Twijfel over naleving bij clubs: ‘Dat brak Ajax ook al na drie maanden’

Donderdag, 19 maart 2020 om

De coronacrisis heeft een grote invloed op het Nederlandse voetbal. Alle competities zijn voorlopig geschorst, terwijl alle clubs conform de richtlijnen van de KNVB stadions en trainingsaccommodaties als het goed is op slot hebben gedaan. Ted van Leeuwen twijfelt echter of alle richtlijnen worden nageleefd door de clubs.

De technisch directeur van FC Twente wijst als voorbeeld naar het zogenaamde herenakkoord tussen enkele Eredivisie-clubs. Clubs besloten dat ze van elkaars jeugdspelers zouden afblijven. "Dat werd binnen drie maanden al doorbroken door Ajax, dat een jeugdspeler bij AZ weghaalde. Wat ik me afvraag: wie controleert of alle clubs zich aan de richtlijnen houden?"

Van der Sar: 'Door uitstel EK hopelijk tijd om competities af te ronden'

"Hoe zorg je voor handhaving? Wat zijn eventuele sancties? Er is dus nog wel wat onduidelijkheid", vervolgt Van Leeuwen in gesprek met Voetbal International. De directeur vertelt dat de coronacrisis vooral invloed heeft op de Spanjaarden bij FC Twente. Na Italië is Spanje tot op heden het Europese land met de meeste dodelijke slachtoffers.

"We hebben behoorlijk wat spelers en een trainer die afkomstig zijn uit Spanje", vertelt Van Leeuwen tegenover het weekblad. "De situatie dáár is heftig, de Spaanse spelersvakbond reageert overal ook heftig op en dat heeft weer tot gevolg dat Spaanse spelers eveneens heftig reageren op allerlei zaken", zo legt de bestuurder uit.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door michael2410)

Nee, dit geloof je niet. Als hij dit gezegd hebt dan is ie verwart en zit ie te lang thuis oid. En mocht dit echt zijn dan vraag je je af wat journalisten voor niveau hebben. Zonde want denk dat Ted het druk genoeg heeft met zijn eigen problemen binnen de club.

Bijzonder om coronamaatregelen te vergelijken met een herenakkoord. Snap zijn punt overigens wel qua hoe het gecontroleerd wordt en welke sancties er zijn. Zou wel goed zijn als zoiets gecommuniceerd wordt, al hoort het uiteraard gewoon nageleefd te worden gezien de gezondheidsrisico's voor je eigen spelers en staf. Bij het niet naleven van een herenakkoord naai je vooral de andere clubs ipv jezelf.

19 maart 2020 om 18:12

Die vergelijking is inderdaad volkomen scheef, ik denk juist dat Ajax na Nouri wel wat beter op de gezondheid van zijn spelers let. Zijn tweede punt is inderdaad wel terecht, wie controleert er eigenlijk? Uiteindelijk heb je als club jezelf er mee als er meerdere spelers bij elkaar komen op dagelijkse basis dan is de kans groter dat ze corona krijgen en dus ziek worden en dus uiteindelijk minder fit zijn als er wel weer gevoetbald mag worden.

19 maart 2020 om 18:31

Ik snap zijn punt helemaal niet. Sterker het is provocerend en misplaatst van uitgerekend een bestuurder van FC Twente. Een bestuurder van een andere club roept toch ook niet dat FC Twente in het verleden meerdere richtlijnen heeft gebroken om zich daarna af te vragen wie de handhaving van de richtlijnen controleert. Zo'n voorbeeld slaat ook helemaal nergens op. Ik ga ervanuit dat clubs zich er aan houden en zo niet, dan komt dat vanzelf wel uit.

19 maart 2020 om 18:49

Ik snap zn punt qua duidelijkheid rond het handhaven en mogelijke sancties wel opzich, ookal is het een twente bestuurder. Het voorbeeld qua ajax is idd provocerend en vooral gewoon totaal niet vergelijkbaar.

19 maart 2020 om 19:46

Je snapt zijn punt? Het herenakkoord is een oerstomme maatregel voor alle clubs behalve Ajax. Eigenlijk is er alleen afgesproken dat je meer betaald als je jeugdspelers uit bepaalde opleidingen aantrekt. Wie beschermt dat? Juist de rijkste clubs in dat groepje.

19 maart 2020 om 20:23

Nogmaals, ik snap zijn opmerking omtrent controle en vaststellen van sancties rond coronamaatregelen. De vergelijking met het herenakkoord vond ik een onnodige sneer en niet vergelijkbaar met de coronamaatregelen. Het ging me dus helemaal niet om het herenakkoord zelf.

Mooi hoe clubs en hun aanhang altijd klagen dat het altijd over Ajax gaat, maar zelf elk moment aangrijpen om het over Ajax te hebben. Alsof zijn eigen club bekend staat om de eer... Hou op. Als clubs het niet naleven brengen ze onnodig mensenlevens in het gedrang, dus het zou niet heel slim zijn voor die club zelf.

19 maart 2020 om 18:29

Hij geeft gewoon een voorbeeld waar Ajax zich schuldig aan gemaakt heeft. Ga nu niet doen alsof dit over Ajax gaat, want dan snap je dus gewoon niet de essentie van wat hij bedoeld. Selectief lezen, en lezen wat je wil lezen...

19 maart 2020 om 18:31

Als hij iets van dat herenakkoord afwist zou hij weten dat Ajax niks verkeerds heeft gedaan. Dit is smaad

19 maart 2020 om 18:35

-nec-Van Leeuwen geeft een voorbeeld zonder enig bewijs te hebben. Dit is gewoon achterbakse stemmingmakerij. Sterker nog, ik zou als Twente man na de Munsternan affaire niet zo snel naar andere wijzen. Van Leeuwen moet zich schamen.

19 maart 2020 om 19:15

Daarbij is het een heren akkoord waar Ajax zelf niet eens achter staat, als bepaalde clubs hun jeugd opleiding op orde hebben en doorstroming naar het 1ste elftal ook op orde hebben gaan spelers niet weg, goed voorbeeld daarvan is Az de laatste jaren, waar steeds meer spelers weigeren om weg te gaan omdat ze veel kansen ruiken op speeltijd in het 1ste elftal

19 maart 2020 om 19:36

" Hij geeft gewoon een voorbeeld waar Ajax zich schuldig aan gemaakt heeft. Ga nu niet doen alsof dit over Ajax gaat, want dan snap je dus gewoon niet de essentie van wat hij bedoeld. Selectief lezen, en lezen wat je wil lezen... ". Ajax heeft zich nergens schuldig aangemaakt omdat het document dat Ajax heeft getekend pas in 2021 van kracht wordt. Bovendien staat in het akkoord dat de clubs die het hebben getekend, nog steeds elkaars spelers kunnen overnemen, maar daar dan een dubbele opleidingsvergoeding voor moeten afdragen. Ted kent gewoon zijn feiten niet zo goed en het is best wel handig om je aan de feiten te houden als je kritiek uitoefent. Misschien is het beter om je mond te houden over iets waar je niet de ins en out van kent. De clubs die lopen te klagen, hebben boter op hun hoofd omdat ze er zelf mee akkoord zijn gegaan dat het akkoord pas in 2021 van kracht zou worden. Als ze daar problemen mee hebben, hadden ze er niet hun krabbel onder moeten zetten. Ted begrijpt kennelijk ook niet zo goed wat een herenakkoord is, dat heeft helemaal niets te maken met richtlijnen maar is gewoon een afspraak die juridisch helemaal niets waard is. Sterker nog aangezien de spelers die het akkoord getekend hebben, twee keer zoveel als opleidingsvergoeding krijgen voor hun talenten dan de clubs die het niet hebben ondertekend, komt dat neer op het maken van prijsafspraken. En dat is bij wet verboden.

19 maart 2020 om 19:44

" Daarbij is het een heren akkoord waar Ajax zelf niet eens achter staat ". Dat is onzin en irrelevant aangezien Ajax het heeft ondertekend.

20 maart 2020 om 14:21

Is het misschien wel relevant wanneer het akkoord dat Ajax getekend heeft in gaat???

Belachelijk eigenlijk om zonder bewijs en namen te noemen te insinueren dat de richtlijnen niet worden nageleefd. Dat zeg je immers niet zomaar, dan heb je schijnbaar ergens een signaaltje ontvangen dat 1 of meerdere clubs lopen te sjoemelen met de richtlijnen. Wees dan zo flink en spreek je echt uit. Los van het feit dat als men zich niet aan de richtlijnen houdt, dit vroeg of laat gewoon uitlekt. Alles lekt immers tegenwoordig uit, dus dit ook.

Het is toch gek dat zo iemand helemaal niets snapt van het herenakkoord, echt onwerkelijk hoe graag mensen iets tegen Ajax willen zeggen.

Zou van Leeuwen sieren om zich te verontschuldigen voor deze laffe woorden. Echt, waarom meteen weer wijzen naar Ajax? Misschien moet de beste man eens kijken naar de geschiedenis van Twente in de laatste pak weg vijftien jaar. Lekker makkelijk scoren bij een bepaalde groep noem ik dit juist wanneer we eenheid in Nederland moeten uitstralen. Vind dit echt schandalig van van Leeuwen.

19 maart 2020 om 18:36

Hij had honderd andere voorbeelden kunnen pakken. Ik vind dat je hier een beetje uit de bocht vliegt.

19 maart 2020 om 18:36

Bied jij dan ook je excuses aan voor je onwetendheid over de 'pakweg' geschiedenis van Twente? Laat het gaan joh.. hij probeert iets te illustreren en voorbeeld is net niet helemaal handig. Ajax wordt daar niets minder van.. het is gewoonweg niet volledig waar.

19 maart 2020 om 18:44

Twente is zelfs door UEFA gestraft wegens hun wangedrag. Ik ga helemaal niet op in wat de Tukkers wel of niet hebben gedaan. Sterker nog, we leven nu, niet in het verleden dus waarom dan over dat herenakkoord hebben waar Twente ook geen deel van was? Grappig dat dan iemand van Twente even makkelijk wil scoren om Ajax van iets te beschuldigen. Ik kan ook de boel omdraaien en zeggen dat ik bang ben dat de clubs zich niet aan de richtlijnen houden want Twente kon niet omgaan met geld of zoiets. Kom op, van Leeuwen is hier heel kwalijk bezig.

Tendentieus bericht van Van Leeuwen die kennelijk, net als veel anderen, niet weet wat het akkoord inhoudt en daarom het beschuldigende vingertje naar Ajax (blijven) wijzen. Het is toch simpel; geen jeugdspelers weghalen en ALS je dat toch doet, dan moet je betalen... Niu, dat is toch wat Ajax doet, dus houden ze zich aan dat akkoord...

Hahaha lekkere vergelijking. Jeugdspers of een pandemie. Goed verhaal Tedje.

Wat een vergelijking zeg... Dat je je afvraagt wie het naleven van de procedures controleert kan ik inkomen, maar Ajax en het herenakkoord hierin betrekken is echt misplaatst. Hij insinueert hiermee ongefundeerd dat Ajax en/of andere Nederlandse clubs de gezondheid van de spelers, medewerkers, toeschouwers en de bevolking in het algemeen niet serieus nemen. Ik vind dat echt niet kunnen.

Als ik FC Twente was zou ik mij toch zorgen maken met een technische directeur die kennelijk geen idee heeft wat er exact is afgesproken. Het toppunt is nog wel dat hij het zogenaamde ontbreken van handhaving van het herenakkoord (waar weinig aan valt te handhaven) verbind aan hoe de anti Corona maatregelen gehandhaafd worden, dit zijn toch echt imbeciele uitspraken van van Leeuwen..

Waar je je al wel niet druk om kunt maken vandaag de dag in deze tijd. Kansloze man

Herenakkoord en Corona? In dezelfde zin? Kom op zeg, inderdaad belangrijk dat de clubs het serieus nemen, maar dit is zo'n slechte vergelijking dat je toch echt je vraagtekens bij het onderwerps keuze zet.sommige mensen moeten ook elke kans pakken om iets negatiefs over Ajax te zeggen, ook al was Ajax altijd al tegen dat herenakkoord wat ook verschrikkelijk hypocriet is want je mag wel leuk iedereen van andere clubs weghalen. Respect voor van Leeuwen hoor die heel goed werk levert, maar dit is wel erg zielig zeg, hij had beter kunnen kiezen voor Twente dat zich niet aan de financiele regels houdt, dat was meer gepast geweest. Kom op zeg.

Is het werkelijk dat FC Twente een andere club iets kwalijk gaat nemen over regels of akkoorden? Moet toch niet heel veel gekker gaan worden.

Eerlijk gezegd snap ik dat gehuil van de heer van Leeuwen niet. Als je een "herenakkoord" sluit, houd dat in dat je je daar vrijwillig aan houdt. Dat betekend ook dat er geen sancties zijn bij het verbreken. Wil je dit anders dan dien je dit aan te passen binnen de regels van de KNVB, dan kun je er sancties op zetten.Waarom Ajax volgens veel clubs dit herenakkoord verbroken heeft word ook door niemand uitgelegd. Weet dat veel clubs altijd de mond vol hebben over wat onze record kampioen allemaal wel niet fout doet, maar we horen vrijwel nooit Ajax over andere clubs klagen.Dus misschien zijn er wel redenen waarom AJAX zich hier niet aan houdt, en misschien is het gewoon niet eerlijk.Maar het valt wel op dat het altijd de kleinere "underdog" is die klaagt over de grotere collega..Daarnaast is FC Twente de komende paar jaar nog niet de juiste club om anderen de les te lezen over hoe het hoort...

En dit zegt een man wiens club zelf 5x failliet had mogen gaan, vanwege het niet correct naleven van regeltjes. Hij heeft daar misschien niks mee te maken gehad. Maar hij moet wel z'n plek weten.

Hoe durft iemand van een schurken club die alle regels heeft geschonden die er zijn Ajax te verwijten het heren akkoord te schenden, terwijl Ajax zich binnen het akkoord aan de regels hield en betaalde wat was overeen gekomen. En waarom in een interview over Corona Ajax hierweer in een kwaad dag licht willen stellen? Degradeert aub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen32-13
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. ZekhniniAanvaller211
K. NakamuraAanvaller174
Q. MenigAanvaller111
J. DrommelKeeper250
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger201
J. LatibeaudiereVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Donderdag 9 april
Chelsea heeft een contractvoorstel klaarliggen voor Manuel Neuer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren