KNVB gaat mogelijk ook puntenstraffen uitdelen: ‘Hier scherp bovenop zitten’

Donderdag, 15 oktober 2020 om 23:08Robin Bruggeman

In de afgelopen weken zijn al een Eredivisie-duel en vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie verplaatst vanwege coronabesmettingen en de KNVB hoopt niet dat deze trend zich in de komende maanden voortzet. Om de club van het belang om de coronaprotocollen te doordringen denkt de voetbalbond wel aan eventuele tuchtzaken tegen clubs die hun zaakjes niet goed op orde hebben, met geldboetes of zelfs een reglementaire nederlaag als mogelijke uitkomst.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.19 reacties (laatste reactie door knvb maffia 19)

Prima dat ze dit in de gaten houden en ook een stukje verantwoording neerleggen bij de clubs en spelers. Hoop wel dat ze dit met gezond verstand doen.

Hoop dan wel dat ze alle clubs over een kam scheren,en niet met wazige reden komen waarom een bepaalde club weer gematst wordt, en de competitie eerlijk verloopt

16 oktober 2020 om 00:02

Dat krijg je altijd... Een club met 20 besmettingen kan geen straf krijgen, terwijl een club met 10 spelers wel bestraft kan worden. Het gaat om clubs die bewijsbaar nalatig zijn geweest, niet om het aantal besmettingen.

16 oktober 2020 om 08:36

Dat klopt, maar een club met een omzet van 100 miljoen kan ook meer maatregelen nemen dat een club die het met 10 miljoen moet doen. Zou lullig zijn als geld een doorslaggevende rol gaat betekenen in het "alles er aan doen".

16 oktober 2020 om 09:29

Hoe kan een club met een grotere omzet per se meer maatregelen nemen? De maatregelen zijn namelijk aardig simpel en voor iedereen wel te implemteren. Zoals in dit artikel staat geschreven mogen spelers maar maximaal 15 minuten op anderhalf meter van elkaar staan buiten de trainingen om. Daarnaast moeten deze spelers ook geen uitjes, feestjes of groepsbijeenkomsten gaan organiseren. Dat is toch voor elke club makkelijk te volgen? Het lijkt mij niet dat dit moeilijker is voor een Emmen dan voor een Ajax. Spelers komen om te training en moeten dan naar huis, dat is het.

Klinkt als een duidelijk en helder protocol. Wanneer ploeggenoten niet langer dan een kwartier binnen anderhalve meter van hun positief geteste collega zijn geweest, zullen er voor hun geen gevolgen zijn.
Wel ben ik benieuwd hoe de KNVB hierbij gaat handhaven en hoe ze gaan controleren of het protocol wordt gevolgd. Het kan namelijk ook zo zijn dat teamgenoten elkaar op het veld besmetten tijdens fysiek contact.

Wat mij wel ontzettend verbaasd is dat na voetbalwedstrijden alle spelers van beide partijen elkaar gaan feliciteren met het nodige fysieke contact. Hierbij zie je regelmatig ook wisselspelers die op de bank zaten en dus voldoende afstand hebben gehad, maar die dan toch nog even alle handjes gaan schudden en zo onnodig veel contact hebben.. waarom wordt dit toegelaten? Het voegt niets toe..

16 oktober 2020 om 02:20

omdat ze allemaal meerdere malen zeer recent negatief getest zijn, het komt niet zomaar uit de lucht vallen hoor.

16 oktober 2020 om 10:15

Maar dan meet je met twee maten. Als het uitgangspunt is dat ze negatief getest zijn en ze elkaar dus niet kunnen besmetten, hoeven wisselspelers ook niet zo ver uit elkaar te zitten, hoeven ze geen mondkapje op en kunnen de basisspelers van beide teams gewoon gezamenlijk het veld op. Maar dat gebeurd niet, dus ze gaan ervan uit dat ondanks dat iedereen negatief getest is, ze elkaar toch kunnen besmetten. En dan lijkt me ook verstandig. Daarom vind ik het raar dat ze wel allemaal handjes geven en knuffelen na afloop.
Zo heeft Kevin Strootman tijdens de laatste interland de hele wedstrijd op de bank gezeten, maar na afloop stond hij wel te knuffelen met de Italianen.. Onnodig contact.

16 oktober 2020 om 03:00

Het elkaar zitten vmmet mondkapjes op ook niet. Ze gaan immers wel met elkaar in duel. En zoals je zelf weet is je adem veel steviger tijdens het sporten, dan tijdens het rustig zitten. Puur voor de bühne.

Leuk protocol hoor, maar begrijpt de KNVB dat de werkgever een werknemer niet kan verplichten wat hij in zijn vrije tijd doet en wie hij in zijn vrije tijd ziet?

16 oktober 2020 om 07:21

Daar komt dus ook een stukje eigen verantwoordelijkheid bij kijken. Je mag van spelers verwachten dat ze zich aan de protocollen houden.

16 oktober 2020 om 09:08

Leuk, dat eigen verantwoordelijkheid, maar ik kan me niet voorstellen dat er enige rechtsgeldigheid gehaald kan worden uit een verbod op contact met bepaalde mensen, wanneer dat verbod niet door een rechter opgelegd is. Als dat wel zo is, weet ik niet of ik op dit moment profvoetballer zou willen zijn.

16 oktober 2020 om 10:00

Dat zeg ik dus, eigen verantwoordelijkheid. Je kan het niet strafrechtelijk afdwingen dus wordt er een beroep gedaan op discipline van spelers. Wees blij dat je nog kan spelen dus houdt je nu aan het protocol zodat de competitie niet op slot hoeft.

Hahaha van de ene kant moord en brand roepen want door de corona crisis dreigen er meerdere clubs om te vallen en aan de amdere kant ze geld boetes op willen leggen als corona door de selectie loopt.

16 oktober 2020 om 07:53

Nee, boetes opleggen als er verwijdbare fouten zijn gemaakt.

Uiteraard gaan ze kleine clubs straffen en blijven ze van de grote af. Klassejustitie was de KNVB nog nooit vreemd. Oh ja. En deelnemers aan Europese wedstrijden krijgen ook geen straf want ranking en zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren