‘NAC heeft mij respectloos behandeld, laat me dan niet komen!’

Woensdag, 4 september 2019 om

Ralf Seuntjens maakte deze zomer de overstap van VVV-Venlo naar De Graafschap. De dertigjarige aanvaller werd ook in verband gebracht met een dienstverband bij zijn grote liefde NAC Breda, waar hij overigens nog nooit onder contract heeft gestaan. De in Breda geboren routinier laat in gesprek met de Gelderlander weten dat hij heel kort heeft gesproken met NAC.

"Ze lieten me komen voor een gesprek, met directeur Tom Van Den Abeele, maar luttele minuten later stond ik weer buiten", vertelt Seuntjens tegenover de regionale krant. "NAC wilde me niet hebben. Maar laat me dan niet komen! Ik heb ook gezegd, dit is gewoon tijdverspilling. NAC heeft mij respectloos behandeld. Ik heb het nu allemaal afgesloten."

Bij de Doetinchemmers voelt Seuntjens zich goed op zijn gemak, zo geeft hij aan. Ook in de Achterhoek is het prima vertoeven. "Als mijn vrouw hier boodschappen heeft gedaan, komt ze terug en heeft ze ineens een leuk gesprek gevoerd. Met een wildvreemde in de supermarkt.In Breda sta je bij de kassa in de rij en zegt niemand iets. Of word je gewoon weggedrukt. Sociale contacten worden hier veel makkelijker gemaakt."

Seuntjens zegt zich gelukkig te voelen en hoeft geen luxe spullen om zich heen om een mooi leven te leiden. Dat ploeggenoten of andere voetballers zich wel bezighouden met materiële zaken, vindt hij prima. "Ieder zijn ding hoor, maar ik ben al blij als mijn auto van A naar B rijdt. Een vriend van mijn heeft een Audi R8. Best mooi hoor", vertelt hij.

"Alleen als ik er dan in rijd, word ik daar niet zo vrolijk van als gezellig lunchen met mijn vrouw", aldus de veteraan, die weinig om spullen geeft. "Mijn vrouw haalt ook mijn kleding. Ik heb helemaal geen zin om dat zelf te kopen of te bestellen. Kleding doet me niets. Ik sta op, poets mijn tanden, ontbijt en in dertig seconden doe ik wat kleren aan en ben ik hier."Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door wanny)

Ik ken de stad Breda eigenlijk helemaal niet, en wel de gemoedelijkheid in bijv. Twente en Achterhoek, maar vind het een behoorlijk sneu verhaal als je gaat afgeven op die stad omdat je daar niet mag gaan voetballen. Komt erg zielig over.

4 september 2019 om 09:11

Ik lees nergens dat hij afgeeft op de stad Breda?

Als het echt zo is dat hij speciaal wordt uitgenodigd voor een afpoeier-sessie, is dat natuurlijk te gênant voor woorden.

Vind het wel een grappige kerel, die Ralf. Daar waar ik zelf wel materialistisch ingesteld ben, kan ik toch wel genieten van deze insteek.

4 september 2019 om 09:54

gutihaz.

Het is maar hoe je het interpreteert inderdaad, ik interpreteer het wel zo en dan vooral op de mentaliteit van de mensen in Breda die volgens hem niet erg sociaal ingesteld zijn. Staat er letterlijk in.
Verder zijn docu eens gezien op Fox, vind zichzelf een heel bijzonder persoon en probeert overal grappig te zijn. Verder word ik moe van voetballers die weer eens het woord respect in de mond nemen, oh oh wat hebben ze het zwaar. Hij probeert het te verdoezelen met zijn gelul over het niet materialistisch ingesteld zijn, maar deze vent is een net zo grote ijdeltuit als het gros van die overbetaalde voetballers.
Mijn mening slechts natuurlijk.

4 september 2019 om 12:09

Hoezo is zoiets afgeven als dat gewoon een feitelijke constatering is wat blijkbaar een dusdanige indruk heeft gemaakt dat hij het noemenswaardig vindt?

4 september 2019 om 10:02

Hij maakt een vergelijking tussen het stadsleven en het dorpsleven. Dat is niet afgeven. Hij zegt notabene dat er ongetwijfeld mensen zijn die het juist leuker hebben in de stad (Breda).

4 september 2019 om 10:55

Is jouw interpretatie of hij die vergelijking maakt tussen dorp-stad of Achterhoek-Brabant of Breda-Achterhoek. Overigens weet ik niet waar mevrouw Seuntjes het azijn voor manlief gehaald heeft, maar Doetinchem is ook een stad.

Boeit me verder ook allemaal niet zoveel, zowel Breda als Doetinchem kan me weinig boeien. Ik vind het alleen een grote zeikerd deze vent.

7 september 2019 om 00:39

Hij woont niet in Doetinchem, maar in het dorp Lengel (inwonersaantal: 240) 10km verderop, in het originele interview wel te lezen maar is er hier uitgeknipt.

Klinkt wel als een nuchtere en duidelijke kerel die ook van nuchterheid en duidelijkheid houdt van andere partijen. Hij ervaart dat de achterhoek beter bij zijn mentaliteit/karakter past dan in Breda. Er zullen vast genoeg mensen in Breda zijn die het heerlijk daar vinden vertoeven. Een ieder zijn ding.

4 september 2019 om 10:39

In dit interview zegt hij niks geks en komt hij prima over, maar zou hem aan de hand van andere interviews zeker geen nuchtere gast noemen. Liep altijd uit de hoogte te doen over hoe slecht VVV hem behandelde in verband met zijn reserverol in een wedstrijd. Het ligt bij hem naar mijn gevoel altijd aan de anderen.

Die gebroeders Seuntjes zijn echt om moe van te worden. Met name deze. Hij vindt zichzelf zo verschrikkelijk goed en zit alleen maar overal over te klagen.

4 september 2019 om 09:23

En als jij wordt uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek bij het bedrijf van je dromen en je krijgt te horen dat ze je helemaal niet willen en na een paar minuten weer buiten staat, ben jij natuurlijk achteraf heel positief?

4 september 2019 om 09:56

tommy1981

Je vergeet natuurlijk dat dit slechts 1 kant van het verhaal is. Kan me niet voorstellen dat Nac hem uberhaupt uitnodigt voor een gesprek als ook zij vooraf wisten dat het niets ging worden. Kan ook zijn dat Nac hem een bod gedaan heeft die in zijn ogen respectloos is, maar dat hij hier de halve waarheid vertelt. En dat geloof ik eerder omdat deze vent een grote blaaskaak is die aan een ernstige vorm van zelfoverschatting lijdt.

4 september 2019 om 11:27

Daar heb je zeker een punt, een verhaal heeft altijd 2 kanten.

Nou meneer Seuntjes. Jij bent op een nare manier weggegaan bij VVV. Ken het spreekwoord: wie goet doet goed ontmoet!

Respect.... laat me niet lachen. Seuntjens werd vanuit zijn entourage en vanuit supporters naar voren geschoven als DE spits voor NAC. Ik vind het netjes dat de TD van NAC dan de moeite neemt Seuntjens persoonlijk te vertellen dat ze geen interesse hebben. Ook omdat Ralf toch in Breda woont. Als Seuntjens het via media of op een andere manier had moeten horen had hij dat respectloos genoemd... Voetballers en (het missen van) respect, je wordt er af en toe niet goed van.

4 september 2019 om 09:55

Ben het zeker met je eens dat het netjes is om hem dit persoonlijk te vertellen. Maar als je hem uitnodigt op gesprek begrijp ik dat hij het idee krijgt dat NAC wellicht interesse heeft en ze in gesprek gaan over een mogelijk contract. Als NAC hem vervolgens verteld dat het niks wordt zou ik ook het idee hebben van; Waarom laat je me dan komen? Telefonisch had dit prima afgehandeld kunnen worden. Maargoed, om dit nu respectloos te noemen is ook weer erg kort door de bocht...

Ik krijg altijd jeuk van het woord respect(loos), maar hij heeft wel degelijk een punt. Iemand speciaal naar NAC laten komen om te vertellen dat ze hem niet willen hebben slaat nergens op.
Fijn om te zien dat het leven in de achterhoek hem bevalt, ook al zie ik de nieuwswaarde er niet van in.

Met mister NAC, en dan niet Ton Lokhoff maar wel Rob Penders, zijn ze ook respectloos mee omgegaan. Dus ik kan hem enigzins hier wel in geloven.

Is juist wel netjes dat de TD hem persoonlijk verteld heeft dat NAC geen interesse heeft. Als NAC niks van zich had laten horen, hetgeen normaal is als je geen interesse hebt, dan had ie daar weer over liggen zeuren.

Het is ook nooit goed, al je zo iets telefonisch doet niet, via de mail niet, en nu ook persoonlijk al niet meer. Je kunt het ook respectvol vind en dat ze de moeite nemen om dit persoonlijk te vertellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. JurjusKeeper230
L. OwusuVerdediger233
R. SeuntjensAanvaller2212
D. van MieghemAanvaller157
J. RondeelKeeper00
G. VaagsKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

In de wandelgangen

Woensdag 29 januari
Manchester United heeft het oog laten vallen op Ivan Rakitic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren