‘Er werd eerst nog voor Hiddink, Blind en Advocaat gekozen, waardeloos’

Donderdag, 10 oktober 2019 om

Johnny Rep waarschuwt het Nederlands elftal voor onderschatting van het fysiek sterke Noord-Ierland, maar de oud-international heeft aan de andere kant voldoende vertrouwen in het elftal van bondscoach Ronald Koeman. Rep is blij met de werkwijze van de huidige keuzeheer van Oranje, want Koeman doet het in zijn ogen een stuk beter dan verschillende van zijn voorgangers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Nederland - Noord-Ierland eindigt in een...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door migi)

Ach ergens heeft het misschien ook wel goed uitgepakt. Als we in 2014 Koeman hadden aangesteld had hij zijn 3 jaar premier league ervaring niet opgedaan en ik denk dat hij in die tijd wel ontzettend veel heeft geleerd. De komst van Koeman valt nu mooi samen met de instroom van een grote hoeveelheid talent. Ik denk dat Koeman het EK en WK van 2016 en 18 wel gehaald had maar niet dat we daar bijzonder goed gepresteerd hadden. Nu heb je een gretig team met een kersverse coach, dat is ook wel lekker.

10 oktober 2019 om 14:04

En waaruit denk je dat hij het dan wel gehaald had? Ik heb Hiddink en Advocaat echt nog wel wat hoger zitten dan Koeman kwa trainers kwaliteiten. Maar goed dat is altijd koffiedik kijken, ik denk dat het voor Koeman gewoon beter is geweest omdat er nu zoveel talent aankomt dus nu kan je serieus aan het Ek mee gaan doen als je je weet te kwalificeren. En dat zal voor de verloop van de carrière van Koeman ook beter zijn want als hij goed presteert is Barcelona ook ineens een optie voor Koeman in de toekomst denk ik zomaar.

10 oktober 2019 om 14:11

sebasjuh, Advocaat snap ik nog, maar Hiddink? Waarom heb je die hoger zitten? Die man heeft er in korte tijd bij oranje echt een enorme puinhoop van gemaakt. Belachelijk wispelturig, zelfs paniekerig, bij zijn opstellingen. Te gemakzuchtig, geen eigen visie, het was echt helemaal niks. Die dacht op basis van zijn naam en de prestaties van het team van 2014 wel even resultaten neer te zetten. Het is echt het dieptepunt van het Nederlands elftal geweest; geen overtuiging, niet hard werken, het was echt helemaal niks.

10 oktober 2019 om 17:15

Hiddink is gewoon een toptrainer. Heeft PSV naar de halve finale CL geloodst. Een Europacup 1 gewonnen. Paar keer een kampioenschap behaald met PSV. Ook met Zuid-Korea en Rusland heeft Hiddink het niet onverdienstelijk gedaan. Hij is 4e geworden met Zuid-Korea, dat is een wereldprestatie!!

10 oktober 2019 om 14:08

Precies mijn eerste gedachten. De lichting van 2014-2017 heeft (onder Van Gaal in 2014) eerst overgepresteerd, maar was in de kern natuurlijk niet zo goed als de lichting van nu. De spelers die er toen in stonden speelden ook bij veel minder goede clubs als nu. Niemand bij Barcelona, Juventus of Liverpool, en de spelers van Ajax speelden natuurlijk ook bij een ander Ajax dan dat van 2019. Dus dan hadden we Koeman misschien ook wel moeten afschrijven. Het is prima zoals het nu is.

10 oktober 2019 om 15:26

Dat is ook mijn gedachte. Koeman had het waarschijnlijk met dat materiaal ook niet gered en zou nu iedereen hebben geroepen om Hiddink of Advocaat. Toentertijd logische keuzes. Koeman was nog niet waar hij nu is en bovendien had Nederland een ervaren coach nodig. Dat Hiddink het uiteindelijk niet redde doordat hij wispelturig was had niemand kunnen voorspellen. Anderzijds bestond het bestuur volledig uit incapabele personen die daar enkel voor zichzelf zaten. Dat Blind al was aangewezen tot opvolger terwijl Hiddink nog moest beginnen is daar het bewijs van. Dat zal ook al enige druk hebben gelegd op Hiddink, ondanks dat hij hier vanaf wist. Hij zal de ogen van Blind hebben gevoeld die hoopte dat hij zou falen.

Ach vanaf begin af aan wist iedereen dat Danny een vergissing was en Advocaat kwam volgens mij ook omdat Koeman net had getekend bij Everton (kan ik mis hebben). Koeman had het zeer waarschijnlijjk beter gedaan dan Danny Blind. Maar ik vraag me toch af of hij met het Nederlands elftal van toendertijd de eind toernooien had gehaald. Er zat echt weinig in dat elftal... een gekke combinatie van oud gedienden en nieuwe jongens die het elftal nog niet konden dragener zit nu een elftal dat elkaar begrijpt en dat weer topspeler na topspeler voortbrengt. Laten we blij zijn dat we Koeman hebben. Maar ook niet doen alsof het een magische trainer is voor we met z'n allen voorspellen dat hij ons naar de wereld titel brengt

Dat Danny Blind bondscoach is geworden, is toch een wonder. Hoe hij dat voor mekaar heeft gekregen. Het ging onder Hiddink niet goed, maar wellicht hadden we het wel gewoon gehaald. Nederlands elftal was helemaal ingestort qua niveau. Dan moet je juist zorgen dat er een goede trainer die er het maximale uit kan halen. Om dan Blind het te laten doen, bizar.

10 oktober 2019 om 14:14

Blind was de combi-deal met Hiddink. De baan was hem gewoon al toegezegd, openlijk ook nog. Eerst Hiddink, dan Blind. De reden lijkt te zijn dat Blind altijd en overal door iedereen zo gewaardeerd wordt. Als assistent dan. Iedereen vond hem top, maar ja, in een andere rol dan als hoofdcoach. Want in die rol heeft hij nog nooit wat gepresteerd. Echt ongelooflijk dom dat ze dat toen zo gedaan hebben. maar toen Hiddink weg moest, konden ze geen ander meer aanstellen dan Blind. Dat lesje zullen ze wel geleerd hebben, in Zeist.

Guus en Dick vond ik opdat moment niet vreemd. Dat Blind bondscoach werd, snapte ik vrij weinig van. Vraag mij soms nog eens af. Hoe het NL ervoor stond als Koeman en geen Guus bondscoach was geworden.

10 oktober 2019 om 15:29

Waarschijnlijk op hetzelfde punt, met hoogstwaarschijnlijk een andere bondscoach. Koeman doet het goed, maar is ook geen wonderdokter. Ook hij zou het niet gered hebben met zo'n matige selectie.

Zonder Koeman tekort te doen heeft hij ook wel (veel) Beter materiaal dan zn voorgangers.. laatste 2jaar is de ontwikkeling van met name vDijk deLigt en FdeJong enorm.. zijn wijnaldum en depay meer ervaren..

Het kan geen kwaad om ook alvast verder te kijken na de periode Koeman. Momenteel hebben we toch een aantal leuke trainers rondlopen. Neem een Ten Hag of een Bosz. Trainers met een verfrissende blik tov de oude garde. Ik ben benieuwd hoe dit later uit zal gaan pakken!

10 oktober 2019 om 14:16

Zeist heeft een keer eerder verder vooruit gekeken, en toen zetten ze de combi Hiddink - Blind neer. Dus dat moeten ze niet nog een keer doen. Op zich is het goed om na te denken over de nabije toekomst, als ze een scenario voor zich dien dat Koeman weg gaat in de zomer van 2020, bijvoorbeeld. Maar anders moeten ze nog lekker even niks doen.

10 oktober 2019 om 14:19

Maar dit zijn wel trainers die een bepaalde speelstijl hanteren en een groep daardoor langere tijd nodig hebben. Koeman begon zelf met 5-3-2, omdat dat op dat moment logischer was, die past de tactiek aan aan de spelers, niet de spelers aan de tactiek. Dat soort coaches is goed als bondscoach.

10 oktober 2019 om 15:15

Aan de ene kant geen slecht idee. Aan de andere kant, als je kijkt naar het talent wat er nog zit aan te komen zal het denk ik niet zo moeilijk zijn om een trainer te vinden die daar mee wil werken.

Zal best, maar Koeman mag ook niet klagen dat De Jong en De Ligt in navolging van een fantastisch seizoen bij Ajax hun ontwikkeling hebben doorgezet en naar de Europese top zijn. Van Dijk's stap naar Liverpool geweldig heeft uitgepakt, Wijnaldum tegen iedere verwachting in basisspeler is bij de absolute top en er nu weer een rits aanvallende talenten aan het doorbreken is. Waar Koeman credits voor verdient, is de manier waarop hij alles uit Memphis weet te halen, maar om dit nou allemaal op zijn conto te schrijven, mwaah.

10 oktober 2019 om 14:28

Dat vind ik dus ook. Hij heeft de beschikking over spelers als Van Dijk, De Ligt, Wijnaldum en Frenkie. Die spelers hadden geen van de vorige trainers. Ja, Robben was er, maar die was er bijna geen enkele wedstrijd bij vanwege blessures. Dus voor Koeman is het veel makkelijker om te winnen met deze spelers.

10 oktober 2019 om 15:03

Koeman heeft er natuurlijk wel weer een winnaarsmentaliteit en plezier in gekregen. Dat mistte ik voor zijn aanstellen enorm. Maar goed, dat gaat ook weer hand in hand met zelfvertrouwen en het winnen van wedstrijden. Advocaat heeft er weer een stijgende lijn in gekregen en Koeman is de ideale man gebleken om weer een fundament te leggen. Hij heeft overigens natuurlijk wel gemazzeld met de enorme aanwas aan nieuw talent. Er lijkt momenteel geen einde aan te komen. Dat is wel ongelooflijk als je kijkt dat er van 2008 tot 2018 alleen maar pure middelmaat werd opgeleid met hier en daar een uitzondering.

10 oktober 2019 om 16:30

Ja, hij verdient ook wel wát lof voor zijn werk hoor, maar zeker bij een bondscoach heb ik het idee dat je invloed redelijk beperkt is.

De stijgende lijn is ingezet onder Advocaat. Guus Hiddink was om wat voor reden dan ook niet scherp en Danny Blind was wellicht niet zo´n goede keus maar je moet je ogen niet sluiten voor de werkelijkheid. Het Nederlands elftal drijft nu op Van Dijk, De Ligt. De jong en Depay. Deze spelers hadden de voorgaande trainers niet of ze hadden een zwaar verminderde versie van deze spelers.

10 oktober 2019 om 14:30

Fijn dat er nog iemand is die dat ook ziet. Koeman wordt de hemel in geprezen maar het lijkt erop alsof iedereen vergeet met welke spelers de vorige trainers moesten werken. Vergelijk alleen maar de verdediging nu met die onder Blind en Hiddink. En Koeman heeft zelf gezegd dat Frenkie de ontbrekende schakel is die Oranje steeds miste.

Ik vond Advocaat helemaal geen fout. Hij heeft er weer vooruitgang in gekregen na drie jaar van enorm verval en dat zonder De Ligt die op dat moment nog te onervaren was en De Jong die nog niet helemaal was doorgebroken bij Ajax. Ik vind ook zeker dat Advocaat tot op zekere hoogte credits krijgt voor de huidige staat van Oranje. Hij is dan de coach met een -niet gekwalificeerd- achter z'n naam, maar dat was absoluut niet zijn schuld! Dat was de schuld van z'n voorganger.

Waken voor onderschatting?! Noord-Ierland teert nog steeds op dat goede EK maar is in werkelijkheid een team dat in de Keukenkampioen divisie niet eens om de titel mee zou doen. Je moet hier als Nederland overheen willen en kunnen walsen.

Hiddink vond ik niet zo'n slechte keuze, zeer ervaren trainer die al eerder Oranje onder zich had. Maar hoe hij werd aangesteld ten faveure van Koeman was niet erg sjiek. En door persoonlijke problemen was hij zichzelf niet die periode. Blind daarentegen was werkelijk een hele rare beslissing, genomen door mensen die geen enkel voetbal-verstand hebben. Prima assistent en als analyticus op Ziggo vind ik hem ook wel aardig. Maar iedereen kon al van verre zien aankomen dat dit rampzalig zou aflopen. Wat ook gebeurde. Zelden zo'n onmachtig en slecht Oranje gezien als onder hem. Advocaat was een prima interim manager. De nederlaag tegen Frankrijk was een dieptepunt (kreeg toen zelfs berichten van vrienden uit Engeland die ik al jaren niet had gesproken: 'what the hell happened?! ).maar hij wist daarna toch weer duidelijkheid en een stijgende lijn in de ploeg kunnen brengen. Anyhooo, die periode is gelukkig nu achter de rug. Zonder overschatting, maar Nederland moet N Ierland en Wit Rusland de komende wedstrijden gewoon opzij zetten. En dan zijn WE er weer bij!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
H. HateboerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 25 september
Manchester United wil een ultiem van circa honderd miljoen euro neerleggen bij Borussia Dortmund voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren