bruls van Nijmegen

Woensdag, 20 oktober 2021 om 21:16Mart Oude Nijeweeme

NEC heeft met verbazing kennisgenomen van de uitspraken die burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen woensdag heeft gedaan, zo laat de club weten in een officieel statement. De burgemeester van Nijmegen liet zich uit over de ongeregeldheden na afloop van NEC - Vitesse, maar sprak daarbij volgens de Eredivisionist voor zijn beurt. Donderdag staat een eerste evaluatie gepland met de vierhoek.

Bruls liet zich in de media tegen de afspraak in uit over de ongeregeldheden en de daders. "Genoeg is genoeg", stelde Bruls in de Gelderlander. "Wat er gebeurd is vóór, tijdens en na de wedstrijd is een schande voor onze stad. Wat mij betreft krijgt iedereen die zondag betrapt is een levenslang stadion- en omgevingsverbod. Zo niet dan trek ik de vergunning van NEC in." De uitspraken van Bruls zijn compleet verkeerd gevallen bij NEC, dat zich genoodzaakt voelt om met een reactie te komen.

“Allereerst willen we nogmaals benadrukken dat hetgeen zich afgelopen zondag heeft afgespeeld absoluut niet door de beugel kan. Dat hebben we de afgelopen dagen al meermaals aangegeven en daar kan dan ook geen misverstand over bestaan. Ook niet richting de burgemeester”, aldus een woordvoerder van de club. “We hebben dan ook met verbazing kennisgenomen van diens uitspraken vanavond. Met zulke teksten lopen we vooruit op de evaluatie die nog moet plaatsvinden én worden er verwachtingen opgelegd met zeer verstrekkende gevolgen. Dat lijkt ons niet de bedoeling."

Volgens NEC komt er nu extra druk op het gesprek met de vierhoek. "Als NEC hebben we van meet af aan gecommuniceerd dat we niet op de zaken vooruit wilden lopen en geen voorbarige conclusies wilden trekken", vervolgt het statement. "Daar blijven we bij. Dit soort zaken dienen eerst besproken te worden in de vierhoek. Dat is ook logisch, want zo hoor je met elkaar te communiceren en niet in het openbaar. Zo zijn we ook gewend om bij NEC te werken. Om die reden gaan we op dit moment niet verder in op deze situatie. Algemeen directeur Wilco van Schaik schuift deze week aan in de vierhoek en gaat daar het gesprek aan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door messino)

Bruls is in mijn beleving ook wel te typeren als pedant. Hij neemt zogezegd geen blad voor de mond en komt wel erg graag voor de camera/microfoon. Nu ook dit weer met de Gelderlander. Nou Bruls wel zullen zien wat het brengt. Want brullen heb je nu duidelijk al gedaan.

20 oktober 2021 om 21:28

Bruls is het hoofd van de veiligheidsraad en moet natuurlijk wel even laten horen dat hij dit absoluut niet tolereert. Dat de veiligheid van het stadion (die eigendom is van de gemeente) niet op orde is, laat de heer Bruls voor het gemak achterwege

20 oktober 2021 om 21:51

Dat komt hem goed uit idd. Afleiding

21 oktober 2021 om 06:46

Ik neem aan dat hij door de Gelderlander is benaderd, wat ook logisch is na wat er is gebeurd. Het zijn harde uitspraken, maar ik zou het volledig terecht vinden als die idioten een levenslang stadionverbod krijgen. Ik vind het eerlijk gezegd laf van het bestuur van NEC dat ze meteen zo defensief worden. Het straalt uit dat ze bang zijn van hun harde kern of het gedrag zelfs goedkeuren. PSV gaf ook aan vernielingen te gaan verhalen op de daders. Zo moet er worden opgetreden. Als dat niet gebeurd blijf je deze shit houden.

21 oktober 2021 om 09:55

Het staat los van wat er is gebeurd, dat is schandalig. Daar zie je ook geen discussie over. Waar het om gaat is dat je met elkaar afspraken maakt en Bruls eenzijdig de afspraken laat voor wat het is en het overleg direct onder druk zet. Dan kun je het geen overleg meer noemen. Maar helemaal mee eens dat raddraaiers wat dat betreft en levenslang stadionverbod verdienen.

21 oktober 2021 om 10:12

Wat ik in het statement van NEC heb gelezen zijn deze uitspraken gedaan tijdens een overleg met de gemeenteraad. Verder heeft NEC het gedrag al afgekeurd middels een videoboodschap vanuit de directie. Daarnaast is er, zoals Messino al stelt, een overleg tussen alle partijen ingepland en spreekt Bruls dus al voordat NEC of de Politie Nijmegen uberhaupt iets heeft kunnen bespreken.

NEC, justitie en de gemeente moeten gezamenlijk kijken naar wat de mogelijkheden zijn om de relschoppers te straffen. Dit soort uitspraken en dreigementen zijn nergens voor nodig en zorgen alleen maar voor meer weerstand en onrust. Helemaal als de desbetreffende partijen nog niet met elkaar de situatie hebben besproken.

20 oktober 2021 om 21:51

Eens dat ze het samen moeten doen. Echter ben ik van mening dat de clubs veel te soft zijn en altijd bang zijn voor de harde kern. Dat moet echt eens stoppen

21 oktober 2021 om 10:23

Ik denk dat iedereen er over eens is dat hier harder tegen opgetreden moet worden. Het probleem is echter de timing van de uitspraken van Bruls. Omdat er nog niet is gesproken met alle partijen en er dus helemaal nog niets is besproken mbt wie waar heeft gefaald en welke straffen alle partijen willen opleggen. Deze uitspraken zetten NEC onder druk en impliceren dat NEC niets wil doen om de relschoppers te straffen. Kortom: het veroorzaakt onnodig onrust.

Bruls gaat hier wel heel kort door de bocht. Zo maar even een vergunning intrekken kan natuurlijk niet en leidt tot een lange procedure. Een burgemeester die dit soort dingen roept is voor mij zn ambt niet waard

20 oktober 2021 om 21:39

Die man roept wel vaker rare dingen. Handhaving is een zaak voor de welbekende driehoek. Die hebben de middelen en bevoegdheid. Maar ja, die hebben gefaald, bijna niemand is opgepakt afgelopen weekend.
Dus maar hard brullen dat de club het op moet lossen, leidt de aandacht goed af van het eigen falen.

20 oktober 2021 om 21:56

Er zijn al aardig wat gepakt en 7 van hen komen 2 november voor het snelrecht

20 oktober 2021 om 22:03

Als dat zo is, dan is die man nog gekker dan ik dacht. Het is aan de rechterlijke macht om schuld te bepalen en straffen op te leggen. Dat is dus niet aan de burgemeester, die stuurt de politie aan, de uitvoerende macht. We zijn geen dictatuur, we hebben gelukkig gescheiden machten.

20 oktober 2021 om 22:24

Hij heeft het over stadionverboden, gaat hij ook niet over maar dat heeft voor de rest niets met de rechterlijke macht te maken

20 oktober 2021 om 22:31

Hij heeft het ook over gebiedsverboden. Als de rechter die dan niet oplegd, dreigt hij de vergunning van NEC in te trekken.

20 oktober 2021 om 23:15

Een burgemeester mag ook een gebiedsverbod opleggen, burgemeester van Eindhoven heeft een persoon die zijn straf had uitgezeten en terug wilde naar de stad ook een gebiedsverbod opgelegd, dus neem aan dat Bruls dat ook mag.

Die Bruls is vooral iemand die zichzelf als de geweldige leider ziet, maar vooral bezig met iedereen tegen zich in het harnas jagen.

De vergunning intrekken is natuurlijk enkel stoere praat, want daar kan hij niet zomaar tot overgaan. Stadionverbod valt iets voor te zeggen, deze gekkies wil je er natuurlijk niet meer bij hebben. Omgevingsverbod hangt af van de straal, gezien het CWZ ook in de buurt is en je daar als patient bv wel moet komen, ik zeg maar even iets.

Bruls heeft weer zijn moment of fame gehad. Die man is echt media geil. Van mij mag hij opstappen

Niet allen NEC, denken NL staat te kijken van Bruls. Een karikatuur van zichzelf die teveel zelfvertrouwen heeft en het uitgevonden denkt te hebben. Engnek is een prima omschrijving van die man.

Bruls is totaal geen meerwaarde voor Nijmegen. Pas met de QR codes bij Moeke waarbij hij ze lafbekken noemt. En nu is hij weer erg kort door de bocht. Misschien toch een keer gaan zitten met NEC en de supporters. Wat hij nu doet is laten zien dat hij totaal niet geschikt is al burgervader. Maar dat wisten ze in Nijmegen al.

Wat een verschrikkelijke vent is die Bruls toch ook. Altijd een grote mond over alles en iedereen. Hij vergeet alleen wel even te melden dat de gemeente verantwoordelijk is voor het stadion en diens gebreken. Maar als hij voetbalsupporters kan pakken staat hij gelijk vooraan. Ook al heeft hij gelijk en zijn de gebeurtenissen rond de derby schandalig, triest om op deze manier wer proberen te scoren en aandacht af te leiden. Misselijkmaken figuur.

Zelden zo’n zelfingenomen, volgevreten en incompetente burgemeester gezien. Dat was al vóór dit (schandalige) weekend, maar met dit soort uitspraken bevestigd hij dit beeld maar weer. Ik gun onze buren een burgemeester als die van ons: Marcouch.

20 oktober 2021 om 23:16

Waarom komt NEC gewoon niet met een verklaringen dat ook zij dit soort ‘supporters’ niet meer willen zien. Waarom dit nu weer door Bruls laten kapen? Inhoudelijk kan er toch geen discussie zijn, dat je als clubleiding dit gewoon niet wil accepteren.

20 oktober 2021 om 23:50

NEC heeft dit al meermaals gedaan, dus het is ook nog eens best misselijkmakend dat Bruls hier de suggestie wekt dat NEC deze ‘supporters’ de hand boven het hoofd zou willen houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.NEC19-4
13.Willem II18-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder150
A. AkmanAanvaller145
J. OkitaAanvaller134
E. TavşanAanvaller133
S. El KarouaniVerdediger150
J. VetMiddenvelder121
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren