Branco van den Boomen zet zinnen op transfer en slaat training over

Maandag, 26 augustus 2019 om

Branco van den Boomen vindt dat FC Eindhoven mondelinge afspraken niet nakomt en is daarom maandag niet op de training verschenen. Volgens de middenvelder en zijn entourage zijn er vorige week door Eindhoven afspraken gemaakt met De Graafschap over een transfersom en een doorverkooppercentage en Van den Boomen is daarom van mening dat zijn werkgever moet meewerken aan een transfer. De Superboeren kregen volgens het Eindhovens Dagblad onlangs echter te horen dat de vraagprijs is verhoogd, tot onvrede van het kamp-Van den Boomen.

Zaakwaarnemer Daan Kramp praat met de regionale krant over de huidige situatie omtrent zijn cliënt. “Branco heeft deze zomer veel aanbiedingen gehad, uit binnen- en buitenland. Maar helaas kwamen de clubs er keer op keer niet uit”, verzucht de belangenbehartiger van Van den Boomen. “Dat de club een transfersom vraagt, is uiteraard het goed recht van FC Eindhoven en Branco wil ook absoluut dat FC Eindhoven een mooi bedrag voor hem krijgt. Wat er nu voorvalt, vindt hij heel vervelend maar dit is niet hoe het hoort. De Graafschap wil aan de voorwaarden voldoen die zijn gevraagd door FC Eindhoven en als ze vervolgens dat bedrag ook op tafel leggen dan krijgt ineens te horen dat de prijs nog verder omhoog gaat. Dat is geen manier van correct zakendoen.”

Marc Scheepers, technisch manager van Eindhoven, laat aan het Eindhovens Dagblad weten dat ‘de gesprekken nog gaande zijn en dat de intentie er is om er samen uit te komen’. Kramp op zijn beurt stelt dat de huidige situatie ‘onwerkbaar’ is voor Van den Boomen, wiens contract in Eindhoven volgend jaar afloopt. Een niet nader genoemde Poolse club en Hellas Verona hadden deze zomer verregaande interesse in de 24-jarige middenvelder, maar tot een definitief akkoord met een van deze clubs leidde dat niet.

Van den Boomen, afgelopen seizoen uitgeroepen tot Beste Speler van de Keuken Kampioen Divisie, legde vorige week nog een verbeterd contractvoorstel van Eindhoven naast zich neer. Desondanks liet de door De Graafschap begeerde middenvelder kort daarna via de clubsite een heel ander geluid horen dan nu het geval is. “Ik ben blij met het vertrouwen vanuit de club, maar ik zou graag nog een stap willen maken. Als het niet mocht lukken blijf ik me volledig inzetten voor de Blauw-Witten.”


Poll

Zou Branco van den Boomen een aanwinst zijn voor De Graafschap?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door teetje)

Wat is Dit?training overslaat en niet opdagen is de trend van 2019 geworden om een transfer te realiseren..

26 augustus 2019 om 16:38

Als het gegaan is zoals beschreven dan heeft ie groot gelijk. Afspraak is afspraak

26 augustus 2019 om 17:37

Hadden ze het maar op papier moeten zetten. Enorm dom als je denkt dat mondeling wel genoeg is... Had zijn zaakwaarnemer ook moeten weten.

26 augustus 2019 om 16:40

Als jij als speler bepaalde afspraken hebt gemaakt met de club en zij jou vervolgens een mooie transfer door de neus boren, dan zou ik ook niet meer komen training hoor!

Verreweg de beste speler van de Keuken kampioen divisie. Deze speler kan makkelijk terecht bij een Pec/heracles. Een speler met een goede trap, overzicht en scorend vermogen. En je kunt hem voor een prikkie halen. Ik zou de het wel weten als ik een van die clubs was.

26 augustus 2019 om 16:49

Maar hij heeft gezegd dat hij naar De Graafschap wil, dus als er nu op eens een andere club zich meldt, gaan wij ook in staking.
Zou waanzinnig zijn als hij naar Doetinchem komt. Een middenveld met Van den Boomen, Nijland en Breinburg... Met Olijve, Vet en Schuurman als backups... heerlijk, en dat opgeteld bij de beste verdediging van de Keuken Divisie en Seuntjens in de spit!

26 augustus 2019 om 17:36

Het feit dat je Nijland in dat rijtje noemt vind ik opmerkelijk. Verreweg de slechste speler die we hebben.

26 augustus 2019 om 17:49

Middenveld met Boomen-Breinburg-Schuurman/Vet zie ik veel liever dan dat Nijland in de basis staat.

27 augustus 2019 om 09:47

Dat ligt eraan hoe je speelt. Speel je met Nijland vlak achter Seuntjens, dan zal hij veel in scoringspositie komen en ook doelpunten maken. Meer dan een andere middenvelder heeft hij gevoel voor positie kiezen als aanvallende middenvelder. In de omschakeling en verdedigend heb je veel minder aan hem.
Aangezien De Graafschap tegen 90% van de ploegen de bovenliggende partij zal zijn, zie ik graag Nijland op die spelen. Overigens doet Schuurman het goed en zit er in Olijve en Vet ook veel dynamiek. Wel lekker als je zoveel goede opties hebt.

26 augustus 2019 om 17:01

Ik snap de twijfel. Bij heerenveen kwam hij ook met hoge verwachtingen binnen en bakte hij er geen pepernoot van.

De beste speler in de KKD is toch echt Richard van der Venne, Branco ook een prima voetballer trouwens

26 augustus 2019 om 17:09

Ja iedereen koos eigenlijk voor van der Venne, mã¡ã¡r ze vonden het allemaal zo lullig voor Branco dat iedereen zijn stem heeft verandert.

Toen ik in het andere topic over deze speler zei dat ik hem graag bij de graafschap zag. Werd er beetje gedaan of deze speler te goed was voor ons. Mooi dat deze speler graag naar ons wilt komen.

Dan ben je wel echt goed bezig om als aanvoerder zijnde weg te blijven van de training. Doet me denken aan Anco Jansen van een paar jaar geleden die toen heel goed was bij de Graafschap maar niet weg mocht. Ik hoop dat Eindhoven Van den Boomen ook aan zijn contract houdt.

Met alle respect voor De Graafschap, maar als je vorig seizoen gekozen bent tot beste speler van de KKD dan zou ik als ambitieuze voetballer liever wachten op of kiezen voor een club uit de Eredivisie.

26 augustus 2019 om 18:36

Lijkt mij juist wel een slimme keuze. Lekker bij De Graafschap belangrijk worden en promoveren. Als alleen RKC, met alle respect, van uit de Eredivisie concreet is, zou ik ook niet gaan. Speel je heel seizoen onderin en waarschijnlijk jaar later weer terug in de kkd divisie.

Bij Heerenveen stelde hij niets voor en werd vooral bekend vanwege een verkeerd soort temperament. Er is nooit gerouwd om zijn vertrek.

El jebli vertrokken en van d. Boomen als vervanger, prima! Eindelijk haalt de Graafschap de betere spelers van de KKD na een degradatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Eindhoven

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Jong PSV10-5
14.TOP Oss8-6
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. van der SandeAanvaller92
J. VancampAanvaller10
J. BorgmansKeeper10
T. OdunzeKeeper00
R. SwinkelsKeeper60
M. AmevorVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Eindhoven.

3 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren