Ludieke actie moet Ajax-fans alsnog leuke tijd bezorgen in Londen

Vrijdag, 18 oktober 2019 om

Ajax-supporters zijn op 5 november niet welkom op Stamford Bridge voor de Champions League tegen Chelsea. De UEFA legde de straf op vanwege incidenten met aanhangers van Ajax tijdens de uitwedstrijd tegen Valencia (0-3) van eerder deze maand. Het is een flinke tegenvaller, want veel fans hadden hun reis naar Londen al helemaal voorbereid. Twitter-pagina @vanpogototpogo wil er echter voor zorgen dat Ajacieden die naar Engeland afreizen alsnog een geweldige tijd hebben in Engeland.

De Ajax-supporter heeft een ludiek alternatief verzonnen door rechtstreeks via Twitter aan Leyton Orient te vragen of 2000 Ajacieden welkom zijn bij de thuiswedstrijd van de Londense club tegen Brighton & Hove Albion Onder-21. De club uit de League Two komt net als Ajax op 5 november in actie. De actie krijgt behoorlijk wat steun, want het bericht heeft al driehonderd likes en daarnaast reeds 49 keer geretweet. Leyton Orient, met een stadion met 9271 plaatsen, heeft nog niet officieel gereageerd op het voorstel vanuit Nederland.

Ajax ontving naast de straf om geen uitsupporters mee te nemen naar Chelsea een boete van vijftigduizend euro van de UEFA. Daarnaast ontving de Amsterdamse club opnieuw een voorwaardelijke straf van een jaar voor de verkoop van tickets bij een uitwedstrijd en een geldboete van 18.000 euro vanwege ‘improper conduct’ (vijf of meer gele kaarten) tegen Valencia. Ajax heeft de Europese voetbalbond om opheldering gevraagd en overweegt om in hoger beroep te gaan tegen de straf.

Ajax kreeg een voorwaardelijke schorsing na het Champions League-duel met Benfica van vorig jaar in Lissabon. Die schorsing hield in dat de Amsterdamse club één duel zonder uitsupporters moest spelen als er weer de nodige ongeregeldheden zouden plaatsvinden met supporters.


Poll

Snap jij dat Ajax deze straf heeft opgelegd gekregen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Leuk idee, maar kan me niet voorstellen dat dit gaat worden toegestaan. Zal toch de nodige politie-inzet vragen en voor een kleine club als LO nogal groot aantal.maar, zoals gezegd, leuk idee, zou mooi zijn als het kon.

18 oktober 2019 om 09:45

@Oelie Wapper: Hoezo zou het niet mogen? Je.mag toch met 2000 man een wedstrijd bezoeken? Zie ook niet in wie het ze zou moeten verbieden

18 oktober 2019 om 09:48

De club zelf kan het toch gewoon verbieden.

18 oktober 2019 om 10:35

Er zijn al tientallen zo niet honderden mensen die vrij hebben gekregen en naar Londen zouden gaan. Ga er maar vanuit dat er genoeg Ajacieden gaan zijn, ook zonder wedstrijdkaart.

18 oktober 2019 om 11:37

De club en misschien ook de autoriteiten wel. Zoals de burgemeester van Enschede de Antwerp-supporters niet toestond.

18 oktober 2019 om 12:56

@sprokkoe: Dat is een ander verhaal, maar normaliter zou dit gewoon kunnen lijkt me..

Ik ga alsnog een reis boeken

Leuke grap, lijkt mij verder sterk dat er ook maar één Ajacied echt in dat stadion te vinden zal zijn, aangezien Ajax ook rond die tijd speelt.

18 oktober 2019 om 12:05

Je kan tegenwoordig via een app kijken, en die mensen zijn gek genoeg om te gaan om, een statement te maken. Ze hadden toch al vrijgenomen.

Er gaat toch geen enkele Ajax fan naar Leyton kijken op het moment dat Ajax tegen Chelsea speelt.. Regel gewoon een plein, zaal, tent met een groot scherm en voilà. Het kromme is dat je ze beter in het stadion in een afgesloten vak kunt hebben, maar ja.

18 oktober 2019 om 10:09

Nou ik heb ooit meegemaakt dat de trein naar Rotterdam stil kwam te staan voor dat we bij Feyenoord waren, toe wilde iedereen in de trein een amateur wedstrijdje gaan kijken aan de andere kant van het spoor. Helaas had de scheidsrechter in kwestie geen behoefte aan toeschouwers.

18 oktober 2019 om 12:12

Het is echt maar wie je onder het vergrootglas legt, want veel mensen die de toegang worden ontzegd, hebben zich nooit misdragen of iets illegaals gedaan tijdens en rondom een voetbalwedstrijd. Als jij een brave burgervader bent die met even brave vrienden een reisje Londen geboekt heeft om Ajax te steunen, ben je keihard genaaid. Jij gaat er nu vanuit dat het allemaal criminelen zijn en dat is, ach ik ga het niet eens zeggen.

18 oktober 2019 om 12:55

Dat klopt inderdaad. Dat is onwijs zuur voor die mensen en die zouden deze straf niet verdienen. Echter, kunnen de engelse autoriteiten niet filteren op supporters om alleen deze brave burgervaders toe te laten. Hierdoor moeten ze wel een volledige groep uitsluiten, hoe vervelend dat ook is.

Heel handig is dit niet aangepakt door de Uefa, je had beter een wedstrijd in de volgende ronde of volgend seizoen kunnen doen. Nu heeft iedereen al een vliegticket en hotel, dus komen ze toch. Dit kan alleen maar voor meer hinder zorgen als die in de stad rondzwerver. Als Londen slim is regelen ze ergens een zaaltje met grootscherm en een bar, heb je ze mooi allemaal bij elkaar. Vraag een paar pond entree en regel er een amateur DJ bij zodat ze daarna daar ook mooi blijven hangen.

18 oktober 2019 om 11:28

vinden ze niet zo’n probleem in Zürich. kunnen ze weer boetetjes incasseren. hebben ze toch al weinig reden voor nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren