Fenerbahçe morst punten en zorgt voor vrolijke gezichten bij Besiktas

Donderdag, 21 januari 2021 om 18:59Dominic Mostert

Fenerbahçe is er donderdagavond niet in geslaagd om in puntenaantal op gelijke hoogte te komen met koploper Besiktas. De nummer twee van de Süper Lig remiseerde met 1-1 bij Sivasspor, dat door het punt klimt naar de twaalfde plaats. Besiktas won eerder op de dag al met 1-4 van Karagümrük. Fenerbahçe, zonder de geblesseerde Ferdi Kadioglu, heeft nu twee punten minder dan Besiktas en drie punten meer dan nummer drie Galatasaray.

De wedstrijd opende met een serieuze kans voor Sivasspor. Verdediger Marcel Tisserand van Fenerbahçe probeerde de bal terug te koppen naar doelman Altay Bayindir, maar gaf de bal veel te weinig kracht me. Daardoor kon spits Mustafa Yatabare tussenbeide komen en schoot hij naast het doel. Het werd sowieso een ongelukkige middag voor Tisserand, want enkele minuten later moest de Congolees zich per brancard laten vervangen met een ogenschijnlijk ernstige blessure.

Na zeventien minuten opende Sivasspor de score. Een uitdraaiende corner van Fayçal Fajr werd aanvankelijk weggekopt door de defensie van Fenerbahçe, maar daardoor kon Max Gradel vanuit de tweede lijn uithalen. Zijn inzet werd op geraffineerde wijze met de hak verlengd door Yatabare, die daarmee doel trof. Op slag van rust kwam Fenerbahçe echter langszij. Een strafschop bood uitkomst voor de bezoekers: Enner Valencia schoot hard door het midden raak en bracht de stand in evenwicht.

De penalty was het gevolg van een handsbal van Sivasspor. Hakan Mert Yandas, die een week geleden nog opviel door een trap uit te delen aan Aytac Kara en daardoor rood kreeg in het bekerduel met Kasimpasa (1-0 zege), veroverde de bal net buiten het strafschopgebied en zocht de verre hoek uit. Zijn schot resulteerde in een handsbal van Aaron Appidangoye en daarmee een penalty. Tien minuten voor tijd kreeg Sivasspor nog een grote mogelijkheid om de zege te claimen, maar een inzet van Robin Yalçin werd gekeerd en ook in de rebound was de thuisploeg niet trefzeker.


Poll

Verdiende Fenerbahçe een overwinning op Sivasspor?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door 10aguero)

We hebben gewoon met zn allen 90 minuten naar een namenrondje geluisterd omdat de commentator niks anders had te vertellen, zo saai was deze wedstrijd.

21 januari 2021 om 19:29

10aguero

Meen je dit echt ? Waarschijnlijk wordt mijn reactie als niet objectief beschouwd. Maar ik zal toch nog even toelichten.
Vandaag vond ik Fenerbahce in tegenstelling tot veel andere mensen best goed voetballen.
Fenerbahce was voornamelijk bezig met opbouw vanuit achteruit. Hield de bal best goed in het elftal en tikte goed rond. Alleen is er inderdaad wel een grote maar.
Dit ging alleen maar goed tot aan de tweede lijn van Sivasspor. Daarna ontbrak het aan creativiteit en goede voorzetten. Samatta die continu uit positie liep, zorgde ervoor dat middenvelders niet wisten waar de bal heen moest. Waaruit vaak balverlies werd geleden.
Enner valencia, was vandaag nergens, zelfde geldt voor Thiam. En als de spelers voorin en op de flanken slecht zijn. Kan je als Pelkas zijnde ook niet schitteren.
Gustavo speelde echt een goede pot, was vaak belangrijk met zijn ingrepen.
Helaas is Ferdi gebleseerd en misten we Ozan vandaag. Die kon vandaag goed van pas komen op het middenveld.
Al met al is een puntje uit bij sivasspor niet slecht. Hopelijk is dit een stapje terug, om vervolgens meer vooruit te zetten.

21 januari 2021 om 19:43

Batigolaco Ik denk dat Gs gewoon weer kampioen wordt als ze Onyekuru en een spits halen. Fener is geen kampioenskandidaat naar mijn mening, We spelen al sinds het begin van het seizoen slecht en ik begin me steeds meer te irriteren aan de zeg maar Mourinho tacktieken van Erol. Ik kan begrijpen dat je compact wilt spelen om zo de punten te pakken bij moeilijke wedstrijden maar hij weet niet wanneer hij zelf het spel moet maken zelfs vorige week tegen Ankara lieten we zelfs de tegenstander het spel maken.
Begrijp ook niet waarom we zoveel investeren in de selectie en dan zo een onervaren trainer die niks bewezen heeft als Erol aanstellen als onze trainer, Fener smijt gewoon met geld om de supporters tevreden te stellen maar we gaan met deze trainer maximaal tweede worden aan het eind van het seizoen.

21 januari 2021 om 19:59

10aguero

Je hebt ook wel gelijk hoor in een aantal punten. Voor mij maakt een mourinho tacktiek niks uit. De doelstellingen zijn duidelijk. 3 punten en kampioenschap. Hoe dat gebeurt maakt me niks uit. Zolang het maar op een sportieve manier is.

21 januari 2021 om 20:18

De ingrediënten zijn er alleen ontbreekt er een masterchef.

21 januari 2021 om 20:22

Canbartu

Is exact wat ik probeer uit te leggen. Tot ver over het middenveld wordt er goed gevoetbald. En die mastercheff...die is er bijna. Nog even geduld. Het gaat goed smaken 😉

21 januari 2021 om 20:53

Gs moet voor Promes gaan, Onyekuru heeft sinds September geen wedstrijd gespeeld en eerlijk gezegd zie ik hem ook niks klaar spelen vorig jaar was hij ook hopeloos uitvorm en miste hij zoveel kansen. Promes is in alle opzichte beter en heeft tenmiste wel wedstrijd ritme

21 januari 2021 om 20:54

Met masterchef bedoeld hij denk ik de trainer en de ingrediënten zijn de spelers.. correct me if im wrong CanBartu10

21 januari 2021 om 20:57

Je slaat de spijker op de kop.

22 januari 2021 om 01:08

Ja dit Fener kijk je niet voor je plezier, zit echt 0,0 idee achter. Ik wens Özil veel succes met dit bijeengeraapt zootje..

Hakan Arslan had zijn telefoon ergens in gestopt denk ik want hij kon niet echt lopen en passen vandaag. Fener heeft duidelijk een nummer 10 nodig ( Ozil ) en Erol Bulut heeft nog steeeeeeds geen tactiek. Ook vraag ik me af waarom Mert Hakan laatste paar weken basis mag beginnen???

Dit was te verwachten, Fenerbahce speelde matig wel een verdiende 1 punt want Sivas speelde ook niet zo best, petje af voor Gustavo voor de tackel in 80ste minuut ongeveer ik was aan het wachten op die pas naar de rechter kant, maar precies optijd een tackel ingezet.Mijn dag kan vandaag niet meer stuk.

Echt wat was dit slecht zeg, die Valencia nooit meer opstellen ik speel liever met een man minder dan dat ik Valencia zie spelen en voor de rest waren onze voorzetten gewoon slecht, gelukkig dat Özil binnenkort akkoord is want we missen echt een speler met zijn kwaliteiten.

Heb natuurlijk alleen de 2e helft kunnen kijken omdat wedstrijden tegenwoordig doordeweeks bij ons hier om 17:00 zijn,

Slecht voetbal met een slechte Mert Hakan en een ongelofelijk slechte Samatta, ik ben gewoon blij dat we op zijn minst 1 punt hebben gepakt we hadden zelfs nog kunnen winnen met een beetje honing. Tel daarbij op dat Sivas uit altijd lastig is zeker met die vries temperaturen.

Besiktas heeft blijkbaar Karagumruk kapot gespeeld, ook niet gezien natuurlijk maar mooie uitslag. Gelukkig voor ons komen er nog versterkingen bij en zijn er genoeg wedstrijden om deze slippertje nog goed te maken.


Van de drie teams die lijken te gaan strijden om het kampioenschap, zit er bij Fener nog het minst een idee achter. Erol Bulut lijkt alleen maar bezig te zijn met verdedigende voetbalprincipes. Hij lijkt alleen maar bezig te zijn met zijn verdedigende organisatie. Dit geldt trouwens voor bijna al die new breed trainers in Turkije. Trainen ze überhaupt wel op aanvallende principes ? Ik zie momenteel alleen maar planmatigheid bij Besiktas en Galatasaray. Besiktas speelt de laatste tijd met hoge druk en aanvallend duiken er meerdere middenvelders op in de 16. Galatasaray speelt herkenbaar op balbezit(tegen Besiktas opeens niet helaas, Terim) met veel driehoekjes en op balbezit voetballende spelers. Wat speelt Fener nu eigenlijk ? Wat kenmerkt hun speelstijl ? Elke topclub moet toch zijn filosofie hebben ? Ik zie deze bij Fenerbahce niet terug.

21 januari 2021 om 19:28

lijkt alsof erol een snelle counterstijl probeert te hanteren tegen de iets sterkere tegenstanders. het probleem is dat onze hele aanval niet wat bal retentie of schieten betekent.

21 januari 2021 om 21:12

Wilshere.10. Erol Bulut past de anadolu-tactiek toe: Achterin dicht gooien en eruit komen met snelle Afrikanen. Als jouw budget tot de grootste van Turkije behoort en je spendeert, dan mag je toch wel verwachten dat er (geprobeerd wordt) spraakmakend voetbal te laten zien.

21 januari 2021 om 19:30

Ik heb alleen de eerste helft gezien dus ik beoordeel ook alleen de eerste helft wat logisch is, Fener speelt echt een rare stijl, even balbezit en kick naar voren, ik heb Sivas meer voetbal zien spelen, sommige combinaties waren echt netjes met een beetje geluk kon je het uit spelen maar Gradel liep zich vaak vast, Yatabare heeft een mooi doelpunt gemaakt voorderest was hij alleen maar bezig met de scheids waar ik me mateloos aan irriteerde, keer op keer gillen in de oor van de scheids raar dat hij geen geel heeft gekregen, jij zal het ook wel weten maar mijn vader is echt een fanatieke Sivas fan ( geboren en getogen daar) zijn oogappeltje Hakan heeft wel de wind van voren gekregen van mijn Vader, hoe kan je zo lomp de bal verspelen peer de bal weg man! Aaron is ook een kluns, je hebt je armen achter je rug vervolgens maak je een draai en wapper je met je handen zo van ik geef jullie wel een penalty cadeau, maar goed Valencia heeft het goed uitgepakt dik verdiende penalty, wel opmerkelijk dat Valencia de bal mocht nemen, ik zag dat hij van zijn laatste 5 penals 3 gemist had, is hij de aangewezen man daarvoor of werd het hem gegund? Al met al saaie eerste helft met een cruciale fout van Hakan en Aaron, word een spannende strijd zo met de grote 3 hoelang hebben we dat al niet gehad?

21 januari 2021 om 21:17

Sheva. Mijn rahmetli opa was ook een echte Sivasspor fan. Sivasli Ali op zijn steen, prachtig. Zoals jij Fener beschrijft, zegt genoeg. Er zit geen idee achter in aanvallend opzicht. Dit wordt verbloemd door de goede spelers die ze hebben. Wij daarentegen hebben een goede spelopvatting, alleen de spelers missen snelheid en duelkracht.

21 januari 2021 om 19:41

Gangstarrr Mag ik misschien vragen over welke 3 jij het hebt. Ik zie namelijk maar 2 ploegen strijden voor het kampioenschap. Dat zijn Fenerbahce en Besiktas.Om terug te komen op je vraag zie ik al 5-6 weken een Fenerbahce die gecontroleerd voetbal speelt. Met nadruk op balbezit, en waar de situatie het toe laat snelle aanvallen.Kijk maar naar het doelpunt van Valencia vorige week tegen Ankaragücü. Daar gaat gewoon goed combinatie voetbal aan vooraf.Fener speelt zeker niet sprankelend. Maar weet wel al 5 a 6 wedstrijden op rij te winnen. Dit kan echt niet allemaal door te voetballen zonder idee. Fener laat goed voetbal zien tot aan de tweede lijn van de tegenstander. Vandaag ook weer. Maar samatta liep constant uit positie. Waardoor alles slecht leek. Om te zorgen voor creativiteit rondom de tweede lijn van de tegenstander, is özil aangetrokken. Het klopt dat het voetbal er missschien uitziet zonder idee erachter. Maar die zit er dus wel degelijk. Gecontroleerd en gedisciplineerd voetbal. Het voetbal van Fener, komt qua stijl het beste overeen als met het voetbal onder aykut kocaman

21 januari 2021 om 19:45

Scheelt maar 3 punten tussen Fener en GS en je hebt GS al uitgesloten? Wat een gare manier om iemand te provoceren zeg, kom met wat beters😂

21 januari 2021 om 19:46

Uhm Galatasaray doet ook mee aan de kampioenschap dat weetje zelf ook wel, ze staan maar 3 punten achter jullie dus ik weet niet waar jij het over hebt.

21 januari 2021 om 20:02

Sheva, blackeagle Provoceren ? Nee man helemaal niet sheva. Galatasaray vindt ik op dit moment een dun selectie hebben. Als de keeper gebleseerd raakt, gaan jullie niet 1 maar 3 stappen achteruit. De selectie vindt ik ook niet breed genoeg. En dat het maar 3 punten scheelt daar ga ik niet op in. Want in mijn opinie is er zeker een oorzaak aanwezig waarom gs het zover heeft geschopt. Maar die houdt ik even voor me zelf. Want als ik die zou verklaren, wordt het voor jullie misschien provocerend. Terwijl ook dan mij doel niets met provoceren te maken heeft.

21 januari 2021 om 20:11

Juist nu ga je ineens je reactie aanpassen en helemaal onderbouwen omdat je niet wilt dat je reactie verwijderd word omdat je overduidelijk provoceerde, als je em zo had onderbouwd in je eerste reactie had ik nog enig begrip voor je.

21 januari 2021 om 20:15

Sheva

Omdat ik het in mijn eerste reactie eigenlijk alleen over Fener heb. Besiktas en Galatasaray heb ik beide niet onderbouwd ? Dus ik was serieus niet uit op provoceren. Nu jij het op deze manier opvat. Heb ik de behoefte om me nader te verklaren.

21 januari 2021 om 21:01

Dacht dat ik een keer een reportage van Sergen had gezien, waarin hij zei dat je op verdedigen kan oefenen tijdens het trainen en aanval meer op de kwaliteit van de speler moet vertrouwen. Tenminste iets in die richting

21 januari 2021 om 21:22

Daar ben ik het niet mee eens. Je kunt trainen op overlaps, underlaps. Je kunt de loopacties van de 10 en 9 complemtair proberen te maken. Je kunt afspreken dat je eerste diepte zoekt en daarna pas breedte. Zoveel aanvallende voetbalprincipes waarop je kunt trainen. Uiteraard kan je een Neymar niet leren hoe hij een man voorbij moet komen, maar je kunt er wel voor zorgen dat hij vrij wordt gespeeld door het spel snel te verleggen, waardoor hij meer ruimte en de tijd heeft om zijn acties te maken.

22 januari 2021 om 01:02

Erol Bulut is ook een anadolu coach.. Fener had beter voor Cagdas Atan kunnen gaan, die laat zien dat hij verzorgd voetbal kan laten spelen.

22 januari 2021 om 10:54

Cagdas Atan is voor Besiktas, weinig kans dat hij daarheen zou gaan

Wij zijn niet degene die 2 punten hebben verloren hier 🤔

Mert Hakan Yandas is in mijn ogen geen profvoetballer. Wat een slechte speler is dat gvd.....
Helemaal geen kwaliteiten , moeite met rennen, voorzetten komen nauwelijks aan en het ergste is dat deze man basis begint en nog ook eens 90 minuten speelt. Ik hoop dat wanneer Özil er is dat Mert Hakan Yandas lekker scheetjes mag laten op de bank... heeft tie tenminste een kwaliteit. Het is serieus tijd dat Erol bulut wat met de team gaat doen want er is helemaal geen teamgeest bij fener waardoor het lijkt dat ze zo dom en onnauwkeurig spelen. Vandaag beide kanten 1 punt verdiend en ook terecht. Op naar volgende wedstrijden.

Ersun Yanal had vorig seizoen met Dirar op linksback en Tolga Cigerci op rechtsbuiten de uiteindelijke kampioen Basaksehir alle hoeken van het veld laten zien. Ik blijf het zeggen: Erol Bulut komt te kort voor een trainer van Fener. Met deze selectie zou een Fatih Terim met minimaal 6 punten voorsprong eerste staan, dat weet ik zeker. Ik bespeur geen enkele tactiek in dit spel. Ok, loeren op de counter, en dan? Je hebt geluk dat je een voorzitter als Ali Koc hebt die alles fixt voor je. Afijn, ze hebben weer pas punten verspeeld na 4 wedstrijden, dus zo slecht gaat het ook weer niet, maar op de lange termijn zie ik Fener met deze tactiek niet ver komen.

21 januari 2021 om 20:09

En als het Terim niet zou lukken, zou hij weer om een transfer gaan vragen haha
Grapjuh maar geef je daarin wel gelijk.

Verdiende gelijkspel, beide teams hadden echt geen recht om 3 punten naar huis mee te nemen. Sivasspor kon gewoon niet op een paar counteraanvallen na en Fenerbahce mag dan opbouwend solide zijn, er is totaal geen eindproduct.

Sivas-uit is een wedstrijd waarin 1 punt altijd mooi meegenomen is voor de topclubs, je kan niet 40 overwinningen boeken in deze competitie. Alleen denk ik niet dat Ozil dit seizoen direct het verschil zal maken in deze ploeg. Erol is al 20 weken lang op zoek naar het juiste systeem en nu moet hij weer wat vinden om het beste uit Ozil te halen.

Sivas-uit in de winter is de Turkse, zwaardere equivalent van “a rainy tuesday night in Stoke”. Voetballen tegen een stugge ploeg met -12 graden. Fener was ook niet best. MHY mag weer lekker banken en zieltjes winnen met interviewtjes in de spelersbus. En we zijn met z’n allen euforisch over de komst van Özil maar ondanks zijn magistrale paasjes gaat het met het erbarmelijke niveau in de voorhoede ook niet veel worden. Ondanks de vele aankopen hebben we nieuwe, frisse aanvallende impulsen nodig. Samatta hoeft niet meer van mij. Snel vergeten dit potje.

Ik heb de wedstrijd niet gezien dus ik kan niet oordelen.
Doet mij altijd goed als fener punten morst.
Ik denk dat trabzon uiteindelijk boven fener eindigt we zijn weer in vorm

21 januari 2021 om 21:03

Waarom reageer je gewoon niet alleen op Trabzon topics?

21 januari 2021 om 22:30

Omdat er geen trabzon topics zijn, wat ik overigens niet kan begrijpen.
Zo'n grote mooie club als trabzon verdiend toch een topic

Mert Hakan Yandas.. typische anadolu voetballer die denkt dat hij wat is sinds hij in Istanbul voetbalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe


729 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Attila SzalaiVerdediger130
F. KadıoğluMiddenvelder132
Luiz GustavoMiddenvelder111
M. ÖzilMiddenvelder114
A. BayındırKeeper100
B. Osayi-SamuelMiddenvelder101
M. ZajcMiddenvelder102
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren