Touzani grapt over Messi en toont dankbaarheid met bijzondere röntgenfoto

Maandag, 13 juli 2020 om

Soufiane Touzani doorliep vroeger de jeugdopleiding van Feyenoord en Haarlem en leek op weg naar een toekomst als profvoetballer. Scoliose, een ernstige vergroeiing van de wervelkolom, zorgde echter voor een abrupte einde aan de dromen van Touzani. De inmiddels 33-jarige straatvoetballer, freestyler en presentator is desondanks zeer dankbaar voor de kansen die hij daarna heeft gekregen op werkgebied.

Via Instagram Stories laat Touzani maandag middels een röntgenfoto zien waarom een loopbaan als prof niet voor hem was weggelegd. "De meest gestelde vraag die ik krijg: 'Soufiane Touzani, waarom ben jij geen profvoetballer geworden? Ik ga niet zeggen dat dat alleen hierdoor komt, ik was geen Ronaldinho ofzo." Wat volgt is een medische uitleg. "Maar als je deze röntgenfoto bekijkt van mij, dan zie je dus dat ik een ijzeren pin in mijn rug heb, van bijna dertig centimeter. En je ziet ook dat mijn rug scheef aan het groeien was."

De bijzondere röntgenfoto die Soufiane Touzani laat zien via Instagram Stories

"Kijk, ik ga niet zeggen dat ik Lionel Messi ben of wat dan ook, maar ik zeg wel dat dit mijn kostbaarste bezit is. Want hierdoor ben ik alles gaan doen wat ik nu aan het doen ben. Bijvoorbeeld trucjes leren en de wereld rondreizen. Ik ben dankbaar. Dit is de story, but the story doesn't end here", zo besluit Touzani zijn relaas. De Rotterdamse straatvoetballer komt geregeld in contact met bekende voetballers, zoals recentelijk nog met Donny van de Beek en Calvin Stengs.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door sociofan1)

Ik snap de grap over Messi niet echt

13 juli 2020 om 16:25

Ik zie ook niet in hoe dat grappig bedoelt is eerlijk gezegd. Wel jammer voor hem dat het er niet in zat, maar zo zie je maar er leiden meerdere wegen naar Rome.

13 juli 2020 om 16:32

afhankelijk wat voor hem 'rome' was wel. Als dat prof voetballer was geweest zit hij nu in Barcelona. Geen Rome, maar ook wel mooi.

13 juli 2020 om 16:54

Haha. Rome is in dit geval 'succes en geluk'

13 juli 2020 om 16:57

Dat is zodat je op het artikel klikt. Er is geen grap over Messi maar "touzani toont Rã¶ntgenfoto" als titel is 80 minder kliks. Verder over Touzani zelf, je kan weinig anders dan respect voor hem hebben. Altijd vriendelijk, altijd met een lach en is een van de weinige op aarde die ondanks dat hij geen profvoetballer kon worden toch op een andere manier voetballend wereldfaam heeft gekregen.

Hoe je het wend of keert, voetbal is ook 50% geluk. Denk aan ernstige blessures, ziektes of die van jouw concurrent waardoor je zelf kansen krijgt. De rest is dan talent en inzet. Knap wat Messi en Ronaldo al die jaren gepresteerd hebben, maar ze hebben geluk gehad dat ze nooit ernstige blessures hebben opgelopen.

13 juli 2020 om 16:27

Zet er nog maar wat procentjes bij! Geluk speelt een grote rol. De verschillen tussen top amateur en profvoetbal halen (op z'n minst middenmoot Eredivisie bijvoorbeeld) zijn echt niet bizar groot. Heb je een trainer die je goed weet toe te passen en draai je een paar goede seizoenen op jonge leeftijd geeft je de kans om sneller met betere spelers te spelen. Daar kun je je dan weer aan optrekken.

Veel respect voor deze gozer. Gaat fantastisch om met alle mensen uit de samenleving. Ouderen (v. Hanegem bv), jongeren, profvoetballers, allochtoon en autochtoon, gehandicapten. Hij betrekt iedereen in zijn projecten en deelt pesterijtjes uit aan iedereen, maar met zoveel onderliggen respect dat iedereen het pikt. Ik hoop dat hij nog lang zo doorgaat.

13 juli 2020 om 16:48

Komt door zijn Marokkaanse afkomst. Heeft hij allemaal van meegekregen en is daardoor de wereldgozer die hij is. Doet het echt leuk en altijd gezellig en goed met iedereen. Topgozer en moet zeker zo doorgaan.

13 juli 2020 om 17:10

Zomaar een vraagje, want ik heb er totaal geen verstand van; dit komt toch door hoe hij is als persoon en niet door zijn afkomst? Leuke gozer idd, maar waarom zn afkomst erbij te halen, dat doet helemaal niet ter zake.ik vind bijvoorbeeld Andy vd Meijde ook n wereldgozer; krijgt iedereen in zn auto, ze doen allemaal hun verhaal, deelt pesterijtjes uit en heeft een hoop lol in die auto. Komt dat door zijn Nederlandse afkomst...?

13 juli 2020 om 17:11

Hij heeft het natuurlijk zeker meegekregen vanuit zijn omgeving, maar dat komt natuurlijk niet per se door een afkomst vanuit een bepaald land. Vanuit elk afmomstig land en cultuur heb je goed opgevoede en minder opgevoede mensen. Het is meer de (familiaire) omgeving waar je vandaan en mee beïnvloed wordt.

13 juli 2020 om 17:16

Haha toch grappig hoe dat werkt. Blijkbaar mag je bij positieve berichtgeving een Marokkaanse afkomst niet benadrukken, terwijl dit bij negatieve berichtgeving dagelijks wordt gedaan.

13 juli 2020 om 17:26

Waarom zou je dit zeggen? Je snapt zelf ook dat dit nergens op slaat, toch? Bedoel, Dries boussatta vind ik niet zo’n fijn persoon. Heeft dat dan met zijn afkomst te maken? Pak een groep van 1000 man, en er zit altijd wel een klootzak tussen. Bedoel vind Geert Wilders ook niets, frenkie de jong lijkt mij daarentegen wel iemand waar ik mee zou kunnen omgaan. Ligt dus niet aan de afkomst, de nationaliteit of weet ik veel wat voor onzin. Het gaat om de opvoeding, manier hoe iemand is opgegroeid, omgeving en uiteindelijke keuzes. Ook uit hetzelfde nest kan een crimineel en een advocaat komen, wat een onzin hierboven!

13 juli 2020 om 17:26

Grappig dat je dat zo ziet marocberkane. Touzani is echt een topgozer, maar niet vanwege zijn Marokkaanse opvoeding. Anders was elke Marokkaan toch een topgozer geweest? Dat iemand een super chille persoonlijkheid heeft kan best grotendeels aan diens opvoeding liggen, maar niet aan diens nationaliteit. Lijkt me vrij evident, anders zouden alle mensen met dezelfde nationaliteit dezelfde persoonlijkheid hebben. Edit: om het even te verduidelijken: je mag wat mij betreft prima benadrukken dat Touzani een top vent is en van Marokkaanse afkomst is, daar is niks mis mee. Zo mag je ook benadrukken dat de overvaller bij opsporing verzocht van Marokkaanse afkomst is (op zulke situaties doel jij namelijk gok ik). Het gaat pas mis als je stelt dat iemand chill is (in het geval van Touzani) of een overvaller is puur omdat hij Marokkaans is. Dat laatste is natuurlijk niet het geval.

13 juli 2020 om 17:37

@inkemontana Helemaal met je eens. Zo zie ik het ook. Maar kunnen we dan stoppen met steeds de afkomst te benadrukken wanneer het voetballers betreft met andere roots die negatief in het nieuws komen waarbij er een verband wordt gelegd tussen hun foute gedrag en afkomst. En wanneer deze jongens (zoals Idrissi, Ziyech, Mazraoui, Ihattaren etc.) allemaal goed bezig zijn dan doet hun afkomst er opeens niet toe. Blijkbaar ziet men de dubbele maat niet maar die is er toch wel degelijk en dat vind ik jammer. Men zou eerlijk moeten omgaan met elkaar. Dus me punt is dan ook dat ik niet kan begrijpen dat iemands afkomst wel wordt belicht en benadrukt wanneer diegene fout gedrag vertoont en wanneer, van een persoon met deze afkomst zoals Touzani die goed bezig is, zijn afkomst wordt belicht dat het dan opeens niet belangrijk is.

13 juli 2020 om 17:41

@marocberkane Dat is me punt ook. Ik merk het vaak op en dat wil ik dan ook indirect benadrukken want het is jammer hoe dat vaak gaat. Het komt erg oneerlijk over naar deze jongens met Marokkaanse roots. Want als ze iets fout doen dan wordt meteen hun afkomst erbij gehaald en als zij goed bezig zijn zoals Touzani e.d. dan is hun afkomst opeens niet belangrijk. Zo zou men niet moeten oordelen want dat is gewoon niet oke.

13 juli 2020 om 17:43

Sociofan en marocberkane. Aha, nu snap ik de 'inluizende' strategie achter het eerste bericht. Wat je nu wel echter doet is mensen framen. Wie zegt dat wij dat negatieve belichten hier doen? Ik denk dat je mij nog niet hebt kunnen betrappen op zulke berichten als een marokkaan, hollander of wie dan ook wat negatiefs doet. Snap het ook niet zo nu, iedereen is positief over de Marokkaan Touzani, waarom dan het negatieve eronder weer belichten?

13 juli 2020 om 17:48

@benenbreker Dan zijn we het daar helemaal met elkaar eens, zo zie ik het ook. Overal heb je zure personen. Alleen zie ik ook dat men oneerlijk oordeelt over bepaalde bevolkingen. Dat is ook indirect me punt die ik wil maken want het valt me vaak op dat er anders gekeken wordt naar deze jongens met dus bijv. Marokkaanse roots wanneer zij iets verkeerds doen en dat er weer totaal anders naar ze gekeken wordt wanneer ze goed bezig zijn. Bij de 1 is de afkomst belangrijk en als het een Touzani betreft die goed bezig is, dan is zijn afkomst opeens niet belangrijk. En dat zou moeten stoppen, die dubbele maat. Maar uiteindelijk zie ik het persoonlijk zoals jij al aangeeft. Wel wilde ik dit graag aankaarten want zo zou het niet moeten zijn.

13 juli 2020 om 17:50

Ik sluit me aan bij Inke inderdaad. Had de onderliggende sarcastische toon van Socio's eerste bericht niet echt door. Ben het met jullie eens dat afkomst niet van belang hoort zijn!

13 juli 2020 om 17:52

@inkemontana Ten eerste ik ben 1 persoon, marocberkane heeft niets met mijn post te maken. Ten tweede ik val jouw niet persoonlijk aan, of dat ik jouw als schuldige zie. Dit is enkel een indirect punt die ik wilde maken waarbij ik daarna me punt heb uitgelegd. Ik frame niets en ik beschuldig jouw nergens van. Ik praat in het algemeen en geef aan wat ik vaak zie, ook hier in andere artikelen en de manier van reageren bij sommigen wanneer het deze kwesties betreft. Dat mag ik toch aankaarten hoop ik, daarbij dat ik duidelijk wil benadrukken dat Touzani dit heeft gepresteerd vanwege zijn afkomst, zo om me punt ook te maken want de reacties waren opvallend ook meteen dat zijn afkomst er niets mee te maken heeft. Dat zie ik andersom dan ook graag wanneer zo'n persoon met Marokkaanse roots iets verkeerds doet.

13 juli 2020 om 17:59

Sociofan. Dat mag je zeker, maar in dat zelfde licht mag ik het toch niet begrijpen dat je voor die insteek kiest achter dat bericht? Ik ben het met je eens dat het zowel positief als negatief niet benadrukt zou hoeven worden, maar ik had precies dezelfde reactie gegeven als je stuk hierboven met de insteek van een Hollander was geweest. Overigens nu ik even verder denk kunnen bepaalde aspecten best een beetje aan cultuur gehangen worden. Zo kan ik me wel voorstellen dat Marokkanen over het algemeen warmere (famliaire) broederbanden hebben van wat ik zie. En van een Hollander wordt vaak gezegd en bewezen dat deze wel erg nuchter zijn. Dus kleine dingen liggen qua basis zeker wel vast in cultuur, welke de omgeving dan vervolgens bij iemand inprent.

13 juli 2020 om 19:06

@marocberkane Helaas werkt dat idd zoals jij, en @Sociafan zegt; is het positief dan is het dan laat de media vaak de afkomst weg en is het negatief dan heeft de afkomst opeens toegevoegde waarde. Echter, dit is niet hetzelfde als zeggen dat iemand een wereldgozer is omdat hij Mocro is. Niet alle wereldgozers zijn Mocro en ook niet alle Mocro’s zijn wereldgozers. Net als dat geldt voor alle afkomsten. En daarom is het idd niet van belang om dat erbij te plaatsen.

13 juli 2020 om 19:06

Precies wat ik van deze gozer vind. Hoop dat ze hem naar de tv kunnen lokken. Zou erg leuke specials kunnen maken voor een show en daarnaast af en toe in de studio plaatsnemen. Dit vooral omdat hij precies weet hoe hij de beste dingen uit (jongere) spelers kan halen tijdens een interview

Sofiane is echt een topgozer. Geweldig karakter en gun hem al het beste.

Touzani, een jongen met een fantastische persoonlijkheid. Spreekt ontzettend veel voetballers aan (jong/oud etc.). Hij had van mij best een profvoetballer mogen zijn, zou een voorbeeldige prof zijn geweest.

Herken hem van die freestyle filmpjes in dat oude Feyenoord trainingspak. C.a. 2003 of 2002. Hij deed ook de presentatie van Ronaldinho. Dat was mooi om van dichtbij te mogen zien!

13 juli 2020 om 17:52

Hahaha, welk liedje staat daar ook alweer onder? Hoor ‘m nu in m’n hoofd, ben de naam echt compleet vergeten. Was een filmpje dat me toentertijd zeker geïnspireerd heeft!

13 juli 2020 om 18:50

DJ Mummy - Nuttin no go so!

Heerlijke gozer! Mijn kids zijn helemaal fan van hem! Fijn karakter met een gun factor, net zoals nouri die had. Fantastische ambassadeur voor de nl Marrokkaanse gemeenschap. Zo iemand brengt mensen samen, dat zie je ook terug wanneer je tussen zijn publiek zit, zo divers! Brengt positiviteit, zorgt ervoor dat ook mijn kids vaker op een pleintje te vinden zijn. Gun hem dan ook alles! Laat mijn kids dan ook graag naar zijn programma’s kijken! Aan zulke mensen heb je wat, aan types als Dries Boussatta heb je dan weer niets, dat soort mensen zorgen juist voor verdeeldheid, dat hebben we niet nodig!

13 juli 2020 om 18:16

Bedoel je met als mensen als Derksen, van der Gijp, Wilders etc. of is dat vrijheid van meningsuiting en vind je zulke types wel prima?

13 juli 2020 om 18:38

Ik als Nederlander met Marrokaams afkomst geef ik benenbreker helemaal gelijk hoor. Heb me dood geschaamd voor Dries. Dat zijn dus mensen die je niet nodig hebt om het "probleem" op te lossen. Is een type persoon die je op iets aanspreekt om vervolgens het zelfde te doen. Respectloos mannetje en ik denk dat hij zich zelf aardig voor schut heeft gezet. Zelfde geld voor wilders. Van der Gijp is niks mis mee, maakt een lolletje en is nooit serieus. Driess daar in tegen is gewoon naar mannetje

Wat een heerlijke vent is dit toch. Altijd positief en verbindend tussen mensen. Een rolmodel voor de jeugd. Geef deze man een lintje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
Eric BotteghinVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

39 jaar
0 fans
Middenvelder
SeizoenClubW
2010/2011 Sparta Rotterdam 5 0 3 1
2009/2010 Sparta Rotterdam 7 0 2 0
2008/2009 Sparta Rotterdam 8 0 4 0
2007/2008 Aberdeen 4 1
2006/2007 Aberdeen 11 0

In de wandelgangen

Zaterdag 15 augustus
Omar Rekik, het broertje van Karim Rekik, staat mogelijk voor een overstap naar Nederland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren