NAC schuift Edwin de Graaf door; politie staakt onderzoek na vertrek Steijn

Donderdag, 24 juni 2021 om 14:46Dominic Mostert • Laatste update: 15:12

Edwin de Graaf leidt de trainingen van NAC Breda voorlopig, zo meldt de club donderdagmiddag. De oud-voetballer was vorig seizoen werkzaam als assistent van de inmiddels vertrokken Maurice Steijn. Hij zal geassisteerd worden door Hans Visser, nieuwkomer Anthony Lurling en keeperstrainer Gábor Babos. Vrijdag staat De Graaf voor het eerst voor de groep: dan begint NAC aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zaterdag stapte Steijn op als trainer van NAC.

De Graaf speelde tussen 2006 en 2010 zelf voor NAC. Dankzij vier doelpunten in de zomer van 2009 in de voorrondes van de Europa League is hij zelfs Europees topscorer aller tijden van NAC. De voormalig middenvelder stond ook onder contract bij clubs als RBC Roosendaal, Feyenoord en Excelsior. Na zijn loopbaan ging hij aan de slag als jeugdtrainer van Feyenoord, totdat hij in 2017 werkzaam werd als assistent-trainer van ADO Den Haag. Hij werd in december 2019 naar huis gestuurd na een ernstige vechtpartij met speler Donny Gorter en een maand later werd hij definitief op straat gezet. In juli 2020 keerde hij als assistent-trainer terug bij NAC.

NAC biedt hem nu de kans om de trainingen te leiden, al is het onduidelijk hoe lang De Graaf aan het roer blijft staan. De club uit de Keuken Kampioen Divisie, die in de finale van de play-offs promotie misliep tegen NEC, meldt slechts dat hij 'de komende tijd' aan het roer zal staan. De 41-jarige oud-prof heeft reeds zijn UEFA Pro-diploma behaald en beschikt daarmee over het hoogst haalbare trainersdiploma in Nederland. Hij krijgt assistentie van Lurling, wiens komst als jeugdtrainer én assistent-trainer in februari al werd aangekondigd voor het seizoen 2021/22.

Het is sinds vorige week onrustig bij NAC. Behalve Steijn stapte ook technisch directeur Ton Lokhoff op. Er werden zelfs 'gepaste acties' aangekondigd door de achterban van NAC, mocht Steijn niet voor zaterdag 19 juni om 23.59 uur vertrokken zijn uit Breda. Donderdag meldde de politie Zeeland-West-Brabant dat er vanuit NAC geen aangifte is gedaan van bedreigingen richting trainer, bestuursleden of andere mensen binnen de club. "Aangezien het om anonieme berichten gaat die niet te herleiden zijn naar individuele personen", stelt NAC. Volgens de politie is niet gebleken dat er een strafbaar feit is begaan en dus wordt er geen verder onderzoek ingesteld. NAC meldt dat zaterdag tot honderd supporters welkom zijn tijdens de training, maar na zaterdag blijven de trainingen tot nader order besloten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door breda4evah)

Goh.. Waar zijn jullie nu met de berichtgeving dat de politie geen reden ziet tot verder onderzoek omdat er geen strafbare feiten zijn gepleegd met betrekking tot bedreiging? Dat er geen aangifte gedaan is door iemand bij NAC. Ook niet door Steijn. Die voelde zich toch zo bedreigd?

Alles is een mooie set up geweest om Steijn zonder gezichtsverlies buiten te krijgen. En iedereen is erin getrapt. Maar nu er iets recht gezet moet worden laat iedereen het afweten bij de media.

24 juni 2021 om 15:11

Er is geen verder onderzoek omdat de bedreiging anoniem is geweest en ze niet kunnen achterhalen wie het was toch? Met alle kritiek van de supporters in combinatie met het IQ van sommige voetbalsupporters met verkeerde bedoelingen, acht ik de kans nog steeds erg groot dat Steijn gewoon bedreigd is.

24 juni 2021 om 15:16

Wat jij zegt is anders dan de politie aangeeft. Zij hebben geen strafbare feiten ontdekt. Bedreigingen al dan niet anoniem zijn gewoon strafbaar..

Vandaag ook in de krant, politie: "er is niet gebleken dat er een strafbaar feit is begaan" en niemand gaat nog aangifte of onderzoek doen binnen NAC. Oordeel zelf maar of de dreigementen dan echt zo concreet waren...

Alle spelers met een vrouw opgepast. Edwin de Graaf is in de buurt.

Een van de aanstichters is die lul van het Ad.

Vreselijk dat Manders en Steijn de media hebben gebruikt om leugens te verspreiden. De positie van Steijn was onhoudbaar en dan gaan ze de supporters van NAC schaden? Schaam je kapot, de supporters maken dat deze club, en worden door de Haagse kliek in een kwaad daglicht gezet met leugens.

De Haagse kliek heeft bestuurlijk en sportief enorm gefaald en wil koste wat kost dat niet erkennen. Ze hebben het slim gespeeld, maar nu kan men zien dat er niets goed is aan dit zooitje wat zich bestuur noemt.

Geef ons onze club terug.

Ik vind Nac echt een prachtige club en ik hoop dat het wanbeleid en de onrust een keer plaats maakt voor stabiliteit en rust. Zo'n prachtclub hoort gewoon stabiel ED te spelen

24 juni 2021 om 23:22

Hopen dat het plan van "Ons NAC" doorgaat en dat de supporters de club kopen! Oprecht bedankt voor je bericht, doet goed als mensen van buitenaf toch nog wel een goed woord hebben!! Succes in de ere

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
G. SiereveldVerdediger
W. NeelenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

0 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Noa Lang staat bij Sevilla op de radar om de concurrentie aan te gaan met Oussama Idrissi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren