Mulder reageert op commotie bij GA Eagles - NEC na negeren van collega

Zaterdag, 22 februari 2020 om 07:05Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:11

Siemen Mulder speelde vrijdagavond een hoofdrol in het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen Go Ahead Eagles en NEC (2-1). Nadat de scheidsrechter vorige week John van den Brom op zijn dak kreeg, waren dit keer de NEC-spelers niet blij met de manier waarop de arbiter zijn werk deed bij de 2-0. Mulder negeerde een vlagsignaal voor buitenspel van zijn grensrechter en gaf met gestrekte armen aangaf dat er doorgespeeld mocht worden.

De spelers van NEC waren echter gestopt met voetballen na het signaal van de grensrechter. Mulder had echter goed gezien dat de bal niet van een Go Ahead Eagles-speler kwam, maar van Jellert Van Landschoot en liet dus doorspelen. Soufyan Ahannach had dat als eerste in de gaten en tikte simpel de bal langs Mattijs Branderhorst. “Ik denk dat vanavond een goede beslissing was, maar ik kan me ook voorstellen dat ze het bij NEC een vervelende situatie vinden. En dat vind ik eigenlijk ook wel”, vertelde Mulder bij FOX Sports.

“Ik zie een hoge bal en een speler van Go Ahead de lucht inspringen. Hij mist de bal, waarna de bal op het hoofd van een speler van NEC komt. De bal gaat naar achteren en zo ontstaat er een aanval voor Go Ahead Eagles. Ik roep door de headset ‘eigen speler’, maar op dat moment steekt de assistent zijn vlag in de lucht voor buitenspel. Maar het is geen buitenspel, want het was een eigen speler en dus moeten we doorgaan. Dus ik geef het voordeelgebaar en roep nog ‘ga door, eigen speler’ en dan vliegt de bal erin'.”

Van Landschoot bloedde na het duel en de spelers van NEC beklaagden zich. Mulder zag echter geen slaande beweging. “Er kan soms contact ontstaan, maar ik heb zeker geen overtreding gezien. Ik snap de frustratie bij NEC dat er een stukje onduidelijkheid was op het veld.” Van Landschoot vindt dat de goal alsnog afgekeurd had moeten worden. “Ik denk dat hij een verkeerde beslissing maakt”, vertelde hij bij Omroep Gelderland. “Ik krijg namelijk bij dat duel een elleboog op mijn neus. Ik heb zoveel pijn dat ik niet zie wat er daarna gebeurde, maar ik hoorde dat de grensrechter had gevlagd voor buitenspel. Dat kan, maar de scheidsrechter beslist nog altijd."

Francois Gesthuizen heeft wel enig begrip voor de reactie van zijn team. “Iedereen staat op dat moment met het gezicht naar de grensrechter en die steekt zijn vlag omhoog. Dan stop je met voetballen, dat is een reactie”, vertelde de trainer van NEC bij de regionale omroep. “Zelfs de spits van hen stopte. Maar daarna spelen zij snel verder en wij waren langzamer. Ja, natuurlijk moet je doorlopen, maar als je kijkt naar de nieuwe regels dan wachten grensrechters vaak lang met het vlaggen. Hij stak nu direct zijn vlag omhoog.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door limboroy)

Mulder heeft gewoon gelijk. En regel 1: niet stoppen totdat de scheidsrechter gefloten heeft.

22 februari 2020 om 08:44

Klasse gefloten scheids. Bij NEC moeten ze vooral naar elkaar schreeuwen: was jij ook al zo dom om te stoppen? Ja ik ook! Duhuuh!

22 februari 2020 om 08:55

Dat leer je in de jeugd al. Wat een amateurs. Nu moeten deze spelers en staf ook de ballen hebben om de scheids te complimenteren. Hij handelde namelijk super.

22 februari 2020 om 09:55

Doet pijn aan mn ogen dit.. nooit stopprn tenzij scheids fluit..

Gewoon een terechte beslissing! Kan wel verwarrend zijn, maar de scheids beslist.

Gewoon een hele goede beslissing van de scheids. Mag ook weleens gezegd worden. Heel dom van NEC. Als je prof bent moet je de regels kennen. Maar blijkbaar doet een scheids het nooit goed.

Die spelers moeten gewoon doorgaan en niet stoppen omdat die grensrechter zijn vlag in de lucht steekt.

Mulder krijgt véél kritiek, soms terecht, soms teveel. Dit was gewoon een prima beslissing, zeer sterk gefloten!

Ze moeten doorgaan omdat de scheids niet fluit, dat is hoe het (prof)voetbal werkt. Dat neem ik die ''professionals'' ook kwalijk. Niet dat ze ook maar iets verdiende, het was weer frustrerend slecht voetbal.alleen de laatste bal is gewoon een overtreding! En dit had gezien moeten worden door de scheidsrechter. De speler van Eagles gebruikt overduidelijk z'n handen/elleboog en raakt de speler van N.e.c. in het gezicht. (bewijs) Van Landschoot bloed als een rund, erg jammer weer.

22 februari 2020 om 10:18

In elk duel worden de handjes wel gebruikt, ik zie hier geen overtreding in direct. En ja hij gaat naar de grond maar het is niet overduidelijk een ogenschijnlijk zware hoofdblessure (koppen tegen elkaar bv) waarvoor de scheids moet affluiten. Dat hij bloed blijkt te hebben kan Mulder tijdens het spel onmogelijk beoordelen omdat hij zich richt op de situatie waar de bal is. Snap dat het frustrerend is maar dat komt omdat het je eigen club is, dan ben je nooit objectief.

Gewoon doorspelen ipv appeleren. Mulder heeft hier 100% gelijk en dat mag ook wel es gezegd worden.

De scheidsrechter heeft hier gewoon 100% gelijk. Bovendien nooit stoppen voordat de scheidsrechter gefloten heeft. Dit is zo'n beetje een basisregel. Hoe kunnen profs in dit geval van NEC nu zo dom zijn?

22 februari 2020 om 15:05

Dat vraag ik me zo'n beetje iedere week af.... Af en toe snap ik er helemaal niks meer van, dit was ook weer zo'n fantastisch moment van ons -_-

In de jeugd leer je toch al “doorgaan tot de scheidsrechter fluit”? Gewoon goed gedaan van Mulder.

Lekker dan. Onze jongens hebben blijkbaar nooit geleerd door te voetballen tot het fluitsignaal . Rens mag dit met al z'n ervaring nooit overkomen. En dit is een van de redenen dat het niet goed gaat met onze club. De mentaliteit ontbreekt gewoon en we zijn niet professioneel genoeg. Bij Go Ahead letten ze wel op. Gewoon een goede goal, de spelers moeten niet zo janken en de nederlaag bij zichzelf zoeken, kom op man.

En wederom heeft Mulder gewoon gelijk.. Niet stoppen maar gewoon doorspelen tot het fluitje klinkt. Beetje amateuristisch gedaan van de spelers van NEC

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NEC0-1
17.Vitesse0-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. de LangeKeeper10
J. AmofaVerdediger10
M. DeijlVerdediger10
José FontánVerdediger10
B. KuipersVerdediger10
E. LinthorstMiddenvelder10
E. LlansanaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Helmond Sport 0 0 0 0
2021/2022 Helmond Sport 38 13 1 0
2020/2021 Lierse K 19 1 3 0
2019/2020 NEC 28 4 1 0
2018/2019 OH Leuven 11 0 3 0

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren