‘Mijn positie is glashelder, ik ben zeer ongelukkig bij Vitesse’

Dinsdag, 9 juli 2019 om

Rasmus Thelander heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Vitesse. In een interview met de Gelderlander laat de Deense verdediger weten dat hij geen toekomst ziet bij de club uit Arnhem. Trainer Leonid Slutsky geeft in de achterhoede de voorkeur aan anderen en dus denkt Thelander dat een vertrek de beste optie is. In een gesprek met de trainer en technisch directeur Mohammed Allach heeft de 28-jarige mandekker zijn vertrekwens kenbaar gemaakt.

De Russische trainer van Vitesse geeft in de verdediging de voorkeur aan Danilho Doekhi, Armando Obispo en Tomas Hajek. In de oefenwedstrijden tegen FC Midtjylland en Korona Kielce kreeg Thelander speeltijd, maar ondanks de invalbeurten weet hij hoe de kaarten geschud zijn. “Mijn positie is glashelder, ik ben zeer ongelukkig bij Vitesse.”

Voorlopig zit Thelander vast bij Vitesse. Zijn contract loopt namelijk nog door tot medio 2021 en clubs hebben zich voor hem nog niet gemeld. “Het is nog vroeg in het seizoen”, reageert Thelander in het regionale dagblad. “Er ligt geen aanbieding voor mij. Ik heb vorig jaar ook weinig gespeeld. Dus moet ik mijn contract respecteren. Maar dit dreigen dan wel twee heel lange jaren te worden.”

Vorig jaar kwam Thelander over van FC Zürich. Hij merkte al snel dat het een lang seizoen ging worden. “In de voorbereiding speelde ik goed. Maar ik kreeg op mijn tweede dag bij de club al een vreemd gevoel. De trainer koos onvoorwaardelijk voor Jake (Clarke-Salter, red.) en maakte vervolgens Maikel van der Werff aanvoerder. Waarom was ik dan gehaald?”

Na een paar 'tactische fouten' tegen Viitorul werd Thelander gepasseerd. “Daarna heb ik af en toe gespeeld. Door blessures of schorsingen. Maar ik was mijn ritme helemaal kwijt. Ik ben zo ook nooit op mijn best geweest”, aldus de verdediger. “Ik ben ambitieus. Ik wil voetballen. Ik wil belangrijk zijn in een team. Een leider. Als ik dat niet ben, dan werkt het niet bij een club. Dan ben ik chagrijnig.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door binny)

Hoe matig het ook is als je zelfs Van der Werff voor je moet dulden; dat je hem aanvoerder ziet worden doet wel pijn kan ik me zo inbeelden. Zeker als je net nieuw bent. Van der Werff is één van de spelers in de Eredivisie die ik écht ronduit slecht vind, en dat zeg ik niet zo snel. Toch zie je wel vaker dat juist dát soort spelers dan aanvoerder zijn, en dus nog alles spelen ook. Ik snap dat nooit zo goed. Kijk eerst wat de beste spelers zijn en kies daarna je vaste aanvoerder zou ik zeggen. Echte aanvoerders staan ook wel op zonder band. Hopelijk kan hij ergens anders wat meer speeltijd krijgen. Heb overigens geen idee hoe goed deze man is, maar veel slechter dan Van der Werff kan toch bijna niet?

9 juli 2019 om 14:56

Van der Werff past in het rijtje Michel Breuer, alleen is die een beetje cultheld ook al kan hij er niks van.

9 juli 2019 om 14:58

Ja en dan denk ik; leuk die culthelden, maar in hoeverre ben je als profclub nog serieus te nemen als je zulke gasten verkiest boven betere spelers.

9 juli 2019 om 18:25

Ik begrijp echt niet hoe Michel Breuer zo lang heeft mee gespeeld.

Hij kan ongelooflijk zeuren, maar hij is gewoon niet goed genoeg. Die excuusjes 'dat ie toch nooit op z'n best heeft kunnen spelen' en slechts een paar tactische foutjes zijn onzin. Hij speelde gewoon erg slecht elke keer dat hij erin kwam.

Man man man je kan nog skipiebal raken! Slechtste aankoop van afgelopen tijd van Vitesse.

Deze speler is heel heel slecht gescout !!

Wij zijn ongelukkig met hem. De 'aanwinsten' van vorig seizoen hebben over het algemeen behoorlijk slecht uitgepakt. Er is vooral gekeken naar kwantiteit ipv kwaliteit.

Hopelijk vertrekt hij binnenkort net als Beerens, Ali, Gong etc.
En dan zou het mooi zijn dat we naast de nieuwe huurlingen 2 goede talentvolle aankopen kunnen doen, die met Vitesse kunnen meegroeien en die een mooie transfer opleveren.

Het word tijd dat Vitesse deze zeer beperkte verdediger laat gaan. Het is te hopen dat ze nu een vervanger kopen ipv huren. En het is te hopen dat er nog echt wat bij gaat komen anders zie ik een heel slecht seizoen aankomen in het rechter rijtje. Nieuwe keeper, 2 centrum verdedigers, 2 middenvelders en een rechts buiten zouden mooi zijn

9 juli 2019 om 14:36

Was Thelander maar gehuurd, dan zit je er niet nog eens 2 jaar aan vast (en maak je geen andere kosten). Dan heb je nog geluk dat hij zelf weg wil; er zijn er voldoende die lekker op de bank zitten en hun salaris ontvangen.

Ken deze jongen niet eens, niet dat dat de graad meter is, maar normaliter betekent dat niet veel goeds ;p.
Neem aan dat deze jongen inderdaad zal vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.PSV3519
6.Vitesse3310
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper190
D. DoekhiVerdediger190
A. ObispoVerdediger190
B. LinssenAanvaller1911
T. MatavžAanvaller199
M. BeroMiddenvelder173
J. GrotAanvaller161
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 22 januari
Douglas Costa staat voor een terugkeer bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren