Roda-icoon wil weg uit voetbalerij: ‘Vuilnisman, dat lijkt me ook wel wat’

Zaterdag, 16 mei 2020 om 07:58Yanick Vos

Eric van der Luer is voor het grootste deel van zijn leven verbonden aan Roda JC. Hij speelde meer dan vierhonderd wedstrijden voor de club uit Kerkrade en bleef na zijn voetballoopbaan aan Roda verbonden. Hij was jeugdtrainer, opleidingshoofd, scout, assistent-trainer en interim-hoofdtrainer. De afgelopen jaren zag Van der Luer zijn club in verval raken en hij heeft er genoeg van.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties

Een coach die dingen concludeerd... Lekkere coach dan, lijkt me meer een adviseur. Roda is een wespennest, al jaren, daar zou iedereen van weg rennen na een aantal jaar. Al is Eric ook een wesp gebleken...

16 mei 2020 om 09:09

Waarom is hij een wesp gebleken dan? Ik ken deze beste man niet zo goed maar als ik het zo lees heeft hij wel alles gegeven voor Roda..

16 mei 2020 om 10:08

Zagen aan de stoelpoten van toenmalig hoofdtrainer Robert Molenaar. Toen hij die had weggewerkt vervolgens karaktermoord op Molenaar plegen en roepen dat hij het helemaal anders ging doen. Om vervolgens nog dramatischer te presteren met de ploeg dan Molenaar al deed.

16 mei 2020 om 13:01

Oké dat wist ik nog niet, thanks.

Een loopbaancoach zou samen met zijn cliënt moeten achterhalen waar de cliënt energie uit haalt en waar hij vrolijk van wordt. Het laatste wat hij/zij moet zeggen is dat de cliënt gek is als hij iets laat waar hij weleenswaar goed in is, maar niet gelukkig van wordt. Ik hoop dat hij iets vindt waar hij iedere dag vol goede moed voor op wil staan.

16 mei 2020 om 09:41

Ik ben 2 jaar geleden ook bij een loopbaamcoach geweest. Die bleef ook.maar zeuren over passie zus en Zo. Maar veel mensen hebben helemaal geen passie, dan moet je daar niet geforceerd naar op zoek gaan. Ik had ook al 15 jaar herzelfde gedaan en dan is het heel lastig om wat anders te doen, tenzij je inderdaad een gruwelijke passie voor iets hebt. Je kunt op je 45e.wellicjt nog best kok of zo worden , Maar Dan moet.je wel het ontzettend leuk vinden en al vele.jaren je hobby zijn. Zo niet, Dan is het toch veratandig om te kijken hoe je he enige echte.vaardigheid.toch op een andere manier kunt inzetten. Bii een ander bedrijf, in een andere setting, gecombineerd met andere aanverwante activiteiten. Als je op je 45e nog Zo.breed gaat kijken van horeca tot.vuilnisman , Dan maak je jezelf gek. Van de Luer zou bv kunnen kijken naar bedrijven die bootcamps organiseren, sportcamps voor.kinderen, jeugdtrainer bij fortuna of MVV, personal fitness trainer. Maar niet van hot naar haar gaan springen omdat Zo een hippie loopbaamcoach vindt dat je he passie moet vinden.

16 mei 2020 om 10:48

Ik snap jouw punt wel. Waar het mij echter om gaat, is het vinden van iets wat bij je past en waar je energie uit haalt. Iets met sport zou dan logisch kunnen zijn. Aangeven sat iemand gek zou zijn als hij in andere richtingen durft te denken vind ik niet constructief. De vraag nu is, waarom hij vuilnisman interessant zou vinden. Hier zit waarschijnlijk veel meer achter, dan dat hij daadwerkelijk dat zou willen (afstandpsycholoog 😁). Ik heb het vermoeden dat op dit moment de loopbaancoach nog niet de juiste stap is en dat het probleem iets dieper zit dan het vinden van een baan die bij hem past.

16 mei 2020 om 14:49

In sittard hoeven wij Eric niet. Toen hij hier stage liep hebben we hem elke wedstrijd weggejouwd. De beste man heeft nog steeds een aantal denigrerende liederen tijdens wedstrijd. Het is als Ronaldo die bij Barca werkt, Guidetti in een Ajax shirt. Eric VAN der Luer heeft ooit eens anti Fortuna liedjes en sjaaltjes op camera liggen roepen/tonen.

Roda zal 1 van de clubs zijn die de coronacrisis niet zal overleven ben ik bang

16 mei 2020 om 18:21

Ik hoop dat ze het toch gaan redden. Al mag Roda van mij best nog 15 jaar in de marge acteren met elk jaar een rel of iets wat daarop lijkt, een faillissement gun ik niemand, dus ook Roda niet.

Deze van der Luer is echt een enorme engnek! Laat ik wel zijn, stiekem geniet ik natuurlijk al ruim twee jaar van de enorme ellende waar men bij Roda doorheen gaat. Alleen gun ik Roda zo'n enorme engerd als vd Luer ook niet.. die man heeft er echt een potje van gemaakt en het is maar goed dat het erop lijkt dat hij de voetballerij gedag zegt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.NEC6623
9.Excelsior48-1
10.TOP Oss47-17
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. KlaasenMiddenvelder372
T. GoppelAanvaller344
P. PflückeMiddenvelder3313
F. SerrarensAanvaller326
N. VossebeltMiddenvelder312
J. HoekstraKeeper250
D. VenteAanvaller154
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

Nederland
0 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren