Pablo Rosario: ‘Ik had verwacht dat ik meer krediet bij Ajax had opgebouwd’

Zaterdag, 21 september 2019 om

De topper tussen PSV en Ajax wordt zondag voor Pablo Rosario een weerzien met de club waar hij vier jaar als jeugdspeler actief was. De 22-jarige middenvelder kwam uiteindelijk, mede door blessureleed, niet verder dan de B1 en moest de club in de zomer van 2014 verlaten. Via Almere City FC kwam hij alsnog in de Nederlandse top terecht.

“Ik vond het jammer dat ik weg moest, want ik had verwacht dat ik meer krediet had opgebouwd”, denkt Rosario in gesprek met de NOS terug aan zijn vertrek. “Ik was het seizoen ervoor nog aanvoerder van de B2.” Hij staat zondag zonder rancune tegenover Ajax. “Ik vond het vroeger wel 'een dingetje' om tegen Ajax te spelen. Nu heeft het veel minder sentiment.”

David Endt analyseert: 'Ajax heeft een hechter blok dan PSV'

Via Almere City maakte Rosario alsnog naam in het betaald voetbal. Hij leerde naar eigen zeggen veel over zichzelf. “Bij Ajax was alles geregeld. Je hoefde zelf weinig te doen. Je werd thuis opgehaald en weer voor de deur afgezet. Bij Almere moest ik veel meer zelf regelen. Zelf naar de club toe en we trainden veel in de avond. Ik denk dat dat mij veel heeft geholpen en heeft gevormd. Het ligt aan mezelf of het met mijn carrière wel of niet lukt.”

Rosario verkeerde bijna een jaar geleden in de vorm van zijn leven, met een doelpunt tegen Internazionale in de Champions League én zijn debuut voor het Nederlands elftal als absolute hoogtepunten. Een jaar later is de onbevangenheid bij Rosario echter verdwenen. Hij heeft nog niet de vorm van vorig jaar. “Ik zit niet in de makkelijkste fase. Ik heb vier, vijf wedstrijden gehad waarvan ik dacht: 'dit is niet de Pablo die ik ken'”, erkent de middenvelder.

“Als je een slechte wedstrijd hebt gespeeld, wil je het de volgende wedstrijd nog beter doen. Maar omdat je erover gaat nadenken, gaat het juist fout.” Het dragen van de aanvoerdersband staat volgens Rosario los van vormdip. “Nu ik slecht speel, wordt automatisch eerder de nadruk op het aanvoerderschap gelegd. De media zitten erbovenop. Ik vind het niet vervelend, want ik wist van tevoren dat dit kon gebeuren.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Het is al langer dan 4 of 5 wedstrijden dat hij niet goed speelt. Jammer dat hij dat niet in ziet. Verder vind ik het nog altijd een talentvolle jongen die belangrijk voor PSV kan worden.

21 september 2019 om 13:53

Wat zijn z'n kwaliteiten dan? Dat is voor mij namelijk nog steeds niet duidelijk.

21 september 2019 om 13:54

Het is ook niet voor niets dat hij nu bij psv speelt en bij ajax is weg gestuurd eh

21 september 2019 om 13:58

Het is een echte ballenafpakker een cvm. Verdedigend vind ik hem goed maar speelt verdelen niet.

21 september 2019 om 13:59

Sierd, bedoel je nou te zeggen dat hij bij PSV speelt omdat Ajax te hoog gegrepen was? Mag hopen van niet.. Ik zou hem gewoon zien als CVM of CM. Ik zou hem neerzetten als verdedigende middenvelder, want aanvallend is het nog niet veel soeps. Maar deze jongen is heus niet nutteloos.

21 september 2019 om 14:23

Misschien moet je dan even de eerste seizoenshelft van vorig jaar van PSV terugkijken, dan worden zijn kwaliteiten snel duidelijk. Maar tegenwoordig lijkt het vrij normaal om prestaties uit het verleden te vergeten. Rosario werd niet voor de grap bij Oranje gehaald. En natuurlijk presteert hij al lange tijd ondermaats, maar zijn kwaliteiten heeft hij zeker laten zien.

Lol de helft van psv spelers komt uit de ajax jeugd ofzo? Malen en bergwijn ook al

21 september 2019 om 13:56

Ah ja da maakt inderdaad de helft dan. Bij Ajax komt ook de helft van PSV vandaan, zoals huntelaar.

21 september 2019 om 13:59

Alleen is Huntelaar opgeleid door de Graafschap. Heeft maar 2 jaartjes bij PSV gezeten.

21 september 2019 om 14:01

Noem dan een goed voorbeeld..

21 september 2019 om 14:05

Het is maar sarcastisch, maar als Sierd Bergwijn noemt (die als sinds zijn 11de niet bij Ajax speelt) als voorbeeld mag ik toch ook een net zo slecht voorbeeld geven?

21 september 2019 om 14:10

"alleen is Huntelaar opgeleid door de Graafschap. Heeft maar 2 jaartjes bij PSV gezeten." Dat is net zolang als Bergwijn bij Ajax heeft gezeten.

21 september 2019 om 14:20

@davilla7, Bergwijn heeft wel wat langer bij Ajax gezeten. In de c1 vertrok hij op 13 jarige leeftijd omdat zijn vader met zakdoekjes langs de lijn zwaaide naar zijn trainer. Hij zat al sinds de f'jes bij Ajax. Dat is zo'n 6 jaar ongeveer in totaal.

21 september 2019 om 14:23

Ok wist ik niet.. dacht dat de info op wikipedia wel zou kloppen, daar stond 2009 dus vandaar

21 september 2019 om 14:24

Sterker nog, van Huntelaar waren het er (uit mijn hoofd) 4 jaren. Van zijn 16 tot 20e.

21 september 2019 om 14:45

@davilla7, ja Wikipedia is soms echt shit. Zeker op zulke jonge leeftijd niet echt betrouwbaar. Weet het nog omdat het echt een sterk f'jes team was. Nouri, Bergwijn en Fosu Mensah.

21 september 2019 om 15:09

@UitNistelrooy. Huntelaar kwam van de Graafschap en daarna 2 jaar uit voor de jeugd van PSV, maar brak nooit door. Vervolgens werd hij de opvolgende seizoenen verhuurd aan respectievelijk de Graafschap en AGOVV. Hij heeft dus maar 2 jaar daadwerkelijk in Eindhoven gespeeld. Van zijn net 17 t/m bijna 19 jaar zo ongeveer.

21 september 2019 om 15:17

@UilVan Minerva. Sarcastisch bedoeld? Daar leek het niet op. Beetje doorzichtig om dat er van te maken. Zeg gewoon dat je het niet wist. Net zoals je niet wist dat Bergwijn al sinds de F-jes bij Ajax speelde en op zijn 13de vertrok na wat onenigheid tussen de trainer en zijn vader.

21 september 2019 om 17:45

Malen en Bergwijn ook al zeg je. Wat is de rest dan

Je kwam dus tekort voor Ajax1. Dat geeft niet want dat is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn een hoop spelers die vervolgens een andere route nemen. Ik kan niet wachten op morgen

21 september 2019 om 14:02

Heeft zich dus prima herpakt en speelt nu bij de grote concurrent van Ajax. Ik zou het geen achteruitgang willen noemen hoor. Het bij Ajax niet redden en nu een PSV shirt aan hebben, dan is je carriere toch ruim geslaagd.

21 september 2019 om 14:16

Dat is zeker waar. Maar uitzicht op Ajax1 en ook PSV1 etc is voor weinigen weggelegd. Hij heeft dus een andere route moeten bewandelen. Alleen ik vind het een goede speler maar niet meer dan dat

21 september 2019 om 15:27

Rosario viel af, nadat Ajax besloten had om met de A2 en de (edit) te stoppen. Hij was één van de afvallers die toen te licht werd bevonden. Hij kwam inderdaad te kort voor Ajax. Het is niet voor niets dat hij bij Almere City terecht kwam. Andere subtop- en topclubs hadden geen interesse om hem in de jeugdopleiding op te nemen. Hij bleef wel jeugdinternational en viel op in de EK onder-19 2016 met zijn goede spel. PSV haalde hem vervolgens op voor Jong PSV.

21 september 2019 om 15:35

@buitenspelval, Ajax is nooit met de b2 gestopt hoor. Is nu gewoon het onder 16 elftal.

21 september 2019 om 16:12

Je hebt gelijk, thanks; het was alleen de A2 waar Ajax destijds mee stopte. In mijn geheugen gold dat ook voor de B2, maar die gingen idd later door als onder-16. My fault. Ik pas het even aan hierboven

Ik wil zijn uitspraak best omdraaien, heb hem in zijn tijd bij PSV op max. 4-5 acceptabele wedstrijden kunnen betrappen. Deze jongen komt echt in alles te kort en is volledig terecht weggestuurd bij Ajax. Snap niet wat Van Bommel in hem ziet en hoop tegen beter weten in dat hij snel uit de basis gebonjourd wordt. Zelfs Hendrix vind ik echt nog een klasse beter.

21 september 2019 om 14:30

Davilla7 Dat vind ik dus ook, echter volg ik PSV niet genoeg om het 100% zekerheid te zeggen. Elke keer als ik hem aan het werk zie, valt het me behoorlijk tegen en snap ik er bar weinig van dat die jongen zelfs 2e aanvoerder is bij PSV. Verdedigend is Hendrix feller en beter, voetballend brengen ze beide te weinig. Misschien is het hopen tegen beter weten in, net zo als bij Dolberg het geval was.

21 september 2019 om 15:45

Voetballend is Hendrix ook vele male beter. Niet fantastisch, maat in tegenstelling tot Rosario verstuurd Hendrix af en toe nog een prima lange bal.

Niks bijzonders aan Rosario te ontdekken. Blinkt nergens in uit. Grootste gedeelte van de wedstrijd biedt hij zich aan om de bal van Viergever naar Baumgartl te kaatsen, of andersom. Schiet je niks mee op. Toen hij net in het eerste van Psv kwam was hij veel dynamischer, speelde met veel meer durf en durfde nog wat risico te nemen en aanvallend te denken. Nu speelt hij puur om geen balverlies te lijden en wanneer je hem een beetje onder druk zet heeft hij daar al vreselijk veel moeite mee. Moet echt veel beter bij die jongen wil Oranje of een mooie transfer er in zitten.

"Ik vond het vroeger wel 'een dingetje' om tegen Ajax te spelen. Nu heeft het veel minder sentiment." Misschien kan hij aan zijn coach leren hoe je dit soort dingen loslaat..

Ik vind het echt ongelooflijk hoe ver Rosario is weggezakt. Vorig seizoen was hij een sterke middenvelder die nog weleens een pass naar voren gaf en nu kan hij voetballend nog maar heel weinig. Verdedigend vind ik hem nog wel prima maar het voetballende gedeelte moet echt beter. Anders moet PSV sadilek maar eens de kans geven.

21 september 2019 om 16:23

Met Sadilek krijg je in ieder geval energie en loopvermogen op het middenveld. Daarbij vind ik het ook een betere voetballer dan Rosario.

Wees blij dat je daar speelt. Bij Ajax zijn vd Beek, vorig jaar de Jong echt veel beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Manchester City gaat met een bedrag van 115 miljoen euro de transfermarkt op in januari. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren