Ronaldo evenaart indrukwekkend record bij soevereine rentree De Ligt

Zaterdag, 22 februari 2020 om

Juventus heeft zaterdagavond een kleine overwinning geboekt in de Serie A. De koploper speelde op bezoek bij hekkensluiter SPAL geen grootse wedstrijd, maar won door doelpunten van Cristiano Ronaldo en Aaron Ramsey uiteindelijk wel met 1-2. Matthijs de Ligt deed als invaller ruim veertig minuten mee bij Juventus, dat zijn koppositie in Italië heeft versterkt. De formatie van trainer Maurizio Sarri heeft nu vier punten meer dan achtervolger Lazio, al komt die ploeg later dit weekeinde nog wel in actie tegen Genoa.

Leonardo Bonucci ontbrak vanavond bij Juventus vanwege een schorsing, waardoor de verwachting in Italië was dat De Ligt weer eens kon rekenen op een basisplaats. Sarri besliste echter anders en liet de Nederlandse verdediger voor de tweede wedstrijd op rij op de bank beginnen, ditmaal ten faveure van Daniele Rugani en Giorgio Chiellini. Voorin bij Juventus keerde Ronaldo terug in de basis; de Portugese vedette speelde zijn duizendste officiële wedstrijd als profvoetballer. Ronaldo dacht zijn jubileum al vroeg in de wedstrijd te bekronen met een doelpunt, maar hij stond nipt buitenspel na fraai voorbereidend werk van Paulo Dybala.

SPAL kwam er in de eerste helft een aantal keer brutaal uit, maar de geplaagde hekkensluiter miste simpelweg de kwaliteit om Juventus echt aan het wankelen te brengen. Juventus had op zijn beurt moeite om tot uitgespeelde kansen te komen, ondanks een overwicht. Tóch wist la Vecchia Signora op slag van rust een opening te vinden in de verdediging van de thuisploeg. Juan Cuadrado werd op rechts bereikt door Ramsey, waarna de Colombiaan de bal voortrok voor Ronaldo. Die was ontsnapt aan aandacht van zijn bewaker en kon van dichtbij vervolgens simpel scoren: 0-1. Ronaldo kwam zo in zijn elfde Serie A-wedstrijd op rij tot scoren en evenaarde daarmee het record van Gabriel Batistuta en Fabio Quagliarella.

De tweede helft kwam vervolgens maar moeizaam op gang. Chiellini had zijn eerste basisplaats sinds 24 augustus 2019, maar de routinier was overduidelijk nog zoekende naar de juist vorm en werd in de 55ste minuut afgelost door De Ligt, die zo dus alsnog binnen de lijnen kwam en in het restant een soevereine indruk maakte. Vijf minuten later liep Juventus dankzij Ramsey verder weg bij SPAL. De middenvelder werd in diepte gevonden door Dybala en rondde vervolgens met een prachtige stift af: 0-2. Juventus leek de schaapjes zo op het droge te hebben, maar twintig minuten voor tijd wist SPAL de spanning toch weer terug te brengen in de wedstrijd. Rugani beging in de zestien een overtreding op Simone Missiroli, waarna de strafschop die volgde werd benut door Andrea Petagna. Een spannende slotfase bleef daarna, ondanks de aansluitingstreffer. Ronaldo trof uit een vrije trap nog wel de lat namens Juventus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door juvedeef)

Toch nog onnodig spannend. En jammer van wéér een doelpunt tegen. Juve is achterin toch duidelijk zoekende. En nu Chiellini zelf mag bepalen wanneer die speelt ziet het ernaaruit dat de Ligt zelfs 4e keus is achterin demiral bonnuci en zelfs Rugani. Jammer

22 februari 2020 om 20:08

De ligt wordt geen 4e keus, hij is verre van een topverdediger wat vele roepen, maar het is ook geen niveau Rugani, met met alle respect. Het wordt Chiellini-Bonucci, met daar achter gedeeltelijk Demiral/De Ligt en dan Rugani

22 februari 2020 om 20:10

De Ligt staat echt niet achter Rugani in de pikorde en zou jij het echt jammer vinden als de Ligt straks op de bank zit? Ik heb je nog nooit iets positiefs over die jongen zien schrijven.

22 februari 2020 om 20:19

Ik moet hem überhaupt nog iets positiefs zien schrijven over Ajax. Maar de Ligt komt zeker dit seizoen aan genoeg minuten met nog een heel druk programma. Volgend seizoen heeft hij een basisplek. Die jongen krijgt al zoveel vertrouwen in het eerste seizoen, het tweede seizoen gaat hij zeker knallen met nóg meer vertrouwen en de wenperiode achter de rug.

22 februari 2020 om 20:19

Misschien jammer dat hij dan niet meer onder elk topic kan zeggen hoe slecht De Ligt wel niet speelde .

22 februari 2020 om 20:25

Geen aandacht besteden aan deze troll. Volgens mij heeft De Ligt hem persoonlijk ooit iets aan gedaan. Z'n vriendinnetje afgepakt op de middelbare school of zo.

22 februari 2020 om 20:31

Nou, het is maar hoe je het interpreteer zou ik zeggen. Ik zou het iig geen vertrouwen noemen, maar meer een dwang vanwege zijn prijskaartje. Verder hoopt Juve dat het er eindelijk uitkomt bij De Ligt maar het wil helaas niet lukken. En nu lijkt Sarri er zich ook bij neer te leggen dat andere opties beter zijn dan De Ligt. Het feit alleen dat de bijna iedereen zich genoodzaakt voelt om zijn bank positie te rechtvaardigen zegt veel. Hij zakt wel heel ver in de pikorde. Dit heeft echt niks met rust of sparen te maken, dit heeft te maken met gepasseerd worden. Zijn prestaties zijn misschien goed voor Ajax niveau, maar niet voor Juve. Sorry.

Ik heb zoveel respect voor ronaldo,maar ik snap niet waarom hij mij niet kan raken Als ronaldinho,r9,messi,Zidane,ik denk mischien omdat ik hem meer zie als een atleet dan als een magiër..

22 februari 2020 om 20:09

U heeft uw eigen vraag beantwoord..

22 februari 2020 om 20:11

Dat gevoel heb ik ook. Ik vind C. Ronaldo een topper hoor maar geen buitenaards talent zoals Messi, Ronaldinho en Ronaldo dat waren. Die hebben echt dingen laten zien wat onmenselijk is. C. Ronaldo is zoals je zegt, meer een echte atleet wie de volle 200% voor voetbal geeft.

22 februari 2020 om 20:14

Misschien minder met zijn techniek, maar hij heeft toch wel goals gescoord die ik niet veel spelers zie maken en ook op belangrijke momenten. De hoeveelheid die hij overal scoort is ook onmenselijk. Kijk bijvoorbeeld in de CL met zijn 128 goals tot nu toe, spitsen als Higuain, Eto'o en Suarez hebben nog geen eens 20 procent van dat aantal. Cavani en Aguero komen net aan een kwart. Allemaal worden dat gezien als topspitsen.

22 februari 2020 om 20:17

Het is maar hoe je er naar kijkt natuurlijk. Dat Messi, Ronaldinho en Ronaldo meer natuurlijk talent hadden, maakt wellicht de prestatie van C. Ronaldo des te knapper. Is het niet buitenaards dan dat je als echte atleet die voor de volle 200% voor voetbal leeft zowel qua prijzen als qua doelpunten jezelf kunt meten met de aller grootsten en ze op Messi na allemaal voorbij steekt qua prestaties en jaren aan de top?

22 februari 2020 om 20:43

Haha ik heb C.Ronaldo ook genoeg dingen zien doen die onmenselijk zijn, en wat mensen vergeten is dat de beste man al 35 is, ik zie C.Ronaldo op zijn 35e nog dingen doen die onmenselijk zijn kijk alleen al hoe hoog hij kwam met de kop bal goal tegen Sampdoria.

22 februari 2020 om 20:47

Geen buitenaards talent? Hij en Messi zijn de meest getalenteerde spelers die de sport in de moderne tijd heeft gezien, de prestaties van Ronaldo komen niet alleen door hard werken maar ook door een ongekend talent.

22 februari 2020 om 23:38

Wat Ronaldo heeft gedaan is niet buitenaards? 5 CL en een EK op zijn naam, drie competities aan flarden geschoten, de CL volledig gesloopt met 18 goals in 1 seizoen. Zo lang zo abnormaal presteren, als jij dat niet buitenaards vind dan snap je het echt niet. Ronaldo staat samen met Messi ver boven elke andere voetballer die er ooit rondgelopen heeft.

22 februari 2020 om 20:19

Ik zou zeggen kijk op youtube de goals van Ronaldo vanav 2003 tot 2020 !!! Atleet, magier wat jij wilt noemen.. laat een voetballer hem na doen. Er is verschil tussen iemand die kan goed dribbelen en scoren. Aan goed voetballeen en dribbelen ballen hoog houden heb je helemaal niks aan! Deze man heeft 1000 wedstrijden gespeeld en betrokken bij 941 doelpunten op de alle alle hoogste niveau en bij verschillende top competities.. dank u wel alsjeblieft

22 februari 2020 om 20:24

Precies dit. Mensen zijn echt vergeten wat Ronaldo heeft laten zien in zijn jongere jaren. Ronaldo was juist bekend geworden om zijn dribbels , snelheid en techniek. Pas later werd hij een echte doelpunten machine..

22 februari 2020 om 20:25

Voor Messi mag je deze cijfers omdraaien en dan doe je hem nog tekort. Die kan dan ook nog eens dribbelen en passen. Maar alle respect voor CR7 hoor.

22 februari 2020 om 20:56

Het gaat niet over Messi, wij weten allemaal hoe geweldig Messi is !! Maar mijn opmerking was van dat mensen hebben gevoel van bij Ronaldo dat het allemaal niet zo bijzonder is !! Maar wel bij ex voetballers die 5 jaar hebben geweldig gevoetbald! Mensen die Pro Ronaldo en Pro Messi zijn.. zullen na pensioen van die 2 geweldige voetballers hun heeel heeel erg missen

23 februari 2020 om 05:38

Het ontzettend indrukwekkend wat C Ronaldo doet, maar ik begrijp wat anderen zeggen. Natuur talenten vs C Ronaldo. Echter kan het best zijn als.bijvoorbeeld messi net als C ronaldo trainde en leefde dat messi ontzettend slecht werd. Gelukkig dat niet iedereen in de wereld exact hetzelfde is. Anders werd het zo saai

23 februari 2020 om 10:53

Het zijn dan ook allemaal meningen van mij gelukkig. Ik kijk als voetballiefhebber liever naar Messi dan naar C. Ronaldo. Wat beide spelers gepresteerd hebben is natuurlijk ongekend maar iedere kijker mag natuurlijk zijn mening hebben. Feit blijft wel; alle records wat beide spelers hebben gebroken, zullen jaren onder hun namen blijven staan. Absolute geweldenaren en hopelijk gaan ze nog een aantal jaartjes mee.

22 februari 2020 om 20:25

Hij is gewoon een mannetje en daar houden veel mensen niet van. Dat geneuzel dat ie zo goed, rijk en knap is, heeft natuurlijk ook niet echt geholpen.

22 februari 2020 om 21:01

@migi Neymar is ook een mannetje en aan hem irriteer ik me soms meer aan,ik irriteer me niet aan ronaldo,maar vind neymar leuker om naar te kijken

22 februari 2020 om 20:25

Ik voel precies zelfde. Ik heb ontzettend veel respect voor hem, maar mijn voorkeur is altijd naar Ronaldinho en daarna naar Messi gegaan. Neemt niets weg dat Ronaldo een levende legende is en ondanks dat hij soms als een kwal overkomt blijft hij een eindbaas die zichzelf keer op keer op hoogste niveau laat gelden. Bij mij kan het misschien ook deels komen doordat hij voor de rivaal heeft gespeeld haha.

22 februari 2020 om 20:41

Minder de verfijnde touch, maar zoveel bereikt. Voor mij is CR7 top 2 aller tijden achter die kleine Argentijn die bij Barca speelt, Messi ofzo geloof ik? Ben wel echt CR7 fanboy dus niet vol objectief

23 februari 2020 om 02:11

Objectief kan je alleen maar zeggen dat het een geweldenaar is! Het is zo feitelijk als dat de aarde ronde is!!subjectief kun je en mag je alles aanhalen!!

22 februari 2020 om 21:18

Daar zorgt de media wel voor. En als je daar niet doorheen kan kijken, dan ligt het misschien wel aan jou.

22 februari 2020 om 21:21

De media haat meer op neymar dan ronaldo en vind neymar geweldig als hij voetbalt..

22 februari 2020 om 21:50

Marieke90,Ronaldo is van dat het gaat hetzelfde als Tom Cruise. Je houdt van hen of niet.Nu ik die vergelijking heb getrokken,beiden geweldenaars!

22 februari 2020 om 23:13

Ik snap ergens wat je zegt maar de cijfers die hij op zijn naam heeft geschreven bevestigen toch wel dat hij een magiër is.

23 februari 2020 om 01:47

Dat heeft allemaal met voorkeur te maken. Ik bedoel Messi en Ronaldo hebben statistieken en prijzenkast waar je u tegen zegt. Maar voor mijn GEVOEL is Ronaldinho de allerbeste ooit! Gevolgd door Dennis Bergkamp. Geen andere voetballer heeft mij zo bewogen als die 2 geweldenaren.

Ik zou altijd met De ligt en Chiellini spelen de meester leert het de leerling. Demiral is geblesseerd dacht tot einde seizoen. Bonucci is echt slecht. En Rugani wil ook nog wat speeltid daar moet je niet zo ophef over maken. Vind het veel erger dat het middenveld nooit fatsoenlijk loopt.

22 februari 2020 om 20:39

Sorry hoor, maar zonder bonucci vanaf begin dit seizoen stond juve nu ongeveer 10 punten achter lazio en inter. Was eerste seizoenhelft samen met dybala de meest constante spelers van juve. Hij wordt best gehaat door velen door zijn stap naar ac milan, maar daar kon hij weinig aandoen vind ik en milan was toen de meest logische keus.

Ik vraag me af of ik nu blij moet zijn met deze overwinning. Cuadrado laat het imo te vaak afweten, Matuidi die steeds de voorkeur krijgt van Sarri terwijl dat toch echt een lompe voetballer blijft en Ramsey die het nog lang volhoudt zonder blessures maar echt geen meerwaarde is. Kortom, dit komt op deze manier niet goed.

22 februari 2020 om 21:25

Cuadrado doet het de laatste tijd gewoon goed, al die goeie voorzetten op Ronaldo kwamen meestal van de Colombiaan. Matuidi oogt lomp en is dat idd vaak aan de bal maar heeft longen als een paard en voor de balans en fysiek wel handig.

Blijft toch bizar hoe moeizaam het iedere week gaat met Juventus. Nu weer tegen de nummer laatst maar met 1 schamel doelpuntje verschil winnen. Ze hebben Sarri niet aangetrokken om dit spel te spelen, dan had je net zo goed de vorige trainer kunnen laten zitten. Wel weer knap van Ronaldo de vorm die hij in 2020 etaleert.

22 februari 2020 om 20:22

Dit was wel geflatteerd. Die penalty had nooit gegeven moeten worden, de Var beslist het gewoon voor de scheids, aangezien het beeld het niet deed. Juve heeft vandaag redelijk veel gecreeerd. Dybala en Ronaldo ongelukkig met paal en lat o.a. Met wat meer geluk kon het ook 4-0 geworden zijn. Over het algemeen heeft Juve al 2 jaar dit probleem. Vorig jaar zelfs (op een 4-1 tegen Udinese na) geen een keer meer dan 3 keer gescoord.

22 februari 2020 om 20:22

Precies, Sarri kan ons echt niet bekoren. Als hij al zonder schaamte aangeeft dat hij de spelers niet gemotiveerd krijgt en om hulp roept...ongezien gewoon. Met Allegri was het spel misschien wat statisch of deffensief maar die had ten minste gevoel voor voetbal en passie die hij overbracht naar de fans en spelers. Achja, ik zie het maar somber in komende maanden...geen CL, scudetto, ... maar goed. Juve fan per sempre, fino alla fine.

22 februari 2020 om 20:35

Ja achteraf had ik ook liever Allegri. Toen stond het veel beter als verdediging en middenveld. Momenteel sluit het heel slecht op elkaar aan.

22 februari 2020 om 21:43

Verdedigend akkoord, middenveld en aanval waren ook dramatisch. Juve scoorde absurd weinig en het spel was ook echt slecht vorig jaar. Allegri is ook niet de oplossing, sowieso moet Juve het middenveld versterken in de zomer.

23 februari 2020 om 03:39

Vorig jaar onder Allegri waren wij inderdaad slecht. Echter waren voorgaande jaren gewoon goed. Onder hem stond er een goede formatie met de juiste instelling. Allegri had hier wel meer uit weten te halen, daar geloof ik in. Sarri is gewogen en te licht bevonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan2011
2.Sassuolo1811
3.AS Roma178
4.Juventus1611
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder71
MorataAanvaller62
ArthurMiddenvelder50
L. BonucciVerdediger61
W. SzczęsnyKeeper40
DaniloVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

In de wandelgangen

Maandag 23 november
Olympique Lyon heeft al vervangers op het oog voor Memphis Depay, mocht de aanvoerder in januari naar Barcelona gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren