BBC: Man United pikt vervanger Rashford op laatste moment op in China

Vrijdag, 31 januari 2020 om 22:53Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:55

Er is Manchester United alles aan gelegen om op het laatste moment nog een extra aanvaller aan de selectie toe te voegen, zo meldt onder meer de BBC. The Red Devils zijn in nadrukkelijke onderhandeling met het Chinese Shanghai Shenhua over Odion Ighalo. United wil de dertigjarige spits een half seizoen huren.

Ighalo moet het gemis van Marcus Rashford opvangen, die in januari een stressfractuur in zijn onderrug opliep. Rashford is naar verwachting enkele maanden uit de roulatie. Ighalo maakte tussen 2014 en 2017 indruk in Engeland bij Watford en is dus geen onbekende in de Premier League. In totaal scoorde de Nigeriaans international 16 keer in 55 duels in de hoogste Engelse divisie.

Ighalo speelt de laatste drie jaar in China, waar de aanvaller de doelpunten makkelijk aaneen rijgt. In 2017 en 2018 vond de Afrikaan voor Chanchun Yatai 36 keer het net in 55 competitiewedstrijden, waarna een binnenlandse overstap naar Shanghai Shenhua volgde. Afgelopen jaar maakte Ighalo tien treffers in zeventien competitieduels. Nu lonkt dus een tijdelijke overstap naar Manchester United, al zei manager Ole Gunnar Solskjaer vrijdag op de persconferentie geen nieuwe spelers meer te verwachten.

United wilde in de slotfase van de winterse transferperiode eigenlijk Joshua King halen van Bournemouth, maar de Engelse grootmacht kwam er niet uit met zijn competitiegenoot. De 28-jarige Noor zat enkele jaren in de jeugdopleiding van Manchester United, maar een definitieve doorbraak bleef uit. Na diverse uitleenbeurten belandde hij via Blackburn Rovers in 2015 bij Bournemouth.


Poll

Is Odion Ighalo een goede spits voor Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door dante)
31 januari 2020 om 23:03

Hoezo? Dit is gewoon een prima tussenoplossing. Hij kent de competitie, heeft het bij Watford niet verkeerd gedaan en voegt ervaring toe aan een jonge voorhoede. Half jaartje huren en dan in de zomer naar een betere speler zoeken, in de winter is er niet zo veel beschikbaar.

31 januari 2020 om 23:08

Idd AZE, hoop dat ze dan in de zomer voor belotti gaan. Super complete spits en heeft wat nu mist.

31 januari 2020 om 23:11

Nou ja, hij heeft welgeteld 1 seizoen iets gepresteerd in de Premier League en is inmiddels ook alweer 30 jaar. De keuze is overigens inderdaad niet zo vreemd, maar het is wel een gevolg van het wanhopige beleid wat ze daar al jaren voeren.

31 januari 2020 om 23:16

Wanbeleid????? Sinds Solskjaer erin is gekomen gaan ze voor gerichte aankopen. Spelers die voor de club alles willen geven.

31 januari 2020 om 23:32

Wie zijn die gerichte aankopen dan? Ze halen spelers die ze nodig hebben voor posities maar daar is ook alles mee gezegd. Het is gewoon een bord-op-schoot-scouting. We hebben het over de rijkste club ter wereld met zeer waarschijnlijk het 1 na hoogste uitgavepatroon over de afgelopen 10 jaar en daar staat nauwelijks iets tegenover. Dus ja, wanbeleid van de bovenste plank! Dat zullen zelfs de supporters hier niet ontkennen...

31 januari 2020 om 23:53

@sirius Ik vind Wan Bissaka en Maguire gerichte aankopen, en als ik de verhalen mag geloven Bruno ook.zowel qua positie als qua instelling. Of het goed gaat uitpakken is een tweede, maar er lijkt op zich best een idee achter te zitten. Beetje jammer dat middenveld en aanval inmiddels ongeveer leeggelopen zijn alleen, maar dat is een ander punt.

1 februari 2020 om 00:10

Gast.. Even serieus, hoe je het wendt of keert.. Het blijft nog wel ALTIJD Manchester United FC! Drop gewoon een big bid op een Werner. Of een mindere bod &/op mindere maten een Cavani voor 2 jaar met een eventuele verlenging als optie.. Ik vind het ook bijzonder triest.. Die WW kan me een partij oppleuren zeg..

1 februari 2020 om 00:12

Sorry hoor, maar 90 miljoen euro voor maguire vind ik nou niet echt een gerichte aankoop. Voor zoveel geld had je 2 betere kunnen halen.

1 februari 2020 om 00:45

@takemehome Volgens de geruchten hebben ze het geprobeerd bij Cavani. Werner in de winter halen lijkt me ook vrij ambitieus. Mensen praten er zo makkelijk over. Haal die en die en die even. ervan uitgaande dat alle clubs meewerken en alle spelers ook gelijk willen. En er oneindig geld beschikbaar is. En het lijkt er sws op dat ze in eerste instantie alleen even iemand wilden omdat Rashford lang eruit ligt.

1 februari 2020 om 00:45

@neymarbeast Dat er teveel betaald is maakt de aankoop niet minder gericht.

1 februari 2020 om 01:03

Ze hebben ook verschillende trainers gehad. Maar sinds Solskjaer is het zeker wel gericht. En dan zal ik je uitleggen. Solskjaer heeft voornamelijk britse spelers aangekocht. Zodat de identiteit van de club hersteld word. Hij kiest ook spelers uit die alles willen geven voor de club en niet enkel voor het geld. De aankopen die hij heeft gedaan goed of slecht allemaal zijn het wel spelers waarnee het mentale aspect wel goed zit. Hij heeft overbetaalde en miskopen ook rustig aan weg gewerkt. Dus je mag zeggen wat je wil van Solskjaer, maar gericht is het zeker.

1 februari 2020 om 01:19

@dante Als je voor zo’n centrale verdediger 90 miljoen betaalt, als Manu zijnde, vind ik dat gewoon absurd. En dan kan je wel de hele tijd met gericht aankomen, maar wat zie jij in hem dat United beter maakt dan?

1 februari 2020 om 08:14

@neymarbeast De discussie ging over het feit of de aankopen we of niet gericht waren. Dan kun je wel steeds met je 90 miljoen aankomen, maar dat staat daar dus totaal los van. En ja ik vind hem beter en veel meer een leider dan Jones Smalling en Rojo. Geen 90 miljoen beter, maar nogmaals dat is de discussie niet.

31 januari 2020 om 23:18

Net als Neymar. Verklaar je mening

Voor een half jaar geen slechte optie voor de bank, type spits dat helemaal niet voorhanden is sinds Lukaku vertrok. Kent de competitie ook goed, zou het graag zien gebeuren.

Prima optie. De vierde plek halen wordt moeilijk voor Manutd, misschien kunnen ze de EL winnen.

31 januari 2020 om 23:14

Man Utd kan gewoon 4e worden hoor. Staan slechts 6 punten achter op Chelsea, dat ook in slechte vorm is.

31 januari 2020 om 23:19

En ook niks gedaan heeft op de transfermarkt

Ondanks dat Rashford voor de meeste doelpunten zorgde en je deze nu kwijt bent blijf ik de redenatie achter deze zoektocht een rare vinden. Rashford speelt vooral vanaf de flank, en met Martial en Greenwood heb je gewoon 2 goede en talentvolle spitsen die met elkaar kunnen concurreren. Een échte creatieve flankspeler die zorgt voor aanvoer als vervanger had deze twee in de periode zonder Rashford in mijn ogen dan ook veel meer geholpen, en ook het hele team heeft na Rashford’s terugkeer meer aan zo’n type speler om iets anders en extra’s aan de huidige selectie toe te voegen. Waar nu Ighalo straks gewoon uit beeld zal verdwijnen, of Greenwood’s ontwikkeling als spits in de weg gaat zitten.

31 januari 2020 om 23:12

Greenwood gaat dit Manchester United echt niet dragen en ook Martial lijkt daar moeite mee te hebben. Bovendien zul je weer een flankspeler moeten hebben als je 1 van die twee naar de spits-positie verplaatst. Dan zit je daar weer met een tekort.

31 januari 2020 om 23:18

Greenwood komt er wel. Is nu te jong, maar pakt toch zijn doelpunten mee. Martial mist de aanvoer. Dat zie je gewoon elke wedstrijd. Met Bruno zal er hopelijk daar nu verandering in komen.

31 januari 2020 om 23:29

Martial laat al sinds z'n komst geen uitwisbare indruk achter. Hij doet het aardig hoor, maar het wordt toch wel tijd dat het er een keer uit gaat komen. Martial is ook niet meer dat talent van 20 jaar waarbij het nog 'mogen' is. Die moet zo langzamerhand ook meer laten zien dan hij nu doet ondanks z'n nog relatief jonge leeftijd. Greenwood is uiteindelijk nog gewoon een jong talent. Wellicht leuk voor de toekomst, maar daar heb je op dit moment eigenlijk niets aan. Op dit moment komt hij hooguit mee in de Premier League.

31 januari 2020 om 23:34

Met betere aanvoer geef je ze in ieder geval een betere kans. Nu zullen beide bovendien weer worden afgerekend op wedstrijden waar ze niet op hun natuurlijke positie staan, want het zijn en blijven beide centrumspitsen. Met Fernandes vanuit je rug en James/Mata vanaf rechts mag je niet klagen als spits, maar vanaf links komt straks weer helemaal niets. En ik kan je op een blaadje geven dat Martial nu zeker met de rechtsbenige Williams als linksback in z’n rug als flankspeler weer totaal niet zal renderen.

1 februari 2020 om 01:08

Met de juiste spelers om zich heen, speet Martial we goed. Het is toch echt dat de aanvoer zwak is van het middenveld. Martial heeft het lastig zonder Rashford en Pogba. United heeft ook dit jaar maar een handvol wedstrijden gehad waar iedereen fit was. Met een Rashford, Pogba en Bruno maakt Martial zeker 25 goals in een seizoen. Je moet echt wedstrijden kijken, en niet louter op statistieken afgaan. Hij moet veel te veel terugkomen. Omdat het aan creativiteit ontbrak zonder Pogba. Nu met een Fernandes en Pogba fit zou het ideaal zijn.

1 februari 2020 om 06:20

Martial loopt zich altijd goed vrij, maar zijn mede spelers snappen het vaak niet.. wedstrijden van ManU gezien waar hij zich in een 1 op 1 situatie wilt creëren maar dat een maguire dat niet ziet. Dan willen ze van achteruit opbouwen wat ze helemaal niet kunnen.

31 januari 2020 om 23:13

Deze keuze is er om eventuele blessure gevallen op te vangen. Indien er iets gebeurd met MartialOf Greenwood. Het is sowieso zeer moeilijk om een topspeler te halen tijdens de winter-transfer. Solskjaer zal Martial in de punt spelen en met Greenwood, Pereira, James evt. Bruno op de flanken spelen. Eventueel kan je Igaho erin gooien zodat Martial naar LW gaat waar hij vroeger ook vaak genoeg heeft gespeeld.

31 januari 2020 om 23:51

Er word vooral verwezen naar de blessure van Rashford bij deze transfer/zoektocht, en aangezien Rashford eigenlijk het hele seizoen als linksbuiten/linkeraanvaller heeft gespeeld vind ik de betreffende spelers niet overeenkomen. Ik snap daarnaast dat het überhaupt onmogelijk is om een speler te halen met dezelfde kwaliteiten, maar om dan de overgebleven spelers te helpen in de periode zonder Rashford, zou in mijn ogen een échte buitenspeler die zorgt voor aanvoer en dreiging vanaf de linkerflank het team veel meer helpen. Van de spelers die jij opnoemt is alleen James een buitenspeler, en met het naderende EK denk ik dat er best wel wat aardige spelers (tijdelijk) zouden zitten te wachten op veel speeltijd bij Manchester United.

1 februari 2020 om 01:16

Ben ik de enige die het raar vindt om te zeggen dat we eigenlijk gwn Sanchez terug moeten halen?De uitspraken van OGS over Sanchez geeft hem vast ook nog eens een boost.

Wat een domme reacties weer meteen? Ze zoeken voor een tijdelijke oplossing. Je hebt Martial, Greenwood, James, evt. fernandes die ook op de vleugels kan spelen. Dan is zo’n Igaho een goede oplossing niet duur. Groot sterk. Om dan in de zomer voor een topspits te gaan.

Prima tijdelijke oplossing. Het is maar voor 6 maanden. Beter iets dan niets. Hij kent de Engelse competitie. En is weg gegaan voor het geld. Niet omdat hij zo slecht was. Mocht het alsnog iets zijn. Kunnen ze hem alsnog een contract aan bieden. Wat als Martial nog geblesseerd raakt. Dan heb je helemaal niks meer. Er zijn nog best wat wedstrijden te gaan voor United. Op dit moment kun je gewoon geen "wereld" spits halen.

Het is wel heel triest gesteld met de aanwinsten van sommige topclubs. En dan wordt het nog half verdedigd ook. Ighalo liep 1 op 2 in China, zelfs bij Norwich City zou je je afvragen of hij wat kan toevoegen als reversespits, laat staan bij Manchester ******* United.

31 januari 2020 om 23:49

Is geen toptransfer, maar waar huur je in de winter een topspits voor 6 maandjes? Ze hebben gewoon nu iets nodig erbij voorin. Hadden ze wel aan kunnen denken voor ze Lukaku en Sanchez lieten gaan, maar ok dat is inmiddels het verleden.

31 januari 2020 om 23:56

Ik ben ook aanvaller, als ik nu naar United ga hebben ze ook ‘iemand erbij.’ Dan leg je de eisen niet echt hoog. Al zou ik nooit voor United uitkomen met mijn voorliefde voor Chelsea natuurlijk😎

31 januari 2020 om 23:58

Beetje simpel. Iemand erbij die in de pl ook goals gescoord heeft dan. Maar ok jullie zullen vast veel betere opties weten voor een half jaartje huur.

1 februari 2020 om 00:27

Thomas Lemar, met optie tot koop. Zeker met de terugkeer van Carrasco zullen zijn kansen nog meer zijn afgenomen bij Atlético. Moet daar teveel in een keurslijf spelen wat hem niet ligt. Lijkt zijn zelfvertrouwen zelfs wat kwijt, maar zou naar mijn mening een revelatie kunnen worden met meer vrijheid op de linkerflank van United. Onzelfzuchtige creatieveling met een dribbel, dreiging en een fantastisch linkerbeen. De assist is net zo belangrijk als het doelpunt. En deze wereldkampioen wil vast ook het volgende EK meemaken.

1 februari 2020 om 00:48

@dros En Atletico wil United wel even uit de brand helpen halverwege het seizoen? Wat lief van ze. Ik heb meer de indruk dat ze even iemand zochten die op de bank wil zitten als backup of invaller terwijl Rashford geblesseerd is. En ik weet niet of er veel budget was.

1 februari 2020 om 08:30

Je hoeft niet eens een topspits te halen, maar gewoon een spits dat beter is dan simpelweg een warm lichaam. Haal dan gewoon niemand. Of doe dan niet alsof het een handige zet is. Ighalo komt omdat er echt een hoop mis is gegaan bij United deze winterperiode.

Lachwekkend. Alles wordt zo langzamerhand lachwekkend wat ze daar bij elkaar scharrelen. Net niks en helemaal niks aankopen.

Vervanger voor Rashford. Maar het blijft een trieste transfer. In de tijd van Sir Alex had United een speler van het kaliber Cavani gehaald als tussenoplossing. Nu moet het gaan zoeken in China en een middelmatige spits halen die het aardig deed bij Watford. Scoorde eenmalig in zijn laatste Watford seizoenin en had daar 14 wedstrijden voor nodig. Het seizoen daarvoor ging het wel wat beter met 15 goals. Daar moet United dan maar een lichtpuntje uit halen. Terwijl hij in 2019 in China slechts 10 keer scoorde.

1 februari 2020 om 01:05

De transfers onder Ferguson in januari van meest recent tot ouder: Zaha, Lindegaard, de Laet, Tosic, Possebon, Evra, Vidic, Saga, Dong, Djordjic, Forlan, Fortune. Dat zijn alle winter transfers van 2013 terug tot 2000. Er zit letterlijk niet 1 transfer bij die in de buurt komt van het aantrekken van een speler als Cavani in zijn huidige status. Dus waar baseer je op dat Saf het wel heel anders gedaan zou hebben?

1 februari 2020 om 03:41

Evra, Vidic, Forlan, Zaha zijn allemaal geweldige winter transfers als je naar hun vorm en niveau keek n die tijd. Geen enkele 30 jarige middelmatige spelers die in China spelen.

1 februari 2020 om 07:48

Oh ja? Wat had Forlan destijds precies laten zien dan? Helemaal niets. Je oordeelt nu op zijn carrière na United, niet daarvoor. Zaha moet ik eigenlijk niet eens noemen, want die werd direct weer aan Palace verhuurd en sloot pas in de volgende zomer aan. Destijds ook niets meer dan een talent die in de Championship speelde. Vidic was destijds een vrij onbekende verdediger die net 1,5 seizoen een basisplaats had in Rusland. Niets geen grote ster of bekende naam. Ook hij is dat later pas geworden en was een redelijke nobody ten tijde van zijn transfer. Evra was de enige speler van enige naam op het moment dat hij werd aangetrokken. Ferguson heeft nimmer een echt grote naam aangetrokken in de winterperiode, dus stellen dat hij Cavani wel even gehaald zou hebben is nergens op gebaseerd.

1 februari 2020 om 09:12

Inderdaad, er zijn sommige mensen die niks weten en maar reageren zonder verstand. Ferguson was nooit de man van de grote transfers. Zijn duurste speler was notabene een Ferdinand voor 40 miljoen. Hij ging altijd voor onbekend talent die later grote spelers zijn geworden. In dat opzichte doet Solskjaer hetzelfde wat Ferguson deed. Kiezen voor spelers doe alles zullen geven voor de club en niet voor het salrisstrookje. Die Nigeriaan is blijkbaar al een fan van utd heel z’n leven. Een spits die niet klaagt, en stinkend zijn best gaat doen. En een andere soort spits dan Greenwood en Martial. Je kan wel een Cavani halen. Die na 2 plekken op de bank gaat klagen. En die sowieso niet voor het mooie weer na Manchester gaat maar dan wss voor het salaris. Heb je niks aan. Krijg je gwn een Falcao speler.

1 februari 2020 om 09:46

Ferguson was nooit de man van de grote transfers? Enig idee hoeveel 40 miljoen voor Ferdinand was in die tijd? Tegenwoordig is dat een +100m transfer. Sowieso gaf United altijd meer uit dan de concurrentie, het valt alleen minder op vanwege inflatie in de voetbalwereld.

Dit kan en mag toch nooit het niveau zijn dat een club als ManUtd nastreefd?! Zelfs als wisselspeler/stand-in MOET je meer verwachten. Wat ik me dan afvraag, want moet Sir Alex van al deze wanorde bij zijn club vinden?

1 februari 2020 om 09:14

Sir Alex is tevreden. Na Moyes is Solskjaer de enige waar hij volledig achter staat. Heeft toen Solskjaer als speler onder Ferguson speelde al gezegd. Dat hij in Solskjaer een coach ziet in de toekomst. Is al meermaals op bezoek geweest op de trainingen. Drinken geregeld een glaasje samen. Dus denk dat ze het genoeg over hebben gehad. En als je Ferguson een beetje kent. Dan weet je dat Ferguson weinig voor gevestigde namen ging. We zijn Manchester United geen Real Madrid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6423
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller10
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper250
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper110
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

1 fan
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren