NAC Breda zoekt niet ver voor opvolger van Maurice Steijn

Woensdag, 14 juli 2021 om 11:22Yanick Vos

Edwin de Graaf is de nieuwe hoofdtrainer van NAC Breda. De club uit de Keuken Kampioen Divisie bevestigt woensdagochtend dat de 41-jarige oefenmeester de opvolger is van Maurice Steijn. Het wordt de eerste klus voor De Graaf als eindverantwoordelijke. Afgelopen seizoen was hij nog als assistent-trainer actief in het Rat Verlegh Stadion.

De Graaf is sinds kort in het bezit van zijn UEFA Pro-diploma, waardoor hij gerechtigd is om hoofdtrainer te zijn op het hoogste niveau. Bij de start van de voorbereiding werd De Graaf door NAC al voor de groep gezet. De clubleiding heeft nu besloten dat De Graaf in ieder geval voor dit seizoen de hoofdtrainer is. “We hebben afgelopen seizoen van dichtbij kunnen zien wat Edwin in zijn mars heeft. Hij kent de weg die we zijn ingeslagen en we zijn dan ook blij te kunnen melden dat Edwin onze nieuwe hoofdtrainer is”, aldus algemeen directeur Mattijs Manders.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De nieuwe trainer is allesbehalve een onbekende in Breda. Als voetballer maakte hij tussen 2006 en 2010 deel uit van de NAC-selectie. Verder droeg hij de shirts van RBC Roosendaal, Feyenoord, Hibernian en Excelsior. “Persoonlijk ben ik erg blij met het vertrouwen van de club om mij hoofdtrainer te maken”, reageert de nieuwe trainer op de clubwebsite. “Ik ken NAC natuurlijk erg goed. Niet alleen vanuit mijn tijd als speler, maar ook van afgelopen jaar als assistent. Ik zie erg uit naar mijn eerste klus als hoofdtrainer.”

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door wanny)

Een club met z'n mega potentie maar ook z'n slecht beleid, echt ongelooflijk. Moet er niet aan denken supporter van NAC te zijn, wat een zooitje ongeregeld daar altijd.

14 juli 2021 om 11:38

Is maar net wat je verwacht he. Als supporter van PSV verwacht je dat ze mee doen om het kampioenschap. Dat is ze de laatste 2 seizoenen ook niet gelukt. Dus dan heb je als fan ook een slecht seizoen.

14 juli 2021 om 11:48

Ik snap wat je bedoeld, maar NAC heeft met haar achterban, regio en supporters toch gewoon de potentie om een stabiele subtopper te zijn? Als je dan in de KKD speelt is dat wel heel matig. PSV moet altijd meedoen om het kampioenschap maar zijn vorig jaar nog 2e geworden achter een heel machtig Ajax, wat echt geen schande was/is.

14 juli 2021 om 11:56

Touché

14 juli 2021 om 11:57

Dat klopt natuurlijk. Beetje vergelijkbaar met Feyenoord. Die presteren ook al 50 jaar onder hun potentie, met uitzondering van enkele opleveringen.

14 juli 2021 om 12:14

Ik denk dat gevoel meer sentiment is dan gebaseerd op feite. Breda heeft een aanzienlijke bevolking maar dat hebben ze in Zuid-Limburg ook. Daarnaast heb je op korte afstand Willem 2, Den Bosh, PSV en zelfs Feyenoord liggen ~40min. Je moet ook niet vergeten dat het om een stad gaat en dus een redelijk migratie heeft terwijl supporters toch vooral lokaal zijn van origine. Je kan het op beleid gooien maar NAC heeft nooit stabiel in de subtop gezeten. Soms in de middenmoot maar vaak genoeg net boven de degradatie kandidaten.
Wat dat betreft is de reclame van "het avondje Nac" best goed in de markt gezet tov van de prestaties.

14 juli 2021 om 12:37

Het Avondje gaat ook total niet om prestaties, maar om de ambiance.

Feit is wel dat NAC in de laatste 2 seizoenen eredivisie meer dan 18.000 toeschouwers gemiddeld wist te trekken.

Willem II, Pec, Roda zitten rond de 13 a 14.000
Heracles, Sparta, dan heb je het over 10 a 11.000.

4.000 extra toeschouwers zal toch snel een miljoen euro inkomsten per seizoen zijn. En het is ook weer niet zo dat er geen sponsors zijn.

Dus de potentie lijkt me wel aanwezig, alleen het beleid is ruk.

Deze man heeft 0 ervaring als hoofdtrainer op niveau. Dat wordt weer helemaal niks. Waarom maken ze van die domme keuzes bij NAC....

14 juli 2021 om 11:50

Omdat de club te koop staat en ze geen langdurige verplichtingen aan willen gaan. Een nieuwe eigenaar moet zijn eigen management samen kunnen stellen.

De Graaf zit er al, dus dit is de snelste en goedkoopste oplossing.

14 juli 2021 om 11:53

Hij heeft 0 ervaring als hoofdtrainer inderdaad. Maar kent wel de club, en de spelersgroep. Dat is natuurlijk ook wel een voordeel.

14 juli 2021 om 11:53

Als hij 0 ervaring heeft, hoe weet u dan al dat het een slechte keuze is? Geef de beste man een kans en beoordeel hem dan.

Zeer logische keuze, zeker nu de aandelen te koop staan en er al een serieuze kanddaat koper zich gemeld heeft. Het zou alleen maar leiden tot meer afkoopsommen, maar dit is ook een kans voor de Graaf. Als hij goed presteert dan zou dit wel eens een mooie opstap kunnen zijn voor een mooie trainersloopbaan. Hij weet van vorig jaar in ieder geval wat voor soort voetbal we niet willen zien in Breda.
De serieuze kandidaat koper is de eigenaar van een van de grootste bouwbedrijven in onze regio en hardcore NAC fan, heel wat anders dan de drie scheepsbouwers uit Rotterdam die nu nog aandelen hebben en NAC jarenlang aan het lijntje hebben laten bungelen.

14 juli 2021 om 11:51

Mee eens, zolang de club niet verkocht is geen gekke dingen doen. Hij kent de club.
Een jaartje afwachten, doet hij het goed dan blijft hij hoofdtrainer anders weer gewoon assistent.
Het publiek is al snel tevreden dit jaar, als er maar naar voren word gevoetbald en de mouwen omhoog gaan

14 juli 2021 om 11:56

Ik vraag me af of die geïnteresseerde echt de middelen heeft om NAC te kopen en nog extra om de club overeind te houden.

1 particulier die een club koopt en met investeringen naar de eredivisie wil brengen, dan moet je denken aan mensen die top 200 in de Quote 500 staan.

Ik zie liever een breder collectief van eigenaren, waarvan de supporters een substantieel deel uitmaken.

Overigens hebben die 3 scheepsbouwers wel gewoon serieus geld aan NAC besteed. Dat ze de club niet verder hebben geholpen is ook waar, maar enige dankbaarheid voor wat ze gedaan hebben is toch wel op zijn plaats. De vrouw van de grootaandeelhouder is trouwens ook hardcore NAC supporter. Daarom zat die man erin met zijn geld.

14 juli 2021 om 12:26

Ze hebben jaren geleden de club gered, daar ben ik dankbaar voor. Verder zijn ze alweer jaren verantwoordelijk voor technisch wanbeleid en zijn alle initiatieven om van NAC een echte volksclub te maken de nek omgedraaid. Verder is er al jaren onduidelijk wat er gebeurd met het geld wat ze hebben gestoken in Nac. Ik ben erg bang dat er nog lijken uit de kast gaan komen bij welke kandidaat ook die de boeken gaat controleren.
Het zou mooi zijn als we club zouden kunnen bouwen zoals dat in Duitsland het geval is met supporter participatie. Maar het moet niet gaan leiden tot allerlei stromingen etc.. dan heb ik liever 1 eigenaar.

Een assistent doorschuiven als hoofdtrainer en dat dan ook nog als 1e klus voor hem, dat wordt geen makkie voor m zeker niet bij deze club. Ze mogen dan wel een goede reden hiervoor hebben ivm mogelijke overname/verkoop, maar toch... Mocht t fout lopen dan kan het bestuur dit zichzelf aanrekenen, maar ja dhr. Manders is wel gewend aan mislukkingen...

14 juli 2021 om 12:18

Manders zit er nog omdat de club verkocht word, hij mag als interim nog even verder. Deze man heeft de club in diskrediet gebracht dat onvergeeflijk is richting supporters en kleine sponsoren. Hij staat flink onder curatele van de huidige Rvc. Op bestuurlijk niveau is onze club doodziek.

Op dit moment lijkt mij dit de beste keuze voor alle partijen. Het is al jaren rusteloos bij Nac. Ik verwacht daarom ook dat ze dit seizoen niet gaan mee doen om promotie. Laten ze eerst maar wat stabiliteit creëren, dan komen de goede tijden vanzelf. Ik hoop dat andere supporters dit ook in zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
G. SiereveldVerdediger
W. NeelenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

0 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren