Lionel Messi: ‘Ik heb altijd al gezegd: ik heb geen problemen met hem’

Donderdag, 12 september 2019 om

Lionel Messi strijdt al jarenlang met Cristiano Ronaldo om de Ballon d'Or. De topaanvallers, die de felbegeerde prijs allebei vijf keer hebben gewonnen, zijn nog nooit met elkaar uit eten geweest, zo vertelde de aanvaller van Juventus onlangs. Ronaldo zei dat hij het mooi zou vinden als hij ooit om de tafel zit met Messi. De Argentijn ziet een diner met Ronaldo ook wel zitten.

"Ja, daar heb ik geen problemen mee", antwoordt Messi als hem in een interview met Sport wordt gevraagd naar de suggestie van Ronaldo. "Ik heb altijd al gezegd: ik heb geen problemen met hem. We zijn wellicht geen vrienden, want we hebben nooit een kleedkamer met elkaar gedeeld. Maar ik zie hem wel altijd bij prijsuitreikingen en er is nooit een probleem tussen ons geweest."

"We hebben bij de laatste show zelfs lang met elkaar gesproken. Ik weet niet of er etentje komt, want ik weet niet of onze paden zullen kruisen. Ieder van ons heeft een eigen leven en onze eigen verplichtingen. Maar natuurlijk zou ik de uitnodiging accepteren", aldus Messi, die aangeeft niet te weten of hij dit jaar de favoriet is om de Ballon d'Or te winnen. "Ik weet het niet. De Ballon d'Or is vaag, niemand weet wie de favoriet is."

"De laatste tijd kijken ze meer naar clubresultaten, wat niet per se slecht is. Soms kijkt men naar het WK, terwijl niet iedereen er op dezelfde manier naar kijkt. Ik weet het gewoon niet. Eerlijk gezegd kan ik niet een goede lijn ontdekken waardoor je een Ballon d'Or-winnaar kan definiëren. Ik heb nooit gevoeld dat ik wel of niet de favoriet was. Zoals ik eerder al heb gezegd: individuele prijzen zijn minder belangrijk voor mij."

Maradona hielp Messi met vrije trappen: 'En nu schiet hij alles raak'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door moyashi)

Wat Messi hier beschrijft over de ballon d'Or is gewoon 100 % de waarheid. Het is allemaal vaag en je weet niet of je de favoriet bent. Er is geen duidelijke richtlijn waar naar gekeken wordt en het kijk alsof maar gekozen wordt voor degene die het meeste aandacht krijgt in een jaar. Dit jaar we het van dijk. Als 1 iemand opeens zoveel aandacht krijgt, wordt derest gewoon vergeten en wordt er gedaan alsof zij geen niveau meer zijn. De gouden bal heeft voor mij geen waarde meer en is gewoonweg vaag

12 september 2019 om 11:48

Precies. Niemand weet echt op basis waarvan de beste speler wordt gekozen en het wordt elk jaar alleen maar erger met de onduidelijkheid

"eerlijk gezegd kan ik niet een goede lijn ontdekken waardoor je een Ballon d'Or-winnaar kan definiëren."organisaties die dit soort prijzen uitreiken zouden duidelijkere criteria moeten formuleren, want nu wordt er op gevoel en hype gekozen.

12 september 2019 om 12:03

Dat is ook zo maar het blijft moeilijk. Je kunt als criteria goals nemen bijvoorbeeld. Maar wat nou als Ronaldo 1 goal meer maakt dan Messi? Verdient Ronaldo hem dan meer? Maar wat als Messi nou 20 assists meer heeft? En een verdediger of middenvelder kan dan nooit winnen? Je kunt als criteria prijzen nemen maar dat is ook niet 100%. Ronaldo wint alle prijzen maar is wel het hele jaar geblesseerd geweest. Wie krijgt hem dan? Het lijkt me lastig om duidelijke criteria te stellen hiervoor.

12 september 2019 om 12:39

Er zijn zoveel criteria die je kan gebruiken. Goals, assists, keypasses, kilometers, passing, impact op spel, stoppen van gevaarlijke aanvallen om maar wat te noemen... Er is zo veel data beschikbaar en er wordt niks mee gedaan. Je kan na het opstellen van een top 3 (of top 5) makkelijk naar elk criterium kijken en er een hele show van maken met een puntensysteem. Degene met de meeste punten aan het eind wint de prijs. Nu is het een beetje gevoelsmatig (of politiek) kiezen voor iemand. Maarja, met de huidige opzet zit er veel minder werk in en wordt de persoon naar wens gekozen...

12 september 2019 om 12:56

Dan doen alle verdedigers dus al niet mee als we jouw criteria gebruiken. Wat een onzin. Het is wat mij betreft duidelijk wat de criteria zijn namelijk. Impact op het team, individuele kwaliteiten en de prijzen die je gewonnen hebt. En ja dan kan zowel van Dijk als Messi winnen.

12 september 2019 om 12:41

Ik snap wel waarom er geen lijn in zit. Je hebt 2 jaren zonder groot eindtoernooi 1 jaar WK en 1 jaar EK. Dus na een EK of WK tellen de prestaties daar ook mee i.c.m met de club prestaties.Dan komt er nog bij dat de jury Messi en Ronaldo moe zijn. Als er maar iemand is die enigzins in de buurt komt zal diegene de prijs krijgen.Heel mooi om weer van hem te horen dat individuele prijzen voor hem veel minder belangrijk zijn dan team prijzen . Ik geloof hem ook, aan Ronaldo zie je dat hij veel meer waarde hecht aan individuele prijzen dan Messi. Ook op het veld zie je aan de manier van goals vieren dat Messi meer een teamplayer is

Het is toch voornamelijk een prijs die meer zegt over de waan van de dag, en ook het fan-gehalte speelt hierin mee. Als je de aanhangers van het Messi-kamp en Ronaldo-kamp ziet discussiëren, worden er argumenten gebruikt die zouden betekenen dat hun favoriet een x-aantal jaren eerder niet had mogen winnen. Eerst moet Messi hem krijgen omdat hij zoveel prijzen pakt, vervolgens schiet Ronaldo de hele CL aan flarden en dan moet Messi hem krijgen omdat hij meer bij het spel betrokken is, dit jaar geld het argument voor meeste goals ineens weer wel! Zo werkt het de andere kant ook op, vanuit het Ronaldo-kamp. Er is geen touw aan vast te knopen.

lionel messi, wat een held. ik ben een ronaldo fan en ik zie hem liever verliezen. Maar wat kan ik van hem genieten en hij verliest helaas bijna nooit. En wat hij zegt is gewoon 100% waar.

Mocht het een individuele prijs zijn, dan had Messi hem waarschijnlijk al 10 of 11 keer gewonnen. Ik denk dat iedereen het daar wel over eens is. Wat hij zegt is de pure waarheid!

Hij heeft 100 gelijk wat betreft de Balon d'or voorwaarden. Vroeger werd de prijs altijd gegeven aan de speler die individueel het beste was over éã©n kalenderjaar. Er werd niet gekeken naar hoeveel prijzen iemand gewonnen had. Het ging er puur om van ''hij was duidelijk de beste in 2006 of 2009''. Toen kwamen er ineens nieuwe voorwaarden bij kijken. ''oh Cannavaro was slecht bij Real Madrid in 2006, maar pakt wel het WK met Italiã«, oke, hij verdient hem''. De voorwaarden fluctueren teveel en in mijn optiek moet deze prijs altijd aan de beste speler van het kalenderjaar worden gegeven. Ik vind het leuk dat Van Dijk bijvoorbeeld Uefa Speler van het Jaar wint, maar hij verdiende deze prijs natuurlijk niet, aangezien hij niet eens overduidelijk de beste was in zijn team. Het was een collectieve masterclass van Liverpool wat hen de CL bezorgde. En zo kan je uren discussieren over dit soort prijzen en daarom vind ik het maar een onzin prijs. Misschien moet het voetbal maar de NBA kant opgaan waar er wordt gestemd over de MVP in het reguliere seizoen en Playoffs erbuiten worden gelaten. Misschien kan je dat ook doen met voetbal waarin er wordt gestemd over de periode Augustus-April waar nog weinig beslist is.

Grootste probleem van nu is dat dit soort prijzen zijn teamprijzen geworden. En dan voor een groot deel gebaseerd op een paar wedstrijden (halve finales of de finales). Ik weet zeker dat Virgil het gaat winnen dit jaar. Ik zou dat echter niet terecht vinden (maar hem wel gunnen).ze hebben beide een sterke competitie gespeeld. Maar Messi heeft echt wel meer zijn stempel gedrukt door letterlijk in het hele spel bepalend te zijn (middenveld, aanval opbouwen, key passes, goals, assists, verdedigers bezig houden en enzovoort). Dat vind ik meer dan de verdediging neerzetten (al deed hij natuurlijk wel meer dan dat, dat snap ik). Kijken we naar de Champions League dan kan ik kort zijn: 7 keer man of match t.o.v. 1 keer man of match. En gemiddeld een score van 8,7 t.o.v. een 7.1. Het enige voordeel dat Virgil heeft tegenover Messi is dat hij de finale heeft gespeeld en daar goed speelde. Maarja, dan kom je weer op het vreemde criterium: dan kijk je eerder naar teamprestaties dan individuele prestaties. En beperk je het oordeel ook nog eens over 1 of 2 wedstrijden in plaats van een hele reeks.

Ik had het niet mooier kunnen verwoorden dan de beste man hemzelf. Het is een vage prijs geworden. Win je de CL met je club en sta je beetje in de spotlight? Prima, je bent alvast top 3 favoriet. Daarna komt de criteria met gunfactor erbij kijken en tenslotte ook je individuele prestatie wat niet per se beter hoeft te zijn dan de andere concurrenten. 90% zeker dat van Dijk hem dit jaar pakt voor de verandering. Vorig jaar al zogenaamd Modric die beter was dan Messi en dit jaar is dat van Dijk. Individuele statistieken geven niet meer de ultieme doorslag, want anders had Messi hem 100% zeker gewonnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4899 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Sevilla104
Voor de complete stand: LaLiga

In de wandelgangen

Donderdag 19 september
Manchester United hoopt de aan Real Madrid gelinkte Paul Pogba te verleiden tot een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren