Galatasaray bevestigt gesprekken met Celta de Vigo over huurdeal

Woensdag, 31 juli 2019 om 14:28Robin Bruggeman

Galatasaray praat met Celta de Vigo over een huurdeal voor Emre Mor, zo meldt de Turkse grootmacht woensdag via de officiële kanalen. Volgens berichten in Turkije zijn beide clubs van plan om een optie tot koop op te nemen in de huurovereenkomst. Het contract van Mor in Spanje loopt nog drie seizoenen door.

De tijdelijke overgang van Mor naar de Süper Lig hing al enige tijd in de lucht, daar de in Denemarken geboren vleugelspits in een post op Instagram al liet weten dat een overstap naar Galatasararay aanstaande is. “Tot snel, Galatasaray. Op weg naar Istanbul", zo schreef Mor woensdag als begeleidende tekst bij een foto vanuit een vliegtuig.

Mor streek in 2017 neer in LaLiga, nadat Borussia Dortmund hem voor dertien miljoen euro had verkocht aan Celta. De flankspeler kwam de afgelopen twee seizoenen tot 39 wedstrijden in het shirt van de Spaanse club, met 1 doelpunt en 3 assists als resultaat. Daarnaast heeft hij vijftien interlands namens Turkije achter zijn naam staan.

Mocht Mor de tijdelijke overstap maken richting Galatasararay, dan mag hij collega-aanvaller Ryan Babel voortaan als ploeggenoot rekenen. De regerend landskampioen van Turkije zag naast Babel deze transferperiode nog eens zeven aanwinsten neerstrijken in het Türk Telekom Stadion.


Poll

Lijkt Emre Mor jou een goede aanwinst voor Galatasaray?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door chro)

Overhyped talentje des tijds heeft niks laten zien bij BVB en Celta voor Gala is hij ook te matig denk ik.

31 juli 2019 om 14:40

Overhyped niet, heeft ook op het ek goed gespeeld, alleen mentaal een probleem.

31 juli 2019 om 15:04

Overhyped zou ik hem echt niet noemen. Emre Mor heeft/had meer talent dan eender welke Turk van de laatste 10 jaar. Het zit bij hem gewoon mentaal niet goed en als er 1 iemand die hem kan helpen om zijn potentie te verwezenlijken is dat Fatih Terim.

Hij wordt gehuurd met koopoptie van 6 miljoen euro. Heel blij met deze transfer. Als Terim van hem een man kan maken, hebben we echt een topspeler binnengehaald en als het hem niet lukt, dan is zijn carriã¨re echt voorbij.

Meest getalenteerde Turkse speler van de laatste tien jaar wellicht. Tevens ook de grootste nietsnut van de laatste tien jaar. Type die in de achtergrond staat bij een 101 barz sessie.

31 juli 2019 om 14:43

😂😂😂😂 ik ga brokko man. Maar nee Mor was een groot talent als ik de berichten moest geloven. Zonde dat het er niet uit komt.

31 juli 2019 om 14:53

Is Under niet getalenteerde?

31 juli 2019 om 15:31

Inderdaad Sander, Under en ook Abdulkadir staan bij mij hoger in de rangorde van talent. Tweede deel van gangstarr zn post klopt wel helemaal.

31 juli 2019 om 15:33

Ik denk dat Gangstarr hier gelijk heeft. Mor is inderdaad puur gekeken naar talent en voetballende kwaliteiten beter dan Ünder. Ünder ligt daarentegen op disciplinair vlak mijlenver voor op Mor. Had Mor 50% van de discipline/mentale kracht van Ünder gehad, had hij het bij Dortmund goed gedaan en wellicht de stap naar een nog grotere club kunnen maken.

Erg jammer als zoiets gebeurt, maar helaas komt het voor. Talent wasted...

31 juli 2019 om 16:23

Sander. Mamidemirci heeft het prima verwoord. Under is zonder meer op dit moment onze beste voetballer. Echter, wat ik Mor heb zien doen, heb ik eigenlijk nog niet eerder bij een Turkse voetballer gezien. Hij had een versnelling in zijn versnelling. Dribbelde daarmee iedereen zoek. Fatih Terim staat bekend om zijn 'vader aanpak'. Hij brengt jonge voetballers nog net niet naar hun schoolfeestjes zeg maar.

Volgens mij is dit al officieel beklonken nu...

Enige die hem nog kan redden, Fatih Terim.
Een heeeel ruw diamantje. Mits die goed geslepen wordt, dan heb je een talent richting de sterling, sancho, sane

31 juli 2019 om 14:44

Overdreven. Speelt vaak met de oogkleppen op en wilt teveel. Zijn potentie is niet van het niveau Sterling, Sancho en/of Sane. Beetje realistisch blijven wel.

31 juli 2019 om 14:57

Haha Tuchel kon hem niet aanpakken maar Terim zeker wel? Terim moet maar eens zelf een man worden en stoppen met zijn fratsen voordat die andere mensen wilt redden. Grootste ego en hypocriet in het Turkse voetbal.

31 juli 2019 om 15:07

Olumunefb, beste Turkse trainer die er ooit geweest is bedoel je?

- 8 Turkse landstitels
- 3 Turkse bekers
- 4 supercups
- 1 Uefa beker

Daarnaast haalde Emre Mor zijn hoogste niveau bij de Turks nationaal elftal onder Fatih Terim.

31 juli 2019 om 15:25

Wat hebben zijn prijzen met zijn karakter te maken maat? Fatih Terim is meer succesvolle coach in Turkije niemand ontkent dat. Ben je op je pik getrapt jongen? Ik bepaal zelf wel op welk artikel ik reageer. Duidelijk dat jij een van de vele supporters bent die hem blindelings aanbidt en totaal niet tegen kritiek kan.

31 juli 2019 om 15:36

Ondanks zijn karakter heeft hij vele prijzen behaald zelfs de Uefa cup waar jou ploeg alleen maar van kan dromen, Terim pakt Mor wel aan heeft hij ook eerder bewezen bij het nationale elftal, iemand afrekenen op zijn karakter is wel typisch iets voor een Fener supporter, prijzen zien ze niet meer dan maar karakter erbij halen.

31 juli 2019 om 15:51

@olumunefb

Je noemt Fatih Terim 'grootste ego en hypocriet in het Turkse voetbal' zonder het te onderbouwen. Daarnaast hebben zijn prijzen alles te maken met zijn 'ego'. Ronaldo heeft de grootste ego in het voetbal, Zlatan ook en Mourinho ook. Dat gaat daar nu eenmaal mee gepaard. Ten slotte bekritiseer ik Fatih Terim vaak. Maar dat doe ik in tegenstelling tot u, onderbouwd.

PS: Zal mijn eerste reactie aanpassen. Je reageert inderdaad op eender wat je wilt, mijn excuses. Je volgende is weer niet onderbouwd. Maar bon, zal me niet verlagen tot uw niveau.

31 juli 2019 om 15:55

Heel Turkije denkt hetzelfde over Terim, alleen de gs supporters die hem blindelings verdedigen hebben een andere mening. Emre mor was in het begin leuk toen niemand hem kende, heeft niet eens een volle seizoen goed gepresteerd in een serieuze competitie. Dat men serieus nog met dat uefa cup argument komt na zoveel jaar man begrijpend lezen is moeilijk voor sommige mensen 😂

31 juli 2019 om 15:58

Wie had er dat gedacht dat supporters van onze rivalen de meest succesvolle trainer van Galatasaray niet ging afkunnen? Wat een plottwist.

31 juli 2019 om 16:04

Ik snap totaal niet wat jij zegt met je reactie 😂 Ik heb het over heel Turkije maat niet alleen jullie rivalen. Jullie zijn te blind om dat te kunnen zien, objectiviteit is moeilijk voor veel supporters. Dat zie je al aan het feit dat jullie met irrelevante dingen komen zoals bekers en de uefa cup terwijl ik zijn karakter heb bekritiseerd in plaats van zijn prestaties. Als je op een forum actief wilt zijn dan is begrijpend lezen wel belangrijk, zou een cursus nemen als ik jou was.

31 juli 2019 om 16:07

Je schrijft als een kind van 12 jaar en praat over 'begrijpend lezen'. Negentig procent van Turkije supportert voor Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas of Trabzon. Onze rivalen dus. Als je het hebt over heel Turkije, heb je het over onze rivalen.

31 juli 2019 om 16:29

Olumunefb. Wij kunnen er ook niks aan doen dat we geen toptrainer als Ersun Yanal hebben. Noem mij de meest succesvolle 5 Turkse voetballers en of ze door iedereen geliefd zijn. Arda Turan ? Hakan S ? Emre B ? Als je in Turkije gehaat wordt, ben je succesvol makker.

31 juli 2019 om 18:51

Daarom heeft Pirlo hem in zijn boek finaal afgemaakt zeker?Omdat ie oh zo’n toptrainer is.

31 juli 2019 om 19:30

Geef Terim nog 10 jaar en hij heeft meer landstitels als trainer van Galatasaray dan Besiktas in zijn geschiedenis als ploeg. Maar nu serieus, had niet gedacht dat we anno 2019 Terim's kwaliteiten als trainer nog moesten bespreken. Zijn prestaties staan gewoon buiten kijf. Misschien geen toptrainer volgens Pirlo, maar hij blijft de beste Turkse trainer die er ooit is geweest. Gevolgd door Senol Gunes.

1 augustus 2019 om 00:58

Fatih is een trainer, geen people manager. Dan moet je bij Zidane zijn. Dat Pirlo andere dingen gewend is, prima.

1 augustus 2019 om 01:09

Bekritiseer eerst jullie legende Emre Belezoglu die bekend staat als racist, juist hij is jullie aanvoerder wees er trots op.

1 augustus 2019 om 02:43

Elk verhaal heeft twee kanten, hoewel dit vrijwel ongemakkelijk is voor de gemiddelde Turk op vz weet ik dat het teveel is gevraagd.

Nochtans, met slechts een beetje onderzoek naar Terim's verleden bij Milan kun je al gauw concluderen dat het er een corrupt zooitje was. Ik raad je tevens aan om documentaires te bekijken en met name het boek van Desailly te lezen omtrent de maffiapraktijken en racistische bejegeningen van de Italianen met de beruchte Maldini en familie aan kop ten opzichte van Terim en alle overigen die slachtoffer werden. Ooit bij stilgestaan waarom Terim wel geliefd is bij zowel de Milan aanhang evenals Fiorentina? De beste man had wellicht geen groot impact gebracht, echter was het eveneens geen onsuccesvol campagne in Italië.

Het verhaal met Pirlo luidt dan ook puur vanwege het feit dat Terim hem weigerde te opstellen wegens druk van boven. Er heerste een soort 'dictatuur' dat Italiaanse spelers voorkeursbehandeling verkregen boven de buitenlanders.

Heb je jezelf ooit afgevraagd wat het exacte motief was van de oprichting van Internazionale? Juist...

Binnengehaald als het grote toptalent bij BVB, bleek ook prima te kunnen voetballen. Echter zit het in zijn koppie niet goed, voelde zich gelijk Mr. Bigstar en was totaal niet nederig (net als later net Adnan Januzaj).
Lijkt dit helaas doorgezet te hebben in Spanje, ik hoop dat hij de knop nog gaat omzetten maar heb er een hard hoofd in.

31 juli 2019 om 18:19

Knop omzetten, daar is het te laat voor verwacht ik. Anders ga je niet naar Turkije. Dat is letterlijk een: uit de kijker competitie. Kan weinig spelers opnoemen die via de SuperLig bij een absolute topclub terecht komen.

31 juli 2019 om 18:45

Jeez, kan het nog negatiever? De Turkse competitie staat over het algemeen bekend als een competitie voor repatief oudere spelers idd. Maar de laatste paar jaar worden er weldegelijk talenten verkocht die mogelijk de (sub)top kunnen bereiken. Om een paar op te noemen: Cengiz, Caglar, Bruma, Alex Telles, Merih, Cenk. Recent is Elif Elmas van Fener ook verkocht aan Napoli voor 16 miljoen. Bovendien lopen er in Trabzon ook 2 parels rond die een hoog niveau kunnen aantikken. Jouw argument kan dus ook meteen de prullenbak in.

Het is al officieel VZ Hoop dat Emre Mor zijn talent onder Terim weer kan laten zien. Deze jongen had een grote toekomst maar is toch een beetje van dat padje geraakt de afgelopen paar jaar

Heeft ie het toch goed voor me kaar. Paar leuke wedstrijden spelen en daarna uitkomen voor clubs als Bvb, Celta en Gala en nog paar wedstrijden voor het Nationale team. Heb hem in totaal twee goede wedstrijden zien spelen en was er niet van gecharmeerd. Heb de hype rondom hem nooit begrepen. Hoop dat ik het mis heb, want goede aanvallers kunnen we wel goed gebruiken in het nationale team maar vooralsnog blijf ik bij mijn mening dat hij zwaar is gehypet.

31 juli 2019 om 15:29

Met Cengiz en Abdulkadir heb je voor de komende jaren toch wel goeie vleugelaanvallers. Hij zal hooguit stand in van eerder genoemde worden, al weet Terim hem op het juiste pad te krijgen. Maar na Dortmund en Vigo ben ik bang dat Istanbul deze jongen zal opvreten.

Mooie transfer van Galatasaray, Een groot talent dat zo makkelijk te halen is moet je zeker niet laten lopen

31 juli 2019 om 16:01

Danku! Ik snap de kritiek van sommige mensen hier echt niet. Als hij schittert, koopt Galatasaray hem voor 6 miljoen. Indien hij faalt, verliezen we letterlijk niets. Het is tenslotte maar een bedrag van 1 miljoen euro.

31 juli 2019 om 16:30

Daarom, Galatasaray kan alleen maar winnen in deze situatie. Denk met Terim als coach dat het wel goed moet komen

Ik hoop gewoon dat hij het weer oppikt en waardevol kan zijn voor het Turkse nationale elftal. Moet eerlijk zeggen dat ik Terim als de enige juiste persoon zie die Emre Mor nog kan redden. Dut puur om het feit van coachen die elke Turk en Turkse voetballer wel kent en dat is 'gaz' 😁 Want eerlijk is eerlijk, daarmee heeft Terim grotendeels zijn prijzen mee gepakt.

Dit wordt zijn dienstplicht in Turkije. Komt eruit als een man Insallah.

Naar Turkije gaan wil zeggen geen verdere ontwikkeling meer. Deze jongen had moeten blijven in Spanje of een andere compititie. Hij zal zich via GS nooit in de kijker spelen bij een europese topclub. Uberhaupt niet via een Turkse club. Jammer, vond hem bij Dortmund altijd wel een leuke speler met goede techniek.

31 juli 2019 om 18:33

Hij speelt dit seizoen Champions League met Galatasaray. Ga je mij nou vertellen dat als hij daar goed speelt, de Europese topclubs de andere kant op gaan kijken ? Hij moet geconfronteerd worden met zijn onprofessionele gedrag. Er is geen betere coach die dat kan doen bij een Turkse speler.

31 juli 2019 om 18:33

*Geen betere coach dan Fatih Terim

31 juli 2019 om 21:09

Het probleem in de CL is dat geen enkel turkse club uitblinkt. Hierdoor zal hij niet opvallen. Turkse clubs zijn geen collectief. Het is allemaal op goed geluk zonder een visie of beleid. 70 / 80 miljoen turken? En geen enkel talent breekt door. Vriendjespolitiek en oude rotten terughalen, dat is het beleid in Turkije. Met zulke grote clubs als Gs, Bjk en Fb moeten er spelers opstaan. Deze 3 grote clubs, in elk ander land, zou het krioelen van de talenten. Maar nee, een vriend/kennis/familie/politiek, hier draait het om. Heb je iemand van deze categorie binnen de club dan zal je doorstoten naar het eerste.
Er is niemand met voetbalkennis die een speler op zijn kwaliteiten beoordeeld. Er wordt eerst gekeken naar of er een familie/vrienden/kennis of politieke band is. Dat is jammer en zonde.

1 augustus 2019 om 00:52

Wat is dat vandaag met mensen die ineens experts zijn van de Turkse competitie? Leuk, dat collectief verhaal. Dat is Ijsland ook en dat doet pijn aan m’n ogen. Barca is ook al geen tijden een collectief, het is dat die smurf die hele zooi verbloemt met zijn prestaties. Wat weet jij nou van vriendjespolitiek? Ff een voorbeeld; nota bene Seedorf die nooit is erkend als een topper. Dat er geen structuur of beleid is, true that. Zo heeft elk land wel wat; NL wat op wil leiden en zijn spelers nauwelijks ken behouden, en een Turkije die de ouderen later opvangt. So what?

Hey Barca papito, hoeveel heeft La Masia gebracht de laatste tijd? Jullie staan er bekend om? Lees nog ff de algemene mening in de topics omtrent Barcelona.

Wat weet jij nou van de situatie/politiek etc gebaseerd op een aantal artikelen? Zat spelers die kansen kregen en er nooit wat van maakten, zie een Arda Turan. Turken zijn mentaal de zwakste voetballers ooit, kan je 10 beleidsplannen maken voor een doorstart van jeugd maar krijg ze maar eens hun bed uit om ‘s ochtends te trainen.

Nog ff een ding: voldoende spelers die juist in de Turkse competitie weer begonnen te bloeien. Zie een Sneijder, Babel, Donk, Amrabat, Rodriguez etc. Het is vooral jammer dat mensen het ‘zonde’ vinden, ken jou het rotten wat ze 3500km verderop doen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1147 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. van AanholtVerdediger40
K. AktürkoğluMiddenvelder41
T. AntalyalıMiddenvelder40
F. MusleraKeeper40
A. CicâldăuMiddenvelder42
B. KutluMiddenvelder40
R. BabelAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

Turkije
6 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren