Ajax liet nog niets weten over koopoptie: ‘Kranten weten blijkbaar meer dan ik’

Donderdag, 14 mei 2020 om

Ajax liet onlangs weten dat de overeenkomst met Bruno Varela formeel is opgezegd, waardoor de van Benfica gehuurde doelman na dit seizoen normaal gesproken terugkeert naar Portugal. De formele opzegging betekent echter niet dat de betrokken partijen niet alsnog tot een akkoord kunnen komen en Varela sluit een langer verblijf in Amsterdam dan ook niet uit.

In tegenstelling tot eerdere berichten is de sluitpost momenteel niet in zijn geboorteland, waar hij individueel zou trainen: “De kranten weten blijkbaar meer dan ik”, lacht hij in gesprek met A Bola. “Ik ben niet in Portugal en ik train ook niet alleen. Ik ben in Nederland, in Amsterdam, waar ik train met het team waar ik nog tot het einde van dit seizoen een contract heb. Hoewel het seizoen hier erop zit, loopt het contract net zolang door als nodig is.”

Alle reddingen van André Onana in 2019

Over de koopoptie die Ajax heeft om hem definitief in te lijven, heeft Varela nog niets vernomen: “Ook hier weten de kranten blijkbaar meer over dan ik. Ik ben nergens over geïnformeerd. Vorig seizoen was het op de dag dat ze uitsluitsel moesten geven een ‘nee’ omdat ze toen met een antwoord moesten komen. Ze wilden op dat moment niet in gesprek. Later gingen ze wel om de tafel met Benfica, het is nooit een definitief antwoord. Veel mensen weten niet wat er vorig jaar is gebeurd. Op dit moment weet ik nog niets, maar dat komt wel als de tijd daar is.”

Varela houdt daarom zijn opties voorlopig open: “Ik wil gewoon wat het beste voor mezelf is. Als zij me willen kopen, ben ik er blij mee. Als ik terug moet naar Benfica, ben ik ook gelukkig. Als ik ergens anders naartoe moet om beter te worden en voor mijn plekje te vechten, is dat ook goed. Daar maak ik me helemaal geen zorgen om. Ik wil op dit moment gewoon trainen en mezelf fit houden. Vanwege de pandemie zal het moment waarop transfers plaatsvinden veranderen. Daar maak ik me verder niet druk om. Ik heb vertrouwen in mijn zaakwaarnemers. Ik wil ergens spelen waar ik gelukkig ben, beter kan worden en om mijn plekje kan vechten.”


Poll

Denk jij dat Bruno Varela ook volgend seizoen speler van Ajax zal zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door janneman 63)

Mooie realistische reactie. Zonder de crisis had ik hem de opvolging van Onana wel willen zien uitvechten met Kotarski en Scherpen. Alleen die positieve mindset is al goud waard Nu zou ik niet de gok voor 5 miljoen nemen.

14 mei 2020 om 13:53

5 Miljoen gokken op een doelman die niet voor niets in Portugal tweede/derde keeper was is voor ons niet de juiste man nee. Is ook wel lastig beoordelen op basis van die paar potjes, maar over het algemeen vond ik het een beetje 13 in een dozijn en daarmee niet voldoende.

14 mei 2020 om 15:14

Dat tweede/derde keeper in Portugal vind ik niet zo spannend. Hij is bij Benfica en Setubal ook eerste keeper geweest. Tegen Getafe herpakte hij zich goed. Maar een jaar geleden kon je zo’n gok nemen. Nu zou ik op de jeugd gokken.

14 mei 2020 om 22:48

Herpakte hij zich goed? Hij was belachelijk slechf tegen Getafe en was blij dat Onana de volgende wedstrijd meedeed. Blind moest zelfs de uittrappen nemen de eerste wedstrijd omdat Varela dat niet kon. Dat is toch erg slecht hoor...

14 mei 2020 om 18:59

Hij is jammer genoeg niet de keeper met de kwaliteiten dat wij zoeken. Dat heeft hij zelf bewezen. Hij heeft toch wat kansen gehad. Ik zeg jammer omdat het wel een goeie kerel is. Hij is me altijd positief opgevallen. Alleen niet in de wedstrijden dan.

Een scherpen of kotarski zal niet voor hem onder doen. Qua ervaring is Scherpen verder dan Kotarski

Zou hem voor 5 miljoen niet nemen. Scherpen of Kotarksi doorschuiven als tweede keeper ga je er denk ik niet heel erg op achteruit. Die 5 miljoen kun je in deze tijden beter besteden.

Ik denk dat hij terug mag naar Portugal, het is geen verkeerde keeper, maar om er nou 5 miljoen voor neer te leggen als je Scherpen en Kotarski al hebt?

Fantastische gozer woont bij me in de buurt hoop dat hij blijft. Voetbalde met alle buurtkinderen (pre-corona) en hele aardige buur. Dat is mij die vijf miljoen waard.

14 mei 2020 om 17:38

Ik zou als ik 5 miljoen te besteden had niet besteden aan een tweede keeper in deze coronacrisis. Als het een uitzonderlijk goeie nummer 2 was heel misschien, maar het argument om 5 miljoen euro te besteden aan je 2e keeper, omdat hij leuk met de buurtkinderen speelt is ronduit lachwekkend.

14 mei 2020 om 18:29

Best veel geld voor een meespelende, aardige buurman. Maar wat belangrijker is, heb je die vijf miljoen ook liggen? ;-)

Iets zegt me dat hij blijft. Ajax wil graag met hem verder, hij heeft het hier naar zijn zin en bij Benfica is hij al eens te licht bevonden. Ik denk dat ze op een bedrag tussen de 2 en 3 miljoen uitkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Napoli heeft een poging van Real Madrid om Fabian Ruíz in te lijven afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren