Afschuw om dreigende taal voormalig Ajax-aanvaller richting journalist

Woensdag, 28 oktober 2020 om 11:44Rian Rosendaal • Laatste update: 13:07

Bryan Roy heeft via Twitter dreigementen geuit aan het adres van journalist Chris Klomp. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax liet onlangs via een Twitter-bericht weten hoe hij denkt over de manier van werken van de freelance verslaggever. Klomp heeft ook uit andere hoeken dreigementen ontvangen en inmiddels is ook Ferd Grapperhaus, minister van Justitie, op de hoogte van de haatberichten die de journalist met name via social media ontvangt.

"Die Chrisje wil al maanden een gevecht met me voeren", zo valt te lezen in het bericht van Roy, welke als screenshot is gedeeld door Klomp op Twitter. "Woont ie in Amsterdam. Zo oliedom! Hoe kan je zo dom zijn Chrisje. Laat staan al die oliedomme volgers van je. Ik weet waar je woont nu. Via DM. Slapen doen we ’s nachts, alleen jij niet." De harde woorden van Roy richting Klomp zorgen voor verbazing op Twitter. "Die is niet goed hoor", zo schrijft een gebruiker van het social media-kanaal.

Klomp denk dat de vele bedreigingen het gevolg zijn van zijn kritische houding jegens complottheorieën rondom het coronavirus. Roy houdt zich uitgebreid bezig met de aanhoudende coronacrisis in binnen- en buitenland, zo blijkt uit de vele berichten op zijn Twitter-pagina. De voormalig Ajax-aanvaller heeft ook politieke ambities, want Roy staat op de kandidatenlijst van de Partij voor de Kinderbelangen voor de verkiezingen van maart 2021. "De Bryan Roy die mij wenst te bedreigen en laster pleegt, ja?", zo vraagt Klomp zich hardop af op Twitter.

Bij Klomp werd al eens een dreigbriefje op zijn voordeur geplakt en een baksteen door de ruit gegooid. Daarnaast meldt de journalist dat hij met geweld is bedreigd, al kan daar door volgens de verslaggever weinig aan worden gedaan. Klomp kreeg van de politie het advies dat hij 'beter kan verhuizen'. Chris van Dam, die namens het CDA in de Tweede Kamer zit, walgt van de bedreigingen richting journalisten. Volgens hem werkt het speciale programma van politie en Openbaar Ministerie om journalisten te beschermen totaal niet. "Wat zijn we opgeschoten? Van geen enkele aangifte die Klomp heeft gedaan is hij op de hoogte gehouden. Hij moest er zelf achter komen dat zaken geseponeerd waren. Hoe serieus neemt de minister dit probleem?"

Grapperhaus komt tijdens het debat hierover gelijk met een antwoord. "Persvrijheid is een van de belangrijkste pijlers van onze democratische rechtsorde", zo benadrukt hij. Grapperhaus voegt verder toe dat 'dingen nu niet zo gaan zoals ik zou willen'. De minister kan overigens niet zeggen of de registratie van bedreigingen aan het adres van journalisten al op orde is, zoals hij in een eerder stadium had aangekondigd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door otterreelick)

Volledig van het padje af die Roy. Triest dat mensen die zo het spoor bijster zijn we nog steeds een grote schare aanhangers hebben. Zie je oa ook met Lange Frans. Welkom in 2020..

28 oktober 2020 om 12:17

Dit soort debielen zijn van alle tijden, alleen zie je het nu overduidelijk vanwege Social Media. Echt bizar hoe kronkelig mensen kunnen zijn in hun kop.

28 oktober 2020 om 12:46

Ik schrik er zelfs een beetje van. Ik hoop toch zo dat politie en justitie hier snel actie op onderneemt. Wat een idioot die Roy.

28 oktober 2020 om 14:21

Ik zat vandaag Alex Jones bij Joe Rogan te bekijken, en om eerlijk te zijn heeft ie toch wel vaak gelijk gekregen op het eind en dat ie in het begin vaak verketterd word door de mainstream media. Veel ''complot theorieën'' zijn toch uiteindelijk waar gebleken.

28 oktober 2020 om 14:27

Een kapotte klok staat ook twee keer per dag goed. Als je maar genoeg roept zal er heus wel eens een kern van waarheid in één van je beweringen zitten. Maar laten we niet doen alsof Alex Jones niet compleet doorgedraaid is.

28 oktober 2020 om 14:42

En over welke complot theorieën heeft ie dan gelijk gekregen. En dan bedoel ik niet dat er een zin was die klopte, maar waarin zijn theorie daadwerkelijk waar. Want in veel gevallen pakt Alex iets wat algemeen bekend is, geeft daar een flinke draai aan voegt wat onzin toe en wijst een jaar later terug op het feit dat er wel een "kern van waarheid" was omdat hij ook iets gebruikte wat al een eeuwigheid bekend was.

28 oktober 2020 om 16:55

Geef 1 voorbeeld waar hij echt gelijk had. En dan niet 'hij zei wat vaags en als je heel erg je best doet dan lijkt het een beetje op wat er echt aan de hand is.'

28 oktober 2020 om 18:14

Bohemian Grove was hij de eerste die het filmde stiekem waarbij veel van hun (duivelse) rituelen aan de licht kwamen.

28 oktober 2020 om 21:13

Jammer dat VZ mijn reactie, met duidelijke feiten, verwijderd op basis van '' Niets toevoegend (gebrek aan onderbouwing)'' maar onderstaande discussie genegeerd wordt...

On topic dan maar: Roy slecht, Lange Frans slecht! Alle complotten zijn nep! (behalve als ze jaren later toegegeven worden door overheden)

Zo voldoende toevoegend Moderator?

Ontzettend triest. Nog triester is het dat het me van Bryan Roy niet eens meer verbaast. Die man is al langer compleet de weg kwijt. Complottheorieën en ontkenningen van wetenschap zijn op zichzelf al jammerlijk, maar dat het nu in toenemende mate ook gepaard gaat met bedreigingen of zelfs geweld is nog veel zorgelijker.

Roy is al een tijdje de weg helemaal kwijt. Kan me nog een radio interview herinneren door Veronica Inside. Tijd, drank en een internetverbinding hebben hem genekt.

28 oktober 2020 om 12:44

Als ze een verplichte IQ test online zouden doen voordat je een Twitter of Feesboek account zou mogen openen, scheelt aardig.

28 oktober 2020 om 12:52

Mooi omschreven! Had wel dat interview gehoord op de radio en dacht al, die heeft gezopen. Vind het zielig dat hij zo de kluts kwijt is.

Tja, compottheoristen, wat moet je ermee? Arrogant, heilig overtuigd van hun eigen gelijk en kritische vragen worden weggewuifd of komen gewoon niet binnen. De journalist in dit artikel heeft laatst een stuk geplaatst getiteld 'vier minuten in de complotgroep Volk Wordt Wakker'. Een aanrader als je wil lachen om de achterlijke figuren die in dat soort groepen ronddwalen.

28 oktober 2020 om 12:41

Goede tip ... lachwekkend.
Maar het schijnt dat dergelijke mensen dus echt bestaan.
Hopelijk doet Darwin zijn werk doet deze pandemie ronde ....

28 oktober 2020 om 12:43

Behalve dat dergelijke mensen bestaan, hebben ze ook nog stemrecht. Dat is nog erger.

28 oktober 2020 om 14:55

En het vermenigvuldigd, beangstigend

28 oktober 2020 om 12:48

Probleem met deze dwazen is juist dat hun nota bene neerkijken op ons en denken dat ze geheime informatie hebben die wij als mSm volgende schapen niet weten. Voelen zich bijzonder en verheven boven ons kuddedieren die alles slikken wat Rutte en de media ons zouden voorschotelen. Afkomstig van knakkers wiens wereldbeeld is gevormd op Feesboek... Ironie in het kwadraat.

28 oktober 2020 om 13:04

Ah mooi artikel om te lezen inderdaad. Wat een gekken zijn er toch op de wereld he

28 oktober 2020 om 13:13

Vind het geen leuk stuk, heeft geen zin om mensen belachelijk te maken. Ondanks dat je denkt, die zijn de weg kwijt. Het is al lastig zat, journalisten en politici worden bedreigd en geintimideerd. Heeft weinig zin olie op het vuur te gooien.

28 oktober 2020 om 13:25

Daar kan ik ook zeker inkomen, het mes snijdt aan twee kanten. Het is natuurlijk een zeer ernstige zaak dat journalisten en politici worden bedreigd door deze mensen en daardoor hun werk niet goed kunnen uitvoeren, dat ben ik zeker met je eens. Zelfs als de politie hier streng tegen gaat optreden zou dat op de lange termijn niets oplossen omdat deze mensen dan waarschijnlijk nóg steviger in hun ideeën gaan geloven.

28 oktober 2020 om 14:22

Deze mensen zijn als het ware gehersenspoeld door een super slim marketing algoritme bedacht door de grote social media netwerken. Social Dilemma gaat hierover! zouden al die mensen eens moeten zien. Dit wordt ook gebruikt door landen om verkiezingen in andere landen te beïnvloeden!

Kan mij iemand in een notendop uitleggen waarom Chris Klomp wordt bedreigd. Wat heeft deze journalist in de ogen van Bryan Roy verkeerd gedaan? Roy is niet de enige die hem benaderd.

Echter, wanneer ik de twitter bekijk van Roy zie ik alleen maar complottheorien en vage berichten. Persoonlijk heb ik niet zoveel met dit soort mensen en gedachte....

28 oktober 2020 om 12:38

Klomp is een heftig kritische journalist, die daarmee soms op teentjes trapt. In dit geval is hij erg kritisch jegens complotdenkers, waardoor meerdere complotdenkers boos op hem zijn. En het ding met complotdenken is dat als je gelooft dat iemand onderdeel uitmaakt van een heel naar complot, bijv een pedofielennetwerk of sinistere wereldmanipulators die oorlogen stichten voor winst. Dan is ineens een heleboel geoorloofd, want je 'tegenstander' is door en door slecht. Een voorbeeld hiervan is Lange Frans, die Mark Rutte dood wil hebben omdat hij gelooft dat Rutte een leidinggevende rol heeft in een pedofielennetwerk. Je kan het met iemand oneens zijn, je kunt kritiek hebben op iemand. Maar als jij oprecht geloofd dat iemand door en door fout is, dan vervagen er allerlei ethische normen die je normaal wel zou hebben en krijg je dit soort dreigementen, of zelfs letterlijk geweld. Ik noem dan het brandbom gooien op het Duitse Rivm bijvoorbeeld.

28 oktober 2020 om 12:41

Chris is rechtbankverslaggever en heeft ooit in een tweet feitelijk uitleg gegeven over kindermisbruik. Deze tweet is een eigen leven gaan leiden waardoor veel van die wappies nu denken dat Chris onderdeel is van de ‘pedoseksuele satanistische elite’. Aangezien Bryan Roy ook vuistdiep in de complotcircuit zit, is Chris aan de beurt.

28 oktober 2020 om 12:47

@Groninger, heel goed uitgelegd. Klomp geeft bij zaken over kindermisbruik uitleg hoe een bepaalde straf wordt bepaald. Hij zegt daarmee niet dat hij het eens is met die straf. Alleen hoe die tot stand is gekomen. Toen hij een keer uitlegde waarom de (in hun ogen te lage) straf correct was, kreeg hij reacties als "ik hoop dat jouw dochter wordt verkracht". Sterker nog, iemand heeft een website opgericht waarin wordt gesteld dat Klomp zijn eigen dochter misbruikt. Dat was helemaal walgelijk.

Zijn Twitter feed is wel een eye opener. Mensen zoals Roy laten zich helemaal gek maken door wantrouwen, generaliseren incidenten naar gehele groepen, zijn tegen alle democratische instituten en maken die continue verdacht.
Kritisch zijn mag maar hou het menselijk, normaal en redelijk. En nee, je krijgt je zin niet altijd.
En helaas, veel bewonderde voetballers zijn ook maar mensen. Ik hoop dat hij nog eens op zn schreden terugkeert.

Al die mafkezen die maar blijven ontkennen dat er een virus rondgaat elke dag 10.000 besmettingen en dan al die protesten in de steden , maar ik weet niet of het iemand is opgevallen maar ze demonstreren wel tegen de maatregelen met een mondkapje voor dus hoezo Corona ontkenners 😁 het is een zielig groepje dat niets anders te doen heeft maar laat ze eens op een verpleegafdeling kijken of bij de spoedeisende hulp misschien piepen ze dan anders .

28 oktober 2020 om 12:42

Je hoeft het niet eens te zijn met de maatregelen, maar dat betekend nog niet dat je ze dan niet opvolgt. Daar heb ik juist dan wel respect voor. Het demonstreren tegen de spoedwet en de viruswaanzin zijn trouwens wel twee heel andere dingen. Haal je die niet door elkaar?

28 oktober 2020 om 14:14

(nec) ik heb het over de corona ontkenners dat ze tegen de maatregelen zijn dat zijn er meer ik vind ze ook niet echt leuk maar ik volg ze wel gewoon op , maar ontkennen dat Corona een verzinsel is dat zijn voor mij volslagen idioten die in mijn ogen toch een hersencel missen

Ik ben ook best kritisch over het huidige beleid van deze coronacrisis, maar om mensen te bedreigen die amders denken slaat nergens op en doe je niet meer mee. En geld ook andersom. Mensen die gewelsloos demonstreren tegen de corona regels en die dan gekkies noemen en bedreigen vind ik ook niet kunnen. Je moet ook luisteren naar deze groep mensen in plaats van ze buitenspel te zetten. Tegenwoordig is een normaal debat niet meer mogelijk en wordt gekaapt door extremistische groepen vanuit links en rechts, die de volle aandacht opzich eisen en de aandacht ook nog krijgen van de media.

28 oktober 2020 om 12:52

Allereerst zijn de "demonstraties" vaak verre van geweldloos gewerst. Het helpt ook niet echt dat die demonstraties bol staan van QAnon leuzen, men volksvertegenwoordigers en journalisten intimideert, belaagt en bedreigt en uitmaakt voor kinderbloeddrinkende pedofiel. Dit alles voor de deur van het parlement, en toch hebben ze ook allemaal borden waarop staat dat we in een dictatuur leven. De demonstraties zijn goed bezocht door extreemrechtse groeperingen als Voorpost e.d. Online hitsen ze elkaar op om teststraten lastig te vallen, evenals ziekenhuizen en scholen. Ik denk dat we echt in alle redelijkheid kunnen zeggen dat die groep demonstranten niet helemaal lekker in de bovenkamer is.

28 oktober 2020 om 18:13

Klopt maar bijna elke demonstratie wordt gekaapt door extremistische groeperingen zo ook de BLM demonstraties door extreem linkse organisaties zoals Antifa. Maar dan toch niet gelijk allr demonstranten gekkies? Net zoals supporters in een stadion, ajax heeft zo'n 55.000 toeschouwers innde JC Arena en daarvan zitten er zo'n 2.500 op de F-Side en daarvan zitten er misschien 200 idioten tussen (gewoon als voorbeeld even) dan zijn toch niet 55.000 volslagen idioten of alle mensen op de F-Side dat bedoelde ik ermee te zeggen.

29 oktober 2020 om 00:41

Bij 99% van de demonstraties in NL gaat het er volgens mij prima aan toe. Naar mijn weten ook bij de BLM demo's. Dit is echt een harde kern met imo waanzinnige en gevaarlijke ideeën die lange tijd bijna dagelijks deze fratsen uithaalde.

Mensen als Bryan Roy zijn psychisch niet in orde en hebben hulp nodig. Ze uitlachen is een stuk eenvoudiger, maar er heerst onder best een groot deel van de bevolking een soort massapsychose ingegeven door complotgewouwel op internet. Simpele mensen zijn hier vatbaar voor en laten zich hierdoor beinvloeden. Prima, alleen is het een probleem als je bedenkt dat ze ook gewoon stemrecht hebben. Complotdenkers zijn een reeel probleem als je het mij vraagt.

28 oktober 2020 om 13:34

Daar tegenover staat dat de overheid ook simpelweg liegt tegen de bevolking (zie bijvoorbeeld het mondkapjes advies voortgekomen uit een tekort), waardoor complotdenkers dat in andere gevallen ook meent te herkennen. Complotwappies zijn niet enkel een oorzaak van het probleem, ze zijn ook het gevolg daarvan. Daarom is het ook lastig om er tegenop te treden. Bryan Roy lijkt nogal ingegeven door Qanon en pipo's als Micha Kat. Sja, wat moet je er verder van zeggen. Lekker links laten liggen.

28 oktober 2020 om 17:50

Precies, de overheid liegt en is een voedingsbodem voor gekkies en complotdenkers. Even roepen dat we een IT probleem hebben zodat we niet de officiële besmetting aantallen kunnen aangeven. Dit is nu al de 3e x en niet waar. Persconferentie houden op dinsdag en maatregelen later in laten gaan. Zeg gewoon waarom je die extra tijd nodig hebt en wees open en transparant. Zo zijn er echt veel voorbeelden van leugentjes om bestwil die uitmonden tot grote complottheorieën.

28 oktober 2020 om 18:41

Sorry hoor, maar die dommigheden van de overheid zijn niet debet aan debielen die denken dat de wereld wordt bestuurd door een satanistische kabal van pedofielen die kinderen offert aan de afgod Moloch. En ja dat geloven schrikbarend veel mensen echt.

Waarom moet Ajax nu weer benoemd worden in de kop? Kan toch gewoon Bryan Roy komen te staan die kennen we toch allemaal wel? Nu wordt de naam Ajax en het logo in verband gebracht met deze dreiging want gewoon onbewust de opinie over Ajax beïnvloed. Terwijl Ajax hier niets aan kan doen. Natuurlijk is Ajax een ex werkgever van hem maar dan kan je NAC ook noemen of Herta enz.

Ik snap dat een artikel interessant is voor ons lezers als er Ajax staat maar ik had dit artikel ook open geklikt als er Bryan Roy had gestaan ipv Ajax.

Bryan Roy spoort echt niet.
Persoonlijk is het ook al een arrogante kwal, ben een aantal keer bij een wedstrijd van Lucky Ajax geweest en de enige die uit de hoogte doet en fans op een belachelijke wijze negeert is hij.
In zijn tijd bij Ajax was ik echt fan van de voetballer Roy en baalde ook toen Overmars hem in de pikorde voorbij ging.
Gelukkig pakte dat goed uit
Ik hoop dat justitie hier wat tegen gaat doen want iemand zo bedreigen kan gewoon niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Arturo Vidal staat open voor een vertrek naar Flamengo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren