Aitor verlaat FC Twente en zet krabbel onder contract van een miljoen

Maandag, 8 juni 2020 om 13:02Tim Siekman • Laatste update: 13:10

Aitor Cantalapiedra gaat zich verbinden aan Panathinaikos. De Griekse club meldt maandag via de officiële kanalen dat men een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de Spaanse aanvaller, die FC Twente na twee seizoenen transfervrij verlaat. Aitor wordt in de komende dagen in Athene verwacht om de deal definitief te beklinken.

Volgens ELF Voetbal gaat het om een verbintenis van drie seizoenen. Naar verluidt gaat Aitor in die periode ongeveer een miljoen euro verdienen. De 24-jarige Spanjaard speelde de voorbije seizoenen bij de Tukkers in de aanval, maar wordt op de site van Panathinaikos vooralsnog omschreven als middenvelder.

Aitor streek in de zomer van 2018 neer bij FC Twente na avonturen bij onder meer Barcelona en Sevilla. Met de buitenspeler in de gelederen wist de club in 2019 kampioen te worden van de Keuken Kampioen Divisie en promotie naar de Eredivisie af te dwingen. In totaal kwam Aitor tot 61 wedstrijden voor FC Twente, met 24 goals en 18 assists als resultaat.

Ted van Leeuwen, voormalig technisch directeur van FC Twente, insinueerde eerder dat de club niet kon voldoen aan de financiële eisen van Aitor. "De reden dat hij niet bijtekende bij Twente, is financieel van aard. Wij legden hem vast toen we in de Keuken Kampioen Divisie speelden en nu zijn de bedragen hoger. Panathinaikos is een grote club met een mooie geschiedenis. Ik weet niet precies hoe ze er nu voorstaan, maar ze doen goede zaken als ze Aitor binnenhalen", aldus Van Leeuwen eerder tegenover Gazzetta.


Poll

Een mooie stap voor Aitor Cantalapiedra?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door jansen joenite)

Mooie stap voor Aitor. Vond hem een van de grootte mannen toen Twente nog in de eerste divisie speelde. Dit seizoen was had hij er zeker goede wedstrijden er tussen zitten. Denk wel dat deze jongen nog stappen kan maken. Denk dat hij bij Panathinaikos door kan groeien, en wie weet horen we in de komende jaren nog wat van hem (want ik ga de Griekse competitie niet echt volgen).

8 juni 2020 om 13:11

Als ik hem zag voetballen, dan had ik steeds het gevoel dat hij er dit jaar veel minder plezier in had dan het jaar ervoor, en dat dit van invloed was op zijn prestaties.

8 juni 2020 om 13:14

Daar heb je gelijk in. Dit seizoen was hij niet zo goed als het jaar ervoor. Weet niet of het aan het niveauverschil ligt of toch aan iets anders. Maar hij heeft wel de potentie nog om door te groeien vind ik. Hopelijk vind hij in Griekenland wel het geluk terug!

Heeft z'n waarde gehad en is belangrijk geweest, maar had/heeft ook hele nare trekjes waardoor er niet veel overblijft als z'n kwaliteiten 'm in de steek laten. De laatste maanden heeft hij nauwelijks nog een bal goed geraakt, terwijl z'n seizoen zo goed begon. Z'n rendement ga je missen, maar z'n houding en z'n voorkomen totaal niet.

Hij had toch als excuus dat hij geblesseerd was aan zijn voet waardoor zijn prestaties tegenvielen? Mooi dat hij bij panathinaikos gaat spelen. In ieder geval 1 duiker minder..

Heeft leuke dingen laten zien vorig seizoen en in de eerste helft van dit seizoen, op het laatst wel wat minder. Denk zeker dat hij kan aanhaken bij het niveau van Panathinaikos. Los mejores deseos

Dit had echt een speler voor AZ moeten zijn bij een vertrek van idrissi of bij feyenoord. Maarja dan kom je weer bij het geld kwestie. Jammer dat hij de eredivisie verlaat.

8 juni 2020 om 13:29

Als hij een contract tekent voor 3 jaar en hij gaat daarvoor 1 miljoen op zijn bankrekening gestort krijgen, dan mag ik toch hopen dat AZ die 3,5 ton per jaar ook wel kan betalen

8 juni 2020 om 13:32

Nee joh, helemaal niet. Weinig bijzonders aan Aitor. In de KKD was het prima, in de ED niet. Weinig snelheid, oogkleppen, slordig aan de bal. Nare trekjes. Had wel het inzicht en de creativiteit bij vlagen om iets leuks te verzinnen. Zijn trap is aardig, alleen ook erg wisselvallig. AZ en Feyenoord basis 11, is te hoog gegrepen voor Aitor.

8 juni 2020 om 13:34

Het niveau van AZ of Feyenoord had hij niet aangekund hoor. Kon bij Twente in de eredivisie al niet heel veel potten breken.

8 juni 2020 om 15:12

wel heel zwart wit. Bij AZ en Feyenoord hoorde hij gewoon bij de (meestal) bovenliggende partij en voetbalde hij veel dichter bij de 16 van de tegenstander dan bij Twente rond de middellijn. Voetbalt een stuk eenvoudiger

8 juni 2020 om 15:31

Het is maar net wat je eenvoudiger vind.. Bij AZ en Feyenoord zal je ook in een hoger tempo moeten spelen, lijkt me ook niet bepaald eenvoudig.

8 juni 2020 om 17:47

Misschien niet eenvoudig, maar als je gedwongen wordt sneller te handelen, kan het ook maar zo zijn dat Aitor prima mee had gekund. Als je betere team genoten hebt, ga je zelf uiteindelijk ook beter/makkelijker voetballen.

Met terug werkende kracht hadden we hem beter aan het begin van het seizoen kunnen verkopen. In de KKD een dragende kracht geweest. In de ED gaf hij niet thuis

8 juni 2020 om 13:30

In het begin deed hij het wel goed vond ik, op het laatst was het wel minder

8 juni 2020 om 13:39

Op het laatst viel bijna iedereen ook tegen. Dat de spaanse enclave binnen Twente vertrekt is misschien ook niet erg gezien er geruchten waren dat de selectie een twee kamp geworden was. Ik denk dat de sfeer in de groep er niet beter op werd naarmate het seizoen vorderde.

8 juni 2020 om 14:08

Dat de Spanjaarden meer met elkaar optrokken is wel logisch natuurlijk, als ik hier kijk heb je ook echt de Engelsen, Nederlanders en Duisters die allemaal in hun eigen groep blijven zitten, het wordt pas lastig als de ene groep niet wil omgaan met de ander, had niet het idee dat dit bij Twente speelde

8 juni 2020 om 14:15

Klopt ook wel maar toch. Eenheid en voor elkaar door het vuur gaan is ook belangrijk. Laatste weken was duidelijk geen pretje om voor Twente te spelen denk ik. Oa door de Brama tapes. Al ben je er zelf niet bij betrokken geweest je voelt de spanning wel.

8 juni 2020 om 14:00

Achteraf wel ja.. vond het ook gek dat zijn vrije trappen en corners ineens nul rendement hadden. Het jaar in de kkd was dat echt een wapen.

8 juni 2020 om 17:10

Zeker samen met Bijen. Ik moet zeggen dat Bijen ook geen enkel vertrouwen uitstraalde dit jaar. Die wisselwerking bij corners en vrije trappen was volledig weg.

Miljoenen contract??geloof juist dat in Griekenland de clubs op wankelen stonden

8 juni 2020 om 14:10

1 miljoen voor een 3 jarig contract, dat is toch niet zoveel?

Bedankt voor het KKD kampioenschap, maar jammer dat je dit jaar geen waarde had. Good goan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
DaniloAanvaller1711
Q. MenigAanvaller156
D. RotsAanvaller20
J. DrommelKeeper170
D. DumićVerdediger81
T. EbuehiVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Alejandro Gómez is heel dichtbij een overgang naar Sevilla. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren