Erik ten Hag moet continu manoeuvreren en leunt op ‘oog van de meester’

Donderdag, 17 oktober 2019 om

Ajax hervat zaterdag het Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Trainer Erik ten Hag gaf zijn spelers de afgelopen interlandperiode de tijd en ruimte om de ontspanning op te zoeken om zodoende de batterij op te laden voor het drukke speelschema. "De boog kan bij de spelers niet altijd gespannen zijn", zegt de oefenmeester tegenover het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door rochus)

Nico geschorst dat wist ik niet. Daar zijn de bekende berichten weer de competitie hervat ze zich weer hoor.

17 oktober 2019 om 08:48

Was als je het mij vraagt ook een bewuste kaart zodat ie er sws bij is tegen Feyenoord volgende week

17 oktober 2019 om 10:35

Dat idee had ik ook. Even een minivakantie, misschien een dag of 2 langer bij je familie zijn. Altijd fijn.

Joh je kan 80% van de wedstrijden in de eredivisie zien als een trainingspot voor Ajax. Wat ik ten Hag wel raar vindt is dat hij juist nieuwe spelers zo weinig kansen geeft wanneer je voor staat. Het is altijd dezelfde wissels en heel weinig nieuw talent om ze meer te laten wennen. Start bv eens wedstrijden met die nieuwe spelers om te zien die presteren wanneer je nog moet scoren. Ik hoop echt dat hij gewoon Tadic en Ziyech lekker aan de kant houdt ivm met de volgende wedstrijden tegen Chelsea en Feyenoord, speel gewoon met Promes en Lang op de flanken en Huntelaar in de spits of geef die jonge spits waar ze zo ‘voorzichtig’ mee zijn (die zuid Afrikaan) eens een kans om te laten zien wat hij kan. Daarnaast zou ik ook graag Gravenberch willen zien op de plek van Alvarez en Alvarez achterin eens op de plek van Veltman. Je hebt namelijk eind van het seizoen veel spelers die weg gaan en als je nu jeugd in past dan kan je die klaarstomen en daar wordt te weinig aan gedacht in mijn ogen.

17 oktober 2019 om 08:05

Misschien vat ik je zin over dat Ten Hag nieuwe spelers zo weinig kansen geeft verkeerd op, maar ik ben het er niet mee eens. Martinez en Promes staan gewoon in de basis van Ajax en Alvarez speelt ook bijna zo goed als elke wedstrijd. Pierie is gehaald voor de toekomst. Marin verdient in mijn ogen ook meer kansen, maar die gaan vast nog wel komen met dit drukke programma voor ons. Ik ben het wel met je eens dat wat meer jeugdspelers de kans moeten krijgen. Spelers als Lang, Schuurs, Traoré en Ekkelenkamp mogen van mij part wel invallen aan het einde van de wedstrijden om zo meer ervaring op te doen (helemaal als we al 2-0 voorstaan bijvoorbeeld). Het doet mij dan ook pijn dat een speler als Siem de Jong de laatste tijd meer minuten krijgt. Ik ben Siem voor eeuwig dankbaar voor zijn bewezen diensten, maar hij is niet meer van het niveau dat Ajax nastreeft en staat op het moment de jeugd in de weg. Dus kortom: de nieuwe spelers krijgen genoeg kansen, jeugdspelers helaas niet.

17 oktober 2019 om 08:15

@miccoli ik snap wel wat Sebasjuh bedoelt vooral mbt wisselen. Hij wisselt ook bijna nooit 3x. Meestal 2 en die ook erg laat. Ik hoop dat Eth ook meer gaat wisselen en iedere wedstrijd al zijn 3 wissels gebruiikt. Als je voorstaat eerder wisselen rond de 60e min ipv rond de 80e. Laatste 10 min als je voorstaat gooi een Traore of Schuurs erin.

17 oktober 2019 om 09:51

Natuurlijk wisselt Ten Hag laat en liefst zo weinig mogelijk. Dat is omdat iedereen die daar oog voor heeft, kan zien dat het vertrek van sleutelspelers en de komst van nieuwe er toe heeft geleid dat de automatismen nog voor een deel ontbreken. De belangrijks taak van Ten Hag is om die er weer opnieuw in te slijpen en dat doe je natuurlijk het beste door zo weinig mogelijk te wisselen en de wissels zo lang mogelijk uit te stellen waardoor de spelers ook zo lang mogelijk met elkaar kunnen samenspelen. Dat is nl. de enige manier om die automatismen er weer in te krijgen. Bovendien is het allerdomste dat je kunt doen talenten als Schuurs of Traore voor 10 minuten in te brengen omdat ze door de regelgeving dan niet meer voor Jong Ajax mogen uitkomen en die talenten juist veel speeltijd nodig hebben om te kunnen door ontwikkelen tot volwaardig selectiespeler. Dat gaat niet lukken als ze op de bank blijven zitten. Ten Hag doet exact wat hij doen moet en dat is met verstand te werk gaan en doen wat het beste is voor het team en de ontwikkeling van de talenten. Hij kan beter even wachten met het inbrengen van Schuurs en Traore totdat het team weer goed op elkaar is ingespeeld en Schuurs en Traore zich zover hebben ontwikkeld dat hij ze een hele wedstrijd kan inzetten. Dat is niet alleen beter voor Ajax, maar ook voor die talenten zelf.

17 oktober 2019 om 08:41

Eens met een bankspeler beginnen om te kijken hoe hij doet.... Dat is leuk wanneer je gat van 12 punten op je naaste belager hebt, maar niet wanneer PSV op je hielen zit. Winnen is een absolute must. Plus de toppers moeten ook wedstrijdritme en wedstrijdconditie behouden. Hij kan idd wel vaak wat eerder wisselen bij een riante voorsprong, en ook wat vaker al zn wissels gebruiken..

17 oktober 2019 om 09:26

Lassina Traoré is een Burkinees, hij komt wel bij Ajax Cape Town vandaan.

17 oktober 2019 om 09:28

Ik denk dat je doelde op Lassina Traoré , hij komt uit Burkina Faso.

17 oktober 2019 om 09:39

Ten Hag is trainer van een topclub en van hem wordt verwacht dat hij zich daarnaar gedraagt. En een toptrainer gaat natuurlijk geen onervaren spelers voor de leeuwen gooien terwijl een blinde met zijn stok kan zien dat door het vertrek van essentiele sleutelspelers en het moeten inpassen van hun opvolgers, de automatismen nog ontbreken. De eerste taak van een dergelijke coach is die automatismen er weer in te slijpen en dat gaat het beste en het snelste door zoveel mogelijk in dezelfde samenstelling te spelen. Er is geen enkele noodzaak om jonge spelers in te passen in een team dat nog niet optimaal functioneert, dat kan je beter doen als dat wel het geval is omdat het voor een jonge speler veel makkelijker is om zich aan te passen en de fouten die jonge spelers maken, in een team dat goed in elkaar zit, veel minder vaak tot problemen zullen leiden. Bovendien is er ook geen enkele noodzaak toe omdat de spelers die jij opnoemt zich ook prima in Jong Ajax kunnen ontwikkelen. Sterker nog, ze zullen dat in de KKD beter doen omdat ze daar hele wedstrijden kunnen spelen en bij de A selectie veroordeeld zullen zijn tot hooguit een reservebeurt. Terwijl je je alleen maar ontwikkelt door te spelen. Daarnaast moet Ajax ook gewoon blijven presteren en met een sterk PSV dat nauwelijks punten laat liggen, ga je als trainer natuurlijk niet experimenteren als dat puntverlies kan opleveren en al helemaal niet als dat volstrekt overbodig is. Hoogmoed zoals jij die ten toon spreidt, komt heel vaak voor de val. Dat heeft Psv, toevallig ook met RKC als tegenstander, vorig jaar ondervonden in het bekertoernooi. Dat kon Van Bommel zich als beginnend trainer zich nog veroorloven, maar van een ervaren coach als Ten Hag mag meer worden verwacht.

17 oktober 2019 om 12:38

Ben blij dat jij het niet voor het zeggen hebt. Ten Hag wisselt voornamelijk voorin, omdat die spelers in feote het meest uitgedaagd worden. Achterin kiest hij voor de routine. Alvarez, Veltman en Martinez zijn nog steeds niet onbetwist. Het is toch logisch dat hij nu nog op zoek is naar de sterkste basisopstelling.

18 oktober 2019 om 13:30

En dan punten verspelen, dus kampioenschap verspelen, je speelt niet tegen de lamme en blinden, vorig jaar won RKC van PSV. En toen was v. Bommel opeens een waardeloze trainer, waarom zou ten Hag dat risico lopen

Ajax heeft gewoonweg geen riante voorsprong op PSV om nu dat risico the gaan nemen. We hebben toch meegekregen dat Ajax B verloor van Heerenveen? Ajax B verloor vorig jaar ook de 1e wedstrijd van Heracles en iedereen was woest dat EtH Al zijn ster spelers rust gaf.Met Martinez, Promes, Alvarez & Dest staan er 4 nieuwe spelers in. Dat is toch voldoende? Natuurlijk bij een stand van 3-0 kan er eerder gewisseld Worden, bij voorkeur onze grotere talenten zoals Lang, Traore en zelfs Unuvar een keertje laten proeven dat hij het geweldig doet. Dat Siem word ingebracht vind ik persoonlijk getuigen als respect voor wat hij de club heeft gebracht en hem in de etalage te zetten zodat hij nog een keurige stap kan maken. Siem gaat wel weg in de winterstop geloof mij maar.Jeugdspelers zie ik opzich wel kansen krijgen, maar het algehele niveau van Ajax is omhoog gegaan. Dat wij eerder met 7 jeugdspelers in het veld stond had te maken met de saneringen. Nu tikt Noa Lang het niveau niet aan van een Neres of Promes, Ekkelenkamp tikt het niveau niet aan van VDBeek of Martinez. Traore tikt het niveau niet aan van Tadic en kan het gif van Huntelaar niet brengen. Laat ze in de luwte ontwikkelen, tips krijgen van de oudere garde. Na de Winterstop krijgen ze de kansen wel weer. Om te eindigen met een quote van Johan Cruijff, "das toch logisch"

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren