Ryan Babel en Ryan Donk stranden met Galatasaray op Ibrox

Donderdag, 1 oktober 2020 om 22:36Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:54

Rangers FC heeft zich donderdagavond voor de groepsfase van de Europa League geplaatst. Het team van Steven Gerrard, een ronde eerder een maatje te groot voor Willem II, was in eigen huis met minimaal verschil te sterk voor Galatasaray. Het duel op Ibrox eindigde in 2-1. Ryan Babel werd na 65 minuten naar de kant gehaald ten faveure van Ömer Bayram, terwijl Ryan Donk op de bank bleef.

In een evenwichtige eerste helft was Rangers de betere ploeg in de openingsfase, maar de kwaliteit bij Galatasaray kwam aan het licht naarmate de rust in het zicht kwam. Grote doelkansen waren er echter niet, daar beide teams weliswaar dreigend waren maar de keepers amper aan het werk werden gezet. Bij de bezoekers vormden Sofiane Feghouli en Omar Elabdellaoui een gevaarlijk tandem, terwijl ook Younes Belhanda zo nu en dan zijn kwaliteiten liet zien.

Het team van Gerrard trok de ontmoeting in de tweede helft naar zich toe door in zeven minuten tijd tweemaal te scoren. Na 52 minuten spelen zette Rangers een heerlijke aanval op en zag Ianis Hagi op tijd hoe Scott Arfield zich dwars door de defensie van Galatasaray helemaal vrijliep. De middenvelder schoot het leer vervolgens met buitenkant rechts heerlijk achter Fatih Öztürk: 1-0.

Zeven minuten later was het weer raak. Rangers zette een goede aanval over diverse schijven op, waarna Borna Barisic een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet gaf. Ofschoon er vier spelers van Galatasaray in en rondom de doelmond stonden en het een makkelijke bal voor Öztürk had kunnen zijn, slaagde James Tavernier er toch in om de bal van dichtbij binnen te knikken: 2-0. De 2-1 van Marcao, een kopbal na een hoekschop van Bayram vanaf de rechterkant, viel in de 87e minuut en kwam te laat voor Galatasaray.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door millonario)

Lijkt me goed voor de NL puntjes op de Coëfficiëntenlijst. Vorige ronde was Alanyaspor ook uitgeschakeld door Rosenborg, dus lijkt erop dat we in ieder geval Turkije achter ons kunnen laten. Wat dat betreft ook positief dat Charleroi is uitgeschakeld vandaag.

Veel verrassingen vanavond. Basel wolfsburg sporting Portugal fc kopenhagen apoel allemaal eruit en Milaan staat nog gelijk.

2 oktober 2020 om 00:52

Wolfsburg is niet zo een verassing hoor. AEK Athene is gewoon een topclub in Griekenland.

Was te verwachten... wat een waardeloze bestuur hebben wij. Dit zag echt iedereen aankomen. Het niveau van de Turkse super lig is al de laatste 3-4 jaar zwaar omlaag gegaan. En ik ben bang dat het nog erger gaat worden. Laten we lekker verder gaan met ruzie maken en elkaar belachelijk maken. Komen we goed ver mee.

Fatih terim mag van mij vertrekken. Neem gelijk feghoul, falcao, babel etc mee. Dit team heeft letterlijk geen dynamiek en snelheid, we staan 2-0 achter en nogsteeds pasen we op onze eigen helft, wordt er doodziek van en dan omer bayram erindoen, beste man geeft nogsteeds een voorzet terwijl er duidelijk een man voor zijn neus staat. Samengevat: ging echt nergens over

2 oktober 2020 om 08:30

Dit is ook precies waar het misgaat, direct de trainer maar weer willen ontslaan terwijl dat het probleem niet is. De problemen liggen heel ergens anders.

Fatih terim mag van mij vertrekken. Neem gelijk feghoul, falcao, babel etc mee. Dit team heeft letterlijk geen dynamiek en snelheid, we staan 2-0 achter en nogsteeds pasen we op onze eigen helft, wordt er doodziek van en dan omer bayram erindoen, beste man geeft nogsteeds een voorzet terwijl er duidelijk een man voor zijn neus staat. Samengevat: ging echt nergens over

Dat gebeurt er dus als je geen middenvelder haalt. Ik haat het om te zeggen maar dit was het voorlopig voor Turkse teams in Europa. Gala moest vandaag voor Turkije winnen. Die punten hadden we enorm hard nodig, maybe next year ;

Voor mij is na vanavond Turks voetbal het afvoerputje van Europa geworden. Letterlijk geen enkele benoemenswaardige prestatie in de afgelopen jaren. Wanvertoning. We zijn een voetbaldwerg en daar moeten we mee dealen. Elke topclub heeft een grondige schoonmaak nodig en er moet voor elke club een salarislimiet opgesteld worden. Desnoods werk je met designated players, soortgelijk als MLS. Begin bij 0. We kunnen onderling wel heel stoer doen nationaal, maar internationaal zijn we dramatisch en hebben we niets te spreken. Mijn hart huilt voor de Fener die kwartfinale CL speelde, voor Besiktas die ongeslagen uit de groepsfase CL kwam, voor Gala die de UEFA en Super Cup bemachtigde. Waar houdt dit op man? Ik kan gewoon niet meer blij zijn als we nationaal presteren - wat heeft het voor nut? We gaan toch weer afgedroogd worden. En dit bestuur mag van mij oprotten. Geen middenvelder halen, wetende sinds dag 1 van de transfermarkt dat je er 3 nodig hebt en dan met Omer Bayram aan de proppen komen en een flankspeler als Emre op het middenveld opstellen. Wegwezen. En het leukste is, ik kan niet eens te boos op hen worden. Je verdient lira maar betaalt in euro uit. Je moet 9 keer meer verdienen om je spelers in euro’s uit te laten betalen. Tv-gelden worden niet uitgekeerd. Geen wedstrijdinkomsten. We bloeden dood.

1 oktober 2020 om 23:30

Ik kan hier niks aan toevoegen.... gaan ze in Turkije denk je ooit beseffen dat ze al dat geld beter in de jeugd kunnen stoppen?

1 oktober 2020 om 23:52

Daar heb je een visie voor nodig. En een visie dat gericht is op lange termijn. Maar zoals altijd zijn wij gericht op korte termijn behoefte bevrediging. Al hebben we geen geld en moeten we noodgedwongen spelers gratis wegsturen, dan nog proberen we goedkope/gratis af te halen spelers met dikke salarissen die boven de dertig zijn te halen... terwijl er in potentie een betere jeugdspeler aanwezig is.

1 oktober 2020 om 23:55

Ik geef een voorbeeld. Vandaag de dag kan je niet met een rechtsbenige linksback of een linksbenige rechtsback spelen. Dat is gewoon niet mogelijk. Gala heeft in de jeugd ene Suleyman Lus lopen. Een nu volgens mij 19-jarige linksbenige linksback die tevens de vaste linksback is van Jong Turkije of Turkije onder 19, ben ik even kwijt. Zou hij het zoveel slechter doen dan Linnes vandaag, nota bene onze captain? Ik weet het antwoord wel.

2 oktober 2020 om 00:56

Vaste linksback van jong Turkije is ridvan yilmaz

2 oktober 2020 om 03:04

Ultra1905, daar moeten ze collectief over besluiten want geen een trainer gaat zich daarop richten met het risico dat de doelstellingen niet worden behaald, zeker bij de topclubs niet. Ze moeten het allemaal gaan doen.

2 oktober 2020 om 09:53

Zo raar.. als 1 club het geld gericht in de jeugd stopt met een goede visie, zal deze club toch gewoon de komende jaren een totale dominatie hebben in Turkije? De eerste jaren zullen dan uiteraard minder worden, maar daarna zullen ze er natuurlijk enorm veel van profiteren.

2 oktober 2020 om 03:10

Flacko, en niet te vergeten, CL-deelname is niet meer gegarandeerd dus dat kunnen ze ook niet meer als excuus naar voren schuiven. Die 35-40 miljoen kun je dus pas innen nadat je de voorrondes door komt en dat is voor Turkse clubs nooit een eitje geweest, zeker nu niet. We worden uitgeschakeld door clubs als PAOK en Rangers, die zijn ons voorbij gestreefd. Ze geven miljoenen uit om kampioen te worden, maar zelfs als ze kampioen worden maken ze verlies. Zinloze investeringen, het laten spelen van jonge gasten om ze door te kunnen verkopen is op dit moment veel lucratiever voor Turkse clubs.

2 oktober 2020 om 13:55

Ben het deels met je eens, er is wel een maar. Het turkse voetbal zit zeker in een negatieve spiraal. Alleen vind ik dat wij niet zo moeten zeiken. Op het moment dat turkse clubs spelers als Sneijder, Falcao, Van Persie, Kuyt, Anelka, R. CARLOS etc aantrekken zijn we dolblij. We gaan zelfs met honderden naar een luchthaven. En nu oppeens...Ben er heel duidelijk over. Als een club in jeugd gaat investeren is het niet in 3 weken klaar. Iedereen heeft het over een investeren in jeugd opleidingen. Dat is in mijn opinie niet beste keuze. We moeten investeren in een stabiele scoutings apparaat. Goede spelers aantrekken, laten presteren en door verkopen. Op die manier is Sevilla uit het dal geklommen. En zo zijn er super veel clubs die goed scouten. Ondertussen kan je bouwen aan je jeugdopleiding. Met alleen investeren en bouwen aan een jeugdopleiding kom je nergens. Geloof me.Daar komt het volgende bij, moet Gala met zijn selectie gewoon niet kunnen winnen van Rangers. Volgens mij wel, in turkije zijn mensen aan het roer die er geen verstand van hebben. Galatasaray speelt als los zand vandaag, kom op joh met een beetje tactisch vermogen moet je dit kunnen pakken. Galatasaray is gewoon zwaar gefaald. Is niet om te provoceren. Dit is niet alleen het schuld van het turkse voetbal. Dit is ook een wanprestatie.

Schotland gaat ons inhalen, Denemarken hijgt in onze nek maar het enige wat ik lees op Turkse sportsites is het geroep om meer transfers. 1 euro is 9 TL waard, er zijn geen ticketinkomsten, tv-geld is gedaald en nog steeds hoor je iedere dag weer nieuwe namen die erbij moeten komen, clubs blijven kopen en spenderen. De nieuwe buitenlandersregel heeft het Turkse voetbal ook niks opgeleverd.

1 oktober 2020 om 22:56

Je hebt volkomen gelijk bro. Er moet echt heel snel drastisch iets veranderen. Desnoods verplicht je als regering de clubs de spelers in lira uit te betalen, ik weet het niet. Er moet echt wat gebeuren.

1 oktober 2020 om 23:55

Daar is het al een beetje te laat voor. Je had voldoende tijd en geld om in je jeugd te investeren toen er nog zat geld was maar in plaats daarvan is er geïnvesteerd op korte termijn prestaties, door goedkope/transfervrije spelers te halen met te dikke salarissen.

2 oktober 2020 om 11:23

Als je ze verplicht in lira laat uitbetalen, zonder het te koppelen aan euro of dollar, dan zal geen enkele buitenlandse voetballer meer in Turkije voet aan de grond zetten. Bovendien zal iedere talentvolle Turk binnen 2 jaar naar het buitenland willen vertrekken. Wat zou jij doen als de inflatie het geld wat je vandaag verdient over een half jaar met 12% vermindert?Het Turkse voetbal is net als de economie doodziek. Basashekir zal dit seizoen nog enorme vruchten plukken van de CL bijdrage, maar die zijn te klein om in de komende jaren echt wat klaar te spelen. Lagere coëfficiënten tot gevolg, wat weer minder Uefa bijdrages oplevert in de jaren erna...Totdat de grote leider weg is en buiten & binnenlandse partijen weer vertrouwen in een transparante regering en economie krijgen ga je dit houden vrees ik voor de Turkse voetballiefhebber.

De Turkse competitie is toch niet meer wat hij pakweg 5 jaar geleden was, of dat lijkt toch in ieder geval zo. Kan iemand me uitleggen wat er mis is gegaan? Heeft het verband met het feit dat de Lira een stuk minder waard geworden is en de contracten nog altijd in dollars of euro uitbetaald worden?

2 oktober 2020 om 00:05

Lira heeft zeker een rol gespeeld, maar het zou een excuus zijn als iemand dat als grote reden geeft. De competitie is gewoon een lachertje geworden. Bestuurders bij topclubs begrijpen nietsss van voetbal en zitten er gewoon door geld, trainers zijn tactisch op niveau van de amateurcompetities en veel spelers bij topploegen verdienen het niet om daar te spelen maar worden wel elke wedstrijd opgesteld. Ik denk oprecht dat veel (Turkse) spelers mensen kennen die de touwtjes in handen hebben en invloed hebben op de bestuurders/trainers. Door dat matige Turkse spelers miljoenen krijgen en altijd in de selectie zitten vertrekken veel jonge talenten snel naar het buitenland, waardoor we dus ook geen stroming van jeugd hebben. Ik denk oprecht dat het Turks voetbal een poppenkast is met rijke lui die voetbal gebruiken voor hun smerige praktijken (matchfixing of geld witwassen?). En daarop hebben we ook nog eens fans die een gemiddeld IQ van -23 ofzo hebben. Kijk maar naar mijn Fener, we brachten Ali Koc aan de leiding omdat hij wou renoveren en jeugd laten spelen. De man heeft in zijn eerste seizoen al de fans tegen hem gekregen omdat Fener niet voor kampioenschap ging, begrijp je? De fans zien niet in dat alle, maar ook ALLE clubs van 0 moeten beginnen, desnoods 10 jaar geen kampioenschap, maar als we zo verder doen worden we een amateurcompetitie. Enige wat Turkse fans goed kunnen is luider roepen dan de fans naast hun. Als Fener dit jaar kampioen wordt kunnen de fans gelukkig hun mond eens dichthouden en hopelijk Ali Koc laten renoveren, anders wordt Fenerbahce over 3/4 jaar midtable.

Wat gebeurt er allemaal dit Europa League seizoen? Naast Gala, liggen Wolfsburg, Basel, APOEL, Kopenhagen en Sporting er ook al uit. De groepsfase was meestal al saai, maar dit wordt helemaal niks. Gelukkig hebben we nog wel de Nederlandse clubs om naar uit te kijken.

1 oktober 2020 om 23:33

Heel simpel, knockoutsysteem over een enkele wedstrijd. Dat zorgt altijd voor vreemde dingen. Kijk naar de Engelse FA cup, en wat er daar ieder jaar weer voor vreemde uitslagen zijn. Het heeft wel iets, als ik eerlijk ben.

Wat is het Turkse voetbal in verval geraakt. 3 clubs al uitgeschakeld. Met basaksehir als boksbal in een moeilijke poule. En sivaspor met weinig ervaring in de EL. Maarja, goed voor Nederland. Turkije gaat zwaar achterlopen en moet vrezen voor een zware val op de coefficienten lijst.

Een paar jaar terug leek alles zo mooi te worden voor de Turkse teams in Europa. Elke topclub heeft zijn tijdperk wel gehad, GS in 2000, FB onder zicco en wij met Senol Gunes. Dit laatste doet nog het meest pijn als je beseft dat dit 2 jaar terug was. We pakten heel veel punten en kijk waar we na 2 jaar met zijn allen staan, werkelijk waar dramatisch. Iedereen is uit Europa gekickt, ik zeg iedereen want zie Basaksehir precies 0 punten pakken. Wanbeleid op ten top in Turkije en met name bij de grote 3. Alle 3 in financieel noodweer maar toch blijven ze met geld smijten naar of spelers met 0,0 kwaliteit of spelers die komen afbouwen. Kan me nog van de week herinneren dat comentatoren zeiden dat GS te goed is voor de super lig, nou zou dat best kunnen maar blijkbaar is zelfs de beste club in Turkije van een heel laag niveau in Europa, met alle reapect maar Rio Ave, Rangers als we zulke clubs niet kunnen pakken moeten we misschien maar even met zijn allen om de tafel gaan zitten en brainstormen.

Het enige wat ze kunnen doen is zeuren over scheidsrechters heel het seizoen. Uefa was mijn enige troost. Weer een jaar lang corrupte competitie en corrupte voorzitters. Het wordt tijd dat eens echt mensen met verstand een club leiden. En dan hebben wij een Albayrak nog als technisch directeur die alleen verstand heeft van bussen en niet eens weet tegen welke club we nu voetballen.

Wow heftig dit. Turks voetbal is zwaar achteruit gegaan zeg... Zo zonde, want ze hebben alle middelen om juist hogerop te komen. Als je de faciliteiten en stadions in TR ziet is dat werkelijk indrukwekkend. Ben zelf 2 jaar geleden bij Galatasary-Besiktas geweest. Wat een ambiance en sfeer. Ook in de straten van Istanbul wat je daar allemaal ziet en meemaakt. Ging als kind ook elke herfstvakantie naar TR en weet nog dat Fener toendertijd in CL speelde en daarin ook wedstrijden won. Nu speelt alleen Basaksehir Europees?

2 oktober 2020 om 00:15

Gast je gaat me bijna laten huilen. Echt gek hoe ver we zijn afgezakt. Vanaf vandaag is Turks voetbal echt dood, ik hoop echt dat we wel kunnen herrijzen. Met alle respect voor Rangers maar ik zag vandaag echt geen goede ploeg ofzo. Een GS in 2013 zou Rangers echt kapotspelen. Ik zeg dit omdat we toen zo wat op een peak waren, met Gala in CL-kwartfinale, Fenerbahce in EL halve finale en paar jaar later BJK die zonder verlies uit de CL-groep kwam. Vanaf dat moment moest eigenlijk alles alleen maar omhoog en moesten we misschien concurreren met Portugal en Frankrijk zelfs misschien, maar kijk waar we zijn: onder alle noemenswaardige competities. Ik zie het ook alleen maar erger worden, denk echt serieus dat pas rond 2025-2026 we misschien een comeback maken: dat als ze nu beginnen met renoveren, niet morgen, nu.

2 oktober 2020 om 02:24

Zolang die competitie en heel die land half corrupt is komt er nooit een stijgende lijn. Een C artiest word daar al als een wereldster behandeld laat staan als je een topspeler bent zoals Arda of Sergen. Dan word je kont gekust van hier tot Tokyo. Hier in Nederland kan Frenkie de Jong of de minister makkelijk op z’n fiets ergens heen. Ze geven zoveel credits aan mensen die niks waard zijn doordat verliezen ze ook.

2 oktober 2020 om 13:47

Inderdaad ja. Dat is ook zeker een grote fout van onze fans, we maken iedereen een ‘superster’ hier. Hoe wil je dat die mannen presteren als ze 3 miljoen euro krijgen, wonen in Istanbul en als koning behandeld worden. Die gasten hebben gewoon geen motivatie om te presteren, ze hebben geen honger. We moeten jonge, hongerige spelers halen van landen zoals Ijsland/Noorwegen/Zweden of iets verder Argentinië/Mexico etc. Dat zijn spelers die nog iets te bewijzen hebben en nog hun familie moeten onderhouden. Een speler van 31 die al miljoenen op zijn bank heeft gaat echt niet 100% geven op het veld voor je club (er zijn uitzonderingen).

Wat moet ik hierop zeggen, dit is de afgang van het Turkse voetbal. Ze geven miljoenen uit voor helemaal niks. Ik sprak net een vriend van me en we hadden het over het jaar dat Gala juve uitschakelde toen sneijder de winnende doelpunt had gemaakt of toen Eboue de bal strak de kruising in schoot tegen Real, de wedstrijd waar Gala alsnog uit de CL lag maar waar je met plezier naar keek. Het jaar dat Besiktas ongeslagen uit de groepsfase kwam, dat fener de halve finale bereikte. En kijk nu, fener die denk ik al jaren geen europese wedstrijd heeft gespeeld, besiktas die niks te zeggen had in de europa en nu Gala. Wanneer gaan ze in Turkije beseffen dat ze liever al dat geld in het jeugd kunnen stoppen? Stonden er vandaag 5/6 spelers uit de jeugd en verloor Gala 10-0 had ik niks gezegd maar dit....

En zo is de faillissement vd Turkse clubs in Europa compleet. Zeker als je de loting van Basak ziet en alle andere clubs die uitgeschakeld zijn... dat wordt weer paar plaatsen inleveren en de komende jaren zal het niet veel beter worden... ajuu. Te triest voor woorden dit.

Hoe is het mogelijk dat je als Gala zijnde zo ver kan afglijden tegen gvd Rangers? Wat een afgang zeg.

2 oktober 2020 om 11:30

Ik denk dat historisch Rangers wel een prominentere plek heeft in het Europese clubvoetbal dan Galatasaray... Maar als je naar de selecties kijkt dan is het wellicht wel een verrassing.

Ik ben geen kenner van het Turkse voetbal, maar is er een reden dat er tegenwoordig uitsluitend matige spelers van 30+ gekocht worden? Vroeger waren het ook vaak oudere spelers, maar wel van absolute meerwaarde. Ik herinner mij Demba Ba nog goed in de Kuip, een geweldige speler. Galatasaray had Diego en zelfs Sneijder. Tegenwoordig is het van een ander niveau, zonde, zeker met het publiek erachter kon elke tegenstanfer het lastig hebben op bezoek bij Turkse clubs.

zelf Gala wint niet van Rangers voor mij het bewijs dat veel de kwaliteit van Rangers veel te laag inschatten. Volgens vele had Willem II moeten winnen en maar deze club is sterker dan men denkt. Vorig seizoen al kwart finale EL dat zegt eigenlijk al genoeg.

Hey mensen, ik ben nieuw hier. Ik ben zelf een Besiktas fan, maar komt het door de financiele situatie dat de laatste 5 jaar, de competitie erorm achteruitgaat. Besiktas en Galatasaray zijn ook uitgeschakeld,terwijl we de punten echt nodig hebben. Kan iemand me hierover wat uitleg geven? Tnx!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Besiktas5127
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder234
A. TuranMiddenvelder203
R. BabelAanvaller183
O. ÇağlayanAanvaller123
O. KocukKeeper100
F. ÖztürkKeeper80
Ö. BayramVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

13 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren