Bouw van nieuw stadion Feyenoord loopt verdere vertraging op

Dinsdag, 10 december 2019 om

Mocht Feyenoord een nieuw stadion krijgen, dan gebeurt dat een jaar later dan gepland. In een statement op de clubwebsite meldt Feyenoord dinsdagavond dat een eventueel nieuw complex de deuren opent in de zomer van 2025 en dus niet al in 2024. In de planning wordt er rekening mee gehouden dat Feyenoord medio 2020 definitief groen licht krijgt voor de bouw van een nieuw stadion.

Dinsdagmiddag werd een gezamenlijke vergadering georganiseerd tussen de directies en Raden van Commissarissen van zowel Feyenoord als Stadion Feijenoord. De conclusie van de vergadering luidde dat er 'nog veel werk te doen is', zo schrijft Feyenoord. "Beide organisaties hebben in goede samenwerking besloten de werkzaamheden om het stadionplan te realiseren met volle kracht voort te zetten."

Een van de obstakels is de extra tijd die nodig is voor de aanvraag van de benodigde vergunningen. Daarnaast is er meer tijd nodig voor de verwerving van gronden en uitplaatsing van huidige eigenaren en huurders in het gebied waar het nieuwe stadion zou moeten komen. De club kondigt aan dat de aangepaste planning binnenkort zal worden doorgenomen met de gemeente Rotterdam en met andere betrokken partijen.

De latere openingsdatum is vooral het gevolg van de extra tijd die nodig is voor de aanvraag van de benodigde vergunningen. Ook is er meer tijd nodig voor de verwerving van gronden en uitplaatsing van huidige eigenaren en huurders. Uiteraard wordt de aangepaste planning binnenkort besproken met de gemeente Rotterdam en andere betrokken partijen.

"Het uiteindelijke ontwerp van het stadion moet in alle opzichten goed zijn, dat wil zeggen: financieel, functioneel, iconisch en boven alles goed voor Feyenoord", zo concludeert Feyenoord. De komende tijd wordt het definitief ontwerp van het stadion nader beoordeeld. Men bekijkt of het nieuwe stadion kan worden gebouwd voor de geraamde 365 miljoen euro, terwijl ook het ondernemingsplan nog doorgerekend wordt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Pfffffff, en zo gaan we al jaren door .. zakken door de ondergrens .. ooit een topclub opt moment meer een TOBclub 😴

10 december 2019 om 21:14

In de jaren 70 was het een topclub. In de jaren 80 was het huilen met de pet op. In de jaren 90 de weg teruggevonden en die kwijtgeraakt na het winnen van de uefa cup. Vanaf de jaren 10 weer langzaam aan het opkrabbelen en nu een moeizaam jaar waarin je ‘gewoon’ 4e kunt worden. Alles bij elkaar zitten we er regelmatig tegenaan en dan houdt het weer op.

10 december 2019 om 22:03

Mooi positief bekeken. Hopen dat alles nu een keer mee zit. Alhoewel ik altijd nog voorstander ben van een renovatie. Goedkoper en sneller. Want het is wel een gigantisch project waar zoveel mis kan gaan.

Dat wordt dus 2030.. Ik ben bang voor feyenoord dat dit nog weleens een hele hele dure grap kan gaan worden.

10 december 2019 om 21:32

En dan het nieuws in 2030: 'Feyenoord gaat toch eigen Kuip vernieuwen uitbreiden'

En opnieuw een jaar uitstel, wat eraan zat te komen dit bericht. Ik had al gelezen dat ook alle huurders opnieuw geplaatst moesten worden, andere uitkopen, dat vergt tijd. Die 365 miljoen waarover hier word gesproken is een leuk streven maar inmiddels is al bekent dat het stadion 448 miljoen gaat kosten. Er moeten inmiddels is spijkers met koppen geslagen gaan worden want anders moet ik voor de opening met me rollator naar City toe.

10 december 2019 om 20:38

Het zal dan wel een rollatorvriendelijk stadion worden, althans dat mag wel voor deze prijs.

10 december 2019 om 22:13

bij uniname besluitvorming gaat er doorgaans een schep de grond in. Zelfs dat betwijfel ik inmiddels bij dit project

11 december 2019 om 06:03

Dat is in deze niet mogelijk doordat er mensen wonen en winkels zijn. Die moeten worden uitgekocht, gehuisvest enz. Maar, het blijft maar duren en duren.

10 december 2019 om 22:23

Dat is al een 20% boven de aanvankelijke begroting. Hoeveel komt daarbij als ze nog niet alle grond in hun bezit hebben. Dit gaat naar de ruim 500 miljoen.

10 december 2019 om 22:27

En misschien nog wel duurder want ze kunnen nog geen koophuis begroten laat staan dat soort projecten

11 december 2019 om 06:01

@fantje; Het geschreven bedrag is met alle inflaties erbij berekend. Dit bedrag is dus de maximaal.

En dan komt GroenLinks ook nog wel een keer om de hoek vanwege alle troep in de bouwgrond en de co2 uitstoot tijdens de bouw en bij het gebruik van het stadion.. het blijft Nederland hè...

11 december 2019 om 01:07

Het poldermodel inderdaad!

Komt nog meer tijd bij. Dingen als juridische zaken, vergunningen e.d. duren gewoon jaren in Nederland. Dat weet je van tevoren. Als het uiteindelijk gebouwd gaat worden zal het nog veel duurder worden, want jaren wachten kost veel geld, terwijl heel Nederland zit te springen om woningen. Het gevolg zal zijn dat bouwvakkers veel duurder zullen worden als ze al te vinden zijn.

Ik weet niet wie de bedragen tot dusverre berekend heeft, maar doorgaans gaan bouwprojecten zwaar door het plafond qua kosten. Benieuwd of Feyenoord tegen de tijd dat het stadion opgeleverd wordt nog bestaat.

11 december 2019 om 13:46

De 448 miljoen die ik al schreef zit de inflatie bij berekend, dus dat zullen de maximale kosten zijn. tot zover uiteraard want als het nu nog 5 jaar gaat duren na 2025 dan word het enkel weer duurder. De geraamde kosten tot op heden bedragen 372 miljoen mits ze het nu zouden gaan bouwen.

Ik weet niet wie de bedragen tot dusverre berekend heeft, maar doorgaans gaan bouwprojecten zwaar door het plafond qua kosten. Benieuwd of Feyenoord tegen de tijd dat het stadion opgeleverd wordt nog bestaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1711
L. SinisterraAanvaller172
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren