‘Ik wil niet uithalen richting AZ, maar toezeggingen zijn niet nagekomen’

Dinsdag, 8 september 2020 om 15:52Tim Siekman

Thomas Ouwejan heeft AZ op huurbasis ingeruild voor Udinese. De 23-jarige linksback kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn lange periode bij de Alkmaarders. "Ik heb natuurlijk dertien jaar daar gespeeld en een mooie tijd gehad. Ik ben net een jaartje te laat weggegaan", doelt Ouwejan in gesprek met NH Nieuws op zijn reserverol in Alkmaar.

Ouwejan was in het seizoen 2018/19 een vaste basisspeler, maar moest zijn plek afgelopen seizoen afstaan aan Owen Wijndal. De voorbije voetbaljaargang bleef de teller steken op tien wedstrijden in de Eredivisie. De back wilde graag verkassen en werd gelinkt aan onder meer PSV. AZ wilde Ouwejan echter niet naar een concurrent laten vertrekken.

De verdediger zegt dat hij op 'een dood spoor' zat bij AZ. "Daarom ben ik blij dat ik deze kans nu krijg. Ik heb daar lang genoeg gezeten en zat wedstrijden gespeeld. Ik hoop hier veel minuten te maken. Dan zal ik het wel moeten verdienen, want de Serie A is toch een stapje hoger. Het spelen tegen clubs als Juventus, Internazionale, AC Milan en AS Roma, daar kijk ik het meeste naar uit."

Ouwejan wil niet diep ingaan op de strubbelingen tussen hem en AZ. "Er zijn inderdaad dingen gebeurd tussen de club en mij. Dan heeft het voor mij geen zin om te blijven. Ik wil niet teveel uithalen richting AZ, maar bepaalde toezeggingen zijn niet nagekomen. Wat er in de winterstop is gebeurd, vind ik ook niet prettig. Destijds waren er ook de nodige clubs met interesse."Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door shota1)

Ik wil eigenlijk niet, maar.... Dan wil je het dus wel. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen in Italië, wellicht een Robin Gosens scenario!

8 september 2020 om 16:28

Denk dat dat wat minder makkelijk gaat ten opzichte van Gosens. Udinese speelt namelijk echt matig en leunt heel veel op de individuele kwaliteiten van hun betere spelers dan dat het echt een team is. Komt mede door de enorme aantal trainerswisselingen bij de club. Ik zie het er somber in, maar Gotti heeft enigszins grip erop gekregen op het elftal, dus wie weet zit Gotti iets langer dan de winterstop voor het seizoen 20/21 in tegenstelling tot zijn voorgangers.

Ouwejan is een prima verdediger, echter is hij voorbij gestreefd door een nog groter talent. Dat gebeurt en dat je dan op de bank beland is jammer voor hem. Voetbal is geen sociale dienst. Je moet gewoon presteren en als je niet goed genoeg presteert dan beland je op de bank. No hard feelings.

8 september 2020 om 17:22

Dar klaagt hij niet over, toen hij voorbij gestreeft werd, wilde hij AZ verlaten. AZ wilde echter graag backup voor haar nieuwe rechtback hebben.

8 september 2020 om 17:26

Dat is toch ook logisch. Hij heeft een contract tot 2023. Als hij geen risico wil lopen om op de bank te belanden dan had hij dat contractueel moeten vastleggen.

8 september 2020 om 17:49

Dat schijnt dus ook het probleem geweest te zijn, bepaalde zaken zijn niet vastgelegd maar mondeling besproken. Ouwehand vertrouwde de mensen van AZ dus en heeft daar achteraf spijt van.

8 september 2020 om 18:25

Heel logisch dat hij geen perspectief zag. Hoopte nog dat hij centraal zou kunnen ivm de beperkingen daar. Helaas, maar het is een dermate goede speler dat je die ook niet zomaar aan een concurrent verkoopt tegen een habbekrats.

8 september 2020 om 19:37

@master D, het is niet zozeer dat ik AZ de credits hiervoor geef (wel voor de goeie transfers trouwens voor AZ die jij opnoemt), maar ik vind het erg bijzonder als AZ een transfer zou moeten doen die het beste voor de speler is. Dus dat zou dan als volgt eruit kunnen zien; Boadu gaat voor 6 mio naar Ajax omdat dat beter van Myron is, ipv dat AZ hem voor 25 mio verkoopt aan Juventus. Je zult begrijpen dat de sportieve verschillen tussen Ajax, PSV Feijenoord en AZ inmiddels dusdanig gering zijn (ja er zijn verschillen) dat AZ niet graag aan 1 van deze clubs verkoopt. Dat doen Ajax, Feijenoord en PSV onderling toch ook zelden? Ik zou het raar vinden als de club die ik support en wedstrijden die je niet ziet maar wel voor hebt betaald en deze weggeeft aan de club, maar diezelfde club die dan bijv 10 mio op een transfer naar een concurrent laat liggen. Dat kan je toch niet maken? Ik zou woest zijn en mij bedrogen voelen

Tja Thomas... In het begin van vorig seizoen ben je voorbij gestreefd in de pikorde. Halverwege het seizoen deed AZ nog mee voor alle prijzen en was je de ideale 12e man. Waar het op neer komt is dat Thomas geen transfer heeft gemaakt in de winterstop en er toen iets zou zijn “voorgevallen”. Tuurlijk wil je spelen, alleen schaam ik me voor Thomas zijn klaagzang het hele afgelopen seizoen.

8 september 2020 om 19:40

Jep eens, snap enorm dat hij baalt en weg wilt. als AZ zijnde zou ik hem ook willen behouden, elke dag wordt de kans groter dan een groot bod op Wijndal komt, zeker nu hij ook bij Oranje zit. Dan heb je met Ouwejan een goede vervanger klaar staan opgegroeid bij de club. Mocht Wijndal einde seizoen vertrekken kan Thomas wellicht weer spelen, al helpt dit natuurlijk niet mee..

Ja het is jammer voor hem. Maar als de eredivisie niet plots was afgelopen en AZ vol voor het kampioenschap ging, dan was hij hard nodig. En dan was hij met een heel ander gevoel vertrokken. Helaas gebeuren die dingen.

11 september 2020 om 14:53

Precies. Als wijndal een blessure was opgelopen stond AZ een halfjaar zonder linksbak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. WijndalVerdediger341
J. KarlssonAanvaller3211
C. StengsAanvaller307
D. KunstAanvaller00
M. BizotKeeper330
Elber EvoraKeeper00
A. KrulKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren