Maandag, 12 April 2021

Bayern ziet om twee redenen af van Wijnaldum

Joachim Andersen staat wellicht voor een vertrek bij Olympique Lyon. De verdediger, die dit seizoen wordt verhuurd aan Fulham, heeft zich in de kijker gespeeld bij clubs als Manchester United, Leicester City en Tottenham Hotspur. (The Telegraph)
De toekomst van Matías Arezo ligt in Europa. De talentvolle aanvaller van River Plate wordt begeerd door Atlético Madrid, maar heeft wel een prijskaartje van twintig miljoen euro om zijn nek hangen. (AS)
/
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Zijn hoge salariseisen in combinatie met zijn leeftijd, dertig jaar, deed de club echter besluiten om niet achter de Liverpool-middenvelder aan te gaan. (Abendzeitung)
Het aantrekken van een nieuwe centrumverdediger is de topprioriteit van Manchester United op de transfermarkt. De club is 'geobsedeerd' door Pau Torres, die een contractuele afkoopsom van vijftig miljoen euro heeft bij Villarreal. (AS)
AC Milan wil pas bij een bod van minstens vijftig miljoen euro nadenken over een vertrek van Rafael Leão. Everton en Wolverhampton Wanderers houden de aanvaller al langere tijd in de gaten. (Calciomercato)
Hoewel de kans op een vertrek van Erling Braut Haaland afneemt, oriënteert Borussia Dortmund zich toch op een nieuwe spits. Dusan Vlahovic, die al geruime tijd onderhandelt met Fiorentina over een nieuw contract, is in beeld. (Diverse Italiaanse media)
42 reacties (laatste reactie door carsi_1)

Ik denk dat hij daar niet eerste keus op het middenveld zal zijn, kimmich muller en goretzka zijn beter

12 april 2021 om 19:15

En dan heb je Tolisso en Martinez er ook nog spelen die ook een stuk beter zijn dan Wijnaldum. Ik kan niet 1 reden bedenken waarom Bayern belang zou hebben bij Wijnaldum.

13 april 2021 om 10:18

Ik kan je eentje geven, geen transfersom !

Pau Torres zou ik zeker verwelkomen, is verdedigend denk ik zwakker dan Maguire/Lindelof maar zijn snelheid en opbouwende kwaliteiten zouden magisch zijn voor United.

12 april 2021 om 13:44

Verdedigend zwakker dan Lindelof is bijna onmogelijk.

12 april 2021 om 13:50

Ik ben het er niet mee eens, Lindelof is een prima verdediger die zich vaak genoeg staande heeft gehouden op het hoogste niveau; nationaal, Europees en internationaal. Er zitten bij hem en Maguire wel te vaak grove fouten tussen, wat ikzelf enorm zonde vindt. Maar wanneer ze foutloos spelen hoor je er vrijwel niemand over.

12 april 2021 om 13:54

Vind ik ook, wij zijn vaak terecht kritisch geweest voor Maguire en Lindelof maar moeten ook credits geven wanneer nodig. Ze boeken progressie de laatse maanden en de resultaten spreken voor zich. Wel is er een top CV erbij absoluut nodig zodat Lindelof als reserve rendeert. Op Baily kan je niet rekenen en Tuanzebe is ook niet overtuigend en blessuregevoelig. Mengy zie ik voorlopig niet in het team komen.

12 april 2021 om 14:13

Lindelof is verdedigend positioneel erg sterk, maar is niet erg snel. Maar ik denk dat als er een vervanger voor Lindelof komt, hij geen tweede viool gaat spelen, die kan bijna overal in de basis terecht bij andere clubs. Als je bij een Liverpool, Barcelona, Madrid (als Ramos vertrekt) of Chelsea direct basis zou staan, dan ga je niet bankzitten bij United. Maar het lijkt me nogal onzinnig om hem te vervangen, beter zoeken ze een vervanger voor de continu geblesseerde Bailly en Jones als reserve centrumverdediger, misschien een oudere speler als Johnny Evans ofzo die het niet erg vindt om meestal bank te zitten. Maar een verdedigende middenvelder lijkt me tien keer meer noodzakelijk, het werkt duidelijk niet geweldig om daar verdedigend zwakke centrale middenvelders als Mctominay en Fred neer te zetten, als je ziet dat de concurrentie daar een Fernandinho, Kimmich of Kante heeft staan.

12 april 2021 om 14:37

Natuurlijk hebben we ook een CVM maar ook een RV nodig. Een CV en RV zie ik als meest realistische opties, een CVM wordt heel moeilijk gewoon. Concurrentie kan ook nooit kwaad voor Lindelof, laat hem zich maar bewijzen dan. Voor CVM hopen op Rise in ruil voor Lingard en geld? Veel andere opties hoor ik niet voorbij komen.

12 april 2021 om 15:31

Lindelof basis bij Madrid. Ik hoop het niet Voor mij genieten Varane, Militao en ook Nacho gewoon alledrie de voorkeur. Van Lindelof heb ik geen al te hoge pet op

13 april 2021 om 01:09

Umtiti? Die is toch zeker wel minder dan Lindelof?

12 april 2021 om 13:46

Een snelle goede voetballer zou uitstekend zijn voor naast Maguire, Lindelof gewoon niet goed genoeg vind ik, dus daar is een versterking zeker welkom.

12 april 2021 om 14:12

Lindelof is niet de snelste maar is wel positioneel en voetballend erg sterk en is met zijn passing erg belangrijk dit seizoen, het is nog niet zo eenvoudig om daar een upgrade op te vinden. Er zijn wel snellere en sterkere centrumverdedigers te vinden, maar dan lever je voetballend, of qua betrouwbaarheid weer in en dat is met jongens als Fred, Matic en Mctominay toch al niet in overmaat aanwezig op het middenveld zodat dit opgevangen kan worden. Je kan een De Vrij ofzo halen, maar dat is weer een vergelijkbaar type.

12 april 2021 om 14:59

Soyuncu is sterk zowel voetballend als verdedigend en is daarnaast ook zeer snel. Alleen die zal never nooit weg willen bij Leicester. Die doen het de afgelopen jaren wel een stuk beter dan de baggere ManU

12 april 2021 om 15:23

In welke zin doen ze het beter dan? Ze staan op dit moment 7 punter onder United en zijn in de laatste 30 jaar maar 1 keer boven United geëindigd. Dus je praat pure poep hier, United is in alles een veel grotere club als Leicester en Soyuncu zou ook echt wel naar United vertrekken als ze hem zouden willen

12 april 2021 om 15:57

Ehm, United is gewoon beter dan Leicester City. Laten we nou ook niet doen alsof Söyüncü het niveau van Ramos heeft ofzo. Speelt op een vergelijkbaar niveau als Evans. Doet het prima, maar het is 'maar' bij Leicester.

12 april 2021 om 19:20

Ramos evenaren zou op dit ogenblik niemand kunnen. Die vergelijking zou ik absoluut never nooit maken. Ramos is een legende en op dit moment is er geen enkele verdediger die in zijn buurt komt en neen Virgil ook niet. Vergeet daarnaast niet dat Soyuncu naast Virgil de beste verdediger is gekozen van de PL.

13 april 2021 om 02:21

Vermaelen heeft die prijs volgens mij ook een keer gewonnen. Zegt dus ook niet zoveel.

Mocht Villarreal EL winnen en in CL uitkomen zal hij niet vertrekken denk ik. Finale United vs Villarreal zou wel top zijn en misschien bepalend voor een eventuele transfer.

12 april 2021 om 14:05

@busby, ik support geen van beide teams maar als je bij Villareal zit en Manchester United wil je hebben als basisspeler dan ga je. Dat hangt verder ook niet van 1 wedstrijd af.

12 april 2021 om 14:32

Als het alleen van de speler zou afhangen dan inderdaad niet maar ik stel dat Villarreal CL haalt dan zijn ze volgend jaar al verzekerd van ca. 50 mil en als ze de groepsfase doorkomen, nog meer. Dan kan Villarreal dit gebruiken om Torres nog een jaar te houden of gewoon hem niet laten gaan. Financiële gevolgen van het halen van CL kunnen dus de transfer in mijn ogen moeilijker of makkelijker maken.

12 april 2021 om 15:33

Hangt er van af. Als die jongen het gevoel heeft dat hij een jaar later kans maakt op een transfer naar Madrid of Barca is de kans groot dat ie blijft. Na een jaar United verlaten is toch een stuk moeilijker.

13 april 2021 om 09:18

Kan zijn maar voor zover heb ik niets gelezen over interesse van Madrid of Barça. Als Madrid of Barça hem willen kopen zal hij wel naar daar gaan.

Ik denk ook niet dat Wijnaldum bij Europese topclubs een basisplaats zou bemachtigen. Misschien alleen bij Barcelona omdat Koeman er zit, maar verder zie ik het nergens gebeuren. Hij is allround en kan bij elke ploeg ter wereld wel meekomen, maar daar blijft het vaak ook wel bij.

12 april 2021 om 14:39

Ja die vind hem ook leuk maar ik zou ook niet inzien wie Koeman op zou moeten offeren voor Wijnaldum. Het is een aardige jongen, loopt veel, soms in de weg, pakt best veel ballen op, maar verlies er ook een hoop. Hij wil nu graag principieel doen en weg bij Liverpool omdat hij vind dat hij onderbetaald is geweest terwijl heel erg belangrijk voor het team, maar soms moet je even in de spiegel kijken en tevreden zijn met wat je bereikt hebt en het salaris dat je betaald krijgt. Hij loopt nu een beetje bij elke club te leuren om te kijken hoeveel geld hij kan krijgen maar Liverpool, de enige trainer waar hij echt gewaardeerd wordt voor een vage reden die ik nooit heb kunnen ontdekken, moet gewoon voet bij stuk houden en geen cent meer bieden. De vraag i dan of Wijnaldum liever die zak geld tekengeld ophaalt en gaat banken of voor een redelijk salaris bij zijn voetbalpappa blijft.

12 april 2021 om 15:53

Ik hoop voor Koeman dat hij hem niet haalt, want hij kent een zeer matig seizoen en ik heb het idee dat zijn piek wel voorbij is.

12 april 2021 om 21:52

Wijnaldum heeft naar mijn mening slechts een enkele keer echt gepiekt tijdens zijn invalbeurt tegen Barcelona. Hij deed leuk mee bij Liverpool hoor en daar moet je zeker een goede speler voor zijn, maar ik denk dat hij ook veel geluk heeft met het feit dat Liverpool een opmars maakte. Ik zie simpelweg geen topspeler in Wijnaldum. Er zijn meer dan genoeg middenvelders in de Europese subtop die minstens zo goed zijn.

13 april 2021 om 09:06

Ik zie het ook zo, maar ik wil niets afdoen aan de de dingen die hij bereikt heeft. Maar dat hij "meegelift" heeft op het succes bij Liverpool (i.t.t. tot van Dijk, die juist een van de redenen voor het succes is), is in mijn ogen evident.
Ik snapte eerlijk gezegd ook niet waarom hij in het NL elftal in de drie wedstrijden niet gewisseld werd. Al moet ik zeggen dat de wisselspelers ook niet om over naar huis te schrijven zijn.

Je zou ook verwachten dat het voetballende vermogen van Wijnaldum in de afweging mee zou worden genomen. Wijnaldum is een overschatte speler. Een waterjongen die af en toe een keer iets leuk doet maar te vaak verstoppertje speelt. Hij versnelt het spel totaal niet en heeft leuk meegedaan met Liverpool door het vuile werk op te knappen. Zou bij Bayern lekker banken, evenals bij Barcelona.

12 april 2021 om 14:40

Daar doe je hem tekort mee. Bij Barca zou Wijnaldum sowieso niet banken trouwens. Eigenlijk overal wel basis op misschien Real en Bayern na.

12 april 2021 om 15:53

En waarom doe ik hem daar te kort mee? Ben benieuwd naar je onderbouwde analyse.

12 april 2021 om 16:23

Omdat het geen waterjongen is die af en toe een keer iets leuks doet, en ook niet te vaak verstoppertje speelt.

12 april 2021 om 17:14

Wijnaldum zou bij iedere topclub in Europa banken.
Wijnaldum heeft het gewoon uitstekend gedaan bij Liverpool, maar dat komt er waarschijnlijk ook door dat ze daar graag echte box to box middenvelders zoeken en dat is Wijnaldum dan weer wel.

Bayer, Barca, Real, Atletico, City, PSG zouden hem allemaal op de bank houden. Ik zie hem eventueel bij een club als Juventus nog wel slagen omdat ze daar wel vaker met transfervrije spelers weten te scoren.

13 april 2021 om 02:22

Zoals verwacht Benzem. Geen inhoudelijke comment over de kwaliteiten van Wijnaldum.

Ik ben het er zeker mee eens dat United een nieuwe centrale verdediger goed zou kunnen gebruiken, omdat Lindelöf duelkracht mist, en Bailly en Tuanzebe veel te veel afwezig zijn. Echter als we het gaan hebben over prioriteiten, zijn er wat mij betreft wel andere posities die voorrang zouden moeten krijgen. Als je daarnaast kijkt welke spelers er nu rondlopen en welke specifieke kwaliteiten deze bezitten zou de verdediging ook op een andere manier kunnen worden ingevuld. Een linie van 3 met Wan-Bissaka (aanvallend aan de bal als vleugelverdediger matig, maar verdedigend met snelheid één-op-één fantastisch), Maguire (zonder snelheid om zich heen kwetsbaar, duelkracht top) en Shaw (overall goed, positioneel minder, maar aan de bal en qua snelheid top) met een libero in de vorm van Mctominay of nóg liever Declan Rice er vóór, in plaats van er tussen/naast zou iedereen naar mijn idee in z'n kracht benutten, en een overtal creëren op het middenveld die United weer een unieke speelstijl en identiteit kunnen geven.

Matias Arezo, Football Manager held! Echt de must buy van elke save. Denk niet dat hij 20 miljoen hoeft te kosten. Is op FM los te weken voor anderhalf miljoen. Daarbij komt dat het niet om 'het grote' River Plate uit Argentinië gaat, maar om River Plate de Montevideo in Uruguay. Dat maakt wel een significant verschil imo qua statuur en dus bedrag wat je kunt vragen.

13 april 2021 om 00:26

Ja samen met ugarte de koopjes op FM21

Gini Wijnaldum zal wel één ding goed moeten beseffen. Kennelijk laat hij zijn zaakwaarnemer met hem leuren. Dat kan ook ht moment zijn waarop Liverpool, dat al heel lang op zijn handtekening wacht, daar klaar mee is en dan krijgt Wijnaldum te maken met de Brobbey variant. Dan haalt de club een ander in zijn plaats en wordt het daar in ieder geval heel lastig voor hem om nog in de basis te komen. Dat scenario heeft hij dan wel zelf in gang gezet.

Man utd kan wel wat verdedigende hulp gebruiken dus dat juich ik alleen maar toe. Als Milan leao verkoopt zou ik dat best okay vinden. Hij is goed en jong maar niet constant en ik vind het lastig om te zeggen op welke positie die het goed doet. Liever dat geld gebruiken voor 2 spelers die echt perfect in het systeem passen zodat we krunic weg kunnen doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren