Erik ten Hag hoopt uitspraak van Marc Overmars te logenstraffen

Maandag, 30 november 2020 om 19:57Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:18

Erik ten Hag bevestigt maandagavond op de persconferentie dat Ajax in de uitwedstrijd tegen Liverpool dinsdag kan beschikken over een fitte selectie. Davy Klaassen, Daley Blind, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch zijn allen hersteld van lichte klachten en zullen vermoedelijk in de basisopstelling staan. "Wij zijn er wel uit hoe we het gaan doen, jullie gaan het morgen zien", aldus de trainer van Ajax.

Wil je de wedstrijd LIVE kijken? Dat kan vanaf 20.30 uur op Voetbalzone.nl!

Ajax heeft de coronatests van de UEFA doorstaan, zo bevestigt Ten Hag. "We hebben een fitte selectie meegenomen, denken we. Ze zijn allemaal aan boord, we gaan zo trainen. Daarna trekken we onze conclusies", aldus de oefenmeester, die zijn strijdplan klaar heeft. "We moeten ons eigen spel spelen. Natuurlijk weten we dat er een grote mate van pressie (door Liverpool, red.) komt. We zullen dus goed aan de bal moeten zijn en de ruimtes achter de laatste linie moeten benutten."

Liverpool moet het tegen Ajax stellen zonder de geblesseerde Virgil van Dijk, James Milner, Thiago Alcántara, Trent Alexander-Arnold, Naby Keïta en Xherdan Shaqiri. "Maar de structuren zijn nog altijd hetzelfde bij Liverpool", weet Ten Hag. "Dat is duidelijk de hand van de technische staf en de trainer. We weten hoe we daarop moeten inspelen. Wij hebben een hele eigen identiteit, we zullen ons eigen spel spelen."

Ten Hag weigert, ondanks de vele blessures bij Liverpool, de favorietenrol op zich te nemen. "Ze staan nog steeds bovenaan de Premier League, dat zegt alles. Ik ben er ook nooit zo mee bezig, favoriet of niet. Liverpool staat bovenaan, ze hebben vorig jaar de Champions League gewonnen. Wij zijn zelfbewust, we zullen ervoor gaan en we zullen zien hoe ver dat reikt." Ook de wedstrijd tussen Atalanta en FC Midtjylland is van belang voor Ajax. "We zullen de stand in Bergamo in de gaten houden. Het kan inderdaad zijn dat een punt niks oplevert." Als Atalanta wint van de Denen, heeft Ajax op Anfield alleen iets aan drie punten.

In oktober stelde Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, dat de club dit seizoen wellicht een tussenjaar zou doormaken. "In plaats van één of twee stapjes vooruit, hebben we, gedwongen door de omstandigheden, even op de rem moeten trappen. Dat zit 'm in keuzes, ook met aankopen wel of niet", zei Overmars toen. Ten Hag wordt op de persconferentie gevraagd of zijn ploeg dat tegen Liverpool gaat logenstraffen. "Dat hoop ik wel."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door frietei)

Volgens mij is ene van Dijk ook geblesseerd bij Liverpool. Snap wel dat deze hier vergeten wordt te benoemen, geen key player ofzo ^^Verder denk ik dat er mogelijkheden liggen te scoren afgaande op de vorige wedstrijd.

30 november 2020 om 20:16

Je kunt ook gewoon sleutelspeler zeggen he. Dat populistische Engelstalige gewauwel ook altijd.. Ik denk ook dat Ajax nu kans moet maken. Is het nu niet, dan win je nooit meer van Liverpool. Zelfs zo’n wereldploeg kan moeilijk met zóveel pech omgaan!

30 november 2020 om 23:15

Zoek even op wat populistisch betekent voor je iemand anders verbetert, gratis tip

Achteraf best een gekke opmerking van Overmars. Ik denk dat de selectie, zowel qua basis als qua breedte nog nooit zo in balans is geweest. Dit jaar hebben we echt 14/15 basisspelers, op Eredivisie niveau dan.

30 november 2020 om 20:07

Als ik het goed heb, ging die opmerking van Overmars over de financien en niet zozeer de sportieve prestaties.

30 november 2020 om 20:08

Ik ben het er wel mee eens. We missen nog een paar spelers om echt Europees mee te doen imo. We hebben geen echte linksback achter Tagliafico, op het middenveld hebben er eigenlijk te weinig opties en de jongere spelers zou je nog niet op mogen bouwen. Voor de Eredivisie is het prima maar voor laatste 16 CL (wat in een succesvol jaar haalbaar zou moeten zijn) is het imo niet optimaal om te vertrouwen op Schuurs, Gravenberch, Antony en Traore die hun eerste echte seizoen op hoogste niveau (in Europa in geval Antony) spelen als basisspeler. Als we deze groep bij elkaar kunnen houden mag je misschien volgend seizoen iets meer verwachten.

30 november 2020 om 20:13

@wolterx, Ik begreep, zeker destijds, ook wel wat hij bedoelde. Maar ik heb het meer over hoe de zaken er nu voor staan. In de Eredivisie win je met een half b team op 80% de wedstrijden. Door het makkelijke schema hebben we alle tijd om ons voor te bereiden. Onze selectie is vrij sterk dus in deze groep zou het zeker mogelijk moeten zijn om door te gaan. Atalanta en met name Liverpool waren favoriet, maar ik vind het gezien de prestaties achteraf zeker geen tussen jaar.

30 november 2020 om 20:25

Ik denk dat we zeker voordeel hebben van de opbouw in competitie met de topwedstrijden in tweede helft van het seizoen. Ook mogen we absoluut niet klagen met de fitheid van de speler en hebben we vrijwel hele selectie wedstrijdfit. Dat is wel eens anders geweest in beslissende fase van groepsfase. Wellicht dat vrees voor scenario zoals tegen Valencia ervoor zorgt maar ik zie nog teveel gevaren op de weg en gebreken in team om er gerust op te zijn. Zie vooral een ploeg die met een paar gerichte aankopen en iets meer ervaring menig topteam het vuur aan schenen kan leggen. Het was ideaal geweest als je niet zo zwaar op het jong talent in cruciale posities hoefde te vertrouwen. Vooral Schuurs en Gravenberch gaan heel belangrijke rol spelen in of we het halen of niet, gezien beperkte aantal wedstrijden van die 2 had je liever gehad dat ze net jaartje verder waren. Zelfde met Traore als hij start in de spits. Antony op de flank is wat minder risico wanneer het niet loopt. Hebben ook solide opties achter de hand dus maak mij daar minder druk om.

Realistische uitspraak van Overmars, zeker gezien wanneer hij dat zei. We kunnen dit seizoen weer dicht bij die tweede ronde komen, zou heel netjes zijn als in dat jaar waarop er beetje op de rem is getrapt alsnog de resultaten goed zijn. Vorig jaar eindigde je met een fraai puntenaantal en dit jaar kan je zelfs met 11 punten erbuiten vallen. Mocht je 10 of 11 punten pakken heb je gewoon een heel respectabele groepsfase achter de rug. Ben heel benieuwd.

30 november 2020 om 20:35

Die kans is wel heel klein hoor. 11 punten betekent een gelijkspel en een overwinning in de laatste twee wedstrijden. Elke overwinning op Atalanta is gegarandeerd overwintering ongeacht het resultaat in Liverpool morgen, dus met 10 punten. Alleen winnen van Liverpool en een gelijkspel met veel doelpunten tegen Atalanta betekent uitschakeling met 11 punten.

30 november 2020 om 21:12

Klopt, afhankelijk van doelsaldo kan ook 2-2 gelijkspel tegen Atalanta voldoende zijn om buiten de boot te vallen. Dat is niet onrealistisch. Maar ik ga er op dit moment vanuit dat het slechts een doemscenario blijft en dat als we eruit vliegen het niet met 11 punten is. Zou bizar zijn 21 punten in 2 CL campagnes te pakken en niet door de groepsfase te komen.

30 november 2020 om 21:23

Voornamelijk heel knap van Ajax. Maar als je naar de samenstelling kijkt van de groepsfases, vind ik het niet zo raar. 6 punten waren 3 teams al verzekerd van en een gelijkspel tegen atalanta is ook niet zo heel gek toch? Vind dit tot nu meer in de lijn der verwachting, 10 punten is zelfs niet zo ‘heel gek’.

30 november 2020 om 21:56

10 punten zou een hele goede prestatie zijn en meestal ben je daarmee 'gewoon' door naar KO fase. Het Ajax team van vorig jaar met 10 punten had slechts 2 ploegen voor zich die meer punten hadden/beter doelsaldo en toch niet door gingen in CL ooit. 11 punten zou na Napoli in 2013/2014 meeste punten maar toch uitgeschakeld zijn. Het komt ook niet gek vaak voor dat een ploeg op 0 punten in de CL eindigt, dus van 6 punten verzekerd is ook voorbarig (vorig jaar eindigde geen enkele ploeg op 0 punten, hopelijk kan Midtjylland dat ook voorkomen). De laatste ploeg was AEK in groep met Ajax, Benfica en Bayern 2 jaar geleden. Meestal pakt zo'n mindere ploeg ergens nog wel een punt.

30 november 2020 om 22:12

Volgens mij klopt het artikel op dit punt ("als Atalanta wint van de Denen, heeft Ajax op Anfield alleen iets aan drie punten" dan ook niet. Als morgen Atalanta wint van Midtjylland (komen dan op 10 punten) en Ajax verliest van Liverpool (blijven dan op 7 punten), maar Ajax wint de week erop in het laatste en rechtstreekse duel met Atalanta, dan komt Ajax ook op 10 punten en blijft Atalanta steken op 10 punten, maar telt het onderling resultaat in het voordeel van Ajax. Of mis ik nu iets?

1 december 2020 om 00:10

Ja, in geval van gelijk aantal punten kijken ze naar onderling resultaat. In dat scenario hebben ze van Atalanta gewonnen en keer gelijk gespeeld. Mochten Liverpool, Atalanta en Ajax alle 3 op 10 punten eindigen (Midtjylland moet dan van Atalanta winnen en gelijk spelen tegen Liverpool terwijl Ajax wint van Liverpool en verliest van Atalanta) ligt Ajax wel eruit omdat resultaten tegen Midtylland dan "wegvallen". Verliest Liverpool van Ajax en Midtylland is enige scenario waarin Ajax mag verliezen van Atalanta meen ik.

1 december 2020 om 01:35

@mandedios Dan ga je er vanuit dat Atalanta van de Denen wint.

1 december 2020 om 07:09

Bij winst op Atalanta is Ajax sowieso door naar de volgende ronde. Mocht Ajax winnen van Liverpool en/of mocht Atalanta niet winnen van Midtjylland, dan zou een gelijkspel tegen Atalanta ook voldoende kunnen zijn.

Een woord dat je niet zo vaak hoort. Maar ik snapte overmars wel toen hij deze uitspraak deed, niemand had verwacht dat de aankopen zich zo snel aan zouden passen. met Name Anthony en Klaassen doen van de beek en Ziyech vergeten. En Kudos mogen we ook niet vergeten, die gaf het elftal echt schwung in het begin. Ik denk dat ajax hoge ogen kan gaan gooien in Europa dit seizoen, stiekem denk ik aan groepswinst. We steken in een prima vorm en vrijwel iedereen is fit.

30 november 2020 om 20:31

Anthony heeft Ziyech dus echt nog niet doen vergeten. Klaassen is wel duidelijk een verbetering ten op,ichte van Van de Beek; ook geen slechte voetballer, maar minder mijn stijl. Schuurs doet het prima en zal steeds beter worden. Ik ben vooral verrast dat Schuurs, Blind, Gravenberch en Traore alles spelen en Labyad ook veel minuten maakt.

30 november 2020 om 21:45

Tot nu toe heeft niemand Ziyech doen vergeten en dat is ook niet zo raar als je ziet hoe geweldig hij het bij Chelsea doet. Over Kudus gesproken, hoe lang duurt het nog tot hij hersteld is? Deed het inderdaad erg goed, we kunnen hem wel gebruiken op dit moment. Labyad komt namelijk echt tekort voor de CL.

Als atalanta wint van de Denen en AJAX verliet van Liverpool, moeten ze laatste wedstrijd winnen van atalanta en eindigen we op de tweede plaats of zie ik dit verkeerd ?

30 november 2020 om 20:10

Nee dat zie je goed. Eigenlijk doet deze wedstrijd er helemaal niet toe. Tuurlijk elk resultaat is meegenomen voor de punten. Echter als je de laatste wedstrijd wint van Atalanta maakt het niets uit wat de uitslag morgen is.

30 november 2020 om 20:12

Twee keer winst betekend groepswinst, kijkend naar de vorm van Ajax, Liverpool en Atalanta is dat geen ondenkbaar scenario. Al snap ik dat Lvierpool favoriet blijft voor morgen

30 november 2020 om 20:12

Win je 2 keer ben je groepswinnaar, winst in CL is best een prima bedrag (1,8 miljoen oid?) en mocht je winnen ga je met gelijkspel kleiner dan 2-2 (dus 1-1 of 0-0) alsnog door. Verliezen is geen ramp maar er zitten zeker voordelen aan.

30 november 2020 om 20:11

In dat scenario is Liverpool eerste, gaat Ajax door in de CL en Atalanta gaat naar EL.

Als en dat mag worden verwacht Atalanta wint, maakt het weinig uit wat Ajax morgen doet. De wedstrijd in Amsterdam is alles bepalend. Het enige is dat je wel genoegen kan nemen met een klein gelijkspel in Amsterdam
0 -0 of 1 -1

30 november 2020 om 20:11

Je kan alleen genoegen nemen met een klein gelijk spel als je morgen wint. Maar ze moeten gewoon in beide wedstrijden voor de winst gaan en zien waar het schip strand. Ze hebben alles in eigen hand.

Eigenlijk kan je dus zonder gevaar 100 % voor de winst gaan , aan een ge kn ijkspel heb je niets aan ervan uitgaande dat atalanta morgen wint

Neen Eric, ze staan niet bovenaan, ze staan op doelsaldo 2de Zou hij toch moeten weten, das echt een heel verschil.

Geen vreemde uitspraken van Overmars. Het is zeker met een jong team moeilijk in t schatten hoe ze zich ontwikkelen. Dat Gravenberch (en stiekem Schuurs en Nous ook) die stappen maakt die hij nu zet daar hoop je op. Daarnaast zijn ook de aankopen dit jaar prima en zijn Klaasen, Antony en Kudus rechtstreekse basisversterkingen gebleken. Bij Neres was het maar afwachten hoe die terug ging komen. Als je dit zo op een rij zet, zit het Ajax wel mee dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4116
4.AZ3716
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 28 januari
Joaquin Fernández verlaat sc Heerenveen wellicht op korte termijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren